REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fratele unui muncitor decedat la cariera Jilț: „Cum, mă, să fie mort! Nu-s în stare, mă, să facă drumuri!“ Video

Fratele unui muncitor decedat la cariera Jilț: „Cum, mă, să fie mort! Nu-s în stare, mă, să facă drumuri!“ Video

A.F. 17 ianuarie 2023 | 19:48 1944

Fratele uneia dintre victimele accidentului produs marţi după-amiază în judeţul Gorj şi în care trei muncitori au murit, a avut o reacţie dură la adresa autorităţilor atunci când a aflat despre tragedie, informează agenția de presă news.ro.

Fratele unui muncitor decedat la cariera Jilt: „Cum, ma, sa fie mort! Nu-s in stare, ma, sa faca drumuri!“ Video

Ajuns aproape de locul accidentului, în stare de şoc, bărbatul, căruia nu îi venea să creadă că şi-a pierdut fratele, a reacţionat extrem de dur: „Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră.

„Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu iasă afară, nu fac drumuri!”, a strigat bărbatul, conform imaginilor difuzate de Gorj TV.

Fratele unui muncitor decedat la cariera Jilt: „Cum, ma, sa fie mort! Nu-s in stare, ma, sa faca drumuri!“ Video

În acest timp, cei din jur încercau să îl încurajeze, susţinându-l inclusiv fizic. „George, te rog, hai acasă.. În tine îmi este toată baza, George, te rog!”, i-a spus o femeie.

Unul dintre muncitorii implicaţi a spus în faţa jurnaliştilor că a scăpat „cu ajutorul lui Dumnezeu, atâta pot să spun”, el adăugând că au fost momente disperate, în care oamenii implicaţi încercau să se ajute unul pe celălalt.

„Puteţi să întrebaţi, sunt lideri de sindicat, să vă spună cum s-au luptat, cum au făcut şi greve pentru condiţiile de muncă, pentru tot! Şi uitaţi ce se întâmplă: dezastre! E carnagiu! Gândiţi-vă că astăzi plângem colegii noştri cu care ieri râdeam. Şi poate să se întâmple şi mâine, şi poimâine. Mulţi poate nu mai speră să iasă la pensie. E greu, mulţi ne-am învăţat cu răul şi zicem că e bine. Unde să ne ducem? Asta am învăţat, asta facem”, a declarat un muncitor.

Un alt bărbat prezent la locul accidentului a declarat presei că una dintre victime este „copil” şi abia se angajase la cariera Jilţ Sud.

Trei persoane au murit şi alte 11 au fost rănite, marţi, după ce autovehiculul în care se aflau s-a răsturnat, la cariera Jilţ Sud, potrivit informaţiilor transmise de Complexul Energetic OItenia. Anterior, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a declarat că trei persoane au murit şi zece au fost transportate la spital, în urma accidentului de la cariera Jilţ Sud.

”Zece persoane au fost transportate la spital, printre ele sunt şi victime cu leziuni uşoare. Două persoane au fost preluate de elicopterele SMURD şi duse la spital la Craiova, trei au fost duse cu ambulanţele la Motru şi alte cinci persoane au fost duse la spital la Târgu Jiu”, a precizat pentru News.ro Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Potrivit sursei citate, la ora 16.00 a fost dezactivat planul roşu de intervenţie.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor care se aflau în maşina răsturnată, în momentul accidentului, nimeni nu poate spune cu exactitate numărul acestora. Sunt voci care spun că în maşină se aflau 25 de muncitori, alţii vorbesc despre 18.

O anchetă a Poliţiei va stabili cu exactitate câte persoane se aflau în maşină şi cum s-a produs accidentul. ITM face de asemenea verificări, citează stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614