REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fraţii Micula pleacă de pe litoral: o primă firmă va fi lichidată

Fraţii Micula pleacă de pe litoral: o primă firmă va fi lichidată

Replica API 13 decembrie 2018 | 00:00 441

Hoteluri de vânzare şi cereri de dizolvare

Hoteluri de vânzare şi cereri de dizolvare

Fraţii Ioan şi Viorel Micula se află la sfârşitul periplului lor pe litoral, după aproape 20 de ani în care şi-au scos însutit investiţiile simbolice în urma cărora au devenit patronii a 12 hoteluri în Constanţa, în mandatul fostului ministru al Turismului, Dan Matei Agathon. În prezent, gemenii milionari au scos la vânzare mai multe din hoteluri, ANAF le-a confiscat şi vândut deja două unităţi, iar o firmă va fi dizolvată şi lichidată în scurt timp.

Ioan şi Viorel Micula, foto: economica.net

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Romanţa Estival 2002 SA, convocată pentru data de 8 ianuarie 2019, are pe ordinea de zi câteva puncte aparent contradictorii, dar care consfinţesc dispariţia unei prime firme din portofoliul deţinut de fraţii Micula pe litoral. Astfel, pentru şedinţa unei AGA ordinare s-a propus repartizarea de dividende din rezultatul reportat şi reducerea capitalului social al societăţii, iar pentru AGA extraordinară s-a propus “dizolvarea şi lichidarea SC Romanţa Estival 2002 SA având în vedere că societatea nu mai are în patrimoniu hotelul, restaurantul Romanţa şi terenul aferent din Neptun”.

Clădiri vechi de o jumătate de secol

Anterior, Bâlea Estival 2002 SA, Terra Estival 2002 SA şi Service Neptun 2002 SA au anunţat că scot la vânzarea toate bunurile pe care le au în patrimoniu, adică hotelurile Bâlea, Terra şi Caraiman, clădiri administrative, anexe etc. Prima tentativă de vânzare a fost în mai 2017, când fraţii Micula au scos pe piaţă 11 din cele 12 hoteluri pe care le deţin pe litoral. Nu s-a găsit însă niciun cumpărător pentru hotelurile vechi de jumătate de secol, cu dotări şi mobilier datând din anii ’70. Între timp, ANAF a executat silit Romanţa Estival 2002 SA şi a vândut, în iunie 2018, hotelurile Romanţa şi Prahova, pentru circa 3,7 milioane de euro. Primul a fost cumpărat de Ion Dumitrache, iar cel de-al doilea a ajuns în proprietatea lui Mohammad Murad.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se intoarca cand am sa-i chem eu!Pe unde au trecut astia,nici iarba nu creste!
6
0
Litoralul romanesc a fost distrus de ardeleni.Acesti 2 escroci si au finantat afacerile din Oradea cu credite ipotecand hotelurile de pe litoral.Grosch banateanu alt escroc.Niculae de la Brasov la fel.SIF Transilvania care detine tot ce i in Constanta -cum asa?-nu a investit un ban in hoteluri.Si lumea injura litoralul ca nu se investeste!
8
0
S- a gasit repede solutia, se lichideaza firma, dar activele in ruina raman indiferent ca sunt executate de ANAF si apoi vandute pe bani putini.Cumpara un alt Micula care le mai exploateaza asa cum sunt cativa ani, firma da faliment si tot asa pana vor cadea bucata cu bucata.Si uite asa Neptunul va ajunge o ruina si mediul intoxicat de deseuri in descompunere.Cei care au contribuit la degradarea societatii noaste inclusiv cea umana ar trebui pusi la zid si impuscati.
2
1
Agaton ,Filip ,Micula cei ce au distrus o statiune super.Dupa atitia ani chiar nu s-a sesizat nimeni?Poate nu e prea tirziu.....
12
0
pai ai mai auzit tu ca Agaton mai candideaza pe undeva? de ce sa-l mai anceteze!
3
2
Agaton un nemernic trebuie scuipat pe strada la Neptun.
12
0
Sa-i ia dracul pe fratii lu' peste, Micula!
18
0
De ce nu ancheteaza nimeni cum s-a facut privatizarea sau mai bine spus distrugerea in Neptun? Ar trebui ca Nastase si Agaton sa stea multi ani in puscarie.
19
0
Se mai stie ceva de Spagaton, marele arhitect al privatizarii turismului? Dintre hotelierii din Mamaia, nu vomita nimeni cata spaga au dat ca sa se faca cu hotelurile?!?
27
0
Oricum erau degeaba in Neptun. Nu au investit nimic si de la inceput au pus mana pe acele active doar in scop speculativ. Traiasca partidul si spagaton!
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920