REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Garda de Coastă face curat pe terenuri pe care le are prin județ și ia în calcul să le cedeze primăriilor

Garda de Coastă face curat pe terenuri pe care le are prin județ și ia în calcul să le cedeze primăriilor

Replica API 25 august 2018 | 22:47 270

Reprezentanții Gărzii de Coastă încep să facă „curățenie” în curtea unităților din subordine și să demoleze anexele care au ajuns într-o stare avansată de degradare. Joi, 23 august a.c., în ședința de Guvern a fost aprobată o hotărâre privind trecerea respectivelor construcții, de fapt catalogate drept „bordeie”, „grajd” sau „șopron”, din domeniul public al statului în domeniul privat, în vederea casării. Potrivit conducerii Gărzii de Coastă, în cazul unor construcții dărăpănate din Corbu și Ostrov, după demolare se ia în calcul varianta cedării terenurilor respective către autoritățile locale.

Este vorba despre construcții aflate într-o stare avansată de degradare arondate Grupului de Nave Constanța, Punctului de lucru Vadu din localitatea Corbu și Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov. În ședința de joi, 23 august a.c., membrii Guvernului au aprobat hotărârea privind trecerea construcțiilor, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Garda de Coastă, din domeniul public al statului în domeniul privat, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării, precum și actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006, privind aprobarea inventariului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Concret, este vorba despre o construcție de 187 mp cu destinația de „șopron auto”, o „magazie muniții” de 37 mp, un „bordei de alimente” de 43 mp și un alt „bordei alimente” de 41 mp, din inventarul Grupului Nave Constanța, toate acestea urmând să fie demolate. De asemenea, în localitatea Corbu, vor fi demolate un „pavilion administrativ” de 428 mp, un „grajd” de 181 mp, o magazie de 154 mp, o „magazie muniții” de 68 mp, un wc de 16 mp, un „bordei” de 29 mp, un „depozit CL” de 50 mp și o „cocină porci” de 84 mp, aflate pe inventarul Punctul de lucru Vadu.

În localitatea Ostrov, din inventarul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov vor fi casate un „bordei” de 49 mp și un wc de 18 mp.

„Au ajuns într-o stare avansată de degradare, nu le mai folosim și s-a hotărât demolarea lor. Terenurile, probabil, în cazul celor din Corbu și Ostrov, vor fi cedate către primării, dar vom analiza. În primă fază se impune demolarea anexelor respective, nu avem posibilitatea să le îngrijim. De exemplu, la Grupul de Nave Constanța era o aplecătoare, gen bordei, unde mai erau parcate mașini, dar nu mai poate fi folosită. Pe locul respectiv se va construi altceva.

Celelalte sunt niște foste cazărmi grănicerești dezafectate, care se află într-o stare avansată de degradare. Nu are sens să le mai ținem, vom da o altă utilitatea terenurilor. Vom analiza, vom face o proiecție pe viitor, dacă vor fi necesare terenurile pentru montarea de piloni pentru supraveghere sau le vom ceda autorităților locale. Se analizează”, a declarat pentru „Replica de Constanța” comisarul șef Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: INVESTIȚII MAJORE la Garda de Coastă: reparații la mai multe sedii și achiziții de mașini și ambarcațiuni

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca "punctul de lucru Vadu" este cel de la intrarea localitatii ,atunci el este de mult "ocupat". Poate jurnalistii Replica au chef de o plimbare pt un fotoreportaj. Altfel localnicii nu mai au dreptul nici macar la pasunea balta de langa sat pentru ca a fost concesionata expropriata pe acte istorice false,pt ca acea zona nu a avut niciodata proprietar. Distrugerea tarii si a oamenilor muncitori si cinstiti prin si cu ajutorul asazisei justitii continua.
0
0
Da,da,stim ce urmeaza,faceti mai multe cocioabe oentru leprele care vand tigari,tigari,care fura si ne dau in cap,iar noi,astia de muncim,le platim si casa moca,caldurica,ba chiar au si internet acum,ca sa stea pe fb.Rusinos,Fagadau,in ce stadiu a ajuns orasul,cu tiganimea in mijlocul ei,aproape de Mamaia si de mall-uri,de piata principala..Josnic
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369