REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

GAȘCA lui BOTA LOVEȘTE din nou: Rodica Iacob a înşelat un vârstnic cu 2.500 de lei

GAȘCA lui BOTA LOVEȘTE din nou: Rodica Iacob a înşelat un vârstnic cu 2.500 de lei

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 5308

„Baroul lui Bota” loveşte din nou. O falsă avocată, Rodica Iacob, care face parte din această gaşcă, a înşelat un vârstnic cu suma de 2500 de lei. Astfel, profitând de faptul că victima înşelăciunii avea nevoie de un avocat pentru un proces care avea ca obiect revendicarea unei case expropriate și demolate, aceasta s-a dat drept avocat şi i-a solicitat 2500 de lei victimei pentru a o reprezenta în acest proces.

Rodica Iacob

Inculpata susţine că face parte din Baroul din Madrid, Spania

Rodica Iacob a declarat că a avut calitatea de avocat român și a făcut parte din Baroul București – Uniunea Națională a Barourilor din România, înființat în anul 2004. A exercitat profesia din anul 2009, când a intrat în acest barou, până în anul 2015, când Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că uniunea din care făcea parte nu era constituită în mod legal. În toamna anului 2014 s-a înscris în profesia de avocat în cadrul Baroului din Madrid, Spania.

Bota

Rodica Iacob nu recunoaşte că a primit vreun ban de la victimă

Inculpata a precizat că a fost de acord să îl ajute pe reclamant, având în vedere termenul de 30 de zile pe care acesta îl avea pentru a se adresa instanței de judecată, și să îi redacteze contestația. I-a explicat faptul că nu are calitatea de avocat în România și implicit faptul că nu îl poate reprezenta în fața instanței, sfătuindu-l ca el să se prezinte la termene și să se reprezinte. Nu au discutat cu despre vreun onorariu, a declarat inculpata, și nu i-a cerut bani sau alte bunuri persoanei vătămate, ştiind că acesta are o situație materială precară. Oricum nu ar fi pretins vreun onorariu, pentru că nu are dreptul de a exercita profesia de avocat în România. A acceptat astfel să îl ajute în mod gratuit. Inculpata a declarat că în zilele următoare a tehnoredactat acțiunea în numele persoanei vătămate și a semnat-o în numele său, conform înțelegerii. Nu își mai amintește ce semnătură a folosit, dar în mod cert nu a sa. A depus acțiunea la Tribunalul Constanţa și la o întâlnire ulterioară pe care a avut-o cu persoana vătămată i-a dat și un exemplar al documentului pe care îl întocmise.

Reclamantul susţine că a plătit 2500 de lei

Reclamantul a cunoscut-o pe inculpată printr-un prieten care locuia in Palazu Mare şi care i-a spus că inculpata şi soțul acesteia sunt buni avocați. Inculpata i-a cerut suma de 2500 de lei, partea civilă i-a dat întreaga suma fără să o negocieze, iar când dosarul civil a avut termen, inculpata nu s-a prezentat nici la primul termen, nici la al doilea si nici la al treilea, spunându-i la al treilea termen că a avut un proces in Madrid. Când partea civilă s-a dus la inculpată sa recupereze suma de 2500 de lei, abia a scăpat să nu fie bătută, în cele din urmă inculpata i-a dat cei 2500 de lei, după câteva luni de zile, însă partea civilă a cerut despăgubiri 5000 de lei, întrucât dacă un meșter care primea un anumit avans, nu-i executa lucrarea, acesta era obligat să restituie beneficiarului dublul sumei primite.

Ce a decis instanța

Instanţa a decis condamnarea inculpatei la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosirea fără drept a denumirilor "Barou", "Uniunea Națională a Barourilor din România", "U.N.B.R." ori "Uniunea Avocaților din România" sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de către orice persoană fizică sau persoană juridică, indiferent de obiectul activității desfășurate de aceasta, precum și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiții decât cele prevăzute de lege. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Vă reamintim că Baroul lui Bota, condus de avocatul Pompiliu Bota, este cunoscut ca un „barou paralel” intrând de mai multe ori în conflict cu lumea magistraţilor. De aici au izbucnit mai multe războaie, preşedintele UNBR, Pompiliu Bota, ajungând chiar şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Acesta se declară, însă, „o victimă a câtorva magistraţi din România care i-au facut dosare şi l-au condamnat pentru practicarea ilegală a profesiei de avocat în pofida existenţei a numeroase achitări şi sute de hotărâri judecătoreşti definitive, care atestă că avocaţii din structurile sale practică legal avocatura”, potrivit eurojust.ro.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie mi a cerut una din Costinesti Elena Fonfoneata 2000 de lei a zis ca e avocata si ma serveste si nu am mai vazut o decat pe facebook intr un club din Mamaia aveti grija cui dat banii
1
0
In Constanta nu s-a auzit de audiatur et altera pars ?
2
3
Domnu proaspat ziarist, Gasca lui Bota e singura care poseda documente legale de infiintare si functionare !
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212