REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

GELOS pe FOSTA CONCUBINĂ, i-a DISTRUS MAȘINA cu TOPORIȘCA

GELOS pe FOSTA CONCUBINĂ, i-a DISTRUS MAȘINA cu TOPORIȘCA

Replica API 21 ianuarie 2022 | 00:26 13457

Din cauza gelozie s-au întâmplat multe fapte reprobabile. Marian Barzale, din Tulcea, gelos dar și cu ceva alcool la bord, i-a distrus cu toporișca mașina fostei concubine. Motivul acestuia ar fi fost că, după despărțire, femeia a rămas cu prea multe obiecte obținute în timpul concubinajului, pe care aceasta nu le merita.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis condamnarea lui Marian Barzale la 900 lei amendă penală, corespunzătoare unui număr de 90 de zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Sentința a fost dată pe 14 ianuarie și nu este definitivă.

Cum s-a întâmplat incidentul

Inculpatul a avut o relație de concubinaj cu victima între anii 2009-2019. În acest timp, au fost achiziționate mai multe bunuri gospodărești, spre sfârșitul relației persoana vătămată achiziționând în nume propriu un autoturism. În seara incidentului, fosta concubină a parcat autoturismul în apropierea casei lui Marian Barzale. În intervalul orelor 21,00-01,30, inculpatul, având asupra sa o toporișcă și fiind sub influența alcoolului, motivat de nemulțumirea că multe bunuri achiziționate de el au rămas în mod nedrept în posesia persoanei vătămate la sfârșitul relației de concubinaj, s-a deplasat în zona în care se afla parcat autoturismul și a a lovit cu toporișca în mod repetat autoturismul, producându-i spargerea oglinzii laterale dreapta, a lunetei, a suportului pentru numărul de înmatriculare și a geamurilor portierelor din față dreapta și spate bilateral. Prejudiciul astfel creat s-a ridicat la 5000 de lei.

Inculpatul și-a recunoscut fapta

La individualizarea pedepsei, instanța a avut în vedere că pentru a-și îndeplini funcțiile care-i sunt atribuite în vederea realizării scopului său și al legii, pedeapsa trebuie să corespundă sub aspectul naturii (privativă sau neprivativă de libertate) și duratei, atât gravității faptei și potențialului de pericol social pe care îl prezintă, în mod real persoana infractorului, cât și atitudinii acestuia de a se îndrepta sub influența sancțiunii. Astfel, față de cele expuse, coroborat cu profilul inculpatului, care este infractor primar, a recunoscut fapta și a fost de acord cu acoperirea prejudiciului, având în vedere și împrejurarea că infracțiunea de distrugere reținută în sarcina inculpatului se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani alternativ cu amenda, instanța apreciază că nu se impune aplicarea unei pedepse cu închisoarea, ci aplicarea unei amenzi penale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La individualizarea pedepsei s-a tinut cont de atitudinea gunoiului de a se indrepta sub influenta sanctiunii. pffffff...in ce tara traim fratilor ?
7
2
Ba tu ai un loc de munca gigi? Sau esti de la replica ? Be li mea i vreju
9
8
ba barzale,sint cordeze cite vrei,mai ales pe marginea drumului.ai bani de dat,ba toporisca?
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218