REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
18.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Bombă. Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, audiați la DNA, pentru trafic de influență și spălare de bani

Bombă. Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, audiați la DNA, pentru trafic de influență și spălare de bani

Virgil STOIAN 23 mai 2024 | 11:45 2794

Florian Coldea, ex-director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) și generalul (r) Dumitru Dumbravă vor fi audiați, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), în scandalul în care afaceristul Cătălin Hideg îi acuză că au încercat să îl șantajeze, ba chiar ar fi încercat să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Bomba. Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, audiati la DNA, pentru trafic de influenta si spalare de bani

 

UPDATE: 11:44 – Avocatul Doru Trăilă a ieșit din sediul DNA.

UPDATE: Dumitru Dumbravă a ajuns la DNA cu câteva minute înainte de ora 11.00, când a fost citat de procurori să se prezinte pentru a da declarații.

„Afacerile murdare” ale lui Coldea au fost devoalate după ce în spațiul public au apărut interceptări spectaculoase, iar omul de afaceri Cătălin Hideg le-a dezvăluit procurorilor anticorupție că i s-ar fi cerut 600.000 euro pentru a fi „scăpat” de dosarul de la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

 

Bomba. Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, audiati la DNA, pentru trafic de influenta si spalare de baniFlorian Coldea și Dumitru Dumbravă

Surse judiciare au declarat că Florian Coldea se va confrunta, la sediul DNA, cu acuzații extrem de grave.

„Acuzațiile la adresa lui Florian Coldea sunt foarte grave și va avea de dat explicații consistente în fața procurorilor anticorupție. Ținând cont de aceste acuzații, nu este exclusă luarea unor măsuri preventive împotriva sa”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.
Cine instrumentează dosarul deschis in rem

Potrivit surselor Gândul, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost citați la DNA după deschiderea unui dosar în rem pentru trafic de influență.

Dumbravă, fost șef în SRI, care se ocupa de relația cu Justiția statului paralel, a venit la DNA fără avocat. A fost, în aceasta cauză, audiat și avocatul Doru Trailă. Denunțul a fost depus de afaceristul Cătălin Hideg, care a anexat înregistrări cu solicitări repetate de mită din partea generalilor SRI, de sute de mii de euro. E vorba și de o sumă de 600.000 euro, în legătură cu un dosar de care se ocupă DNA, în care s-a încercat un trafic de influență la un afacerist, dar mita, nefiind plătita, acesta a fost trimis în judecată. Dosarul este instrumentat de cunoscutul procuror Mihaela Iorga”, au declarat surse judiciare.

„Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă”

Omul de afaceri Cătălin Hideg acuză gruparea lui Florian Coldea că i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-i forța mâna să vândă afacerea pe care o deține în domeniul sanitar unor străini, respectiv unor cetățeni francezi.

Aceștia intenționau să facă din afacerea lui Hideg un fel de Hexipharma 2, afacere păguboasă ajunsă tot pe mâna francezilor. Afaceristul a fost abordat de Bogdan Neidoni, cel alături de care Coldea deține o casă pe Coasta de Azur.

„HIDEG: Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă (n.red. – generalul Dumitru Dumbravă), Dumbravă ne-a primit pentru că ne-a trimis Neidoni la Dumbravă, și Coldea, amândoi de fapt. Acum, sincer, la cât scandal e cu oamenii ăștia, poți să știi pe ce înregistrări or fi căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla… Zice Dumbravă în înregistrare, zice Dumbravă că e supărat șefu’”.

„Nu i-am dat decât 100 de mii, că nu am mai avut pentru că îmi murea firma”

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus drept probă o înregistrare care a fost prezentată în timpul emisiunii Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus.

– C. HIDEG: Dar ce cred că a vrut să facă Trăilă ăsta cu ei? A fost așa: bă, ăsta trebuie să ne dea 200 de mii la camera preliminară, până la fond. Ia, mă, banii. Nu i-am dat decât 100 de mii, că nu am mai avut pentru că îmi murea firma, am băgat banii în firmă cât am mai putut, ca să plătesc salariile la 66 de oameni. După care zic: nu mai am bani să vă plătesc! Din momentul acela, Coldea a înnebunit! A început să-l amenințe și pe Dumbravă, și pe ăsta să mă dea afară, să mă lase în pace pe stradă, că-și bagă aia în fața mea, că nu mai vrea să audă.

– Zice Tocaci încontinuu: Bă, s-a supărat TC-ul pe tine.

– Acum, sincer, la cât scandal este cu oamenii aceștia, poți să știi pe ce înregistrări au căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla…

– S-a supărat ăla pe tine. Ce crezi că au făcut ei? Au forțat nota sperând că judecătorul acela o să-i asculte și o să intrăm în Curtea de Apel cu situația favorabilă pe care mi-au promis-o”, se precizează în respectiva înregistrare.

Generalul Dumitru Dumbravă a fost acuzat că ar fi controlat o rețea de judecători. Acesta le-ar fi impus luarea unor hotărâri în procesele judecate, și car fi construit o rețea similară în rândul ziariștilor, cărora le-ar fi furnizat informații din dosare. De altfel, generalul Dumbravă a fost audiat în Comisia parlamentară de control al SRI. În noiembrie a anului 2017, comisia i-a cerut demisia din funcția pe care o ocupa atunci – respectiv accea de secretar general al SRI.

Cătălin Hideg (Sanimed Internaţional), trimis în judecată de Parchetul European. Prejudiciul a fost estimat la 3 milioane de euro
Cătălin Hideg şi firma sa – Sanimed Internaţional – au fost trimişi în judecată de Parchetul European, în luna octombrie a anului 2022. Este vorba despre un dosar de fraudă cu fonduri europene, iar prejudiciul a fost estimat la 3 milioane de euro.

„Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, a transmis EPPO la momentul respectiv.

În acest dosar, Cătăin Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în luna februarie 2023, fiind acuzat de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracțiunea de spălare a banilor”, conform gandul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Pușcărie Cu Acest Dobitoc Nenorocit, Corupt Pe Nume Și Prenume: Florian Coldea, Deoarece Acolo La Pușcărie, Este Locul Nenorociților Și Nenorocitelor, Nu Credeți Oare: Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
0
0
articolu dvs trebuia inceput cu faptul ca reclamatul hideg este un puscarias de fapt condamnat la 4 ani cu executare pentru fraude de 3 milioane de euro. oare in parnaie nu a fost ajutat sa scrie si sa depuna o plangere impotriva numitilor coldea si dumbrava ? ca sa i se reduca sau anuleze pedeapsa in schimb ?!? prosteala pe fata de doi bani !
1
3
Pe acești bagabonti
7
0
Bă proștii plm, cu umflata mireluș in frunte, subiectul Codlea nu mai este de mult " bombă". Secăturilor !
9
0
surpriza in plina campanie electorala o simpla coincidenta dna nu a dat inca nici un comunicat o fi fost si ptr el o surpriza
10
1
Fratele American Strategic ,a dat unda verde ,ca altfel nu se întâmplă nimic !
15
0
tara ofiterilor si generalilor din sri si armata bagati de 34 de ani intr-o multime de afaceri dubioase nu exista de 34 de ani nici un control al parlamentului asupra sri cum ar normal si a existat tot timpul o relatie bolnava de notorietate a presedintilor cu sri
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112