REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

George Niculescu: România e pregătită pentru iarnă, din punct de vedere energetic

George Niculescu: România e pregătită pentru iarnă, din punct de vedere energetic

Virgil STOIAN 22 decembrie 2022 | 00:00 1176

În ultimele zile, atenția tuturor a fost la plafonarea prețului energiei, dar și la depunerea declarațiilor pentru obținerea acestui ajutor. Dar este pregătită țara noastră din punct vedere al rezervelor de energie pentru a trece cu bine această iarnă? George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, dar și președintele Comandamentului de iarnă, a ținut să ne asigure că totul este în regulă din punct de vedere energetic.


George Niculescu a ținut să asigure românii că suntem pregătiți din punct de vedere al rezervelor de energie. Totodată, acesta a declarat că ședințele Comandamentului de iarnă vor fi foarte dese tocmai pentru a preîntâmpina eventualele probleme.

În momentul de față nu sunt semnalate probleme

Totul este în regulă. Suntem pregătiți, mai facem o ședință vineri. Am trecut în revistă sistemul energetic în toată complexitatea lui, atât partea de producere, distribuție dar și furnizare energie electrică. Rezervele de apă în marile lacuri de acumulare sunt la un nivel mai mult decât satisfăcător. Rezervele de cărbune sunt în parametri. Pe partea de gaze naturale, nivelul de umplere al depozitelor de gaze naturale este unul foarte bun, nu satisfăcător. Monitorizăm importurile și exporturile de gaze naturale pe fiecare interconector pe care îl avem și în momentul de față nu au fost semnalate nici un fel de probleme. ”, a declarat George Niculescu pentru Replica de Constanța.

Încărcare cărbune

Caracterul Comandamentului de iarnă nu este să facem o ședință și vedem cum stăm pentru 3 luni. Eu, în principiu, fac o ședință pe săptămână. Dar în momentul în care temperaturile scad, nu a fost cazul până acum, pot să fac și 3 comandamente pe săptămână, 4. În pregătirea zilelor libere de Crăciun și de Revelion, am făcut comandament pe 20 decembrie în care am stabilit programul de funcționare pentru extracția de cărbune, când intră minerii în mină. Fac unul pe 23 decembrie, vineri, și dacă mai e nevoie, fac unul imediat după Crăciun, ca să văd cum au funcționat toate. Ca și concluzie, nu sunt semnalate probleme în sistemul energetic național. Nici pe partea de energie electrică și nici pe cea de gaze naturale. ”, a încheiat șeful comandamentului de iarnă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai ies in strada?? coruptia numai ucide?? ce mweeeee ati luat poponarilor!!!.....bwahahahahahhah
0
0
Haimanalele din guvern habar nu au sa gestioneze astfel de situatii ...
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212