REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Georgeta BUMBAC are PRETENȚII: Cere DESPĂGUBIRI de la Ministerul Sănătății

Georgeta BUMBAC are PRETENȚII: Cere DESPĂGUBIRI de la Ministerul Sănătății

Replica API 25 ianuarie 2021 | 23:36 4759

Constănțeanca Georgeta Bumbac nu se lasă până când nu va reveni în funcția de director General al Direcției Generale Economice din cadrul Ministerului Sănătății. După ce a fost retrogradată de Nelu Tătaru, la începutul anului trecut, Bumbac a ajuns director la Direcția Financiară. Schimbare pe care constănțeanca nu a digerat-o. Ea cere, la Curtea de Apel Constanța, anularea Ordinului Ministerului Sănătății nr.860/2020, obligarea ministrului la reîncadrarea pe funcția deținută inițial și la plata despăgubirilor civile constând în cuantumul diferenței dintre veniturile realizate de în funcția de Director General al Direcției Generale Economice și veniturile realizate din funcția de Director al Direcției Financiare de la data emiterii Ordinului nr.860/2020 și până la data reîncadrării acesteia pe postul de Director General. Magistrații se vor pronunța pe 1 februarie.

Reamintim că Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar.

Traseul Georgetei Bumbac în Ministrul Sănătății

Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT.

După instalarea în funcție a actualului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție. Constănțeanca a cerut suspendarea actului administrativ, respectiv ordinul de demitere, la Curtea de Apel București. Însă, în iulie a renunțat la judecată. Constănţeanca a deschis pe 10 septembrie, o nouă acțiune la Curtea de Apel Constanța, împotriva Guvernului, având același obiect care, iată, a rămas fără obiect.

Fostul funcţionar a ajuns, de la contabilitate, DGFP şi Spiru Haret, la Ministerul Sănătăţii, în 2011

Georgetei Bumbac a fost funcţionara Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa şi a strâns în câţiva ani o avere de peste jumătate de milion de euro din salariul său de bugetar. Aceasta s-a aflat, după cum relata Replica în 2010, într-o incompatibilitate flagrantă cu locul său de muncă. Nu pentru că era văzută mai mereu pe la Irish Pub sau pe plaja hotelului Golden Tulip, nici pentru că preda la Universitatea Spiru Haret, în timpul programului de la DGFP, ci pentru că deţinea şi o firmă de contabilitate. Referitor la statutul de cadru didactic, aceasta a fost lector mai bine de 4 ani, până-n 2011 când a ajuns la Ministerul Sănătăţii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca nu i-a dat nimeni un sut in cur !!! A venit sa se judece la constanta ca aici sunt cei mai spagari judecatori !!! Sa-mi manance cacatul toti in tandem !!!
2
0
Dar cand platiti voi depagubirile si furaciunile facute de unchito Stroe Felix securistu.Constantenilor,ca iati furat de iati rupt.
8
0
la cabinetul lui de senator.
9
0
Panarama asta penaala care deabia leaga doua cuvinte,director general???? Cine a pus-o,pe baza de oral,sau cum? du-te fa la cratita,miroase parchetul,sterge vasele,maimuta!
15
1
E amanta lu stroe tupeul de la el la invatat in serile cand ii facea orale
19
3
Apai sa.i umplu bumbacu cu puli lu Georgeta, ca tare nesatula e! Si daca mai vrea pot sa.i albesc si dintii !
16
2
georgeta are o gloata de draci intr-ansa
11
0
Foarte bine, nu liberalii vroiau stabilitate pe posturi si profesionisti.
4
3
o valoare ! din ce partid face parte ?
11
0
De asta merge sanatatea prost ca avem astfel de valori la conducere
20
0
Femeia asta e unul dintre cei mai bogati romani, si e Dzeu in sanatate din 2011, nu puteti cuprinde cu mintea ce jocuri face, stau baietii din servicii cu fesul in mana la ea la usa, si voi discutati daca e buna de babardit.....Stroe e sarac pe langa ea....aia de la DNA ii zic sarumana sefa, 7 ministrii au stat statuie la ea....
18
7
Bumbac,,,asta te bate,,,!
11
0
Pai ca sa fi director la Ministerul Sanatatii trebuie sa ai par alb in cap si experienta de cel putin 20 de ani in domeniu ! Pai pitipoanca asta avea mana de decizie pt Achizitii ? Pffff.... De asta merge treaba rau in Sanatate ! Romania lucrului bine facut ! .... Tu-i nasterea stiu eu cui !
31
1
vedeti ca e fina lui stroe si va inchide ziarul!!!
18
5
Mai bine da anunt pe pub24 si face multi bani ca e buna de pula tarfa si nu ai mai trebuie servici
16
3
Da o muie nu vrea jagardeaua asta
24
2
Este frumoasa domnisoara! Acum nu stiu daca stie si ceva meserie.
12
7
Alina e cam ofticata ca Georgy e inca buna de p.ula.
22
3
O muista , curista , curvete batrina !
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108