REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ghereta nimănui din parcarea Kaufland, verificată de OPC: punctul de lucru NU EXISTĂ, produsele nu sunt tradiţionale!

Ghereta nimănui din parcarea Kaufland, verificată de OPC: punctul de lucru NU EXISTĂ, produsele nu sunt tradiţionale!

Replica API 19 octombrie 2017 | 00:00 434

Producătorii de produse tradiționale au fost în atenția comisarilor de la Protecția Consumatorului în ultima perioadă. În urma unei sesizări anonime, inspectorii au mers în parcarea magazinului Kaufland, situat în zona centrală a municipiului Constanța, unde exista o construcție de lemn, care vindea așa-zise produse tradiționale din zona Ardealului. Din păcate, producătorul nu a putut face dovada provenienței produselor scoase la vânzare, iar comisarii au decis confiscarea și trimiterea produselor spre distrugere.

Cantitățile trimise spre distrugere pentru lipsa etichete, fără documente: produse lactate 87 kg, produse din carne 71 kg (pretinse a fi tradiționale), vin/țuică/siropuri 72 l, pâine 20 kg. Oamenii erau păcăliți că produsele din carne sunt tradiționale, în schimb, acestea erau cumpărate din diverse magazine sau fabrici, care produc în masă astfel de produse. Totuși, deținătorul magazinului le spunea clienților că sunt produsele sale, pregătite în mod tradițional.

Producătorul... NU EXISTĂ! Nu avea punct de lucru declarat

Comerciantul a apărut peste noapte? Acesta nu avea punct de lucru declarat, după cum a reieșit din controlul efectuat de către ANAF, imediat după ce au fost sesizați de cei de la CJPC. Comisarii au punctat că bărbatul riscă o amendă între 5.000 și 30.000 RON.

„Am lăsat invitație pentru respectivul, care trebuia să prezinte și alte documente. Am dat colegilor de la ANAF deficiențele care cad în sarcina lor. Dânșii sunt deja într-o acțiune de control. Nu avea o evidență la el. Din câte am înțeles, nici punct de lucru declarat nu avea. El nu exista, dar era un producător tradițional”, a declarat Horia Constantinescu.

Cetățenii sunt oripilați de ceea ce au descoperit oamenii, mai ales că oamenii precizează că persoana în cauză este acolo de aproximativ 2 ani de zile și că nu înțeleg cum de a rezistat până în prezent.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari domnuli Horia ,nu sti de cind e la opc citesc presa pe net nefiind in tara,dar am citi si alte articole aceelea cu producatori din piata fara terenuri sau sere imi doresc sa nu ajunga ca si piedone daca vil aduceti aminte mai la subiect sa treceti de partea cealalta a baricadei adica a mafiei,coruptilor din domeniul alimentar al constantei..sper.
0
0
Amana Sikem romence horospular!
3
1
Aia cumpara de la alti si vinde ei cu un pret urias
1
0
OPC-ule esti asteptat si la Mangalia, duminica in special, sa vezi acea mizerie de i se spune "tirg"....
2
1
De vina sunt oameni care pun botul si cumpara ca prostii... poate verificati si mizeriile de la pavilion.. sau acolo nu e voie?
6
0
in marile magazine chiar in interior carrefour auchan exista staduri asemanatoare cu produse mai mult sau mai putin traditionale denuite in fel si chip bucovinene secuiest etc
2
2
Cine a consumat produse traditionale originale din Ardeal,stie cum este de fapt aspectul si gustul,chiar si mirosul acestora. E cam dificil sa aprovizionezi o cascabareta mica cu asa produse,nu este rentabil din cauza costurilor implicate in aprovizionare,asa ca e limpede ca fara un suport solid,adica fara sa ai ceva mai cu mult dever,un magazin cu miscare mare de marfuri,nu faci fata. Concluzia,chiar daca nu stii cum sunt produsele adelenesti,poti fi sigur ca la un chiosc-taraba de la noi,nu gasesti asa ceva,doar chestii cu nume inventate. Romanii se inseala intre ei,asta este specificul .
0
1
Fu2va-n gura de ziaristi retarzi cu seful vostru METIN. Partea de final a articolului m-a oripilat-cetatenii sunt orpilati de ce au descoperit oamenii, mai ales ca oamenii precizeaza ca persoana. Vorbesti serios Claudito? Mancatori de produse traditionale, adica de rahat ce sunteti. Improscati pe toata lumea cu noroi, vinovati sau nu, dar pe voi nu va ia nimeni la puricat? Libertatea presei este foarte prost inteleasa de voi si de catre cei care ar trebui sa va verifice activitatea. Jigodii. De la sef, pana la simplu executant ,asa zisul ziarist.
2
8
Eu stiam ca nu sunt produse traditionale, le-am si spus asta si se suparau comerciantii. Si in interior la Auchan este un magazin identic, si la Cora.
6
1
si in incinta AUCHAN exista un astfel de magazin cu prosuse traditionale dar este vizibil ca nu sunt traditionale,asa ca merfgeti si acolo veti descoperi adevarul.Si acest comerciant este de vreo doi ani de zile si nimeni nu l-a deranjat pana acum .Domnul Horia fiti primul care il intrebati de sanatate.
6
1
initiative particularae, de dreapta !
1
0
Sa ne zica ivanciu cu g ine seamana ala mic cu ochi albastrii
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614