rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Poliţia face anchetă!

GMS, contrazis de călători. Erau sau nu pasageri în picioare în maxi taxi, în accidentul de la Năvodari?

Cel mai recent accident rutier în care a fost implicat un microbuz de transport persoane îi pune, din nou, în tabere opuse, pe călători şi pe reprezentanţii firmei care deţine maxi-taxiul. Motivul vrajbei: erau sau nu în microbuz pasageri peste limita legală? Grup Media Sud, firma de transport persoane ce deţine microbuzul, zice că nu erau, călătorii îi contrazic.

Accidentul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 11 august, pe ruta Constanţa - Năvodari, mai precis, pe podul de la Năvodari, unde şoferul unui BMW nu a respectat regulile de prioritate, nu a dat prioritate de trecere şi a lovit în plin microbuzul firmei Grup Media Sud, cu numărul de înmatriculare CT-12-LAG, care circula pe linia 23. În urma accidentului, trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale.

GMS: „Nu erau mai mulţi pasageri decât prevede legea”

La puţin timp după accident, reprezentanţii firmei Grup Media Sud au ieşit în spaţiul public, cu o declaraţie cel puţin surprinzătoare, menită să sublinieze faptul că în microbuz nu erau mai mulţi călători decât permite legea. „Ca urmare a articolelelor apărute în presa din Constanţa, referitoare la accidentul produs în data de 11 august, pe podul de la Năvodari (...), dorim să clarificăm unele aspecte pentru opinia publică şi, în special, pentru constănţenii care călătoresc zi de zi cu microbuzele GMS. (...)

Potrivit acestor informaţii oficiale, în microbuz, la momentul accidentului NU se aflau persoane în picioare. Drept urmare, NU existau mai mulţi pasageri decât prevede legislaţia în vigoare. Clienţii Grup Media Sud care au fost răniţi în urma accidentului provocat de şoferul autoturismului se ridicaseră de pe scaune pentru că urmau să coboare şi NU au călătorit în picioare pentru că nu existau locuri libere, după cum, în mod neadevărat, a fost relatat în presă, dar şi în mediul online.

Mai mult, în ultima perioadă, astfel de informaţii neadevărate au fost propagate în presa din Constanţa sub forma unor articole menite să creeze reacţii negative în mediul online, să aducă trafic site-urilor respective şi să prejudicieze grav imaginea Grup Media Sud, o companie care activează în oraşul de la malul mării de ani de zile, timp în care microbuzele, care transportă zilnic mii de constănţeni, nu au fost implicate în accidente rutiere grave”, au precizat reprezentanţii GMS.

Pasagerii acuză că maxi-taxi-ul era full!

În schimb, călătorii care se aflau în momentul accidentului în microbuzul 23, dar şi un martor care a ajuns printre primii la locul incidentului rutier şi a acordat ajutor victimelor, susţin contrariul. Microbuzul cu pricina are o capacitate de 19+1 locuri, ceea ce înseamnă că, potrivit legislaţiei, în momentul producerii accidentului, în interior ar fi trebuit să se afle 19 pasageri şi şoferul. Unul dintre martorii prezenţi la locul incidentului a declarat pentru „Replica” de Constanţa că din microbuzul respectiv au coborât, însă, aproape 30 de persoane.

„Eram în spatele microbuzului, am apucat să număr 28 de persoane care au coborât şi zic că am apucat, pentru că o parte dintre ei au fugit panicaţi”, a afirmat martorul, care a realizat în fotografii şi filmuleţe, pentru a evidenţia că în maxi - taxi erau mult mai mulţi călători decât numărul de locuri. Un năvodărean, a cărui mamă era pasageră în microbuz, ne-a declarat acelaşi aspect.

„Mama s-a urcat în microbuz de la Dacia, iar până la Năvodari a stat în picioare, împreună cu alţi pasageri. Nu a stat de plăcere, vă daţi seama... Pur şi simplu nu erau locuri. Din câte ştiu de la mama, era destul de plin, pentru că au stat destul de înghesuite, deci presupun că erau peste cinci persoane în picioare în momentul accidentului. Şi eu am făcut atâţia ani naveta, dar am evitat GMS-ul, din cauza lipsei aerului condiţionat şi a transportului cât mai aglomerat”, a afirmat bărbatul.

Victimă a accidentului: „Încă sunt în stare de șoc, nu îmi scade tensiunea!”

Liliana Cioc este una dintre cele trei victime rănite în accident. Femeia a afirmat pentru „Replica de Constanța” că, într-adevăr, microbuzul era umplut cu pasageri peste limita legală: „Microbuzul a fost full! Iar șoferul a mai tot luat pasageri din toată Mamaia”. Cât despre afirmația celor de la GMS că persoanele aflate în picioare se pregăteau să coboare, femeia îi contrazice. „Eram la jumătatea podului, de ce să se ridice de pe scaune atât de devreme, mai era mult până la prima stație, la Penny. Erau persoanele care au călătorit în picioare”.

Femeia spune că nu era în picioare în momentul impactului, ci se afla pe scaunul din spatele șoferului, fiind proiectată în scaunul acestuia. „Eu am fost rănită cel mai grav, la cap, sunt plină de vânătâi, pomeții loviți, dantura afectată. Nu pasagerii care erau în picioare au fost răniți, ci noi, de pe scaune. Mai este o femeie care a avut o tăietură la picior.

„La spital mi-au făcut o radiografie, mi-au spus că sunt în regulă, dar acum am dureri îngrozitoare de cap. La spital nu m-au șters de sânge, nu m-au pansat, nimic, am plecat de acolo, s-a speriat taximetristul de mine când m-a văzut plină de sânge. Am înțeles că șoferul microbuzului șofează în continuare, fără probleme, iar eu sunt în stare de șoc, nu îmi mai scade tensiunea!”, ne-a povestit femeia care a fost rănită în accident.

Elena, o altă călătoare, ne-a povestit: „Era, aproximativ 27 de persoane în microbuz. Până pe pod, am stat în picioare, nu știu ce mi-a venit să mă așez. Nu prea am fost atentă la ce s-a întâmplat, pentru că veneam de la muncă și aproape ațipeam. Am simțit doar frâna bruscă și cum îmi țâșnea sângele din gură. După accident, erau toți speriați, țipete, plânsete. După aproximativ zece minute, se gândește șoferul să ne întrebe dacă a chemat cineva ambulanța, iar eu i-am replicat: Asta nu era treaba dvs.? Între timp, noi ajutam o femeie, care era mai rănită decât restul și încercam să o ținem conștientă”.

La ora actuală, Serviciul Poliției Rutiere desfășoară o anchetă cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul. Iar unul dintre aspectele ce urmează să fie stabilite, până la final, este și dacă era respectată prevederea legală privind numărul de pasageri.

Ce riscă firma deținătoare a maxi-taxiului dacă se stabilește că erau aproape 30 de pasageri sau peste, cum spun oamenii? O sancțiune de clasa III-a, de la 6 la 8 puncte amendă și...cam atât! Legislația prevede, e drept, și posibilitatea ridicării licenței de transport, dar așa cum se știe, nicio firmă de transport persoane nu și-a pierdut licența în ultimii ani, la Constanța. De altfel, lunile trecute, autoritățile județene au efectuate ample controale la firmele de transport persoane, le-au sancționat cu amenzi și le-au pus în vedere să mărească numărul de mașini de pe trasee.

În aceste condiții, nu se poate să nu ne întrebăm ce motive au avut reprezentanții Grup Media Sud să iasă în public cu declarația menționată mai sus, tocmai după acest accident? Să aibă oare legătură cu faptul că și lor, precum celorlalte firme de transport persoane, li s-a pus în vedere de către autoritățile județene să ia măsuri reale pentru a nu mai fi pasageri în picioare?

Florentina BOZÎNTAN

Video:

luni, 21 august 20176449
Comentarii

00Fara gsm(21 aug 22:26)
Sa scoata putregaiele astea din oras avem rtc nu trebuie maxi taxi avem taxi ce drac
06Vrem RATC 23 spre NAVODARI !(21 aug 15:17)
Ce o mai dati de gard ! Firmele GMS si JTA sunt de caca ..... I-au imbogatit pe patroni! In BULGARIA tot transportul public e de stat ! Si nu au ciurucuri de masini .... au autobuze MERCEDES cu aer conditionat !Cum pula mea 37 de ani RATC-ul a deservit tot judetul si acum toti pulifrici cu 2 microbuze inghesuie calatorii !?!!
15Calin Mihaela(21 aug 09:56)
Tot timpul microbuzele acestei firme nesimtite sunt pline!!
112Un Cetatean(21 aug 09:10)
Sa dispara aceste pericole pe roti asa zisele maxi taxi! Reabilitati d-le primar Fagadau RATC-ul cu autobuze de capac. mare ! La noi chiar trebuie tot timpul sa se intample o tragedie de proportii ca sa se schimbe ceva?
119CALATOR(21 aug 08:31)
VA ROG SA INTELEGETI , ZILNIC MICROPBUZELE SUNT SUPRAINCARCATE , MULT PESTE 25-28 PERSOANE . ULTIMII CARE URCA SE INTIND PE BORD , LIPITI DE PARBRIZ , SOFERUL NU VEDE NIMIC IN DREAPTA . VENITI , IN CIVIL , INTRE 06-O9 SI 15-18 SI FILMATI DIN INTERIOR . CAND SUNT CONTROALE SE ANUNTA SI NU MAI OPRESC IN STATII . OPRITI CIRCUL!!!!!!! VREM AUTOBUZE DE CAPACITATE .
014Adevarul(21 aug 08:30)
GMS ar fi fost mai bine sa se abtina de la comentarii , este un fapt , o realitate , cu totii le vedem prin trafic pline cu mult peste capacitate ....vedem formele pasagerilor lipite de geamuri !
011doru(21 aug 07:55)
Primaria pri primar e de vina pentru ca a lasat linia 23 pe mana hotilor.
012Reintroduceti 23 RATC !(21 aug 07:40)
Pana in anul 2002 aceasta ruta era deservita de RATC care avea autobuze mari si soferi cu experienta .... si mai dadeau si bilete ! S-a vrut eliminarea Regiei autonome in detrimentul firmelor private care cotizeaza la CJ ! Sictir !
017dexter(21 aug 06:16)
Toate mijloacele de transport private merg cu masinile full, desi acele maxi taxi sunt prevayute cu calatori doar pe scaune TOATE. Indiferent de ruta. Nu ai de ce sa tetii in mers, poate doar de bara vreunui domn din spate..... Se stie acest lucru, se merge pe blat, doar cand apare un accident incepe o penibil ancheta despre care uitam ca oricum dureaya prea mult. Nu mai vorbim de biletele care nu se dau. Jaf ordinar.
154Constantean(21 aug 01:28)
Mergeti cu taxiul!
113filosofie cu caschete(21 aug 01:01)
Gata ma! Face politia ancheta,ma! E clara treaba,ma! Vreo cinci ani numara pana afla cati pasageri au fost in microbuz! Totul e sa nu le dea cu rest! Garrrrrcea!pana la cat stii a numara?
09....hsjsh(21 aug 00:21)
Gogiu....cu ce vrei sa ajung la munca ? Cum poti sa spui ca noi suntem de vina...esti slab tare de tot.sus prietene..navetist lasa ca a fost si PDL la putere si tot aia a fost...
211Gociu(20 aug 23:15)
Oamenii sunt de vina ca folosesc firma aia de cacat ptr a se deplasa. Daca nu se urcq nimwni o saptamana in troacele alea de masini, se inchid singuri
221navetist(20 aug 22:56)
Atata timp cat la Navodari este PSD la Constanta este PSD iar la ARR si RAR sunt pusi oamenii PSDului, e si normal ca firmele conduse de PSD sa fie protejate!!!!!
mai mult...Replica
18 ian 00:00ReplicaCONTRACT de la PORTUL CONSTANȚA pentru firma unui CONTROVERSAT POLITICIAN

Portul Constanța a angajat pentru realizarea unei expertize tehnice o firmă deținută de familia unui controversat...336

18 ian 00:00ReplicaFostul șef al CJAS Constanța cere DESECRETIZAREA documentelor S.R.I. aflate în instanță207
18 ian 00:00ReplicaVIDEO! Supărat că are DATORII, șeful Ocolului Silvic Dunărea de Jos își pierde vremea prin baruri, la Cernavodă?!325
18 ian 00:00ReplicaSEMNAL de ALARMĂ! Cazul ELEVEI care a MURIT în ACCIDENTUL de la Topraisar se poate REPETA!

Durere fără margini în rândul apropiaților celor două persoane care au pierit în tragicul accident de pe DN 38,...196

18 ian 00:00ReplicaO femeie din CONSTANȚA se crede URMĂRITĂ și SABOTATĂ, ‘CONDAMNÂNDU-ȘI’ copiii la o VIAȚĂ în TEROARE!294
18 ian 00:00Replica'LOCOTENENȚII' lui Hânsă de la Cernavodă au ajuns după GRATII!536
18 ian 00:00ReplicaMAJORAREA alocațiilor, SUBIECT de FOC pentru CONSTĂNȚENI: Ce putere avem noi?

Nesiguranța îi agită pe oameni și asta o poate confirma o mare parte din constănțeni. De la discuții în scara...140

18 ian 00:00ReplicaCONDAMNAT pentru că ȘTIA că sunt BUNURI FURATE, dar le CUMPĂRA!302
18 ian 00:00ReplicaS-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență în cazul NAVEI care s-a RĂSTURNAT în Portul Midia!163
18 ian 00:02ReplicaDSP, în control la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Constanța: A aplicat SANCȚIUNI!

Direcția de Sănătate publică a fost sesizată în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare necorespunzătoare...227

18 ian 00:00ReplicaDECIZIE în DOSARUL unui șofer care a ATINS un pieton și a FUGIT: 'Nu a căzut pe asfalt, am plecat spre Constanța!`180
18 ian 00:00ReplicaBUGETUL LOCAL, la Constanța! În vizor și CUPLURILE INFERTILE!138
Vremea
2° - 4.4° sâmbătă, 18 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 3.33 m/s
Presiune: 1030 milibari

Loto
6/49171920232630
5/406912323327
joker6183334379
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 ian 00:00SportFotbal: FC Viitorul, învinsă de Olimpik Doneţk cu 2-1, în meci amical

Echipa de fotbal FC Viitorul a fost învinsă de formaţia ucraineană Olimpik Doneţk cu scorul de 2-1 (1-1), vineri,...100

18 ian 00:00SportSimona Halep a ajuns la Melbourne. Mesajul postat înainte de primul Grand Slam al anului, Australian Open

Simona Halep e gata de marea bătălie pentru Australian Open. Campioana noastră a ajuns deja la Melbourne și a...120

18 ian 00:00SportPrima reacție a lui Mihai Stoica după ce Adrian Mutu a fost numit selecționerul României U21

Mihai Stoica speră ca Adrian Mutu să aibă succesul lui Mirel Rădoi la echipa națională U21. Mai ales pentru că e...123

18 ian 19:15SportRăsturnare de situație: Neymar, prima ofertă oficială primită. Salariul e colosal

Neymar nu mai este "persona non-grata" la PSG, cu toate că, după "telenovela" transferului, din vară, i-a înfuriat...132

Local
18 ian 00:00LocalHOȚI de ambarcațiuni, identificați de polițiștii de la Transporturi

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt de ambarcațiune și a două infracțiuni de furt...94

18 ian 00:00LocalActivități informativ-preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

În cadrul Programului național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului, la data de 16...97

18 ian 00:00LocalBărbat din Agigea, PRINS în timp ce vindea pește pe stradă!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Agigea, la data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 13.15, au depistat un...100

18 ian 00:00LocalÎncarcerat pentru loviri sau alte violențe!

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, la data de 16 ianuarie a.c., au...99

18 ian 00:00LocalPolițiști trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au...96

18 ian 00:00LocalPește fără documente legale confiscat de polițiști

85 de kilograme de pește au fost confiscate de polițiștii tulceni, după ce au depistat în trafic un bărbat de 47...90

18 ian 00:00LocalViceprimarul Costin Răsăuțeanu, întâlnire cu comandantul Grupării Navale Permanente a NATO

Viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu s-a întâlnit vineri, 17 ianuarie, cu noul comandant al...94

18 ian 00:00LocalRegia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice din Constanța face angajări

Vrei să te angajezi la RADET Constanța? Regia Autonomă de Distribuție anunță că sunt disponibile aproximativ 25...92

18 ian 00:00LocalCea mai lungă misiune a Forțelor Navale Române: șase luni de comandă NATO

Aflat, în premieră, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO...104

18 ian 00:00LocalISJ a lansat un proiect-pilot în premieră națională la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol

La Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, a avut loc joi, 16 ianuarie lansarea proiectului-pilot Un ghiozdan...96

Politică
18 ian 00:00PoliticăKlaus Iohannis refuză legea care a stârnit controverse privind consumul de droguri

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri la reexaminare legea inițiată de deputatul USR Lavinia Cosma care...105

18 ian 00:00PoliticăVictor Ponta este de părere că vor fi alegeri anticipate, dar nu şi scrutin pentru primari în două tururi

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Reşiţa că vor avea loc...85

18 ian 00:00PoliticăDacian Cioloș și Nicușor Dan, în dezacord asupra desemnării candidatului unic al USR-PLUS

Vlad Voiculescu și-a lansat, vineri, candidatura pentru Primăria Capitalei, fiind susținut de Dacian Cioloș și...95

18 ian 00:00PoliticăDeputatul Ion Cupă s-a înscris în PMP

Deputatul Ion Cupă s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, a anunţat, vineri, preşedintele PMP, Eugen Tomac,...94

18 ian 00:00PoliticăRareș Bogdan, replică pentru Dan Barna: Să mai lase aroganțele, să nu ajungă ca Năstase

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan îi răspunde președintelui USR, Dan Barna, după ce acesta a criticat...97

18 ian 00:00PoliticăVictor Ponta își pune speranțe în Sorin Grindeanu pentru reforma PSD: „Nu-i ușor deloc“

Liderul Pro România, Victor Ponta, şi-a exprimat vineri, la Reşiţa, speranţa că Sorin Grindeanu va reuşi să...104

18 ian 00:00PoliticăCiolacu: Prioritatea zero este pregătirea pentru alegerile locale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri, la Piteşti, că prioritatea social-democraţilor...93

18 ian 00:00PoliticăMihaela Huncă (Pro România): Vizitele neaşteptate în şcoli ale ministrului Educaţiei nu rezolvă nimic

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele inopinate în şcolile din mediul rural ale...86

18 ian 00:00PoliticăDaniel Suciu (PSD): Vom depune moţiune de cenzură; nu ne temem de o bătălie deschisă cu PNL

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută...97

17 ian 00:00PoliticăIohannis: Sunt destul de sceptic în legătură cu moţiunea de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că este destul de sceptic în legătură cu anunţul PSD privind depunerea...266

Monden
18 ian 00:00MondenCine este artistul care tatuează cele mai în vogă vedete. ADDA, Velea, Antonia și Lino Golden i-au fost clienți

ADDA și soțul ei s-au întors din Asia Express cu forțe noi și plini de energie, după ce au făcut parte din cel...90

18 ian 00:00MondenŞerban din „Liceenii“ a ajuns prof de mate şi actor în America

S-a lansat în filmul „Liceenii” (1986), unde l-a interpretat pe elevul Şerban Pascu, iar pasiunea pentru teatru a...102

18 ian 00:00MondenMama Cristinei Țopescu locuia în București. De ce nu și-a sunat fiica în noaptea de Anul Nou

Medicul Monica Pop a dezvăluit că mama Cristinei locuia de ceva vreme în București, unde se mutase tocmai pentru a-i...115

18 ian 00:00MondenWhat’s Up va fi operat de urgență. Situația medicală a artistului s-a agravat: „Viața mă pune la colț“

Cântărețul What’s Up și-a anunțat recent prietenii virtuali și admiratorii că anul 2020 i-a făcut o surpriză...105

18 ian 00:00MondenEminem şi-a surprins fanii cu un nou album

Eminem şi-a surprins fanii lansând vineri un nou album, alături de videoclipul piesei ''Darkness'', în care...90

18 ian 00:00MondenMariah Carey, printre artiştii care vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2020

Cântăreaţa Mariah Carey se află printre artiştii care vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame, cu prilejul...94

18 ian 00:00MondenDemi Lovato va interpreta imnul SUA la Super Bowl

Cântăreaţa americană Demi Lovato a anunţat joi că va interpreta imnul naţional al Statelor Unite la Super Bowl,...90

18 ian 00:00Monden''Bad Boys'' şi ''Dolittle'', acţiune şi divertisment pentru întreaga familie pe ecranele din SUA

Filmele "Bad Boys for Life" şi "Dolittle" promit acţiune şi divertisment pentru întreaga familie odată cu lansarea...90

18 ian 00:00MondenTaika Waititi, contactat de producătorii ''Star Wars'' pentru a regiza un nou episod din această saga

Producătorii francizei galactice "Star Wars" l-au contactat pe cineastul Taika Waititi pentru a-i cere să regizeze un...93

18 ian 00:00MondenSerialul ''Watchmen'' nu avea un al doilea sezon, potrivit HBO

HBO nu are planuri pentru un al doilea sezon al serialului "Watchmen", iar creatorul său, Damon Lindelof, nu este...95

Mapamond
18 ian 00:00MapamondEuropenii care nu-şi legalizează statutul în Regatul Unit până la data limită nu vor fi expulzaţi automat

Regatul Unit nu-i va expulza automat pe cetăţenii europeni care nu au cerut obţinerea statutului de rezident în...92

18 ian 00:00MapamondAvion ucrainean doborât: Iranul este pregătit să trimită cutiile negre în Ucraina, susţine Kievul

Iranul este pregătit să transfere Kievului cutiile negre ale avionului de linie ucrainean doborât la 8 ianuarie la...90

18 ian 00:00MapamondMalta: Şeful poliţiei a demisionat pe fondul criticilor privind anchetarea asasinării Daphnei Caruana Galizia

Şeful poliţiei malteze Lawrence Cutajar, acuzat de societatea civilă şi de familia jurnalistei asasinate Daphne...86

18 ian 00:00MapamondPremierul ungar Viktor Orban apără decizia guvernului său de a nu plăti compensaţii pentru condiţiile de detenţie

Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat vineri susţinerea pentru decizia guvernului său de a suspenda...102

18 ian 00:00MapamondFostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei, Goergy Kutoyan, găsit mort la Erevan

Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate (SNB) al Armeniei, Georgy Kutoyan, a fost găsit mort, vineri, în...95

18 ian 00:00MapamondSUA: Unsprezece militari americani, trataţi pentru comoţii în urma atacului de la 8 ianuarie al Iranului

Unsprezece militari americani au fost trataţi pentru comoţii după atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie asupra...89

18 ian 00:00MapamondBelgia: Captură record de 126 de milioane de ţigări contrafăcute

Vama belgiană a anunţat vineri confiscarea, în regiunea portului Anvers (nord), a 126 de milioane de ţigări...93

18 ian 00:00MapamondGermania: Anchetatorii primesc puteri sporite pentru a lupta împotriva pedofiliei online

Germania le va acorda puteri mai mari anchetatorilor în lupta împotriva pedofiliei online, după ce parlamentarii au...85

18 ian 00:00MapamondŢările de Jos: Tânăr arestat pentru punerea în vânzare online a 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate

Poliţia olandeză a anunţat vineri arestarea, într-o operaţiune internaţională, a unui tânăr de 22 de ani sub...92

18 ian 00:00MapamondRata natalităţii în China, la cel mai scăzut nivel de după 1949

Rata natalităţii în China a scăzut anul trecut la cel mai scăzut nivel de la fondarea Republicii Populare în 1949,...87

Sănătate
18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...101

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...96

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...91

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...90

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...99

18 ian 00:00SănătateMasajul facial şi beneficiile acestuia

Dacă te-ai obișnuit să-ți oferi din când în când câte o zi la un salon de înfrumusețare sau la spa, unde să...96

18 ian 00:00SănătateVederea încețoșată: Iată cele mai frecvente cauze

Vederea încețoșată constă în pierderea clarității câmpului vizual, iar aceasta poate apărea treptat sau brusc,...96

17 ian 00:00SănătateMit sau adevăr: Consumul de lactate crește riscul de cancer?

Cancerul este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, cu un număr estimat de cancere de peste 21...395

17 ian 00:00SănătateZahărul crește riscul de boli inflamatorii intestinale

Consumul de zahăr este asociat cu multiple afecțiuni, precum obezitate, diabet, afecțiuni cardiovasculare și chiar...267

17 ian 00:00SănătateȘahul, o activitate pentru întreaga familie. Iată ce beneficii are

Supranumit ”jocul minții”, șahul este un sport intelectual care stimulează capacitatea cognitivă și exersează...265