REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Gorghiu: Voi propune partidului dezbateri serioase după europarlamentare privind votul la 16 ani

Gorghiu: Voi propune partidului dezbateri serioase după europarlamentare privind votul la 16 ani

Replica API 10 mai 2019 | 01:02 544

Alina Gorghiu

Senatorul liberal, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Timişoara, că susţine introducerea dreptului de vot al tinerilor de la 16 ani, atâta timp cât ei au şi drept la muncă de la acea vârstă.

Parlamentarul liberal a adăugat că în alte ţări europene această prevedere a devenit deja o practică, iar subiectul trebuie lansat în dezbatere după europarlamentare.

"Voi propune ca PNL să aibă după aceste europarlamentare dezbateri foarte serioase privind modificarea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. Acei oameni au la 16 ani drept la muncă şi în anumite condiţii dreptul să se căsătorească, alte drepturi şi obligaţii, trebuie să aibă şi dreptul la vot, după o prealabilă pregătire cu privire la tot ceea ce înseamnă constituţie, drepturi şi libertăţi, democraţie", a afirmat Alina Gorghiu.

Senatorul liberal consideră că tinerii la 16 ani au discernământ, atâta timp cât la 16 ani un cetăţean din România "este prezumat că are discernământ să răspundă penal", are capacitatea de muncă şi să îşi plătească taxe şi impozite aferente.

"Cred cu tărie că la 16 ani pot vota în cunoştinţă de cauză dacă societatea şi şcoala românească îi pregăteşte în acest sens", a concluzionat Alina Gorghiu.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
1
0
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
2
0
Mare mare bagaboanta esti!Iti plac tinereii?
1
1
tinerii trebuie cointeresati ca sa piarda timpul la votare ar trebui mers pe schema un vot un joint
0
1
Cate casnicii a stricat curvistina asta...
1
1
Eu propun votul la opt ani,ca sa fim siguri ca la scoala se pot ,,educa'' copii sa voteze cu cine ,,trebuie''.
3
2
Blondutoooo! Du-te acasaaaaa! esti varza fato!
4
2
Prioritatea cea mai mare este venirea nemasurata a emigrantilor, iar parlamentarii europeni nu fac nimic.Cit timp ii mai suportam?
5
1
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
6
0
Daca asa zisa clasa politica din Romania, nu da dovada de maturitate in multe privinte, cum sa ceri unui adolescent sa discearna cu cine sa voteze ? Dar ei sunt usor de manipulat si sunt inca in tara .Deci...
3
1
Care vorbest3 mult si nu spune nimi!
2
1
Rupti de realitatea sociala.
7
1
care sunt fraierii vulnerabili la manipularea pe net, cine sta mai mult pe facebook, ca altceva nu stiu sa caute pe net?
6
1
Alinuta la 16 anisori a inceput sa suga pulicica ,,
7
1
Propun sa le dam si niste prafuri inainte.....
10
1
Fata suge pula.
3
1
Sa vorbeasca serios si despre droguri si altele.............
8
1
Alinuta te-ai intrebat cum va reactiona mare vostru ganditor CTPopescu care propunea ca la vot sa vina doar cei care au cel putin bacalaureatul !Ai sa propui si ca batranii peste 65 ani sa nu mai voteze? Ati ajuns sa va intreceti in tampenii cu cei de la USR, chiar sunteti penibili !
9
1
Ce minte avea-i tu Alina la 16 ANI ? Am ajuns rau fratilor daca implicam Copiii in POLITICA .
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212