REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GREVĂ GENERALĂ în structurile de sport. Iată cine intră în grevă la Constanța!

GREVĂ GENERALĂ în structurile de sport. Iată cine intră în grevă la Constanța!

Replica API 6 august 2018 | 00:00 251

Angajații structurilor de tineret și sport din întreaga țară sunt revoltați. După două greve de avertisment, care au avut loc vineri, 27 iulie a.c., și joi, 2 august a.c., aceștia se pregătesc de grevă generală, care este planificată să aibă loc miercuri, 8 august a.c.. Oamenii reclamă faptul că primesc salarii foarte mici, nu sunt încadrați diferențiat, în funcție de studii, răspundere sau vechime, și nu le sunt plătite orele suplimentare, din zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale. Ba mai mult, de parcă nu era suficient, în ședința de Guvern, de joi, 2 august a.c., Ministerul Tineretului și Sportului s-a aflat pe lista celor cărora li s-a tăiat din buget, pentru că au rămas cu fonduri necheltuite.

Sportivii români au performanțe frumoase în competițiile internaționale, aduc acasă medalii de aur, dar sportul nu este apreciat la justa lui valoare, spun oamenii care lucrează în unitățile de tineret și sport din țara noastră. Drept dovadă, atrag atenția sindicaliștii, de la începutul acestui an, sportivilor și antrenorilor le-au fost diminuate recompensele pentru performanță. Mai mult, angajații din structurile de sport și tineret primesc niște salarii mizere. În aceste condiții, încotro se îndreaptă sportul românesc, se arată într-un mesaj de susținere transmis Sindicatului Național de Sport și Tineret.

Performanța nu este răsplătită pe măsură!

„Urmărind finalele Campionatului European de canotaj de la Glasgow, mă gândesc că acești tineri minunati și toți ceilalți sportivi din România, precum și echipele de specialiști și angajați care îi susțin, îi pregătesc și manifestă cele mai profunde sentimente omenești față de munca acestor tineri, precum și cei care conduc destinele federațiilor sportive din România, merită cu prisosință efortul în care s-a implicat sindicatul pe care îl conduceți!

Păcat că în această lume dominată de voința de putere nu se organizează campionate continentale și mondiale de expertiză managerială! Abia atunci am putea să înțelegem eroarea teribilă in care suntem prinși fără scăpare, permițând unor oameni total nepregătiți, unii dintre ei de-a dreptul inapti să conducă destinele țării, oameni cu dificultăți de exprimare și lipsiți total de eleganță in public, să ne înjosească, luând decizii nepotrivite sau neluând nicio decizie in ceea ce privește destinul sportului românesc, dar și viitorul tineretului nostru!

Politica struțului care își ascunde capul în nisip in apropierea pericolului nu este onorantă pentru un ministru! Dar, poate, cine știe, după vacanța Sfintei Marii, lucrurile și ministrul vor reveni la normal și la București, și atunci, cine știe, poate cu gânduri mai bune, desi guvernul și-a arătat clar pozitia față de problematica Ministerului Tineretului și Sportului, diminuând bugetul alocat. Până la urmă o leafă de 1100 Ron este una onorantă, nu-i așa? Mă întreb cum s-ar descurca băieții și fetele care conduc destinele României cu un asemenea salariu? Personal, cred că ar demisiona!”, se arată în mesajul semnat de Nineta Popovici.

Revendicările protestatorilor

Miercuri, 8 august, angajații din unitățile de sport și tineret declanșează greva generală. Angajații din Sport și Tineret nu sunt încadrați diferențiat, în funcție de studii, răspundere, vechime sau complexistate muncii lor. Nu se acordă spor de vechime. Sunt plătiți la fel și angajații cu un an de vechime și cei cu 35 de ani vechime. Ba chiar există situații când angajatul nou are salariul mai mare decât unul cu o vechime considerabilă. De asemenea, nu este plătită munca în zilele de sâmbătă și duminică, de sărbători legale și nici orele suplimentare nu sunt remunerate”, a precizat pentru „Replica” Marian Țuțuianu, lider de sindicat la Grupul Sindical Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

La Constanța, vor fi în greva generală angajați DJST Constanța, ai Complexului Sportiv Tomis Constanța, ai Sălii Sporturilor, cât și cei de la complexul de la Năvodari. De asemenea, vor fi în grevă de avertisment și angajați de la centrele de agrement pentru tineret 2 mai și New Paradise Eforie Sud și ai centrului de la Eforie Nord, de la hotelul și restaurantul Sport, structuri din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Florentina BOZÎNTAN

Video

Citește și: Grevă de avertisment în structurile de sport și tineret din Constanța! Oamenii reclamă SALARIILE MIZERE și BĂTAIA DE JOC!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai cine este de pe alta planeta ar putea crede ca angajatii astia si "muncesc"... Singura care a "muncit' , a fost baba virgina Francu care i-a supt-o lui Nicusor de a trebuit sa se opereze betivul... Ceva concret ce face institutia asta , in afara de a o lauda pe Halep...?!?
0
2
sportu e un hobi,,,daca vrei sa muncesti dute pe litoral ,fa cate un masaj erotic,
0
0
Astia vor palinca de la domnisoara bran.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108