REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Grigore Comănescu de la Comprest Util a câştigat procesul cu Primăria Năvodari

Grigore Comănescu de la Comprest Util a câştigat procesul cu Primăria Năvodari

Replica API 24 octombrie 2019 | 11:38 1549

Tribunalul Constanța a desființat cea mai mare taxă fiscală emisă în România

Tribunalul Constanța a desființat cea mai mare taxă fiscală emisă în România

O decizie de impunere fiscală a Primăriei Năvodari, în valoare de două milioane de euro, a fost desființată definitiv de instanța penală a Tribunalului Constanța. Hotărârea magistraților se referă la fapte penale săvârșite de mai mulți funcționari ai Primăriei Năvodari în anul 2012. Hotărârea este favorabilă companiei locale Somaco Construct SRL, față de care Primăria Năvodari a întreprins demersuri de executare începând cu anul 2015. Timp de aproape cinci ani, compania a avut sechestru pe conturile bancare și pe clădiri, fiind astfel nevoită să își restrângă activitatea și să nu mai participe la licitațiile publice.

Decizia de impunere fiscală în cuantum de două milioane de euro a fost emisă de Primăria Năvodari în data de 14 august 2012. Autoritatea locală a susținut că Somaco Construct SRL, care deține complexul turistic Verona de 4 stele, ar fi depozitat, în vecinătatea acestuia, pe malul lacului Siutghiol, materiale de construcții, în speță piatră și nisip. Primăria a aplicat o taxă specială asimilată faptelor de comerț pe domeniul public. Aceasta a fost calculată retroactiv, începând cu anul 2010, având cuantumul de două milioane de euro.

În anul 2012, compania locală a depus plângere penală pentru abuz în serviciu și fals intelectual, susținând că nu a depozitat niciodată materiale de construcții. Aceasta a realizat o lucrare de consolidare a malului surpat al Lacului Siutghiol, cu acordul Apelor Române. Materialele de construcții utilizate se află în infrastructura terenului, iar nu depozitate pe teren.

În anul 2017, Parchetul Curții de Apel Constanța a preluat dosarul penal și a făcut cercetări în cauză. Funcționarii Primăriei Năvodari implicați în emiterea deciziei de impunere fiscală au fost găsiți vinovați de fals intelectual. Aceștia nu au mai putut fi trimiși în judecată, pe fondul prescrierii răspunderii penale. Însă, unitatea de parchet a sesizat instanța penală în vederea desființării deciziei de impunere fiscală. Acest proces a debutat la începutul anului 2018, fiind soluționat definitiv pe 21 octombrie 2019. Instanța a desființat înscrisul falsificat.

”Ni s-a făcut dreptate după 7 ani de procese și plângeri penale. Grupul nostru de firme, în care activează aproximativ 600 de salariați, a traversat momente extrem de dificile. Din cauza litigiilor, activitatea întregului grup de firme a fost obstrucționată în privința participării la licitațiile publice și a accesului la creditare din partea băncilor. La un moment dat, Primăria Năvodari ne-a tas banii de salarii din conturi. Am văzut în această perioadă încercări repetate ale acestui grup politic și infracțional de a timora procurori și judecători. Știm că s-au făcut presiuni imense. După ce infracțiunea a fost constatată definitiv și Parchetul a cerut anularea deciziei falsificate, Primăria Năvodari ne-a calculat accesorii de încă două milioane de euro. Alții beneficiau de amnistii fiscale acordate de Primăria Năvodari, în timp ce nouă ni se calculau dobânzi și penalități la o taxă fictivă, unică prin cuantumul ei. Ne dorim ca ceea ce ni s-a întâmplat nouă, un grup de firme cu 600 de salariați, să nu se mai întâmple niciodată, pentru nimeni”, a transmis Grigore Comănescu, antreprenorul care deține compania Somaco Construct SR, prin intermediul unui comunicat remis redacţiei.

UPDATE:

https://www.replicaonline.ro/reactia-primariei-navodari-dupa-decizia-instantei-in-privinta-somaco-406657/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravoooooo unchiule...
0
0
M u i e lui Matei si celor care l-au votat.
0
0
Usor usor , se intorc blestemele celor carora leai facut rau iai turnat la puscarie au ramas famili singure ca ai turnat tatici lor acum se intorc blestemele la cat rau ai facut oamenilor
2
0
Nu cu primaria din Navodari se judeca, ci cu matei!
3
1
somaco a pus moluz pe malul lacului pentru a mari suprafata construibila. primarul la prins si nu sau inteles la spaga. a pornit scandalul.
5
1
Ne- a distrus Matei,si dupa ,,moartea" lui avem de suferit
8
0
Eu nu i-as fi dat lui amenda ci celui de la scoica ca blocheaza asa zi sa promenada care apare in actele primariei. O blocheaza cu o terasa dar si cu un gard. Iar acea promenada este pentru toti ce vor sa se plimbe
17
1
Aurelian Dumitrascu Primarul Orasului Navodari Care Ne Scapa De Matei
9
11
Acum sa ceara daune. Si sa le plateasca cine a luat decizia idioata, nu noi, cetatenii...
21
0
Ce ma bucur! Nenorocitul de Matei.Jeg ordinar ! Acum conduce tot el prin oligofrenul de" primar in functiune"
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614