REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Grindeanu: Autorităţile locale vor putea contribui inclusiv la reparaţia şi modernizarea gărilor

Grindeanu: Autorităţile locale vor putea contribui inclusiv la reparaţia şi modernizarea gărilor

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 1007

Autorităţile locale vor putea contribui inclusiv la reparaţia şi modernizarea gărilor, după ce Guvernul a aprobat joi o Ordonanţă care asigură corelarea legislaţiei naţionale cu cea europeană în domeniul feroviar, a notat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

"Astfel, facem un pas important spre descentralizarea unor servicii şi investiţii în domeniul feroviar. Prin modificările prevăzute în actul normativ autorităţile locale interesate vor avea inclusiv posibilitatea să încheie parteneriate cu CFR pentru reparaţia şi modernizarea gărilor din localităţi", a scris ministrul, potrivit Agerpres.

Şeful de la Transporturi a precizat că, prin OUG se stabilesc: distincţia între obligaţiile de serviciu de interes naţional (care sunt în competenţa MTI) şi obligaţiile de serviciu de interes local (care sunt de competenţa autorităţilor publice locale); permisiunea acordată autorităţilor publice locale să contribuie la asigurarea nivelului de performanţă al infrastructurii feroviare prin implementarea unor servicii publice adecvate de transport feroviar al călătorilor; posibilitatea ca autorităţile publice locale să încheie cu administratorul infrastructurii feroviare contracte de activitate locală; asigurarea cadrului legislativ care permite MTI, Companiei Naţionale care administrează infrastructura feroviară, Societăţilor Naţionale rezultate din reorganizarea SNCFR şi autorităţilor publice locale constituirea unor parteneriate pentru implementarea de proiecte care privesc infrastructura feroviară publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multa gargara in ultimul timp . garile si vagoanele se rezolva cu actiuni concrete nu cu declaratii politice .
0
0
A vorbit si fripturistul asta,Grindene de cate ori te vad imi aduc aminte ce urat faceai dupa ce ai pierdut funtia de primministru pana ti-a aruncat L.Dragnea un ciolan unde aveai salariu mai mare decat premierul,ai luat ciolanul si ai redevenit lingaul lui dady.
0
0
Ati scapat si de asta dupa ce ati distrus arhitectura garilor!poate refaceti si in zona Buzau spre Moldova peroanele fiindca batranii abia urca in tren, asa sunt de joase dar si distruse!!recomand dlui Ministru o plimbare spre Moldova si nu numai!
1
0
De la liniile 2,3,4,5 nu se poate ajunge decat prin pasaj. Nu exista panta sau scara rulanta. Cum ne transportam bagajele pe scari, cre_ lor?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272