REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Gruparea VAMEȘILOR revine în forță! Contract de 2 milioane de euro de la Primăria Constanța, în asociere cu Mobitom!

Gruparea VAMEȘILOR revine în forță! Contract de 2 milioane de euro de la Primăria Constanța, în asociere cu Mobitom!

Replica API 20 februarie 2020 | 00:07 2152

Mobitom SA, una din cele mai cunoscute firme din Constanța, datorită relațiile apropiate pe care le are cu municipalitatea tomitană, se întoarce în forță la banii publici, după o perioadă de acalmie. De această data, a reușit o lovitură de peste 2 milioane de euro pentru reabilitarea unor creșe, câștigând o competiție la care a participat de una singură. În plus, Mobitom s-a asociat în acest contract cu o altă firmă celebră, parte a ”grupării vameșilor”.

Grupul de firme Alma

Primăria Constanța a atribuit pe 16 ianuarie 3 contracte pentru reabilitarea, modernizarea, mansardarea a tot atâtea creșe din oraș. Valoarea totală a lucrărilor este de 9.137.429 lei, fără TVA, după cum urmează: 2.545.629,92 lei pentru Creșa nr.1, 4.062.351,3 lei pentru Creșa nr.2 și 2.575.363,34 lei pentru Creșa nr.5. Toate contractele au fost câștigate de aceeași asociere de firme, singura înscrisă în procedura simplificată de achiziție inițiată de Primăria Constanța pe 17 septembrie 2019.

Cine sunt câștigătorii

Este vorba despre asociere Mobitom SA (lider, reprezentată de Valentin Ciuceanu), Almaclima SRL (subcontractant cu 5%, reprezentată de Gabriel Mîrzac), Tehnoconsult Proiect SRL (reprezentat de Alexandru Florian Mălai), Mid Work Consulting SRL (subcontractant cu 5%, reprezentat de Mircea Marin) și Sielbol SRL (subcontractant cu 5%, reprezentată de Ștefan Bădescu).

Contracte de peste 23 milioane de euro de la Primărie și Consiliul Județean

Mobitom SA este firma vedetă a acestui contract de peste 2 milioane de euro, cu TVA inclus, pentru reabilitarea a 3 creșe din Constanța. Societatea a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 17.657.769 lei și un profit net de numai 100.704 lei, cu 68 de angajați, dar și datorii de 4.512.249 lei. Mobitom SA a fost înființată de defunctul Gheorghe Oancea (celebrul afacerist care mai deținea business-uri precum On Plonge, Shark și Five Holding), are ca acționar majoritar persoana juridică Five Holding SA și este administrată de Valentin Boroș, David Sișu și Valentin Ciuceanu.

Numele Mobitom a fost dintotdeauna asociat cu cei care dețineau puterea absolută în Constanța- Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. În mandatele acestora, iar mai nou și sub cel al lui Decebal Făgădău, Mobitom SA a primit contracte de peste 23.000.000 de euro, în special de la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Asociată cu un ofițer MApN și vameși

Însă nu doar Mobitom atrage atenția în asocierea câștigătoare. Astfel, Tehnoconsult Proiect SRL îl are ca asociat pe ofițerul MApN Sorin Costel Mălai, deasemenea implicat în mai multe contracte publice, după cum arăta Replica la un moment dat. Dar cel mai sonor nume este Almaclima SRL, una din firmele din celebra ”grupare a vameșilor”, care cuprinde afaceri de zeci de milioane de euro, de la turism la construcții și imobiliare, deținute de foști vameși precum Iulian Teșeleanu, Florin Dan Prisăcaru, Marius Făinărea, Teodor Constantin Pilcă sau Eugen Bogatu.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vesnic aceleasi firme mazariste, abonate la banul public. Nu ne mai facem bine.
2
0
suntem condamnati, nu mai scapam de securisti si de grupuri mafiote.
3
0
Ce legatura are Almatrans cu gruparea vamesilor? Firma ii are ca asociati pe tatal lui Pilca, pe tatal lui Tese, pe sotia lui Bogatu samd. Deci vamesii nu au nici o legatura. Ei supravietuiesc din ajutorul social !
5
2
Fara cuvinte ! Toti sunt infractori incepand cu Pilca, Teseleanu, Bogatu, Fainarea, Prisacaru si lista poate continua.
12
1
Sielbol o firma serioasa ce presteaza servicii de calitate. Atat firma, cat si Badescu Stefan, nu are legatura cu nicio grupare.
4
6
Halucinant, pe vremea cand acea grupare era pe val, toata lumea stia ca este un grup de vamesi, si chiar daca se stia sursa banilor, toata lumea era fericita. Mentalitatea romanului, lasa-l sa fure ca oricul toti fura, dar sa faca si pentru noi ceva, a nascut astfel de specimene. Acum, nu aveti decat sa barfiti pe la colturi si sa spargeti seminte. Si apropo, paraindaratul nu este pentru fagadau, ci pentru partid! V-am pupat pe portofele!
21
1
Vesnica spaga si parandarat ptr Fagadau ! Pana cand ? Omul este turbat dupa spagi !
22
4
Eu cred ca esti parasita si de ceea ce se numeste inteligenta! Ce treaba are ''gruparea''? Este o firma care pana una alta ofera niste locuri de munca intr-o tara de kkt in care cei ca tine au impresia ca le cunosc pe toate. In afara de goagal te ajuta si altcineva? Ca inteligenta nu cred!
7
25

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212