REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Guvernul Ciucă acuză Federația Rusă de 'abordare revizionistă'

Guvernul Ciucă acuză Federația Rusă de 'abordare revizionistă'

Replica API 23 februarie 2022 | 23:01 584

Guvernul României condamnă orice încercare de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, au transmis luni seara reprezentanții Executivului pe Twitter, după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat decretele privind recunoașterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, scrie stiripesurse.ro.

„Condamnăm ferm orice încercare de a pune sub semnul întrebării suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei. A pune sub semnul întrebării statutul unui stat membru ONU este echivalent cu o abordare revizionistă care amenință pacea și stabilitatea în Europa și în lume”, susțin reprezentanții Guvernului României.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente. Șeful statului a spus că este o încălcare flagrantă a dreptului internațional: „Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba ciucavezi ma bine de spionii rus kgbisti din guvern si armata de generali!lasa tu declaratiile ca superi ursul betiv!
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272