REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

GUVERNUL DĂNCILĂ A PICAT!

GUVERNUL DĂNCILĂ A PICAT!

Replica API 11 octombrie 2019 | 01:50 931

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dancilă a trecut cu 238 de voturi! Din totalul de 465 parlamentari, 246 au votat, numărul necesar de voturi fiind 233

Au fost 212 la vedere, 34 de voturi ascunse.

Viorica Dăncilă rămâne premier interimar, partidele urmează să fie chemate la consultări, în vederea stabilirii noului Guvern.

Sursa foto: Agerpres

Numărul totatal 464 deputați și senatori, prezenți-399 parlamentari, voturi exprimate-245, voturi anulate-3, voturi valabil exprimate-242 din care vot PENTRU adoptarea moțiunii de cenzură-238, contra moțiunii-4 și abțineri 0.

Potrivit prevederilor legale, moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorității parlamentarilor, în cazul de față 233 pentru. Având în vedere că, din totalul de 464 parlamentari au fost prezenți 399, dintre care 238 au votat pentru moțiunea, se constată că s-a intrunit majoritatea voturilor cerută de Constituție pentru adoptare.

Viorica Dăncilă a făcut declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut: ”Toate partidele s-au unit pentru a trece această moțiune. Au fost și colegi PSD care au votat, nu e o problemă, plecăm cu datoria împlinită, am îndeplinit multe lucruri din programul de guvernare. Le doresc să vină cu o nouă formulă guvernamentală și cu un guvern. Fac apel la președintele României să nominalizeze curând un premier, chiar azi, dacă se poate, să-și asume guvernarea. Ne dorim să plecăm, să lăsăm noul Guvern să guverneze țara. Sunt convinsă că oamenii vor face comparație între Guvernul PSD și cel care va veni”, a spus Dăncilă.

”Vom face o analiză. La alegerile prezidențiale vom veni cu un program, nu mă tem absolut de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor. Sunt convinsă că mulți români vor fi alături de noi. Nu cred că Secția de Investigarea a magistraților nu trebuie desființată prin OG. Cred în independența Justiție, cum cred că președintele nu trebuie să vorbvească despre desființarea acestei secții, cred că magistrații ar trebui sî ia hotărârile”, a mai precizat Dăncilă. Întrebată dacă va pleca de la conducerea PSD, aceasta a răspuns: ”Rămân la conducerea PSD, am fost aleasă prin Congres. Nu am ce să-mi reproșez, am ținut partidula priape, ne-am continuat programul pentru populație. Nu am ce să-mi reproșez”.

Președintele PNL Ludovic Orban, după moțiunea de cenzură:

”Astăzi, Parlamentul a demis Guvernul PSD care și-a bătut joc de România. Mulțumesc președintelui Klaus Iohanis pentru implicarea decisivă. Le mulțumesc colegilor mei din PNL care au votat în favoarea acestei moțiuni, tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi, au stat până la sfârșit. Se încheie o perioadă de ură, începe o perioadă de construcție, de modernizare, o perioadă în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Salut și îi respect pe toți parlamentarii care au avut tăria să reziste tuturor tentațiilor și amenințărilor la care au fost supuși”, a spus Orban.

Vineri, la ora 9, BPN al PNL se va întâlni pentru a pune la cale strategia cu care va merge în continuare.

Plecări din partide înainte de moțiune, reveniri și absenți

Cu o zi înainte de votul moțiunii, lideri PSD au facut tot posibilul, prin toate mijloacele, să se asigure că Opoziția nu va avea cele 233 de voturi necesare. Au fost întorși mai mulți parlamentari care au plecat din PSD la partidul lui Victor Ponta, iar altora, care au semnat moțiunea, li s-au promis funcții sau bani. Printre parlamentari s-a vorbit de bani „cash” folosiți pentru a convinge deputați sau senatori. De altfel, ALDE a mai recuperat doi parlamentari care de dimineață săriseră în barca PSD.

Oana Bîzgan, deși a semnat moțiunea de cenzură, i-a informat pe cei din PNL și USR că nu va fi prezentă la vot, fiind plecată din țară la World Economic Forum.

Un deputatul ALDE, Marius Nicoară, a fost lovit de troleibuz, dar a anunțat că va veni la votul, chiar dacă are două coaste rupte. în timp ce un senator s-a prezentat la moțiune, fiind adus de ambulanță. Deputatul ALDE Daniel Olteanu,cu probleme serioase de sănătate, a venit în Parlament în cârje doar pentru a vota moțiunea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pensionarii toti sa iti ia familia in pula iar tie sa iti dea muie,
5
1
PNL si USR sa mearga inainte ca tavalugul peste psd-eii astia care-au nenorocit tara, care-au furat, in continuare fura cu pensiile speciale, cu fii, nepoti, cumnati, cumetrii, amante angajati cu nemiluita si pe 'jde mii de euro pe luna la stat, ii vedem in primariile locale, in deconcentrate si-n ministerele impuiate de psd..La toti astia sa le scoate imediat paiul din gura, altfel sug astia si ultimul banut de la buget! FARA PENSII SPECIALE. LEGEA SALARIZARII si LEGEA PENSIILOR SA FIE UNICA! TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGII: ASA SPUNE CONSTITUTIA SI ASA SA FIE.
4
2
Trolii isi fac aparitia in comentarii! Atentie ca va redirectioneaza gandirea, e o armata care lucreaza non stop in scopul asta
2
1
vreau un partid care imi aduce femeia inapoi.... eu nu glumesc... am suferit mult
1
2
plebeule.. pensionarii au construit Romania.. vrei sa le iei painea de la gura? pensionarii americani fac croaziere in caraibe in gatu ma tii de sobolan. ps nu sunt pensionar am 30 de ani
9
2
Sa le taie pensiile la pensionari, sa ia 10 lei pe luna ca nu fac nimic. HAI USR MUIE PENSIONARI
3
15
nu va mai certati ca prostii? Astia din parlament toti sunt argati la straini...98 la suta... Indiferent cu cine tineti toti suntem romani si toti vom pierde...in Romania strainii fac legea si romanii sunt discriminati. uniti va sub tricolor nu mai umblati dupa cai verzi partide frectie. Rad strainii de noi si se bucura cand ne certam
3
8
ce daca a cazut. Oare daca taie la bugetari patronii o sa mareasca salariile in privat? Sau doar trebuie sa moare capra vecinului? Or sa se certe pana la alegeri, vreo doi ani or sa dea vina pe psd isti si dupa aia tara o sa fie la fel...tara ne vrea prosti!
5
8
adica pana acum au fost competenti la guvernare? Te-ai intrebat vreo secunda in ce ritm se imprumuta tara, si nu ptr. investitii, infrastructura, etc....ci doar ptr. plata salariilor si pensiilor umflate fara acoperire in ultimii ani. Avem o datorie istorica. Cat s-a dezvoltat infrastructura tarii in ultimii ani? Asta e un domeniu prioritar, nu salariile si alte mizerii populiste
14
2
Dar pana acum a fost bine, bai mizerii comuniste? Poate a fost bine pentru niste abonati politici, cum sunteti toti care slaviti infectia asta de partid. Toti cei care se plang acum, ca se apropie momentul decontarii. Dar sa lasam cuvintele deoparte. Nimeni nu mai crede ca PsD este singurul partid mare, care poate face ceva! La gunoi, borfasilor! Ne a ajuns!
12
4
Doamne ce catastrofe vor veni la guvernare !---saraca tara si sarac popor prin ce va trece nici nu vreau sa ma gindesc !
8
17
oricum in Romania nu conduce guvernul sau presedintele. Aici conduc strainii ei fac legi ca sa fure si sa nu plateasca taxe. Restul e betie cu apa minerala
10
13
toti psd.istii sa de like
3
13
cata prostime spalata pe creier pe aici! cred ca ar tipa toti daca prostia ar durea!!!
6
5
Sa inceapa tratamentul de dezintoxicare! Ceea ce s-a intamplat astazi nu este o victorie pentru nimeni! Este doar primul pas catre normalitate. Urmeaza alegerile, unde partidul asta comunist, o sa primeasca adevaratele lovituri! Din partea noastra! Hotii si parvenitii sa pregateasca batista...dar nu pentru dans!
17
6
Fagadau tic tac - parandarat confiscat , gasca mafiota desfiintata , jocul dublu sa inceteze
24
2
DNA sa curete institutiile de stat de spagari si pilosi. Si pe cei trimisi deja in judecata sa ii trimita in puscarIE
21
3
nu inteleg ce e cu bucuria asta tampa ca a cazut guvernul. o masa de dobitoace se bucura dar habar nu au de ce. manipularea a atins cote paroxistice
10
26
Chiar va place sa va injurati intre voi, sa va contraziceti, sa imprumutati opiniile altora? Fara voi politicienii nu ar avea atata putere sa ne manevreze
11
1
Tradare sa fie daca o cere interesele partidului , dar sa o stim si noi . Cam asa se intampla in politica din Romania . NISTE GUNOAIE , NISTE TRADATORI DE CEA MAI JOASA SPETA . TOTI POLITICIENI SUNT NISTE SCURSURI .
12
2
Javre a-ti fost ca javrele a-ti fost dati afara. Pregatitiva de ce e mai rau, mult rau Tarii Romanesti a-ti putut sa faceti.
14
5
Mooooe la toti psd si neamu lor si carora iau votat mumu
17
6
Vioricoo, daca-l mai lasi in preajma ta pe Tit Brailoiu zis spaniolul , unde afacerile i-au fost infloritoare iar fetitele stiu asta, asta ori o sa ti-o traga, ori te baga la produs ori te ajuta sa nu iei mai mult de 7- 8 procente la alegeri pentru ca lumea-l stie , dar vezi ca-l gelozeste Misu Fifor, ia cam luat fata azi... urmareste el ceva, nu crezi ca te place... nu fi naiva si nu pune botul...
26
1
hai, toata primaria, sefii si sefuletii de birou, referentii cu diploma la privat, bagajele si acasa, vin altii sa conduca
24
4
Jos RAJA,muie PSDistilor!
27
5
MOARTE FAGADAULUI! MOARTE STROEANULUI!
25
6
Din pacate tot noi vom plati nota de plata pentru pomenile date de Veo and Co. Asa au facut tot timpul cei din psd. Au impartit in stanga si dreapta fara acoperire. Apoi, cine vine dupa ei, trag ponoasele si incearca sa o drega. Si normal, trebuie sa o dai si in austeritate. Dar romanul cum e pomanagiu, da vina pe opozitie si slaveste ciuma rosie.
24
7
pt toti psdistii SUFERITI CU DECENTA SCLAVETILOR! Fiti bucurosi si mandrii ca sunteti contemporani cu desfintarea acestei mizerii. EX FSN EX PDSR EX PSD. MOooeeee psd
23
7
A picat scroafa vioricea din pod,,a cazut cu cworul in nasul explodat a lui stroie flegmix
25
4
vai...! tzutzuianu , stroe , golanul babu , freza de ginere mort din Beidaud , dontzu docherul , si multi altii sunt cam suparati azi...!
26
2
limaxul Stroe a umplut doua ture de pampersi.
24
3
Vrem pensiile speciale taiate la toata lumea. Vrem salariile nesimtite inclusiv ale judecatorilor reduse la jumatate. Asta vrem in prima faza de la noul guvern.
24
3
Urmeaza guvernul meu, guvernul "0" condus de sica mandolina. Numai imputiti si jeguri
13
24
din punctul meu de vedere esti un plebeu indobitocit de multinationale.
8
9
MIHAELA SONEL de la DAJ CONSTANTA impreuna cu pitica aia de la consultanta si cu socra ei elibereaza diplome pe bani si nu de ieri de azi. Sunt privilegiate fac ce vor acum cine le mai apara curul? Sper sa iesiti in catuse ca Boris. Nenorocitelor cat credeti ca o sa va mai mearga. O sa aveti surprize mari. SONICOOOOO LA PUSCARIEEEEEE CU TINE NENOROCITOOOOO
13
2
Sa taie tot, tot , pensii, gratuitati pt lepre, pensii nesimtite, sa concedieze leprele de la stat, sa ramana doar pilele, sa avem si noi autostrazi, spitale, scoli, sa se intoarca "diaspora"! Si fara misto, sa impoziteze biserica, mafia in sutana
30
5
unuleee, unde gura ma-tii esti baaa postac pzdist nenorocit? Te-ai ascuns ca o cacareaza-n iarba? F..e-te-as in inima aia a ta neagra de hodorog bolsevic. Unde sunt si ceilalti imputiti de postaci pzdisti? Ati luat-o la vale spre haznaua politicii impreuna cu vaca proasta si demisa?
26
6
Acum o so ia in mana si pro Romania si ALDE. Au fost utili. Bravo lor. Pot sa plece. Hi hi.
16
3
Mai tii pisica in brate , Ovidiule?!
7
2
ramai acolo picata...pana te chemam noi.
16
6
Tanti Veorica ai .... ica!
13
6
ce se oftica bolsevicul nea florea dumitru cel cu 60000 lei pensie si-a scos jegurile din organizatie la injurat .muie pesedistule sa crapi in chinuri
24
7
Sa vedeti ce taieri de salarii si pensii vor urma! Bucurati-va cat mai puteti! Urmeaza in postura de prim-ministru cel dintai mandolonist al tarii Ludovic Babuinul Orban. Asta in caz ca nu se razgandeste Werner si ii da la muie cum i-a dat si tarii
18
33
Chiar daca in situatia de fata nu inseamna foarte mult succesul acestei motiuni, palma bine meritata pe care a luat-o psd-ul peste bot face toti banii!
37
8
SA VEDETI CE MUIE FRUMOASA O SA VA DEA PNL.BRAVO GUVERNUL MEU INCA 5 ANI DE FRECAT PULA LA TREICOCENI.
25
40
ti-am pregatit ceva !!! Hai ca-i cald !!!
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272