rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 9 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

‘Sistematizări’ făcute după ureche!

HAOS GENERALIZAT şi BLOCAJE INCREDIBILE pe străzile din Constanţa

Strada Ion Raţiu

Traficul rutier în municipiul Constanța testează, din ce în ce mai mult, nervii și răbdarea șoferilor! Tot mai multe intersecții paralizate, cozi de mașini care se întind pe kilometri, pe principalele artere, indiferent de ora din zi; treceri de pietoni prost semnalizate și trasate prea aproape de sensurile giratorii, trotuare blocate de stâlpișori, locuri de parcare din ce în ce mai puține!

Strada Decebal

Acestea sunt doar câteva dintre nemulțumirile participanților la trafic cu privire la ceea ce întâlnesc pe șoselele din Constanța. Iar „nemulțumire” este puțin spus, căci toți șoferii cu care au discutat reporterii „Replica de Constanța” au vorbit despre „BĂTAIE DE JOC”, „CALVAR” sau „DEZINTERES TOTAL din partea autorităților locale”.

Strada Mircea cel Bătrân

În schimb, întorcând atenția spre reprezentanții municipalității, răspunsurile vin în cuvinte mari și frumoase. Aceștia vorbesc despre „fluidizare”, despre „resistematizare”, „reconfigurare”, „studiu de circulație pentru decongestionarea traficului”, despre „sensuri unice” instituite pe 13 străzi din municipiu, ca măsură de „remediere” a haosului. Realitatea de pe străzile Constanței, dar și șoferii îi contrazic: „Parcă nici în timpul verii nu este haosul de acum! Și nu este doar pe unele bulevarde sau la anumite ore din zi, sunt blocaje în tot orașul!”.

Podul de la Butelii - ambuteiaje şi tamponări

Este sfârșit de săptămână în extrasezon, ora 11.00. Nu este oră de vârf, turiștii nu vin la mare când temperaturile tind spre 0 grade, mai ales când meteorologii amenință că vin ninsorile și gerul. Teoretic, un drum prin Constanța nu ar trebui să ridice prea multe probleme. Dar constănțenii știu deja că nu este așa!

Strada Sarmisegetusa (click pe imagine!)

Experiența de la volan, din ultima perioadă, le-a demonstrat că distanțele pe care până acum ceva timp le străbăteau în jumătate de oră, sunt parcurse, în prezent, într-o oră sau mai bine! Iar exemple de zone unde circulația autoturismelor se desfășoară cu greutate, formându-se cozi kilometrice, sunt numeroase.

Bulevardul Aurel Vlaicu, varianta municipiului Constanța, este testul suprem pentru șoferi. Pe sensul spre B-dul Tomis, circulația este „gâtuită” din cauza lucrărilor desfășurate de investitori spanioli, în apropierea intersecției cu strada Ștefăniță Vodă, pentru ridicarea unor blocuri.

Zona Butoaie, la intersecţie cu str. Ştefăniţă Vodă

Se înaintează încet, coada de autoturisme trece de intersecția cu strada Baba Novac, sensurile giratorii sunt blocate și ele, la fel și intrările sau ieșirile din parcările centrelor comerciale. Spre disperarea șoferilor, situația trenează de câteva săptămâni bune.

Trecând de variantă, ajungem pe Bulevardul Tomis; indiferent că vorbim despre intersecția cu strada Tulcei, cu strada Soveja sau cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu (zona Dacia), situația este similară.

Strada Eliberării

Se așteaptă mult la semafoare, se înaintează greu, pe ambele sensuri. O soluție era, în trecut, ocolirea arterelor principale, virând la stânga, spre Brotăcei și apoi continuând pe strada Adamclisi, spre Soveja. Strada Adamclisi este însă, la fel de aglomerată ca și artera paralelă, ba chiar uneori se așteaptă și mai mult.

Bulevardul Aurel Vlaicu

Ajungând pe strada Soveja, spre zona „Betoane”, din nou, este nevoie de multă răbdare. Și timp. Și nervi de oțel. Și aici există un sens giratoriu la intersecția cu strada Ștefăniță Vodă, care ar fi trebuit să asigure fludizarea traficului.

Bulevardul Mamaia, acolo unde taximetriştii blochează intrarea în peco

Ca o paralelă amară cu situația din ce în ce mai dezastruoasă de pe străzile Constanței, este interesant de menționat că, în urmă cu ceva timp, a fost realizat un studiu în București cu privire la comportamentul șoferilor în trafic. Rezultatul a fost că mulți șoferi, în timp de așteptau la cozi interminabile, aveau timp de jocuri online.

Strada Mircea cel Bătrân

Jocurile de tipul „Candy Crush” au devenit o practică și în rândul șoferilor constănțeni, mai ales a taximetriștilor. „Sunt semafoare cu timpi atât de prost gândiţi, încât îmi permit să intru pe telefon, să joc un Candy Crush”, ne-a declarat un taximetrist.

Zona Kaufland /Icil

Trecând de zona Dacia, pe Bulevardul Tomis, sensul spre Spitalul Județean Constanța, șoferii se blochează în intersecția cu strada Ion Rațiu/Poporului. „Este o bătaie de joc. Din intersecție în intersecție, sunt blocaje. Nu este doar o zonă, nu este doar la anumite ore ale zilei. Tot orașul este la fel!”, ne spun indignați șoferii. Aici, în zona Victoriei, probleme ridică banda a treia, de viraj la stânga, spre Ion Rațiu. Șoferii sunt nevoiți să aștepte și câte două – trei semafoare, până reușesc să-și continue drumul, căci trebuie să dea prioritate celor care vin din față.

Bulevardul Mamaia

Intersecția străzile I.C. Brătianu cu Dezrobirii, din zona „Cora”, cum este mai nou cunoscută constănțenilor, este de ani buni motiv de nemulțumire. În momentul în care a fost realizat sensul giratoriu autoritățile au promis „decongestionarea” traficului. Nu a fost să fie, în continuare intersecția fiind un calvar.

Tomis 3

Singurul aspect pozitiv punctat de șoferii constănțeni fiind trecerile de pietoni prevăzute cu scuaruri la mijlocul șoselelor, realizare în scopul protejării pietonilor și reducerii numărului accidentelor rutiere. Intersecția este mereu aglomerată, dar la orele de vârf (dimineața 7,00 – 9,00 și seara, 16,00 – 18,00) cozile de autoturisme se formează pe Bulevardul I.C. Brătianu, până în zona Școalii nr. 8.

La fel, diminețile și după-amiezele sunt o testare a nervilor pentru șoferii care ajung la intersecția B-dului 1 Decembrie 1918 cu B-dul I.C. Brătianu, în zona ICIL. Pe sensul de mers spre Casa de Cultură, traficul se „gâtuie” frecvent.

De ce s-a ajuns la calvarul din trafic?

Șoferii dau vina pe modificările realizate pe arterele municipiului. Sensurile giratorii ar fi trebuit să asigure fludizarea traficului. Nu se întâmplă astfel! Bunăoară, sensul giratoriu realizat pe Prelungirea Traian pare să fie „prost gândit și prost realizat”, după cum susțin constănțenii.

În schimb, șoferii reclamă faptul că se impune necesitatea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mangaliei cu Caraiman. „Primăria sau cine se ocupă, refuză să facă un sens giratoriu la intersecţia străzilor Caraiman cu Mangaliei”, arată constănţenii. Reprezentanţii Confort Urban, răspunzând la o întrebare adresată de cotidianul “Replica”, au precizat că, în ciuda deselor accidente rutiere din intersecţia menţionată, aici nu vor realiza un sens pentru că… „a mai fost unul prin 1997, dar s-a dovedit a fi ineficient”. Interesant, numai că, din 1997 şi până în prezent, datele s-au schimbat – ne referim aici la numărul de maşini care tranzitează zona.

Însă, de departe, centrul oraşului rămâne una din principalele zone reclamate de șoferii constănţeni. „Dacă vreau să ajung la Primăria Constanța, trebuie să mă gândesc bine ce traseu să aleg, altfel mă trezesc înconjurând vreo trei străzi, pentru că au făcut o aşa-zisă sistematizare”, a reclamat o constănţeancă.

În partea opusă a oraşului, pe bulevardul Mamaia, o altă nemulţumire! Taximetriştii fac şiruri de câte 2-3 rânduri. E drept, există o staţie de taxi în zonă, însă taximetrele sunt peste capacitatea anunţată oficial. Disconfortul este acela că, parcând unii lângă alţii, peste numărul prevăzut pentru această staţie, taximetriştii blochează accesul altor conducători auto în benzinărie.

Locuri de parcare nu sunt, mașinile sunt ridicate!

Calvarul de pe străzi este completat de cel pentru găsirea unui loc de parcare! Trotuarele au fost îngrădite de stâlpișori, pentru a împiedica parcarea, dar...alternativele lipsesc! Deşi administraţia locală este conştientă de acest neajuns și promite măsuri – într-un viitor încă neprecizat! - de dată recentă a reintrat în vigoare măsura ridicării maşinilor parcate neregulamentar. Reacţia şoferilor: „Ne dau în cap, ne bagă mâna în buzunare, probabil că nu mai sunt bani la buget. Întâi să facă locuri de parcare, şi apoi să mă amendeze sau să îmi ridice maşina. Dacă eu nu am loc de parcare, ce fac? Las maşina într-o parcare la Gară şi merg pe jos până în Zona Peninsulară?!”.

Autoritățile locale promit studiu de circulație

În timp ce șoferii reclamă aspectele prezentate mai sus, în discursurile lor, reprezentanții municipalității din Constanța fac referire la „măsuri pentru decongestionarea traficului” – cum a fost, de exemplu, decizia de instituire a sensului unic pe 13 străzi din zona Tomis II. Sau comandă un studiu de circulație ce are drept scop găsirea soluțiilor pentru fludizarea traficului. Reamintim că, în luna iulie a.c., Primăria Constanța a lansat licitația pentru realizarea studiului de circulație, contra sumei de 200.000 de euro.

Studiul ar urma să fie realizat pe o perioadă de zece luni, fiind căutată abordarea corectă pentru proiectarea și realizarea de investiții în sistematizarea circulației. Responsabili de acest proiect sunt: Claudiu George Rădulescu, președinte al Consiliului de Administrație /Director tehnic/președintele comisiei de evaluare, Daniel Darea, Elena Vlad, Marcela Frigioiu, Andrei Constantin-Florian - membri ai Consiliului de administrație, Drăghici Ana Cristina – Economist viza CFP, Mărgărit Brîndușa Mădălina - Director economic/ membru comisie, Andrei Lucia- șef serviciu tehnic/membru comisie, Drăghici George- ing. șantier construcții și reparații drumuri- membru comisie, Cobzaru Laura- inginer achiziții publice -membru comisie, Vodă Monica - șef birou achiziții/președinte de rezervă al comisiei, Adrian Căpățînă, - șef Birou Sistematizare și Siguranță Rutieră/ membru de rezervă al comisiei, toți din cadrul SC Confort Urban SRL.

Rămâne de văzut, însă, când va fi încheiat studiul, ce măsuri vor fi găsite și mai ales, când vor fi aplicate! Să nu uităm că la Pasajul Cumpenei ar fi trebuit să fie încheiate reparațiile în luna decembrie a.c., dar lucrările sunt departe de a fi finalizate!

Până la finalizarea studiului de circulație pentru care municipalitatea plătește bani grei, „Replica” de Constanța le prezintă autorității locale suficente date, culese din discuții cu șoferi constănțeni sau din traseele parcurse de reporteri, pentru a identifica zonele cu probleme și pentru a lua măsuri. Căci, după cum se prezintă situația în prezent, deciziile privind traficul din municipiul Constanța par să fie luate din spatele unor birouri, de persoane care nu iau pulsul real al străzilor!

Totodată, lansăm cititorilor „Replica” de Constanța invitația de a ne semnala și alte probleme pe care le-au identificat în traficul din municipiu, urmând ca reporterii cotidianului nostru să le prezinte detaliat.

VIDEO:

Florentina BOZÎNTAN, Alexandra CUCU

Citește și:

Atenţie, şoferi! Noi străzi cu SENS UNIC în Constanţa!

Modificări planificate pentru Bulevardul Lăpuşneanu: stâlpi de iluminat pe mijlocul şoselei şi desfiinţarea alveolelor din trotuare!

CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

VIDEO. Semnal tras de un avocat: este nevoie de limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din Constanţa!

marţi, 20 noiembrie 20187280
Comentarii

01Asdftr(22 noi 19:56)
La scoala Spectrum pe Bld Al. Lapusneanu parintii parcheaza in fata trecerii de pietoni, chiar si pe trecere pe banda 1, pentru a lua odraslele, iar pietonii sunt neimportanti pentru politia rutiera sau locala deoarece 100m departare, spre semaforul de la Trocadero, acestia chestioneaza un sofer parcat neregulamentar. Zilnic aceiasi problema la acea scoala.
13oras de toparlani(20 noi 22:32)
Orice oras civilizat are TRANSPORT IN COMUN. Unele orase din RO au si GPS pe autobuze sau tramvaie si te anunta cand vin, si chiar vin la ora. Aici tot cacanarul are cazan 4x4 SH si se baga aiurea, toate fitzoasele cu permis luat pe bani conduc ca apucatele iar politia nu face nimic. Semnalizarea nu exista, prioritatea este ...ce-i aia??
14da o n plm de cta!(20 noi 21:56)
mai renuntati la masini ptr a alege ratc ul sau mersul pe jos, ce atatea masini?! majoritatea nu au itp ul luat pe bune, sunt poluante, sunt varza! se da spaga ca sa se obtina itp si permis! am ajuns sa condamnam oamenii ca traverseaza pe zebra! nu mai esti sigur nicaieri, nici pe zebra, nici pe trotuar! ce plm cauta masinile pe trotuar ma?! mergi linistit spre casa si te trezesti ca te claxoneaza unu din spate de ti sare inima din loc! sau merge pash pash si te sperii cand il vezi! ce kkt e sa nu poti traversa pe zebra?! toti drogatii, betivii si tampitii sunt acum soferi?!?
14unu oarecare(20 noi 18:00)
daca acum va plangeti ca e traficul infernal,ce veti face in momentul in care vor ajunge noile autobuze si se vor face benzi speciale pentru transportul in comun???...
110@...(20 noi 16:46)
...nu ai unde sa parchezi...ca Babu-inul a umplut orasul de popice...fara sa ofere alternativa ...banu sa iasa...doamne ...nu mai scapam de semianalfabetii astia ...Constanta este cel mai mizerabil oras...!!!
117Terenuri(20 noi 16:21)
Terenuri vandute blocuri in loc de parcari permise pe spagi la ct
011fagadau(20 noi 15:53)
DE CE FAGADAU NU DA EL UN EXEMPLU...SA IL VEDEM CUM EL,SOTIA,COPII PLEACA CU AUTOBUZUL LA SERVICIU SI SCOALA SE DUC LA CONFERINTE FARA POLITIA LOCALA ? DA UN EXEMPLU tu SI PE URMA ASTEAPTA REZULTATE COMUNISTULE!
113Gigi(20 noi 15:24)
cel mai jegos oras din romania, ne sufocam in gunoaie si trafic
54Mokanelul sofer(20 noi 15:19)
Ptr. Moldo guta ioane ,et. Al., Constanta e plina de moldo manelisti si tzigoina cu cate 3 harburi la scara. Oamenii cu ceva cap s au mutat din oras si din tzara. Ti ai dreaq cu natia de asistati hoti si koorve
17ElenaS(20 noi 15:12)
Intersectia de Delfinariu, alt calvar daca vrei sa faci stanga de pe Zorelelor sau de pe Soveja. Blochezi toata intersectia, se face rosu si tu esti in mijlocul intersectiei. O solutie ar fi asigurarea unui transport in comun civilizat si organizat, dar atata timp cat pt autobuzul 5-40, de exemplu, stai in statie minim 15 min, pt ca apoi sa mai mergi si in conditiile prea bine stiute -aglomeratie maxima, hoti de buzunare, mirosuri, frig iarna, cald vara-, si sa mai ajungi si la timp si aratand inca a om, atunci da, este absolut normal ca oamenii sa prefere sa mearga cu masina personala.
119haha(20 noi 14:01)
ce sistematizare... romanul conduce de parca ii naste nevasta. Sunt panarame la condus,agresivitate greu de inteles. viteze uriase ,parcheaza FIX unde are nevoie ..blocheaza 3 benzi ca sa fie in fata unde are nevoie..nu conteaza ca are loc de parcare la 5 m in spate. pe trecere.. sa isi ia copilul de la scoala din curtea scolii daca se poate. Romanul e o panarama cu masina si smartphone,care asculta manele la nunti.
69CaineleCuCovriguNCoada(20 noi 13:22)
Trebuie infiintata neaparat o taxa de congestie pentru centrul Constantei, pe care sa o platesca toate masinile care doresc sa tranziteze zona. Cand fiecare familie tine cate 2-3 masini si toate in circulatie, nu inteleg de ce se plang unii ca nu sunt locuri de parcare sau este poluare ridicata. Cand copii se imbolnavesc de astm si au alergii, parintii sa se uite pe geam si in oglinda sa vada cauzele pentru care se intampla asta. Pacat ca nu se da amenda pentru disonanta cognitiva.
48Romania vaicareata(20 noi 13:09)
Saracie mare in Romania. Nu mai incap masinile pe strazi!
514Muie Iohannis(20 noi 13:07)
Daca toate ciorile de Constanta vor sa se fataie prin oras cu BMW-urile lor la mana a paispea, asta e rezultatul.
5111 CT(20 noi 12:57)
VOTATI CIUMA ROSIE DREAQ SA VA IA CU EI CU TOT.
213Dorel(20 noi 12:31)
Numarul mare de masini e problema.Si acesta va creste din ce in ce mai mult.Latimea strazilor e cam la limita.Nu mai pot fi largite.O posibila solutie SF ar fi sa se construiasca noi rute suspendate sau subterane.Dar aceasta solutie implica costuri mari, proiecte europene... .Viitorul arata sumbru pentru traficul rutiet din Constanta.
16la cora ce-ar fi(20 noi 11:57)
Daca s-ar face un pasaj?
64OPTIUNEA(20 noi 11:53)
Asta a fost optiunea voastra la vot, nu va mai vaitati.Mai ales pentru cele 7 putori din 10 care din diverse motive de prosti sofisticati ati ales sa zaceti in suc propriu la cotet. Ca nu-I pot invinovati pe dezmostenitii soartei de 15% care au votat actuala administratie, pentru LOL continuitate. Enjoy it now.
223Ioane(20 noi 11:42)
Nu vrea nimeni oameni inapoi in oras. Oricum Constanta s-a umplut de rebuturi de la tara, in special din judetul Tulcea. Oamenii de calitate au plecat din anii 90, ce vin acum de la cogealac sau beidaud sunt ultimele scursuri umane
311guta(20 noi 11:41)
daca primarele e make apoi si legile circulatiei au fost updatate dupa legile armane,prin vara un papu din cogealac a depasit pe contrasens la culoarea rosie a semaforului,atunci era o exceptie dar acum s-a generalizat
110Ion(20 noi 11:33)
Studiile astea de care vorbesc autoritatile nu trebuiau realizate INAINTE de modificarile astea facute cu curu' ? Giratorii puse anapoda, semafoare prost sincronizate, treceri de pietoni anapoda, benzi desenate prost.. si suntem surprinsi ca traficul e greu ? Si vrem sa atragem oamenii inapoi in oras. Cum ? Unde sa ii bagam ?
78Bujie(20 noi 11:12)
Este adevarat ca primaria nu a facut nimic vis-avis de locurile de parcare , dar totusi , sunt prea multe masini...mult prea multe ! Unii folosesc masina si pentru a duce gunoiul , sunt si cate 2 au 3 masini de familie....unde o sa ajungem ? Trebuie luate masuri drastice deoarece cancerul pulmonar este in floare , limitate numarulde masini . Decretata o lege , o singura masina de familie !
214Constanta ca Bucuresti-ul(20 noi 11:10)
Si Nicolae Iorga e dezastru. Toti isi aduc copii la scoli cu masina. Asta e, acum toata lumea vrea la scoala 30, indiferent de unde stau. Pe vremea mea mergeam singuri la scoala, inca din clasa intai. Dar mergeam la scoala din cartier.
126o pla(20 noi 10:50)
Sunt multi parinti ratati care blocheaza strazile de langa scoli aiurea, gardienii locali ar trebui sa dea amenzi acolo.
320un cetatean(20 noi 10:38)
Mai lasati masinile astea, nu e obligatoriu ca pentru orice fleac sa pleci cu "bolidu"
213andreea(20 noi 10:24)
desfiintati sensul giratoriu de la butelii si puneti semafoare, nu vedeti ca se blocheaza traficul acolo?
27Constantean(20 noi 10:21)
Eu sunt mai prost ca noaptea, dar nu ma pot opri din comentarii pe diferite articole. Ma cac pe mie de prost ce sunt.
312Subaru(20 noi 10:20)
am o opinie politica m.ie fagadau si gasca ta de incompetenti. ati distrus cu totul constanta. aproape ca e mai bine sa nu faceti nimic decat sa va apucati sa vomitati ceva din capul vostru gingas
713AVETI 2 PICIOARE(20 noi 10:15)
Mai scoateti curu din masini si folositile...
014Primaria pulii(20 noi 10:05)
Dimineata combinatia Pod Butelii nefinalizat plus girator egal Dezastru.
117ADMINISTRATIE DE CACAT(20 noi 09:26)
PSD-isti sunt de ani buni la primarie . Au avut grija cum sa le faca putorilor locuinte sociale si sa le asigure tot confortu . Nu sau ocupat de sistematizarea orasului cum ar fi trebuit . De mizerie nu mai vorbesc . Parcurile au reusit sa le sluteasca . Costructii pe unde nici nu ar fi trebuit sa fie . GROAZIC A AJUNS SA ARATE ORASUL CARE CANDVA ERA O MANDRIE .
014Vagadau(20 noi 09:10)
Vagadu "vizionarul" .Clei !
719Constantean(20 noi 08:34)
Masuri drastice!!! Sensuri unice, trotuare eliberate, limitarea vitezei, parcari scumpe. Suntem inconstienti!!! Primaria trebuie urgent sa modernizeze transportul in comun si sa dezvolte o infrastructura pentru mijloace ecologice.
040Pt Intrebare(20 noi 08:08)
Unde ne ducem buluc cu masinile la pranz ? Mergem sa servim cafeaua la Fillicori, sa numaram margelele, mai punem de-o combinatie cu cereale sau imobiliare, iar mai apoi mergem la un rummy. Armanlu nu chiari!
019bisingou(20 noi 07:11)
ati uitat de strada Baba Novac incercati sa vedeti dimineata sau la orele dupa-amiezii cam cat faceti de la fosta Energia pana la Institutul de Marina , o sa va uimiti, strada asta este in permanenta blocata
525Intrebare(20 noi 07:09)
In afara tuturor acestor probleme existente, eu ma intreb: unde se duc toti buluc cu masinile la ore de varf, cand ar trebui sa fie la serviciu? Pe vremea lu ceasca, la ora pranzului nu era nimeni pe strada, nu conteaza ca erau doar cateva masini...
512Ion(20 noi 06:01)
Los angeles a apelat la cei de la livermore pt optimizarea traficului, optimizarea traficului este stiinta , nu trantrsti sensuri unice ,giratorii cateva pagini de proza si gata ai rezolvat problema.
428Aaa(20 noi 05:33)
Exact ca la o ploaie torentiala, cand canalizarile nu fac fata. Sunt prea multe masini pentru actuala infrastructura, prea multi soferi care nu respecta regulile, prea multe afaceri deschise in locuri unde nu exista locuri de parcare. Multe din probleme se pot rezolva prin schimbarea mentalitatii cetateanului. Dar intotdeauna e mai usor sa dai vina pe altcineva.
536teo(20 noi 03:15)
constanta este un oras mizer administrat de oameni incompetent si cam asta spune tot ce e de spus
2143desigur(20 noi 02:52)
sa dam vina pe primarie. Dar noi?am ajuns sa avem 6 masini lao famie de 4 persoane, am ajuns sa ducem gunoiul cu masina, am ajuns sa stam in masini de dragul trecerii timpului, am ajuns sa insistam sa avem masina la usa scarii. Si ziceau multi ca e rau cu psd...da de unde. Masina e un lux in afara si aici sunt 2 masini pe cap de locuitor. Sunteem nesimtiti, oprim in fata bancomatului si ocupam o banda aiurea, insistam sa ducem puradeii la scoli si nu ne intereseaza ca blocam rascoalei 1907 in fiecare dimineata.etc etc
826ALOOOOOO(20 noi 01:25)
CE SOLUTI ? PAI DACA EI AU BLOCAT STRADA MIHAILEANU CAND PUTEAU SA AIBE IESIRE IN FERDINANID ? CAND ASFALTEAZA DOAR O PORTIUNE DE BADEA CARTAN CA ACOLO STA DOM PRIMARAR FAGABOULE SI RESTUL PETICIT SI TULCEI LA FEL, ALO ROG DICOT SI CORPUL DE CONTROL SA VINA SA VADA CUM STA TREABA ! ASTA ESTE SOLUTIA
mai mult...Replica
9 dec 00:00ReplicaProtestele vestelor galbene, CATASTROFĂ pentru economia Franței! VIOLENȚE fără precedent - VIDEO!

Protestele "vestelor galbene" reprezintă "o catastrofă" pentru economia franceză, spune ministrul francez de finanțe...1801

9 dec 15:45ReplicaCertat de constănțeni să ia exemplul Clujului, Făgădău REACȚIONEAZĂ!4965
9 dec 13:57Replica„MINUNE” surprinsă de Poliția Locală Constanța: un cerșetor care se dădea drept invalid și-a adus aminte că poate să meargă!902
8 dec 00:28ReplicaÎN VITEZĂ, pe Bulevardul 1 Mai! Un puști de 21 de ani a făcut praf 3 mașini. VIDEO!

Coliziune violentă pe bulevardul 1 Mai! Trei autoturisme au fost făcute praf de un tânăr de 21 de ani, care a...5120

8 dec 10:18ReplicaACCIDENT RUTIER cu 3 autoturisme implicate! VIDEO1739
8 dec 19:29ReplicaA fost deschis Tărâmul Magic în Parcul Tăbăcăriei. FOTO/ VIDEO4647
8 dec 12:20ReplicaACCIDENT RUTIER în judeţul Constanţa: o maşină a ajuns în şanţ!

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 8 decembrie, în satul Dorobanţu din comuna Nicolae Bălcescu (judeţul...4290

8 dec 00:00ReplicaNESIMŢIREA e la ea acasă, în Constanţa! Persoane FILMATE în timp ce confundă asfaltul cu ghena de gunoi! VIDEO4075
8 dec 00:06ReplicaPalazu Mare, cartierul rezidenţial cu străzi mai rău ca la ţară, dar cu impozite ca la oraş! ‘Nu sunt străzi, sunt uliţe!’1418
8 dec 00:00ReplicaPERICULOSUL Batală, care se POZA în ÎNCHISOARE, a ajuns să 'DEA în CAP' oamenilor pe stradă!

Eugen Batală este cunoscut ca un om foarte violent, ajungând de mai multe ori în arest, apoi fiind condamnat,...5033

8 dec 00:00ReplicaCe TARIFE cere CJC pentru spectacolele organizate în Centrul Multifuncţional ‘JEAN CONSTANTIN’1505
8 dec 00:00ReplicaDeclaraţia unui şofer care a PLECAT de la locul FAPTEI: 'Au început să mă înjure, le-am lăsat numărul de telefon'1877
Vremea
3° - 3.9° duminică, 9 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 2.45 m/s din SV
Presiune: 1018.76 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 dec 00:00SportBremen - Fortuna: 3-1

...289

8 dec 00:00SportJuventus - Inter: 1-0!

Mario Manzukic a strălucit mai mult decât Cristiano Ronaldo în derby-ul Italiei, Juve - Inter, 1-0. Croatul a fost...391

8 dec 00:19SportNaționala a rămas fără selecționer: A fost DEMIS pentru nerespectarea mai multor clauze contractuale, anunță Federația de Rugby

Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, rezilierea unilaterală a contractelor antrenorului principal al...490

8 dec 00:20SportTenis: Simona Halep, desemnată din nou Favorita Fanilor în circuitul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost desemnată câştigătoare a premiului de...497

Local
8 dec 00:43LocalCondamnat pentru furt, depistat de oamenii legii

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța, la data de 7 decembrie a.c., au depistat...435

8 dec 00:32LocalCentenarul Marii Uniri, celebrat la sediul Organizației Maritime Internaționale

În perioada 3 – 7 decembrie, delegația României participă la cea de-a 100 a întâlnire a Comitetului de...509

8 dec 00:25LocalŢigări de contrabandă transportate cu drona, abandonate în cimitir

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în data de 6 decembrie...667

8 dec 00:30LocalScutere electrice contrafăcute în valoare de peste 530.000 lei, confiscate la Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei...443

8 dec 00:16LocalO tânără din Hârșova, căutată de polițiști și familie!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, Dorica Rîcu, în vârstă de 29 de ani, din...3734

8 dec 00:29LocalNoi amenzi aplicate de poliţiştii locali. Află de ce!

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, joi, 6 decembrie, 251 sancțiuni...725

8 dec 00:29LocalElevii din Hârșova, de vorbă cu polițiștii despre violența din mediul școlar!

Poliţiştii Bioului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean...851

8 dec 01:12LocalPrimăria Ovidiu, peste 200 de burse pentru elevii și profesorii din oraș

Muncă apreciată! Joi, 6 decembrie 2018, primăria orașului Ovidiu a organizat acțiunea de acordare a burselor de...432

8 dec 00:29LocalDoi minori au furat încălțăminte dintr-un centru comercial

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 6 decembrie a.c., au identificat doi minori, în vârstă de 13,...468

7 dec 00:09LocalFOTO. AUTOTURISM RĂSTURNAT ÎN MIJLOCUL STRĂZII, în zona Poarta 6!

Agitaţie pe strada Brizei din Constanţa, în zona Poarta 6! La faţa locului s-au deplasat cadrele medicale, existând...3859

Politică
8 dec 01:11PoliticăPrimăria Constanţa angajează!

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unui post...822

8 dec 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR în legătură cu Legea privind declasificarea unor documente

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituţională în legătură cu Legea privind declasificarea...307

8 dec 00:44PoliticăPSD: Iohannis blochează România

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis "blochează" România prin amânarea unei decizii referitoare la...438

8 dec 00:46PoliticăSindicatele din sănătate ameninţă că vor lua măsuri, dacă Guvernul va îngheţa salariile

Consiliul de Coordonare al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" se va întruni săptămâna viitoare pentru a decide ce...375

8 dec 00:44PoliticăIncident filmat acasă la Bădălău: Protestatarii #Rezist i-au agățat un closet de ușă

După ce locuința i-a fost spartă recent de hoți în timp ce dormea, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a fost...836

8 dec 00:36PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă de îndată!

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat de primarul Decebal Făgădău în şedinţă de îndată,...930

8 dec 00:33PoliticăTransportatorii fac politică: ameninţă că îl vor sancționa pe președintele Iohannis, la viitoarele alegeri

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cer clarificarea situației de la...448

8 dec 00:32PoliticăKlaus Iohannis, declarații de presă la Cotroceni: Guvernul e condus de infractorul Dragnea, prin interpuși!

Președintele Romaniei Klaus Iohannis susține vineri, 7 decembrie, ora 13:00, o declarație de presă, la Palatul...534

8 dec 00:31PoliticăViorica Dăncilă a ANUNȚAT! Pe 12 decembrie, merge în Parlament unde va SPULBERA toate îndoielile privind președinția CE

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că va prezenta în Parlament, pe 12...366

8 dec 00:45PoliticăPatru elevi vor beneficia de burse școlare din indemnizația unui deputat

Fundația Universitatea de Vest Timișoara va acorda în următorul an burse școlare pentru patru elevi din mediul...459

Monden
8 dec 00:00MondenToto Cutugno vine în România să premieze cele mai bune coruri școlare

Bucurie mare pentru toți copiii talentați care sunt pasionați de muzică, dar și pentru profesorii lor care încă...252

8 dec 00:00MondenDJ Wanda se mărită! Cu ce se ocupă australianul de care s-a amorezat

DJ Wanda iubește din nou și susține că, de această dată, este mai aproape de altar ca niciodată. Bărbatul care...318

8 dec 00:00MondenPână unde a mers Loredana ca să-și facă fața ca la 18 ani. „Afişezi ceva ireal“, i-au zis fanii

Diva Loredana Groza continuă să șocheze pe Facebook și pe Instagram, acolo unde se “vinde” cu cel puţin 20 de...552

8 dec 18:40MondenAdela Popescu, pe ultima sută de metri cu sarcina. Cum arată gravidă în 9 luni

Crăciunul de anul acesta va fi unul special pentru Adela Popescu. Vedeta tv se pregăteşte să aducă pe lume al...343

8 dec 18:38MondenElena Băsescu și fiica ei cea mare, perfect asortate la serbarea de la grădiniță

Mamă a trei copii, Elena Băsescu (38 de ani) pare că reușește să jongleze cu toate activitățile de fiecare zi...371

8 dec 00:00MondenAl Bano şi Romina Power petrec Crăciunul împreună, dar în turneu

Întreaga presă italiană vuieşte: Al Bano (75 de ani) şi Romina Power, în vârstă de 67 de ani, sunt iar un cuplu...305

8 dec 18:31MondenPrima fotografie clară cu gemenii lui Amal şi George Clooney

...374

8 dec 18:39MondenBillboard: Ed Sheeran, lider în topul celor mai profitabile turnee muzicale din 2018

Cântăreţul britanic Ed Sheeran s-a situat pe primul loc în topul celor mai profitabile turnee muzicale din 2018 şi...258

8 dec 00:00MondenKevin Hart renunţă la rolul de gazdă a galei Oscar, după comentarii homofobe făcute cu ani în urmă

Actorul american Kevin Hart a decis să renunţe la rolul de gazdă a celei de-a 91-a ediţii a galei Oscar, după ce i...249

8 dec 00:00MondenKendrick Lamar a primit opt nominalizări la premiile Grammy

Rapperul american Kendrick Lamar a primit vineri cele mai multe nominalizări - opt - la cea de-a 61-a ediţie a...230

Mapamond
8 dec 00:00MapamondSUA: Trump o va nominaliza pe Heather Nauert pentru postul de ambasador la ONU

Preşedintele american Donald Trump o va nominaliza pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather...260

8 dec 00:00MapamondTurcia: Arestări pe bandă rulantă în rândul militarilor pentru presupuse legături cu mişcarea predicatorului Gulen

Autorităţile turce au arestat vineri mai multe zeci de militari suspectaţi că ar avea legătură cu predicatorul...270

8 dec 00:00MapamondRepublica Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă şi necondiţionată a trupelor ruse de pe teritoriul său

Republica Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă şi necondiţionată a trupelor ruse de pe teritoriul...244

8 dec 00:00MapamondGermania: Annegret Kramp-Karrenbauer şi Friedrich Merz se confruntă în turul doi pentru alegerea liderului CDU

Annegret Kramp-Karrenbau şi Friedrich Merz se vor confrunta în turul doi al scrutinului intern din cadrul Uniunii...231

8 dec 00:00MapamondBoiko Borisov: Desfăşurarea unor nave suplimentare americane în Marea Neagră ar duce la escaladarea disputei ruso-ucrainene

Desfăşurarea unor nave suplimentare americane, combinată pe de altă parte cu o forţă navală puternică a Rusiei,...263

8 dec 00:00MapamondGrecia: Trei răniţi în mitingul de la Atena care a marcat 10 ani de la uciderea unui adolescent de către poliţie

Trei persoane au fost rănite la Atena vineri dimineaţă devreme după ce un miting care a marcat uciderea unui...231

8 dec 00:00MapamondCoreea de Sud încearcă să stimuleze natalitatea prin stimulente financiare şi zile libere

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat vineri un set de măsuri destinate să stimuleze creşterea ratei...241

8 dec 00:00MapamondMii de femei din Myanmar sunt vândute şi forţate să se căsătorească în China

Aproximativ 7.500 de femei din Myanmar au fost vândute şi forţate să se căsătorească cu bărbaţi chinezi în...328

8 dec 00:00MapamondSUA: Birouri ale CNN din New York, evacuate în urma unei alerte cu bombă

Birouri de difuzare ale CNN din New York au fost evacuate de poliţie joi seara după primirea unui telefon care anunţa...219

8 dec 00:00MapamondNava umanitară Aquarius va înceta operaţiunile în Marea Mediterană

Nava de salvare a migranţilor Aquarius va înceta operaţiunile în Marea Mediterană din cauza "atacurilor susţinute"...258

Sănătate
7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...551

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1347

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...570

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...877

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1210

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...775

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...744

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2825

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1073

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...1060