rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

‘Sistematizări’ făcute după ureche!

HAOS GENERALIZAT şi BLOCAJE INCREDIBILE pe străzile din Constanţa

Strada Ion Raţiu

Traficul rutier în municipiul Constanța testează, din ce în ce mai mult, nervii și răbdarea șoferilor! Tot mai multe intersecții paralizate, cozi de mașini care se întind pe kilometri, pe principalele artere, indiferent de ora din zi; treceri de pietoni prost semnalizate și trasate prea aproape de sensurile giratorii, trotuare blocate de stâlpișori, locuri de parcare din ce în ce mai puține!

Strada Decebal

Acestea sunt doar câteva dintre nemulțumirile participanților la trafic cu privire la ceea ce întâlnesc pe șoselele din Constanța. Iar „nemulțumire” este puțin spus, căci toți șoferii cu care au discutat reporterii „Replica de Constanța” au vorbit despre „BĂTAIE DE JOC”, „CALVAR” sau „DEZINTERES TOTAL din partea autorităților locale”.

Strada Mircea cel Bătrân

În schimb, întorcând atenția spre reprezentanții municipalității, răspunsurile vin în cuvinte mari și frumoase. Aceștia vorbesc despre „fluidizare”, despre „resistematizare”, „reconfigurare”, „studiu de circulație pentru decongestionarea traficului”, despre „sensuri unice” instituite pe 13 străzi din municipiu, ca măsură de „remediere” a haosului. Realitatea de pe străzile Constanței, dar și șoferii îi contrazic: „Parcă nici în timpul verii nu este haosul de acum! Și nu este doar pe unele bulevarde sau la anumite ore din zi, sunt blocaje în tot orașul!”.

Podul de la Butelii - ambuteiaje şi tamponări

Este sfârșit de săptămână în extrasezon, ora 11.00. Nu este oră de vârf, turiștii nu vin la mare când temperaturile tind spre 0 grade, mai ales când meteorologii amenință că vin ninsorile și gerul. Teoretic, un drum prin Constanța nu ar trebui să ridice prea multe probleme. Dar constănțenii știu deja că nu este așa!

Strada Sarmisegetusa (click pe imagine!)

Experiența de la volan, din ultima perioadă, le-a demonstrat că distanțele pe care până acum ceva timp le străbăteau în jumătate de oră, sunt parcurse, în prezent, într-o oră sau mai bine! Iar exemple de zone unde circulația autoturismelor se desfășoară cu greutate, formându-se cozi kilometrice, sunt numeroase.

Bulevardul Aurel Vlaicu, varianta municipiului Constanța, este testul suprem pentru șoferi. Pe sensul spre B-dul Tomis, circulația este „gâtuită” din cauza lucrărilor desfășurate de investitori spanioli, în apropierea intersecției cu strada Ștefăniță Vodă, pentru ridicarea unor blocuri.

Zona Butoaie, la intersecţie cu str. Ştefăniţă Vodă

Se înaintează încet, coada de autoturisme trece de intersecția cu strada Baba Novac, sensurile giratorii sunt blocate și ele, la fel și intrările sau ieșirile din parcările centrelor comerciale. Spre disperarea șoferilor, situația trenează de câteva săptămâni bune.

Trecând de variantă, ajungem pe Bulevardul Tomis; indiferent că vorbim despre intersecția cu strada Tulcei, cu strada Soveja sau cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu (zona Dacia), situația este similară.

Strada Eliberării

Se așteaptă mult la semafoare, se înaintează greu, pe ambele sensuri. O soluție era, în trecut, ocolirea arterelor principale, virând la stânga, spre Brotăcei și apoi continuând pe strada Adamclisi, spre Soveja. Strada Adamclisi este însă, la fel de aglomerată ca și artera paralelă, ba chiar uneori se așteaptă și mai mult.

Bulevardul Aurel Vlaicu

Ajungând pe strada Soveja, spre zona „Betoane”, din nou, este nevoie de multă răbdare. Și timp. Și nervi de oțel. Și aici există un sens giratoriu la intersecția cu strada Ștefăniță Vodă, care ar fi trebuit să asigure fludizarea traficului.

Bulevardul Mamaia, acolo unde taximetriştii blochează intrarea în peco

Ca o paralelă amară cu situația din ce în ce mai dezastruoasă de pe străzile Constanței, este interesant de menționat că, în urmă cu ceva timp, a fost realizat un studiu în București cu privire la comportamentul șoferilor în trafic. Rezultatul a fost că mulți șoferi, în timp de așteptau la cozi interminabile, aveau timp de jocuri online.

Strada Mircea cel Bătrân

Jocurile de tipul „Candy Crush” au devenit o practică și în rândul șoferilor constănțeni, mai ales a taximetriștilor. „Sunt semafoare cu timpi atât de prost gândiţi, încât îmi permit să intru pe telefon, să joc un Candy Crush”, ne-a declarat un taximetrist.

Zona Kaufland /Icil

Trecând de zona Dacia, pe Bulevardul Tomis, sensul spre Spitalul Județean Constanța, șoferii se blochează în intersecția cu strada Ion Rațiu/Poporului. „Este o bătaie de joc. Din intersecție în intersecție, sunt blocaje. Nu este doar o zonă, nu este doar la anumite ore ale zilei. Tot orașul este la fel!”, ne spun indignați șoferii. Aici, în zona Victoriei, probleme ridică banda a treia, de viraj la stânga, spre Ion Rațiu. Șoferii sunt nevoiți să aștepte și câte două – trei semafoare, până reușesc să-și continue drumul, căci trebuie să dea prioritate celor care vin din față.

Bulevardul Mamaia

Intersecția străzile I.C. Brătianu cu Dezrobirii, din zona „Cora”, cum este mai nou cunoscută constănțenilor, este de ani buni motiv de nemulțumire. În momentul în care a fost realizat sensul giratoriu autoritățile au promis „decongestionarea” traficului. Nu a fost să fie, în continuare intersecția fiind un calvar.

Tomis 3

Singurul aspect pozitiv punctat de șoferii constănțeni fiind trecerile de pietoni prevăzute cu scuaruri la mijlocul șoselelor, realizare în scopul protejării pietonilor și reducerii numărului accidentelor rutiere. Intersecția este mereu aglomerată, dar la orele de vârf (dimineața 7,00 – 9,00 și seara, 16,00 – 18,00) cozile de autoturisme se formează pe Bulevardul I.C. Brătianu, până în zona Școalii nr. 8.

La fel, diminețile și după-amiezele sunt o testare a nervilor pentru șoferii care ajung la intersecția B-dului 1 Decembrie 1918 cu B-dul I.C. Brătianu, în zona ICIL. Pe sensul de mers spre Casa de Cultură, traficul se „gâtuie” frecvent.

De ce s-a ajuns la calvarul din trafic?

Șoferii dau vina pe modificările realizate pe arterele municipiului. Sensurile giratorii ar fi trebuit să asigure fludizarea traficului. Nu se întâmplă astfel! Bunăoară, sensul giratoriu realizat pe Prelungirea Traian pare să fie „prost gândit și prost realizat”, după cum susțin constănțenii.

În schimb, șoferii reclamă faptul că se impune necesitatea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mangaliei cu Caraiman. „Primăria sau cine se ocupă, refuză să facă un sens giratoriu la intersecţia străzilor Caraiman cu Mangaliei”, arată constănţenii. Reprezentanţii Confort Urban, răspunzând la o întrebare adresată de cotidianul “Replica”, au precizat că, în ciuda deselor accidente rutiere din intersecţia menţionată, aici nu vor realiza un sens pentru că… „a mai fost unul prin 1997, dar s-a dovedit a fi ineficient”. Interesant, numai că, din 1997 şi până în prezent, datele s-au schimbat – ne referim aici la numărul de maşini care tranzitează zona.

Însă, de departe, centrul oraşului rămâne una din principalele zone reclamate de șoferii constănţeni. „Dacă vreau să ajung la Primăria Constanța, trebuie să mă gândesc bine ce traseu să aleg, altfel mă trezesc înconjurând vreo trei străzi, pentru că au făcut o aşa-zisă sistematizare”, a reclamat o constănţeancă.

În partea opusă a oraşului, pe bulevardul Mamaia, o altă nemulţumire! Taximetriştii fac şiruri de câte 2-3 rânduri. E drept, există o staţie de taxi în zonă, însă taximetrele sunt peste capacitatea anunţată oficial. Disconfortul este acela că, parcând unii lângă alţii, peste numărul prevăzut pentru această staţie, taximetriştii blochează accesul altor conducători auto în benzinărie.

Locuri de parcare nu sunt, mașinile sunt ridicate!

Calvarul de pe străzi este completat de cel pentru găsirea unui loc de parcare! Trotuarele au fost îngrădite de stâlpișori, pentru a împiedica parcarea, dar...alternativele lipsesc! Deşi administraţia locală este conştientă de acest neajuns și promite măsuri – într-un viitor încă neprecizat! - de dată recentă a reintrat în vigoare măsura ridicării maşinilor parcate neregulamentar. Reacţia şoferilor: „Ne dau în cap, ne bagă mâna în buzunare, probabil că nu mai sunt bani la buget. Întâi să facă locuri de parcare, şi apoi să mă amendeze sau să îmi ridice maşina. Dacă eu nu am loc de parcare, ce fac? Las maşina într-o parcare la Gară şi merg pe jos până în Zona Peninsulară?!”.

Autoritățile locale promit studiu de circulație

În timp ce șoferii reclamă aspectele prezentate mai sus, în discursurile lor, reprezentanții municipalității din Constanța fac referire la „măsuri pentru decongestionarea traficului” – cum a fost, de exemplu, decizia de instituire a sensului unic pe 13 străzi din zona Tomis II. Sau comandă un studiu de circulație ce are drept scop găsirea soluțiilor pentru fludizarea traficului. Reamintim că, în luna iulie a.c., Primăria Constanța a lansat licitația pentru realizarea studiului de circulație, contra sumei de 200.000 de euro.

Studiul ar urma să fie realizat pe o perioadă de zece luni, fiind căutată abordarea corectă pentru proiectarea și realizarea de investiții în sistematizarea circulației. Responsabili de acest proiect sunt: Claudiu George Rădulescu, președinte al Consiliului de Administrație /Director tehnic/președintele comisiei de evaluare, Daniel Darea, Elena Vlad, Marcela Frigioiu, Andrei Constantin-Florian - membri ai Consiliului de administrație, Drăghici Ana Cristina – Economist viza CFP, Mărgărit Brîndușa Mădălina - Director economic/ membru comisie, Andrei Lucia- șef serviciu tehnic/membru comisie, Drăghici George- ing. șantier construcții și reparații drumuri- membru comisie, Cobzaru Laura- inginer achiziții publice -membru comisie, Vodă Monica - șef birou achiziții/președinte de rezervă al comisiei, Adrian Căpățînă, - șef Birou Sistematizare și Siguranță Rutieră/ membru de rezervă al comisiei, toți din cadrul SC Confort Urban SRL.

Rămâne de văzut, însă, când va fi încheiat studiul, ce măsuri vor fi găsite și mai ales, când vor fi aplicate! Să nu uităm că la Pasajul Cumpenei ar fi trebuit să fie încheiate reparațiile în luna decembrie a.c., dar lucrările sunt departe de a fi finalizate!

Până la finalizarea studiului de circulație pentru care municipalitatea plătește bani grei, „Replica” de Constanța le prezintă autorității locale suficente date, culese din discuții cu șoferi constănțeni sau din traseele parcurse de reporteri, pentru a identifica zonele cu probleme și pentru a lua măsuri. Căci, după cum se prezintă situația în prezent, deciziile privind traficul din municipiul Constanța par să fie luate din spatele unor birouri, de persoane care nu iau pulsul real al străzilor!

Totodată, lansăm cititorilor „Replica” de Constanța invitația de a ne semnala și alte probleme pe care le-au identificat în traficul din municipiu, urmând ca reporterii cotidianului nostru să le prezinte detaliat.

VIDEO:

Florentina BOZÎNTAN, Alexandra CUCU

Citește și:

Atenţie, şoferi! Noi străzi cu SENS UNIC în Constanţa!

Modificări planificate pentru Bulevardul Lăpuşneanu: stâlpi de iluminat pe mijlocul şoselei şi desfiinţarea alveolelor din trotuare!

CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

VIDEO. Semnal tras de un avocat: este nevoie de limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din Constanţa!

marţi, 20 noiembrie 20187432
Comentarii

01Asdftr(22 noi 19:56)
La scoala Spectrum pe Bld Al. Lapusneanu parintii parcheaza in fata trecerii de pietoni, chiar si pe trecere pe banda 1, pentru a lua odraslele, iar pietonii sunt neimportanti pentru politia rutiera sau locala deoarece 100m departare, spre semaforul de la Trocadero, acestia chestioneaza un sofer parcat neregulamentar. Zilnic aceiasi problema la acea scoala.
13oras de toparlani(20 noi 22:32)
Orice oras civilizat are TRANSPORT IN COMUN. Unele orase din RO au si GPS pe autobuze sau tramvaie si te anunta cand vin, si chiar vin la ora. Aici tot cacanarul are cazan 4x4 SH si se baga aiurea, toate fitzoasele cu permis luat pe bani conduc ca apucatele iar politia nu face nimic. Semnalizarea nu exista, prioritatea este ...ce-i aia??
14da o n plm de cta!(20 noi 21:56)
mai renuntati la masini ptr a alege ratc ul sau mersul pe jos, ce atatea masini?! majoritatea nu au itp ul luat pe bune, sunt poluante, sunt varza! se da spaga ca sa se obtina itp si permis! am ajuns sa condamnam oamenii ca traverseaza pe zebra! nu mai esti sigur nicaieri, nici pe zebra, nici pe trotuar! ce plm cauta masinile pe trotuar ma?! mergi linistit spre casa si te trezesti ca te claxoneaza unu din spate de ti sare inima din loc! sau merge pash pash si te sperii cand il vezi! ce kkt e sa nu poti traversa pe zebra?! toti drogatii, betivii si tampitii sunt acum soferi?!?
14unu oarecare(20 noi 18:00)
daca acum va plangeti ca e traficul infernal,ce veti face in momentul in care vor ajunge noile autobuze si se vor face benzi speciale pentru transportul in comun???...
110@...(20 noi 16:46)
...nu ai unde sa parchezi...ca Babu-inul a umplut orasul de popice...fara sa ofere alternativa ...banu sa iasa...doamne ...nu mai scapam de semianalfabetii astia ...Constanta este cel mai mizerabil oras...!!!
117Terenuri(20 noi 16:21)
Terenuri vandute blocuri in loc de parcari permise pe spagi la ct
011fagadau(20 noi 15:53)
DE CE FAGADAU NU DA EL UN EXEMPLU...SA IL VEDEM CUM EL,SOTIA,COPII PLEACA CU AUTOBUZUL LA SERVICIU SI SCOALA SE DUC LA CONFERINTE FARA POLITIA LOCALA ? DA UN EXEMPLU tu SI PE URMA ASTEAPTA REZULTATE COMUNISTULE!
113Gigi(20 noi 15:24)
cel mai jegos oras din romania, ne sufocam in gunoaie si trafic
54Mokanelul sofer(20 noi 15:19)
Ptr. Moldo guta ioane ,et. Al., Constanta e plina de moldo manelisti si tzigoina cu cate 3 harburi la scara. Oamenii cu ceva cap s au mutat din oras si din tzara. Ti ai dreaq cu natia de asistati hoti si koorve
17ElenaS(20 noi 15:12)
Intersectia de Delfinariu, alt calvar daca vrei sa faci stanga de pe Zorelelor sau de pe Soveja. Blochezi toata intersectia, se face rosu si tu esti in mijlocul intersectiei. O solutie ar fi asigurarea unui transport in comun civilizat si organizat, dar atata timp cat pt autobuzul 5-40, de exemplu, stai in statie minim 15 min, pt ca apoi sa mai mergi si in conditiile prea bine stiute -aglomeratie maxima, hoti de buzunare, mirosuri, frig iarna, cald vara-, si sa mai ajungi si la timp si aratand inca a om, atunci da, este absolut normal ca oamenii sa prefere sa mearga cu masina personala.
119haha(20 noi 14:01)
ce sistematizare... romanul conduce de parca ii naste nevasta. Sunt panarame la condus,agresivitate greu de inteles. viteze uriase ,parcheaza FIX unde are nevoie ..blocheaza 3 benzi ca sa fie in fata unde are nevoie..nu conteaza ca are loc de parcare la 5 m in spate. pe trecere.. sa isi ia copilul de la scoala din curtea scolii daca se poate. Romanul e o panarama cu masina si smartphone,care asculta manele la nunti.
69CaineleCuCovriguNCoada(20 noi 13:22)
Trebuie infiintata neaparat o taxa de congestie pentru centrul Constantei, pe care sa o platesca toate masinile care doresc sa tranziteze zona. Cand fiecare familie tine cate 2-3 masini si toate in circulatie, nu inteleg de ce se plang unii ca nu sunt locuri de parcare sau este poluare ridicata. Cand copii se imbolnavesc de astm si au alergii, parintii sa se uite pe geam si in oglinda sa vada cauzele pentru care se intampla asta. Pacat ca nu se da amenda pentru disonanta cognitiva.
48Romania vaicareata(20 noi 13:09)
Saracie mare in Romania. Nu mai incap masinile pe strazi!
514Muie Iohannis(20 noi 13:07)
Daca toate ciorile de Constanta vor sa se fataie prin oras cu BMW-urile lor la mana a paispea, asta e rezultatul.
5111 CT(20 noi 12:57)
VOTATI CIUMA ROSIE DREAQ SA VA IA CU EI CU TOT.
213Dorel(20 noi 12:31)
Numarul mare de masini e problema.Si acesta va creste din ce in ce mai mult.Latimea strazilor e cam la limita.Nu mai pot fi largite.O posibila solutie SF ar fi sa se construiasca noi rute suspendate sau subterane.Dar aceasta solutie implica costuri mari, proiecte europene... .Viitorul arata sumbru pentru traficul rutiet din Constanta.
16la cora ce-ar fi(20 noi 11:57)
Daca s-ar face un pasaj?
64OPTIUNEA(20 noi 11:53)
Asta a fost optiunea voastra la vot, nu va mai vaitati.Mai ales pentru cele 7 putori din 10 care din diverse motive de prosti sofisticati ati ales sa zaceti in suc propriu la cotet. Ca nu-I pot invinovati pe dezmostenitii soartei de 15% care au votat actuala administratie, pentru LOL continuitate. Enjoy it now.
223Ioane(20 noi 11:42)
Nu vrea nimeni oameni inapoi in oras. Oricum Constanta s-a umplut de rebuturi de la tara, in special din judetul Tulcea. Oamenii de calitate au plecat din anii 90, ce vin acum de la cogealac sau beidaud sunt ultimele scursuri umane
311guta(20 noi 11:41)
daca primarele e make apoi si legile circulatiei au fost updatate dupa legile armane,prin vara un papu din cogealac a depasit pe contrasens la culoarea rosie a semaforului,atunci era o exceptie dar acum s-a generalizat
110Ion(20 noi 11:33)
Studiile astea de care vorbesc autoritatile nu trebuiau realizate INAINTE de modificarile astea facute cu curu' ? Giratorii puse anapoda, semafoare prost sincronizate, treceri de pietoni anapoda, benzi desenate prost.. si suntem surprinsi ca traficul e greu ? Si vrem sa atragem oamenii inapoi in oras. Cum ? Unde sa ii bagam ?
78Bujie(20 noi 11:12)
Este adevarat ca primaria nu a facut nimic vis-avis de locurile de parcare , dar totusi , sunt prea multe masini...mult prea multe ! Unii folosesc masina si pentru a duce gunoiul , sunt si cate 2 au 3 masini de familie....unde o sa ajungem ? Trebuie luate masuri drastice deoarece cancerul pulmonar este in floare , limitate numarulde masini . Decretata o lege , o singura masina de familie !
214Constanta ca Bucuresti-ul(20 noi 11:10)
Si Nicolae Iorga e dezastru. Toti isi aduc copii la scoli cu masina. Asta e, acum toata lumea vrea la scoala 30, indiferent de unde stau. Pe vremea mea mergeam singuri la scoala, inca din clasa intai. Dar mergeam la scoala din cartier.
126o pla(20 noi 10:50)
Sunt multi parinti ratati care blocheaza strazile de langa scoli aiurea, gardienii locali ar trebui sa dea amenzi acolo.
320un cetatean(20 noi 10:38)
Mai lasati masinile astea, nu e obligatoriu ca pentru orice fleac sa pleci cu "bolidu"
213andreea(20 noi 10:24)
desfiintati sensul giratoriu de la butelii si puneti semafoare, nu vedeti ca se blocheaza traficul acolo?
27Constantean(20 noi 10:21)
Eu sunt mai prost ca noaptea, dar nu ma pot opri din comentarii pe diferite articole. Ma cac pe mie de prost ce sunt.
312Subaru(20 noi 10:20)
am o opinie politica m.ie fagadau si gasca ta de incompetenti. ati distrus cu totul constanta. aproape ca e mai bine sa nu faceti nimic decat sa va apucati sa vomitati ceva din capul vostru gingas
713AVETI 2 PICIOARE(20 noi 10:15)
Mai scoateti curu din masini si folositile...
014Primaria pulii(20 noi 10:05)
Dimineata combinatia Pod Butelii nefinalizat plus girator egal Dezastru.
117ADMINISTRATIE DE CACAT(20 noi 09:26)
PSD-isti sunt de ani buni la primarie . Au avut grija cum sa le faca putorilor locuinte sociale si sa le asigure tot confortu . Nu sau ocupat de sistematizarea orasului cum ar fi trebuit . De mizerie nu mai vorbesc . Parcurile au reusit sa le sluteasca . Costructii pe unde nici nu ar fi trebuit sa fie . GROAZIC A AJUNS SA ARATE ORASUL CARE CANDVA ERA O MANDRIE .
014Vagadau(20 noi 09:10)
Vagadu "vizionarul" .Clei !
719Constantean(20 noi 08:34)
Masuri drastice!!! Sensuri unice, trotuare eliberate, limitarea vitezei, parcari scumpe. Suntem inconstienti!!! Primaria trebuie urgent sa modernizeze transportul in comun si sa dezvolte o infrastructura pentru mijloace ecologice.
040Pt Intrebare(20 noi 08:08)
Unde ne ducem buluc cu masinile la pranz ? Mergem sa servim cafeaua la Fillicori, sa numaram margelele, mai punem de-o combinatie cu cereale sau imobiliare, iar mai apoi mergem la un rummy. Armanlu nu chiari!
019bisingou(20 noi 07:11)
ati uitat de strada Baba Novac incercati sa vedeti dimineata sau la orele dupa-amiezii cam cat faceti de la fosta Energia pana la Institutul de Marina , o sa va uimiti, strada asta este in permanenta blocata
525Intrebare(20 noi 07:09)
In afara tuturor acestor probleme existente, eu ma intreb: unde se duc toti buluc cu masinile la ore de varf, cand ar trebui sa fie la serviciu? Pe vremea lu ceasca, la ora pranzului nu era nimeni pe strada, nu conteaza ca erau doar cateva masini...
512Ion(20 noi 06:01)
Los angeles a apelat la cei de la livermore pt optimizarea traficului, optimizarea traficului este stiinta , nu trantrsti sensuri unice ,giratorii cateva pagini de proza si gata ai rezolvat problema.
428Aaa(20 noi 05:33)
Exact ca la o ploaie torentiala, cand canalizarile nu fac fata. Sunt prea multe masini pentru actuala infrastructura, prea multi soferi care nu respecta regulile, prea multe afaceri deschise in locuri unde nu exista locuri de parcare. Multe din probleme se pot rezolva prin schimbarea mentalitatii cetateanului. Dar intotdeauna e mai usor sa dai vina pe altcineva.
536teo(20 noi 03:15)
constanta este un oras mizer administrat de oameni incompetent si cam asta spune tot ce e de spus
2143desigur(20 noi 02:52)
sa dam vina pe primarie. Dar noi?am ajuns sa avem 6 masini lao famie de 4 persoane, am ajuns sa ducem gunoiul cu masina, am ajuns sa stam in masini de dragul trecerii timpului, am ajuns sa insistam sa avem masina la usa scarii. Si ziceau multi ca e rau cu psd...da de unde. Masina e un lux in afara si aici sunt 2 masini pe cap de locuitor. Sunteem nesimtiti, oprim in fata bancomatului si ocupam o banda aiurea, insistam sa ducem puradeii la scoli si nu ne intereseaza ca blocam rascoalei 1907 in fiecare dimineata.etc etc
826ALOOOOOO(20 noi 01:25)
CE SOLUTI ? PAI DACA EI AU BLOCAT STRADA MIHAILEANU CAND PUTEAU SA AIBE IESIRE IN FERDINANID ? CAND ASFALTEAZA DOAR O PORTIUNE DE BADEA CARTAN CA ACOLO STA DOM PRIMARAR FAGABOULE SI RESTUL PETICIT SI TULCEI LA FEL, ALO ROG DICOT SI CORPUL DE CONTROL SA VINA SA VADA CUM STA TREABA ! ASTA ESTE SOLUTIA
mai mult...Replica
19 mar 00:00ReplicaEl este INDIVIDUL care se ASCUNDEA în Mamaia, să scape de pușcărie! A condus fără permis, a lovit un om şi a fugit!

Robert Daniel B. a fost depistat în stațiunea Mamaia, la data de 15 martie. Acesta se sustrăgea executării pedepsei...557

19 mar 00:00ReplicaCUM şi-a PIERDUT o constănţeancă MINŢILE şi a VRUT să-şi OMOARE COPILUL cu XANAX343
19 mar 00:00ReplicaDe ce sunt mutaţi elevii din Siminoc la şcoala din Murfatlar? Pentru că statul se gândeşte în primul rând la costuri!166
19 mar 00:00ReplicaLegea Bugetului pe anul 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce bani ajung la Constanţa

Legea Bugetului pe anul 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial vineri, 15 martie. Potrivit documentului, la...147

19 mar 00:00ReplicaÎNCĂ un SCANDAL la HÂRŞOVA! Un bărbat, SNOPIT în BĂTAIE!162
19 mar 00:00ReplicaÎncă un contract pentru fostul patron al unei televiziuni din Constanţa347
19 mar 00:00ReplicaSimularea la BAC se lasă cu foi goale sau foi cu revendicări. Află ce nemulțumiri a scris pe foaia de examen președintele CJE, Tasnim Chazli

Liceenii au recurs la formă de protest în cadrul simulărilor la Bacalaureat, întrucât structura acestora s-a...133

19 mar 00:00ReplicaSPIT Constanţa eliberează PERMISELE DE ACCES în Zona Peninsulară144
19 mar 00:00ReplicaÎncepe reabilitarea Secţiei de Copii a Sanatoriului Techirghiol104
19 mar 00:00ReplicaRecalcularea pensiilor pentru cei afectaţi de modificările legislative, în analiza Caselor Judeţene de Pensii

La această dată, Casele Județene de Pensii nu au primit nimic oficial privind punerea în plată a pensiilor a căror...141

19 mar 00:46ReplicaDezvoltatorul cartierului Boreal construiește un nou ansamblu rezidențial în zonă469
19 mar 01:19ReplicaNicușor Constantinescu NU iese din închisoare!508
Vremea
14°9.8° - 14° luni, 18 martie 2019
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 8.9 m/s din SSE
Presiune: 1015.23 milibari

Loto
6/491421363940
5/4031618232737
joker491012147
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 mar 00:00SportFC Voluntari - FC Botoşani: 2-1

Remiza cu FCSB şi victoria de la Iaşi le-au dat încredere celor de la FC Voluntari, care au urcat pe locul 12, de...98

19 mar 00:00SportFABULOS! Cristina Neagu a intrat în istorie: a fost desemnată pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii

Cristina Neagu (30 de ani) a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2018, anunță site-ul...91

19 mar 00:00SportBianca Andreescu: povestea noii senzații din tenis. Mama ei a încercat o afacere cu transporturi, dar a vândut tot după 2 ani. Micul secret pe care îl miroase din borcan

Bianca Andreescu, 18 ani și campioană la Indian Wells, are în spate un istoric de performanțe la junioare. Dar și...104

19 mar 00:00SportSimona Halep a coborât pe locul al treilea în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a coborât o poziţie, de pe doi pe trei, în clasamentul celor mai bune...96

Local
19 mar 01:08LocalDacă vedeți această tânără, SUNAȚI URGENT la Poliție

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Adinei Ionela Corlățeanu, în vârstă de 18 ani, din...2464

19 mar 01:09LocalAtenție, șoferi! Drumul Tulcea – Ovidiu va fi împânzit de Poliție!

Atenție, șoferi! În ziua de marți, 19 martie a.c, Poliţia Rutieră Tulcea și Poliția Rutieră Constanța...3851

19 mar 01:20LocalAccident rutier în Mamaia: un pieton a fost accidentat GRAV! VIDEO

Cadrele medicale ale SAJ au fost solicitate să intervină, luni, 18 martie, în stațiunea Mamaia, acolo unde, în zona...4602

19 mar 01:34LocalȘoferii s-au întrecut în alcoolemii, în weekend, în Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia, la data de 17 martie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de...279

19 mar 01:33LocalFemeie AGRESATĂ de concubin, în Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 16 martie a.c., au fost sesizați de către o femeie, în...480

19 mar 00:50LocalFURTURI din MAȘINI, în Mangalia: autorul a fost PRINS!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Biroului de...2611

19 mar 01:28LocalAMENZI DE SUTE DE MII DE LEI, date de Poliția Locală, într-o săptămână!

În perioada 11.03.2019-17.03.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au...482

19 mar 01:32LocalÎncă un trofeu în colecția Trupei „Fresh” de la Centrul „Delfinul”

Micuții dansatori de la Centrul de plasament „Delfinul” din Agigea câștigă, de pe peste doi ani, premiu după...165

19 mar 01:30LocalUtilaj forestier FURAT, descoperit în Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - P.T.F. Negru Vodă au descoperit şi indisponibilizat un...618

19 mar 00:58LocalRAZII în Constanța: pasagerii de pe bancheta din spate, FĂRĂ centură, AMENDAȚI!

În conformitate cu Calendarul de Activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), în perioada 11-17...20047

Politică
19 mar 02:02PoliticăA fost lansată spre consultarea publicului strategia Energetică a României: iată care sunt intenţiile legate de Reactoarele 3 şi 4

Ministerul Energiei, în calitate de elaborator, anunţă publicul interesat asupra elaborării proiectului...395

19 mar 01:39PoliticăLiviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei lui Florin Iordache

Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile de şef al Camerei, pentru perioada 16 - 24 martie, lui Florin Iordache,...180

19 mar 01:38PoliticăVIDEO. Lucrări de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Tomis

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C.Confort Urban, a reluat lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe...303

19 mar 01:37PoliticăAugustin Lazăr anunţă că îşi depune candidatura pentru încă un mandat la şefia Parchetului General

Augustin Lazăr a anunţat luni că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Parchetului...178

19 mar 01:36PoliticăRădulescu: Dragnea suferă de o dublă hernie de disc; activităţile de partid nu se amână

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat luni că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, suferă de o dublă...237

19 mar 00:52PoliticăAviz de la primărie pentru modificarea unui bloc de pe strada Unirii, pentru Sunrise Tours SRL

SC Sunrise Tours SRL continuă investițiile în Constanța. Societatea a obținut autorizația de construire pentru...214

19 mar 01:08PoliticăCampania Curăţăm Constanţa Noastră continuă!

Peste șaizeci de unități de învățământ din oraș și zeci de asociații de proprietari se alătură campaniei...188

19 mar 01:35PoliticăŞerban Nicolae spune că Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor ar trebui să facă şi investigaţii la bănci

Liderul grupului senatorial PSD, Şerban Nicolae, a afirmat luni că analizează posibilitatea modificării Legii pentru...164

19 mar 01:27PoliticăFostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi...434

19 mar 01:59PoliticăRareș Bogdan și-a luat rămas bun de la Realitatea Tv după 7 ani! Ce mesaj le-a transmis fanilor

Rareş Bogdan a părăsit Realitatea TV, unde a lucrat timp de aproape 7 ani, alegând să intre în politică, după...429

Monden
19 mar 18:27MondenTot ce trebuie să ştii despre Premiile Gopo 2019

Marţi, 19 martie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, va avea loc cea de-a 13-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, cel...88

19 mar 00:00MondenUn an de la moartea lui Andrei Gheorghe. Tatăl perfect pentru patru copii

La 19 martie se împlinește un an de când cunoscutul realizator de radio și de televiziune, Andrei Gheorghe, a spus...98

19 mar 00:00MondenVocea României 2019. Încep preselecțiile pentru noul sezon

Încep preselecțiile de la Vocea României, iar jurații sunt foarte curioși de ce talente vor avea parte anul acesta....87

19 mar 00:00MondenNoi acuzații pentru R Kelly: „A făcut sex cu mama lui Aaliyah“ Dezvăluirile unei foste iubite de-a artistului

Noi acuzații scandaloase îl vizează pe cântărețul R Kelly! O fostă iubită de-a artistului a dezvăluit...92

19 mar 00:00MondenHailey Baldwin a fost rugată să divorţeze de Justin Bieber, spre binele sănătăţii lui mintale

Fotomodelul american Hailey Baldwin a fost rugată să divorţeze de cântăreţul canadian Justin Bieber, spre binele...89

19 mar 00:00MondenProtest la scară largă. O mare casă de modă retrage de la vânzare ţinute inspirate de Michael Jackson

Casa de modă franceză Louis Vuitton a anunţat că va retrage de la vânzare ţinute cu imprimeuri inspirate de...88

19 mar 00:00MondenMaria Tănase, Amalia Rodrigues, Edith Piaf, o triadă de aur propusă de România la Sărbătoarea Francofoniei de la Lisabona

Marele fadist Paulo Braganca va susţine concertul "Edith.Amalia.Maria" în cadrul Sărbătorii Francofoniei care va...88

19 mar 00:00MondenRed Hot Chili Peppers a susţinut un concert la Piramidele din Giza în faţa a peste 10.000 de fani

Trupa californiană Red Hot Chili Peppers a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute un concert la Piramidele din...85

19 mar 00:00Monden„Captain Marvel“ se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

''Captain Marvel'', primul film din universul Marvel consacrat unei supereroine, se menţine pe prima poziţie a...85

19 mar 00:00MondenChitaristul Dick Dale, pionier al genului surf rock, a încetat din viaţă

Dick Dale, supranumit ''regele chitarei surf'' datorită stilului său muzical deosebit, inspirat, după spusele sale,...92

Mapamond
19 mar 00:36MapamondAtac armat în Olanda

Poliţia olandeză a făcut publică luni fotografia unui bărbat originar din Turcia pe care îl caută în cadrul...1314

19 mar 00:00MapamondPrezidenţiale în SUA în 2020: Donald Trump ironizează pe seama „IQ-ului slab“ al lui Joe Biden

Democratul Joe Biden nu este încă oficial candidat pentru prezidenţialele din 2020 în SUA, dar deja face obiectul...100

19 mar 17:40MapamondFlota Rusiei din Marea Neagră va primi 13 nave echipate cu rachete de croazieră „Kalibr“

Flota rusă din Marea Neagră urmează să fie completată cu 13 nave şi vase noi, dintre care unele vor fi echipate cu...85

19 mar 00:00MapamondTurcia: Închisoare pe viaţă pentru 15 persoane, inclusiv şefi din poliţie, implicate într-un scandal de corupţie

Un tribunal turc a condamnat luni la închisoare pe viaţă 15 persoane, printre care cel puţin patru foşti şefi din...91

19 mar 00:00MapamondFranţa: Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestaţiilor pe Champs Elysees

Preşedintele francez Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestaţiilor pe Champs Elysees, după...94

19 mar 00:00MapamondSeulul vizează lansarea în acest an de discuţii cu Phenianul în vederea implementării acordului militar încheiat anul trecut

Ministerul Apărării sud-coreean a anunţat luni că va face demersuri pentru lansarea în acest an de discuţii în...99

19 mar 00:00MapamondAutorul atacurilor din Noua Zeelandă intenţionează să se apere singur

Extremistul australian Brenton Tarrant, inculpat pentru atacurile comise vineri la două moschei din oraşul...90

19 mar 00:00MapamondGuvernul Noii Zeelande şi-a exprimat acordul de principiu pentru înăsprirea legislaţiei asupra armelor

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat luni că executivul său şi-a dat acordul de principiu pentru...88

19 mar 00:00MapamondVladimir Putin vizitează Crimeea, la 5 ani de la anexare

Preşedintele rus Vladimir Putin se va afla luni în Crimeea pentru a participa la marcarea 5 ani de la anexarea acestei...93

19 mar 00:00MapamondSlovacia: Zuzana Caputova a câştigat primul tur al prezidenţialelor, cu 40,6% din voturi

Avocata Zuzana Caputova s-a plasat pe prima poziţie în primul tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate...95

Sănătate
19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...190

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...452

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1173

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...510

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...651

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...751

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1512

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1048

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...814

27 feb 01:54SănătateVezi Raportul DSP privind decesele la Constanţa din cauza gripei

...842