rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 31 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

‘Sistematizări’ făcute după ureche!

HAOS GENERALIZAT şi BLOCAJE INCREDIBILE pe străzile din Constanţa

Strada Ion Raţiu

Traficul rutier în municipiul Constanța testează, din ce în ce mai mult, nervii și răbdarea șoferilor! Tot mai multe intersecții paralizate, cozi de mașini care se întind pe kilometri, pe principalele artere, indiferent de ora din zi; treceri de pietoni prost semnalizate și trasate prea aproape de sensurile giratorii, trotuare blocate de stâlpișori, locuri de parcare din ce în ce mai puține!

Strada Decebal

Acestea sunt doar câteva dintre nemulțumirile participanților la trafic cu privire la ceea ce întâlnesc pe șoselele din Constanța. Iar „nemulțumire” este puțin spus, căci toți șoferii cu care au discutat reporterii „Replica de Constanța” au vorbit despre „BĂTAIE DE JOC”, „CALVAR” sau „DEZINTERES TOTAL din partea autorităților locale”.

Strada Mircea cel Bătrân

În schimb, întorcând atenția spre reprezentanții municipalității, răspunsurile vin în cuvinte mari și frumoase. Aceștia vorbesc despre „fluidizare”, despre „resistematizare”, „reconfigurare”, „studiu de circulație pentru decongestionarea traficului”, despre „sensuri unice” instituite pe 13 străzi din municipiu, ca măsură de „remediere” a haosului. Realitatea de pe străzile Constanței, dar și șoferii îi contrazic: „Parcă nici în timpul verii nu este haosul de acum! Și nu este doar pe unele bulevarde sau la anumite ore din zi, sunt blocaje în tot orașul!”.

Podul de la Butelii - ambuteiaje şi tamponări

Este sfârșit de săptămână în extrasezon, ora 11.00. Nu este oră de vârf, turiștii nu vin la mare când temperaturile tind spre 0 grade, mai ales când meteorologii amenință că vin ninsorile și gerul. Teoretic, un drum prin Constanța nu ar trebui să ridice prea multe probleme. Dar constănțenii știu deja că nu este așa!

Strada Sarmisegetusa (click pe imagine!)

Experiența de la volan, din ultima perioadă, le-a demonstrat că distanțele pe care până acum ceva timp le străbăteau în jumătate de oră, sunt parcurse, în prezent, într-o oră sau mai bine! Iar exemple de zone unde circulația autoturismelor se desfășoară cu greutate, formându-se cozi kilometrice, sunt numeroase.

Bulevardul Aurel Vlaicu, varianta municipiului Constanța, este testul suprem pentru șoferi. Pe sensul spre B-dul Tomis, circulația este „gâtuită” din cauza lucrărilor desfășurate de investitori spanioli, în apropierea intersecției cu strada Ștefăniță Vodă, pentru ridicarea unor blocuri.

Zona Butoaie, la intersecţie cu str. Ştefăniţă Vodă

Se înaintează încet, coada de autoturisme trece de intersecția cu strada Baba Novac, sensurile giratorii sunt blocate și ele, la fel și intrările sau ieșirile din parcările centrelor comerciale. Spre disperarea șoferilor, situația trenează de câteva săptămâni bune.

Trecând de variantă, ajungem pe Bulevardul Tomis; indiferent că vorbim despre intersecția cu strada Tulcei, cu strada Soveja sau cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu (zona Dacia), situația este similară.

Strada Eliberării

Se așteaptă mult la semafoare, se înaintează greu, pe ambele sensuri. O soluție era, în trecut, ocolirea arterelor principale, virând la stânga, spre Brotăcei și apoi continuând pe strada Adamclisi, spre Soveja. Strada Adamclisi este însă, la fel de aglomerată ca și artera paralelă, ba chiar uneori se așteaptă și mai mult.

Bulevardul Aurel Vlaicu

Ajungând pe strada Soveja, spre zona „Betoane”, din nou, este nevoie de multă răbdare. Și timp. Și nervi de oțel. Și aici există un sens giratoriu la intersecția cu strada Ștefăniță Vodă, care ar fi trebuit să asigure fludizarea traficului.

Bulevardul Mamaia, acolo unde taximetriştii blochează intrarea în peco

Ca o paralelă amară cu situația din ce în ce mai dezastruoasă de pe străzile Constanței, este interesant de menționat că, în urmă cu ceva timp, a fost realizat un studiu în București cu privire la comportamentul șoferilor în trafic. Rezultatul a fost că mulți șoferi, în timp de așteptau la cozi interminabile, aveau timp de jocuri online.

Strada Mircea cel Bătrân

Jocurile de tipul „Candy Crush” au devenit o practică și în rândul șoferilor constănțeni, mai ales a taximetriștilor. „Sunt semafoare cu timpi atât de prost gândiţi, încât îmi permit să intru pe telefon, să joc un Candy Crush”, ne-a declarat un taximetrist.

Zona Kaufland /Icil

Trecând de zona Dacia, pe Bulevardul Tomis, sensul spre Spitalul Județean Constanța, șoferii se blochează în intersecția cu strada Ion Rațiu/Poporului. „Este o bătaie de joc. Din intersecție în intersecție, sunt blocaje. Nu este doar o zonă, nu este doar la anumite ore ale zilei. Tot orașul este la fel!”, ne spun indignați șoferii. Aici, în zona Victoriei, probleme ridică banda a treia, de viraj la stânga, spre Ion Rațiu. Șoferii sunt nevoiți să aștepte și câte două – trei semafoare, până reușesc să-și continue drumul, căci trebuie să dea prioritate celor care vin din față.

Bulevardul Mamaia

Intersecția străzile I.C. Brătianu cu Dezrobirii, din zona „Cora”, cum este mai nou cunoscută constănțenilor, este de ani buni motiv de nemulțumire. În momentul în care a fost realizat sensul giratoriu autoritățile au promis „decongestionarea” traficului. Nu a fost să fie, în continuare intersecția fiind un calvar.

Tomis 3

Singurul aspect pozitiv punctat de șoferii constănțeni fiind trecerile de pietoni prevăzute cu scuaruri la mijlocul șoselelor, realizare în scopul protejării pietonilor și reducerii numărului accidentelor rutiere. Intersecția este mereu aglomerată, dar la orele de vârf (dimineața 7,00 – 9,00 și seara, 16,00 – 18,00) cozile de autoturisme se formează pe Bulevardul I.C. Brătianu, până în zona Școalii nr. 8.

La fel, diminețile și după-amiezele sunt o testare a nervilor pentru șoferii care ajung la intersecția B-dului 1 Decembrie 1918 cu B-dul I.C. Brătianu, în zona ICIL. Pe sensul de mers spre Casa de Cultură, traficul se „gâtuie” frecvent.

De ce s-a ajuns la calvarul din trafic?

Șoferii dau vina pe modificările realizate pe arterele municipiului. Sensurile giratorii ar fi trebuit să asigure fludizarea traficului. Nu se întâmplă astfel! Bunăoară, sensul giratoriu realizat pe Prelungirea Traian pare să fie „prost gândit și prost realizat”, după cum susțin constănțenii.

În schimb, șoferii reclamă faptul că se impune necesitatea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mangaliei cu Caraiman. „Primăria sau cine se ocupă, refuză să facă un sens giratoriu la intersecţia străzilor Caraiman cu Mangaliei”, arată constănţenii. Reprezentanţii Confort Urban, răspunzând la o întrebare adresată de cotidianul “Replica”, au precizat că, în ciuda deselor accidente rutiere din intersecţia menţionată, aici nu vor realiza un sens pentru că… „a mai fost unul prin 1997, dar s-a dovedit a fi ineficient”. Interesant, numai că, din 1997 şi până în prezent, datele s-au schimbat – ne referim aici la numărul de maşini care tranzitează zona.

Însă, de departe, centrul oraşului rămâne una din principalele zone reclamate de șoferii constănţeni. „Dacă vreau să ajung la Primăria Constanța, trebuie să mă gândesc bine ce traseu să aleg, altfel mă trezesc înconjurând vreo trei străzi, pentru că au făcut o aşa-zisă sistematizare”, a reclamat o constănţeancă.

În partea opusă a oraşului, pe bulevardul Mamaia, o altă nemulţumire! Taximetriştii fac şiruri de câte 2-3 rânduri. E drept, există o staţie de taxi în zonă, însă taximetrele sunt peste capacitatea anunţată oficial. Disconfortul este acela că, parcând unii lângă alţii, peste numărul prevăzut pentru această staţie, taximetriştii blochează accesul altor conducători auto în benzinărie.

Locuri de parcare nu sunt, mașinile sunt ridicate!

Calvarul de pe străzi este completat de cel pentru găsirea unui loc de parcare! Trotuarele au fost îngrădite de stâlpișori, pentru a împiedica parcarea, dar...alternativele lipsesc! Deşi administraţia locală este conştientă de acest neajuns și promite măsuri – într-un viitor încă neprecizat! - de dată recentă a reintrat în vigoare măsura ridicării maşinilor parcate neregulamentar. Reacţia şoferilor: „Ne dau în cap, ne bagă mâna în buzunare, probabil că nu mai sunt bani la buget. Întâi să facă locuri de parcare, şi apoi să mă amendeze sau să îmi ridice maşina. Dacă eu nu am loc de parcare, ce fac? Las maşina într-o parcare la Gară şi merg pe jos până în Zona Peninsulară?!”.

Autoritățile locale promit studiu de circulație

În timp ce șoferii reclamă aspectele prezentate mai sus, în discursurile lor, reprezentanții municipalității din Constanța fac referire la „măsuri pentru decongestionarea traficului” – cum a fost, de exemplu, decizia de instituire a sensului unic pe 13 străzi din zona Tomis II. Sau comandă un studiu de circulație ce are drept scop găsirea soluțiilor pentru fludizarea traficului. Reamintim că, în luna iulie a.c., Primăria Constanța a lansat licitația pentru realizarea studiului de circulație, contra sumei de 200.000 de euro.

Studiul ar urma să fie realizat pe o perioadă de zece luni, fiind căutată abordarea corectă pentru proiectarea și realizarea de investiții în sistematizarea circulației. Responsabili de acest proiect sunt: Claudiu George Rădulescu, președinte al Consiliului de Administrație /Director tehnic/președintele comisiei de evaluare, Daniel Darea, Elena Vlad, Marcela Frigioiu, Andrei Constantin-Florian - membri ai Consiliului de administrație, Drăghici Ana Cristina – Economist viza CFP, Mărgărit Brîndușa Mădălina - Director economic/ membru comisie, Andrei Lucia- șef serviciu tehnic/membru comisie, Drăghici George- ing. șantier construcții și reparații drumuri- membru comisie, Cobzaru Laura- inginer achiziții publice -membru comisie, Vodă Monica - șef birou achiziții/președinte de rezervă al comisiei, Adrian Căpățînă, - șef Birou Sistematizare și Siguranță Rutieră/ membru de rezervă al comisiei, toți din cadrul SC Confort Urban SRL.

Rămâne de văzut, însă, când va fi încheiat studiul, ce măsuri vor fi găsite și mai ales, când vor fi aplicate! Să nu uităm că la Pasajul Cumpenei ar fi trebuit să fie încheiate reparațiile în luna decembrie a.c., dar lucrările sunt departe de a fi finalizate!

Până la finalizarea studiului de circulație pentru care municipalitatea plătește bani grei, „Replica” de Constanța le prezintă autorității locale suficente date, culese din discuții cu șoferi constănțeni sau din traseele parcurse de reporteri, pentru a identifica zonele cu probleme și pentru a lua măsuri. Căci, după cum se prezintă situația în prezent, deciziile privind traficul din municipiul Constanța par să fie luate din spatele unor birouri, de persoane care nu iau pulsul real al străzilor!

Totodată, lansăm cititorilor „Replica” de Constanța invitația de a ne semnala și alte probleme pe care le-au identificat în traficul din municipiu, urmând ca reporterii cotidianului nostru să le prezinte detaliat.

VIDEO:

Florentina BOZÎNTAN, Alexandra CUCU

Citește și:

Atenţie, şoferi! Noi străzi cu SENS UNIC în Constanţa!

Modificări planificate pentru Bulevardul Lăpuşneanu: stâlpi de iluminat pe mijlocul şoselei şi desfiinţarea alveolelor din trotuare!

CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

VIDEO. Semnal tras de un avocat: este nevoie de limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din Constanţa!

marţi, 20 noiembrie 2018372
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00Patriot(18 apr 17:10)
Votati PSD care lupta si lupta mereu pentru protejarea animalelor care si-au inmatriculat cazane, pasarilor migratoare care nu mai pleaca, cainilor parfumati si nesimtiti, cartitelor oarbe de putere, cornutelor fidele, maimutelor proxenete, si mai ales a oamenilor cifozati din jurul lor.
01Asdftr(22 noi 19:56)
La scoala Spectrum pe Bld Al. Lapusneanu parintii parcheaza in fata trecerii de pietoni, chiar si pe trecere pe banda 1, pentru a lua odraslele, iar pietonii sunt neimportanti pentru politia rutiera sau locala deoarece 100m departare, spre semaforul de la Trocadero, acestia chestioneaza un sofer parcat neregulamentar. Zilnic aceiasi problema la acea scoala.
13oras de toparlani(20 noi 22:32)
Orice oras civilizat are TRANSPORT IN COMUN. Unele orase din RO au si GPS pe autobuze sau tramvaie si te anunta cand vin, si chiar vin la ora. Aici tot cacanarul are cazan 4x4 SH si se baga aiurea, toate fitzoasele cu permis luat pe bani conduc ca apucatele iar politia nu face nimic. Semnalizarea nu exista, prioritatea este ...ce-i aia??
14da o n plm de cta!(20 noi 21:56)
mai renuntati la masini ptr a alege ratc ul sau mersul pe jos, ce atatea masini?! majoritatea nu au itp ul luat pe bune, sunt poluante, sunt varza! se da spaga ca sa se obtina itp si permis! am ajuns sa condamnam oamenii ca traverseaza pe zebra! nu mai esti sigur nicaieri, nici pe zebra, nici pe trotuar! ce plm cauta masinile pe trotuar ma?! mergi linistit spre casa si te trezesti ca te claxoneaza unu din spate de ti sare inima din loc! sau merge pash pash si te sperii cand il vezi! ce kkt e sa nu poti traversa pe zebra?! toti drogatii, betivii si tampitii sunt acum soferi?!?
14unu oarecare(20 noi 18:00)
daca acum va plangeti ca e traficul infernal,ce veti face in momentul in care vor ajunge noile autobuze si se vor face benzi speciale pentru transportul in comun???...
110@...(20 noi 16:46)
...nu ai unde sa parchezi...ca Babu-inul a umplut orasul de popice...fara sa ofere alternativa ...banu sa iasa...doamne ...nu mai scapam de semianalfabetii astia ...Constanta este cel mai mizerabil oras...!!!
117Terenuri(20 noi 16:21)
Terenuri vandute blocuri in loc de parcari permise pe spagi la ct
011fagadau(20 noi 15:53)
DE CE FAGADAU NU DA EL UN EXEMPLU...SA IL VEDEM CUM EL,SOTIA,COPII PLEACA CU AUTOBUZUL LA SERVICIU SI SCOALA SE DUC LA CONFERINTE FARA POLITIA LOCALA ? DA UN EXEMPLU tu SI PE URMA ASTEAPTA REZULTATE COMUNISTULE!
113Gigi(20 noi 15:24)
cel mai jegos oras din romania, ne sufocam in gunoaie si trafic
54Mokanelul sofer(20 noi 15:19)
Ptr. Moldo guta ioane ,et. Al., Constanta e plina de moldo manelisti si tzigoina cu cate 3 harburi la scara. Oamenii cu ceva cap s au mutat din oras si din tzara. Ti ai dreaq cu natia de asistati hoti si koorve
17ElenaS(20 noi 15:12)
Intersectia de Delfinariu, alt calvar daca vrei sa faci stanga de pe Zorelelor sau de pe Soveja. Blochezi toata intersectia, se face rosu si tu esti in mijlocul intersectiei. O solutie ar fi asigurarea unui transport in comun civilizat si organizat, dar atata timp cat pt autobuzul 5-40, de exemplu, stai in statie minim 15 min, pt ca apoi sa mai mergi si in conditiile prea bine stiute -aglomeratie maxima, hoti de buzunare, mirosuri, frig iarna, cald vara-, si sa mai ajungi si la timp si aratand inca a om, atunci da, este absolut normal ca oamenii sa prefere sa mearga cu masina personala.
119haha(20 noi 14:01)
ce sistematizare... romanul conduce de parca ii naste nevasta. Sunt panarame la condus,agresivitate greu de inteles. viteze uriase ,parcheaza FIX unde are nevoie ..blocheaza 3 benzi ca sa fie in fata unde are nevoie..nu conteaza ca are loc de parcare la 5 m in spate. pe trecere.. sa isi ia copilul de la scoala din curtea scolii daca se poate. Romanul e o panarama cu masina si smartphone,care asculta manele la nunti.
69CaineleCuCovriguNCoada(20 noi 13:22)
Trebuie infiintata neaparat o taxa de congestie pentru centrul Constantei, pe care sa o platesca toate masinile care doresc sa tranziteze zona. Cand fiecare familie tine cate 2-3 masini si toate in circulatie, nu inteleg de ce se plang unii ca nu sunt locuri de parcare sau este poluare ridicata. Cand copii se imbolnavesc de astm si au alergii, parintii sa se uite pe geam si in oglinda sa vada cauzele pentru care se intampla asta. Pacat ca nu se da amenda pentru disonanta cognitiva.
48Romania vaicareata(20 noi 13:09)
Saracie mare in Romania. Nu mai incap masinile pe strazi!
514Muie Iohannis(20 noi 13:07)
Daca toate ciorile de Constanta vor sa se fataie prin oras cu BMW-urile lor la mana a paispea, asta e rezultatul.
5111 CT(20 noi 12:57)
VOTATI CIUMA ROSIE DREAQ SA VA IA CU EI CU TOT.
213Dorel(20 noi 12:31)
Numarul mare de masini e problema.Si acesta va creste din ce in ce mai mult.Latimea strazilor e cam la limita.Nu mai pot fi largite.O posibila solutie SF ar fi sa se construiasca noi rute suspendate sau subterane.Dar aceasta solutie implica costuri mari, proiecte europene... .Viitorul arata sumbru pentru traficul rutiet din Constanta.
16la cora ce-ar fi(20 noi 11:57)
Daca s-ar face un pasaj?
64OPTIUNEA(20 noi 11:53)
Asta a fost optiunea voastra la vot, nu va mai vaitati.Mai ales pentru cele 7 putori din 10 care din diverse motive de prosti sofisticati ati ales sa zaceti in suc propriu la cotet. Ca nu-I pot invinovati pe dezmostenitii soartei de 15% care au votat actuala administratie, pentru LOL continuitate. Enjoy it now.
223Ioane(20 noi 11:42)
Nu vrea nimeni oameni inapoi in oras. Oricum Constanta s-a umplut de rebuturi de la tara, in special din judetul Tulcea. Oamenii de calitate au plecat din anii 90, ce vin acum de la cogealac sau beidaud sunt ultimele scursuri umane
311guta(20 noi 11:41)
daca primarele e make apoi si legile circulatiei au fost updatate dupa legile armane,prin vara un papu din cogealac a depasit pe contrasens la culoarea rosie a semaforului,atunci era o exceptie dar acum s-a generalizat
110Ion(20 noi 11:33)
Studiile astea de care vorbesc autoritatile nu trebuiau realizate INAINTE de modificarile astea facute cu curu' ? Giratorii puse anapoda, semafoare prost sincronizate, treceri de pietoni anapoda, benzi desenate prost.. si suntem surprinsi ca traficul e greu ? Si vrem sa atragem oamenii inapoi in oras. Cum ? Unde sa ii bagam ?
78Bujie(20 noi 11:12)
Este adevarat ca primaria nu a facut nimic vis-avis de locurile de parcare , dar totusi , sunt prea multe masini...mult prea multe ! Unii folosesc masina si pentru a duce gunoiul , sunt si cate 2 au 3 masini de familie....unde o sa ajungem ? Trebuie luate masuri drastice deoarece cancerul pulmonar este in floare , limitate numarulde masini . Decretata o lege , o singura masina de familie !
214Constanta ca Bucuresti-ul(20 noi 11:10)
Si Nicolae Iorga e dezastru. Toti isi aduc copii la scoli cu masina. Asta e, acum toata lumea vrea la scoala 30, indiferent de unde stau. Pe vremea mea mergeam singuri la scoala, inca din clasa intai. Dar mergeam la scoala din cartier.
126o pla(20 noi 10:50)
Sunt multi parinti ratati care blocheaza strazile de langa scoli aiurea, gardienii locali ar trebui sa dea amenzi acolo.
320un cetatean(20 noi 10:38)
Mai lasati masinile astea, nu e obligatoriu ca pentru orice fleac sa pleci cu "bolidu"
213andreea(20 noi 10:24)
desfiintati sensul giratoriu de la butelii si puneti semafoare, nu vedeti ca se blocheaza traficul acolo?
27Constantean(20 noi 10:21)
Eu sunt mai prost ca noaptea, dar nu ma pot opri din comentarii pe diferite articole. Ma cac pe mie de prost ce sunt.
312Subaru(20 noi 10:20)
am o opinie politica m.ie fagadau si gasca ta de incompetenti. ati distrus cu totul constanta. aproape ca e mai bine sa nu faceti nimic decat sa va apucati sa vomitati ceva din capul vostru gingas
713AVETI 2 PICIOARE(20 noi 10:15)
Mai scoateti curu din masini si folositile...
014Primaria pulii(20 noi 10:05)
Dimineata combinatia Pod Butelii nefinalizat plus girator egal Dezastru.
117ADMINISTRATIE DE CACAT(20 noi 09:26)
PSD-isti sunt de ani buni la primarie . Au avut grija cum sa le faca putorilor locuinte sociale si sa le asigure tot confortu . Nu sau ocupat de sistematizarea orasului cum ar fi trebuit . De mizerie nu mai vorbesc . Parcurile au reusit sa le sluteasca . Costructii pe unde nici nu ar fi trebuit sa fie . GROAZIC A AJUNS SA ARATE ORASUL CARE CANDVA ERA O MANDRIE .
014Vagadau(20 noi 09:10)
Vagadu "vizionarul" .Clei !
719Constantean(20 noi 08:34)
Masuri drastice!!! Sensuri unice, trotuare eliberate, limitarea vitezei, parcari scumpe. Suntem inconstienti!!! Primaria trebuie urgent sa modernizeze transportul in comun si sa dezvolte o infrastructura pentru mijloace ecologice.
040Pt Intrebare(20 noi 08:08)
Unde ne ducem buluc cu masinile la pranz ? Mergem sa servim cafeaua la Fillicori, sa numaram margelele, mai punem de-o combinatie cu cereale sau imobiliare, iar mai apoi mergem la un rummy. Armanlu nu chiari!
019bisingou(20 noi 07:11)
ati uitat de strada Baba Novac incercati sa vedeti dimineata sau la orele dupa-amiezii cam cat faceti de la fosta Energia pana la Institutul de Marina , o sa va uimiti, strada asta este in permanenta blocata
525Intrebare(20 noi 07:09)
In afara tuturor acestor probleme existente, eu ma intreb: unde se duc toti buluc cu masinile la ore de varf, cand ar trebui sa fie la serviciu? Pe vremea lu ceasca, la ora pranzului nu era nimeni pe strada, nu conteaza ca erau doar cateva masini...
512Ion(20 noi 06:01)
Los angeles a apelat la cei de la livermore pt optimizarea traficului, optimizarea traficului este stiinta , nu trantrsti sensuri unice ,giratorii cateva pagini de proza si gata ai rezolvat problema.
428Aaa(20 noi 05:33)
Exact ca la o ploaie torentiala, cand canalizarile nu fac fata. Sunt prea multe masini pentru actuala infrastructura, prea multi soferi care nu respecta regulile, prea multe afaceri deschise in locuri unde nu exista locuri de parcare. Multe din probleme se pot rezolva prin schimbarea mentalitatii cetateanului. Dar intotdeauna e mai usor sa dai vina pe altcineva.
536teo(20 noi 03:15)
constanta este un oras mizer administrat de oameni incompetent si cam asta spune tot ce e de spus
2143desigur(20 noi 02:52)
sa dam vina pe primarie. Dar noi?am ajuns sa avem 6 masini lao famie de 4 persoane, am ajuns sa ducem gunoiul cu masina, am ajuns sa stam in masini de dragul trecerii timpului, am ajuns sa insistam sa avem masina la usa scarii. Si ziceau multi ca e rau cu psd...da de unde. Masina e un lux in afara si aici sunt 2 masini pe cap de locuitor. Sunteem nesimtiti, oprim in fata bancomatului si ocupam o banda aiurea, insistam sa ducem puradeii la scoli si nu ne intereseaza ca blocam rascoalei 1907 in fiecare dimineata.etc etc
826ALOOOOOO(20 noi 01:25)
CE SOLUTI ? PAI DACA EI AU BLOCAT STRADA MIHAILEANU CAND PUTEAU SA AIBE IESIRE IN FERDINANID ? CAND ASFALTEAZA DOAR O PORTIUNE DE BADEA CARTAN CA ACOLO STA DOM PRIMARAR FAGABOULE SI RESTUL PETICIT SI TULCEI LA FEL, ALO ROG DICOT SI CORPUL DE CONTROL SA VINA SA VADA CUM STA TREABA ! ASTA ESTE SOLUTIA
mai mult...Replica
31 iul 00:59ReplicaPUD-ul pentru un IMOBIL cu 42 etaje de pe Valea Portului a fost REVOCAT

Pe vremea PSD, au fost aprobate PUZ-uri și PUD-uri care au ”îngenuncheat” Constanța și stațiunea Mamaia. Tot pe...1804

31 iul 00:58ReplicaAdministratorul firmei care REABILITEAZĂ Piața OVIDIU are SECHESTRU pe BUNURI1345
31 iul 23:33ReplicaStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video647
31 iul 00:50ReplicaPrimăria REABILITEAZĂ CASA fostului primar BĂNESCU, DISTRUSĂ de afaceristul BECIU

Casa care îi poartă fostului primar al Constanței, Ion Bănescu, trebuia să rămână un simbol al orașului, așa...895

31 iul 23:32ReplicaCurtea de Apel Constanța DECIDE dacă începe judecata în cel mai nou dosar al lui RADU MAZĂRE726
31 iul 23:31ReplicaAPELUL fostului PRIMAR din AGIGEA, Ion Ioniță, s-a AMÂNAT pentru IANUARIE 2022!325
31 iul 23:30ReplicaStila GOȘU scoate BANI din BUZUNAR… după ce a PLĂTIT tarife SUBDIMENSIONATE pentru obținerea AUTORIZAȚIILOR de CONSTRUIRE

Stila Goșu trebuie să scoată bani din buzunar, și nu puțini, pentru a-i achita Primăriei Constanța, reprezentând...919

31 iul 23:31ReplicaIRIDEX execută Spitalul din EFORIE pentru… 160 de lei461
31 iul 00:45ReplicaUn HOȚ VIOLENT care acționa în GARA din CONSTANȚA, trimis în judecată!498
31 iul 00:39ReplicaPrimăria CONSTANȚA a LANSAT ACHIZIȚIA pentru INCUBATORUL DE AFACERI

Primăria Municipiului Constanța a lansat procedurile privind achiziționarea de lucrări de construcții în cadrul...325

31 iul 00:26ReplicaGARDA de COASTĂ a DESCOPERIT SUTE de NEREGULI și ILEGALITĂȚI, în primele șase luni409
31 iul 00:21ReplicaRaed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie625
Vremea
23.4°23.4° - 27.1° sâmbătă, 31 iulie 2021
ConstanțaUmiditate: 62%
Vânt: 3.06 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4923482026638
5/404212093311
joker2113434310
Horoscop
mai mult...SPSportRT
31 iul 00:00SportFotbal: SUA şi Mexic, în finala Gold Cup

Echipele de fotbal ale Statelor Unite şi Mexicului se vor înfrunta în finala Gold Cup, campionatul ţărilor din zona...86

31 iul 00:00SportJO 2020 - Canotaj: România, locul 6 în finala probei de opt plus unu feminin la Tokyo

România (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş,...84

31 iul 00:00SportFotbal: Reghecampf, U Craiova: Toţi suntem dezamăgiţi, dar aici am ajuns, acesta e nivelul

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi seara, după egalul, scor...139

31 iul 00:00SportGigi Becali, FCSB: Este cea mai ruşinoasă înfrângere din fotbalul românesc

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a declarat după eliminarea formaţiei sale din Europa Conference League de...187

Local
31 iul 23:52LocalLinia estivală City Tour, DEVIATĂ. VEZI pe ce RUTĂ!

CT BUS anunță publicul călător că sâmbătă, 31 iulie 2021, respectiv duminică, 01 august 2021, autobuzele...323

31 iul 23:52LocalȘEDINȚĂ de Consiliu Local, la Medgidia. Vezi ce proiecte s-au aprobat!

Joi, 29 iulie 2021, s-a desfășurat ședința ordinară a lunii iulie în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia....330

31 iul 23:53LocalRAEDPP scoate la LICITAȚIE trei AUTOTURISME

745

31 iul 23:51LocalSă înceapă distracția: Weekend plin de evenimente la Constanța!

Se anunță un weekend bogat în evenimente. De sâmbătă dimineață și până duminică, la ora 23:00, bulevardul...1429

31 iul 23:51LocalUn CONTAINER s-a DESPRINS și a AVARIAT o MAȘINĂ, între Castelu și Murfatlar!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este întrerupt,...1054

31 iul 23:52LocalPERCHEZIȚII DIICOT: Un individ prins în MAMAIA!

La data de 29.07.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din...843

31 iul 23:53LocalO MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT și a ajuns în ȘANȚ, la HÂRȘOVA! ȘOFERUL era MORT de BEAT

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați în noaptea de joi spre vineri, 29 spre 30 iulie a.c., să...474

31 iul 23:53LocalALARMĂ FALSĂ! Pompierii au fost sesizați că e INCENDIU la CELCO!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați în noaptea de joi spre vineri, 29 spre 30 iulie a.c., să...615

31 iul 23:53LocalIncendiu în spatele blocurilor de garsoniere din Năvodari

409

Politică
31 iul 00:13PoliticăCioloș: Nu renunţăm la alegerea primarilor în două tururi

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Teleorman, că formaţiunea sa...139

31 iul 00:15PoliticăRăsăuțeanu îl atacă pe Caragheorghe: „De ce jucați teatru?”

Ședința de Consiliu Local Municipal nu se putea desfășura nici de această dată în liniște și prietenește....345

31 iul 00:16PoliticăBăsescu tună și fulgeră: Drulă trebuie să demisioneze!

517

31 iul 00:16PoliticăBarna execută ordinul lui Cîțu: Va fi primit în audiență de Patriarhul României

Dan Barna i-a cerut lui Florin Cîțu să implice mai mult Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare...314

31 iul 00:18PoliticăMinistrul Muncii anunță noi ajutoare: banii merg către românii lăsați fără avuții de inundații

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că 82 de familii şi persoane singure din şapte judeţe vor primi ajutoare...177

31 iul 00:19PoliticăBarna: Problema este viteza reformelor. Intenţie de schimbare există la toate partidele din coaliţie

233

Interviuri
24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2010

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11405

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

1442

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2203

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...2697

24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

3509

Monden
31 iul 00:00MondenActorul Bob Odenkirk se află "în stare stabilă", după ce a leşinat în timpul filmărilor pentru un serial TV

Actorul american Bob Odenkirk se afla în stare stabilă miercuri într-un spital în care a fost internat de urgenţă...79

31 iul 00:00MondenSerialul de animaţie pentru copii „Arthur“ se va încheia după 25 de ani de difuzare

Serialul ''Arthur'', cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani...69

31 iul 00:00MondenCântăreţul Johnny Ventura, vedetă a stilului merengue, a decedat la 81 de ani

76

Mapamond
31 iul 00:00MapamondUn oraş polonez pierde fonduri europene şi norvegiene pentru că s-a declarat „zonă liberă de LGBT“

Oraşul Swidnik, din estul Poloniei, nu va mai putea obţine fonduri europene şi norvegiene în valoare totală de 8,8...81

31 iul 00:00MapamondGermania: Bilanţul exploziei din uzina de tratare a deşeurilor din Leverkusen a crescut la cinci morţi

Trei cadavre au fost descoperite în ruinele incineratorului de deşeuri care a fost distrus în această săptămână...66

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: ECDC avertizează împotriva călătoriilor în insulele elene din sudul Mării Egee

71

Sănătate
31 iul 00:00SănătateTerapia comportamentală online, eficientă pentru copii și adolescenți cu tulburare obsesiv-compulsivă

Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Suedia, terapia cognitv-comportamentală online poate fi la fel de...66

31 iul 21:17SănătateExfolierea buzelor: ce ingrediente naturale poți folosi?

Află în cele ce urmează de ce e bine să-ți exfoliezi regulat buzele, cum procedezi și ce ingrediente naturale...66

31 iul 21:15SănătateCum îți afectează perna tenul și părul și ce poți face în acest sens

78

30 iul 10:05SănătateMINISTRUL SĂNĂTĂȚII: Ne așteptăm la un număr MARE de INFECȚII cu tulpina DELTA!

Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aștepta un o creștere importantă a numărului...661

31 iul 00:00SănătateNutrienți esentiali pentru dezvoltarea copilului

Pentru a crește și a se dezvolta sănătos, un copil are nevoie de proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și de...70

31 iul 00:00SănătateActivități de vacanță care îi mențin pe copii curioși și le îmbunătățesc atenția

Vacanța de vara poate fi un adevărat paradis pentru copii când vine vorba de învățare și educație, dacă știi...71

31 iul 21:12SănătateGazpacho și tarator: rețete de supe reci de vară

În zilele caniculare, când vrei să scapi de căldura de la aragaz, apelează cu încredere la supele reci de vară,...73

31 iul 00:00SănătateMuzica în căști pentru alergare te ajută să fii mai motivat

Cercetările arată că persoanele care preferă să aibă muzică în căști pentru momentele de alergare se simt mai...77

31 iul 00:00SănătateCe beneficii au îmbrățișările pentru sănătate?

74

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT