REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

HAOS în magazinele Alpha Beta din județ: OPC a găsit oferte neloiale și VITRINE ÎMPUȚITE

HAOS în magazinele Alpha Beta din județ: OPC a găsit oferte neloiale și VITRINE ÎMPUȚITE

Replica API 1 martie 2018 | 23:52 627

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a efectuat o amplă acțiune de control la magazinele Alpha Beta din Constanța. Ce au găsit acolo i-a uimit chiar și pe comisari. Au curs amenzile pentru toate punctele din județ pentru diverse constatări: practici neloiale, produse fără traduceri, fructe depășite, cu aspect neplăcut, etc.

La magazinul de pe bulevardul Tomis 316, s-a constatat faptul că exista lapte de soia 1+1 la comercializare, fără produs martor. De asemenea, aceeași practică înșelătoare cu „number one” (trad. numărul unu) la două produse care sunt folosite în același scop: Calgon „nr. 1” și Finish gel „nr. 1”. În același magazin, vitrinele de la raionul lactate nu erau igienizate corespunzător. A fost aplicață o sancțiune de 7.000 de lei pentru practici înșelătoare, dar și un avertisment.

Magazinul Alpha Beta din Năvodari, de pe strada Ghioceilor, nu a scăpat fără control. S-au găsit mărfuri având sintagma „120g la preț de 100g” fără produs martor, Deltol cu inscripția „dezinfectant-elimină virusurile gripale și gripa de tip A(H1N1)”, dar și un Calgon „nr. 1”, mărfuri cu abateri de la caracteristicile calitative – ustoroi China, ardei iute Turcia, banane pătate, preparate din carne cu elemente de identificare incomplete, șampon Palmolive fără traducere în limba română. Au fost aplicate sancțiuni: una în valoare de 7.000 de lei pentru practici înșelătoare și încă o amendă de 3.000 de lei.

La magazinul de pe strada Steagului, au fost identificate următoarele: produs Delis Delaco în raionul de brânzeturi, detergent de vase Fairy și soluție de curățenie fără traducere în limba română, pipote, inimi de pui, aripi de pui la preț promoțional fără perioada de debut sau de sfârșit a promoției. A fost aplicată o sancțiune de 7.000 de lei pentru practici înșelătoare.

Punctul de pe strada Brizei nr. 18 a fost controlat și el. Comisarii au găsit următoarele: Calgon pudră și Calgon gel „nr. 1”, esență de vanilie cu mențiunea „+20% gratis”, Denim (deodorant + apă de toaletă) cu mențiunea „super preț -20%” fără produs martor, Domestos atât cu mențiunea NEW cât și cu mențiunea NOVO, cafea Doncafe devidată pe care se lipise un creion și un carnet post-it cu reclamă la bere Ciuc vândute la același preț cu cafeaua vidată, unt Albalact cu ambalajul deformat, lămâi Turcia cu coaja înmuiată, ardei gras Turcia cu pulpa înmuiată, portocale Grecia cu coaja deshidratată, banane Costa Rica pătate, depreciate, fasole Egipt fără elemente de identificare, miez de nucă vrac ambalat fără categorie de calitate și adresă furnizor, șampon Palmolive fără traducere în limba română. S-au aplicat două sancțiuni de 7.000, respectiv 2.000 de lei.

La magazinul de pe strada Eliberării, s-au constatat: diferență de preț - Orez Scotti bob cu bob orez lung – la comercializare existau 2 tipuri de ambalaj pentru același produs, în sensul în care pe ambalajul pe care era menționată sintagma 100g gratis – 1100g la preț de 1000g era afișat prețul de 4.9 lei, iar la produsul de referință, ambalaj de 1000g, avea afișat prețul de 4.3 lei; nu era menționat procentul de grăsime la produsul brânză, produsă de SC Dordea Lactate SRL, nu era menționat procentul de glazură - gheață la pește Sprot, ambalat în pungi de 0,5 kg și 1kg. A fost aplicată o amendă de 8.000 de lei.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liniste ticalosilor , ati scapat iefin. Ramane sa va calce probabil si ITM-ul. S-au sfarsit vremurile cand plecau controlorii cu sacosi de haleala prin spate la Brotacei. Prosteala cat cuprinde..doua zile libere intr-o luna intreaga. Pentru bonurile alea de masa pentru care va futeti in cur sa le mai dati..amenzile astea sunt un rahat. Cu drag Alina....
0
1
magazinele mici de cartier cumpara din hipermarket sau supermarket de la oferte siapoi le vind la bucata in magazinul lor. plus ca si astia sunt aprovizionati cu produse de branzeturi foarte suspecte. de ce nu-i controleaza si pe ei ?
2
1
Cand ambalajul unui produs sugereaza prezenta unei promotii 100 gr gratis, 3 plus 1 gratis etc si tu, ca magazin, il vinzi ca si cum nu ar fi, atunci meriti sa fii inchis pentru 3 zile. Este o practica de speculant ordinar care trebuie pedepsita in mod exemplar. Calitatea proasta a legumelor si fructelor aflate la vanzare cam prin toate supermarketurile si hipermarketurile este efectiv o palma in fata clientului care plateste. Cum sa lasi legume si fructe putrezite, salata pleostita la vanzare? Eu le-as da astora amenzi de dimineata pana seara pana cand se remediaza problemele.
5
0
au o armata de fufete si stau degeaba...toate sunt suparate de zici ca au mortul in buzunar...mereu e mizerie in magazin si foarte aglomerat
8
1
Cum incearca unul sa tina piept marilor retaileri , cum ii d in cap. Sa devenim slugile lor
6
4
Haideti sa sabotam afacerile locale si sa facem toti cumparaturile doar din hipermarketuri, unde se plimba sobolanii prin galantare, dar acolo nu sunt considerate nereguli.. ce rost are sa ramana banii in tara noastra? Se mai trezeste si cate un destept frustrat sa faca repede referire la makidoni, nu inteleg care este legatura....
6
8
Felicitari ! Se impunea cu adevarat un control , la unele din produse mentionate am remarcat mai demult si eu cea ce au constatat si inspectorii ! Acest patron sa cam saturat de comert , nu mai are rulajul de alta data , asa ca ar trebui ori sa ne lase ori sa se alinieze la cerintele actuale !
10
5
Patron makedonesc, era de asteptat!
12
7
Vreau sa vad si eu o poza clara cu acea vitrina imputita.ce va place sa exagerati.bananele patate sunt bune de consum .detol asa e ambalajul .ce vina are Alpha beta de cum scrie producatorul pe produs?si Calgon are reclama ca e Nr 1.pe bune?s-a ajuns la amenzi date magazinelor care vand produse importate pe motiv ca e scris Nr 1 sau New?! Se cauta nod in papura cand problemele sunt la import si la firmele producatoare
6
11
Se face dreptate,in sfarsit
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212