REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

HAOS la Urgență! Şi pacienții și cadrele medicale au de suferit din cauza lipsei de personal!

HAOS la Urgență! Şi pacienții și cadrele medicale au de suferit din cauza lipsei de personal!

Replica API 3 septembrie 2018 | 10:02 288

Sfârșiturile de săptămână sunt zile de foc pentru cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Iar lipsa de personal se resimte din plin, în special în aceste perioade.

Accidente rutiere, turiști cărora li se face rău pe plajă, din cauza căldurii, victime ale incidentelor casnice, cu toții ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța atunci când au nevoie de un consult medical, în regim de urgență. Astfel că, în perioada verii, numărul pacienților crește considerabil. Dar lipsa de personal își spune cuvântul.

De exemplu, sâmbătă, 1 septembrie a.c., Urgența era aglomerată, în multe dintre cazuri fiind nevoie de realizarea unei ecografii sau a unei radiografii pentru punerea unui diagnostic. La compartimentul de radiografie coada era considerabilă, iar cadrele medicale realizau investigații pe bandă rulantă, în încercarea de a nu-i face pe pacienți să aștepte prea mult. Dar chiar și așa, faptul că cele două cabinete, respectiv cel pentru ecografii și pentru radiolografii, erau asigurate de un singur medic, își spunea cuvântul.

„Este un stres și pentru noi. Mulți bolnavi nu ne înțeleg că suntem oameni puțini și că suntem foarte aglomerați. Se supără și încep să ne reproșeze că de ce așteaptă, că ei ne plătesc salariile din banii lor. De parcă nouă ne place să lucrăm într-un mediu cu reproșuri și vorbe grele?! Ridicăm bolnavi, împingem tărgi toată ziua, iar toate acestea își spun cuvântul și asupra sănătății noastre. Unii bolnavi ne înțeleg, alții mai puțin”, ne-a mărturisit un cadru medical.

Reamintim că problema lipsei de personal este în atenția autorităților județene, în luna iulie a.c. conducerea spitalului solicitând Consiliului Județean Constanța aprobarea scoaterii la concurs a peste 100 de posturi vacante, printre care posturi de medici, medici rezidenți, 49 de asistenți medicali, dar și pentru 27 infirmiere, 7 brancardieri, 8 îngrijitoare și 11 alte posturi – registrator medical, kinetoterapeut, logoped, fizician, băieșițe, fiziokinetoterapeut.

F.B.

Citește și: Peste o sută de posturi vor fi scoase la concurs în Spitalul Județean Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si asta e scuza voastra cand stam 15 ore in urgenta cand trebuia sa se faca doar un transfer la alr spital de specialitate? E posibil sa vin cu o alergie si n loc de infectioase direct sa astept 15 ore la judetean??? Daca nu faceti mai repede triajul...e una la urgenta o baba te baga n seama doar daca bagi bani pe sub bratul ridicat sugestiv!! Vi se pare corect??
0
0
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
2
0
SPITALE PRIVATE CU DOCTORI SI ASISTENTI PRIVATI FARA A LUCRA LA STAT..........IL CHEMI CAND VREI PE BANII TAI .......legislatia trebuie schimbata total , nu poti sa ai trei servicii in domeniul medical ....ajunge cu lacomia medicala de stat
5
1
bre radule, urgentistii nu pot lucra la cabinet privat, doar la stat.
6
1
La Mangalia au si cabinete private si lucreaza si in spital in sistemul de stat.Si mai au tupeul asistentele de la privat sa iasa si sa spuna pacientilor ca medicul vede intai pacientii din spital si apoi vine la cabinet.Pai in timpul cat esti platit pentru serviciul la stat tu faci si investigatii la privat.Iar daca esti cu trimitere de la medicul de familie cu decontare prin casa de sanatate, statul plateste de doua ori in acelati timp orar serviciile medicilor.Ce sunteti Napoleon?
3
2
daca nu ar face prezenta la spital si ar munci pe branci la cabinetele private, nu s ar mai plange atat! acum cateva luni aveau salarii de mizerie...minciuni ale presei. A ajuns o asistenta sa castige de 2 ori mai mult decat un inginer la privat!
7
5
FB,eshti tare!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614