REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

HAOS PE ŞOSEAUA CONSTANŢEI! Profesori şi părinţi INCONŞTIENŢI! VIDEO - AŞTEPTĂM REACŢIA RUTIEREI!

HAOS PE ŞOSEAUA CONSTANŢEI! Profesori şi părinţi INCONŞTIENŢI! VIDEO - AŞTEPTĂM REACŢIA RUTIEREI!

Replica API 12 octombrie 2018 | 00:25 526

Pe DN3, ŞOFERII SE CER AMENDAŢI!

Pe DN3, ŞOFERII SE CER AMENDAŢI!

Spuneţi „Doamne-ajută” înainte să porniţi la drum, pe DN3 Constanţa – Valu sau invers: pericolele sunt la tot pasul, iar regulile de circulaţie sunt, pe acest tronson, OPŢIONALE! Fiecare circulă aşa cum îl taie capul, parchează alandala, traversează prin loc nepermis. Pentru limitarea întoarcerilor peste banda dublă continuă, cetăţenii au propus înfiinţarea unui parapet.

După multe insistenţe, compania de drumuri a executat unul, dar numai de la intrare din Constanţa, din zona Renault, până după breteaua de acces către A4 sau A2. Adică... fix nici o rezolvare, pentru că cei care au treabă la firma de dezmebrări auto sau merg la o ciorbă, la popasul de la intrare în Valu, întorc frecvent peste linia dublă continuă. Acesta este şi motivul deselor accidente rutiere grave înregistrate pe DN3. Dar, nu este singurul motiv! Cotidianul „Replica” de Constanţa a mai semnalat cel puţin două!

De dată recentă, Replica atrăgea atenţia că, pe raza comunei Valu (unde DN3 devine Şoseaua Constanţei), d cum s-a dat startul noului an școlar, participanții la trafic trebuie să se înarmeze cu multă răbdare! Cozi interminabile de mașini se formează pe DN3, punctul fierbinte fiind în zona școlii nr. 1.Totul din pricina autovehiculelor care, staționate fiind în dreptul școlii, ocupă prima bandă, dar și din cauza pietonilor care traversează alandala, câte unul, câte unul, și aici ne referim la părinții care-și duc minorii la școală.

Reprezentanții Primăriei au precizat că un polițist local se află în zonă pentru decongestionarea traficului. Însă, identificăm, din nou, următoarele probleme: Poliţia Locală nici măcar nu are competenţe pe acest segment de drum naţional, dar, desigur, apreciem că încearcă să ţină copiii în siguranţă! Prin urmare, adresăm Poliţiei Rutiere următoarea provocare: acţiuni consistente în zonă, din următoarele motive: pe un drum naţional sunt blocate două benzi în fiecare zi!; maşinile sunt parcate (tot în fiecare zi!) pe trecerile de pietoni!

Ca urmare a acestui fapt, se pot petrece următoarele: şoferii nu au vizibilitate atunci când se apropie de marcajele pietonale şi pot, lejer, să lovească pietonii. Sau, aşa cum s-a întâmplat miercuri, 10 octombrie, pot fi implicaţi în coliziuni grave.

În atenţia profesorilor şi părinţilor: nu mai parcaţi pe trecerea de pietoni! Puneţi în pericol chiar vieţile copiilor! VIDEO

O coliziune teribilă a avut loc miercuri, în jurul orei 12.30, în faţa Şcolii nr. 1. Şoferul unui autoturism a oprit la trecerea de pietoni, pentru că pe trotuar se aflau, şi de o parte, şi de cealaltă, grupuri de copii, iar nu de puţine ori cei mici au rupt-o la fugă în stradă. Fiind aglomerat (maşini parcate alandala), era neclară intenţia celor mici.

În schimb, şoferul unui TIR, care vedea din cabină (fiind la înălţime) că nici un copil nu vrea să traverseze, fiind preocupaţi să se joace pe trotuar, nici măcar nu a schiţat vreun gest să frâneze! Motivul: şoferul de TIR nu se aştepta ca maşina mică să oprească la trecere, aşa că a lovit-o în plin. Din fericire, nimeni nu an fost rănit (de data aceasta).

Din fericire, nici un copil nu a alergat pe trecere şi, în fine, din fericire, şoferul autoturismului a ţinut bine de volan şi nu a pătruns pe contrasens, unde rula o dubiţă de marfă! Rămâne însă problema profesorilor, părinţilor, angajaţilor de la magazinele din zonă – toţi aceştia parcând, în fiecare zi, în faţa şcolii sau peste drum de şcoală, fără să ţină cont că sunt pe trecerea de pietoni ori în imediata apropiere, iar astfel încurcă circulaţia.

VIDEO coliziune între un TIR şi un autoturism:

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/trafic-infernal-in-valu-lui-traian-din-pricina-parintilor-care-traverseaza-alandala-video-367433/

https://www.replicaonline.ro/pericol-in-valu-lui-traian-din-pricina-tirurilor-care-stationeaza-pe-marginea-drumului-351309/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V-AM scris si cu soferita de MATITZ TIR isti MWISTI SI NESPALATI care nu pastreaza distanta si NE PUPA IN CUR asa vin si in HARSOVA bucuresti CTA de zici acum se rastatoarna MWUISTIIIIIIII
1
2
cocalarii cum isi aduceau puii la scoala nr 30.fiecare cocalar statea 5 minute sa coboare copilul indiferent ca bloca traficul sau nu.nesimtirea e virtute in Constanta.murdari la cur si parfumati.
10
0
Educatie rutiera in scoli cum treci pe zebra
6
0
Nu mai exista politie in orasul asta, stau si freaca tiparul la un radar sau la amenzi la parcare. Verificati cum se taie banda continua, verificati cum se blocheaza bezile de mers
6
0
este necesar la aceasta trecere de pietoni.Mai vedeti si in alte orase din tara.
6
0
Ai mare dreptate!! Asa se intampla cand toti prostii ajung sa conduca!
9
3
Ti-ai dracului de prosti.
11
3
Masinuta aia a meritat din plin sa fie izbita de tir...desi din punct de vedere legal este vina tiristului...totusi soferul masinii mici trebuia sa se asigure ca pe trecere nu se angajase nimeni si cand faci dinastea te mai uiti si in oglinda aia pe care o ai deasupra capului sa vezi daca poti opri in conditii de siguranta...o gramada de cretini opresc la treceri cand pietonii stau linistiti pe trotuar....foarte bine i-a facut tiristul...BRAVOOO!!
12
30
MITROI sa se puna separatoare de sens pana la Murfatlar , pierde din clientii care intorc peste linia dubla sa intre la popas . Sa-ti fie rusine MITROI !
11
0
Daca suntem o natie de jmecheri si nu respectam legea ,partea si mai proasta este ca desteptul sau desteapta , cu ghilimelele de rigoare ,ii spune copilului ca asa este normal si copilul cand va creste mare la fel o sa faca si el se va pisa pe toata lumea ca asa la crescut tasu si masa, sapte ani de acasa.
13
1
S-au cheltuit atatia bani cu referendumul traditiei ...ulii si iata ca din banii aia se puteau asambla in multe localitati cu asa probleme de trafic cate o pasarela pietonala demontabila care sa faciliteze la nevoie trecerea de agabaritice.Banii s-au dus pe referendum si pericolul traversarii soselei a ramas in fiecare zi.Sa le explicati si la psdisti situatia.
17
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108