REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

HĂRMĂLAIE la Constanța: COZI la C.A.R.! VIDEO

HĂRMĂLAIE la Constanța: COZI la C.A.R.! VIDEO

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 1961

În ziua în care a intrat în vigoare starea de alertă, zeci de pensionari au stat la coadă pentru a obține împrumuturi sau a achita datoriile, la Casa de Ajutor Reciproc din Constanța, pe strada Ștefan cel Mare. În ciuda apelului făcut de autorități în contextul epidemiei de COVID-19, majoritatea pensionarilor au ales să ignore regulile de distanțare socială. Accesul în sediul instituției a fost limitat, astfel că persoanele s-au așezat la cozi pe o distanță de câțiva zeci de metri.

„Altă treabă nu aveți decât să ne filmați pe noi stând la coadă aici. Credeți că stăm aici de bine ce ne este? Am venit să ne împrumutăm, pentru că abia o ducem de pe o zi pe alta. Asta este țara în care trăim. Am muncit o viață pentru o pensie de mizerie și tot sunt nevoită să mă împrumut. Ce viață e asta?”, ne-a trasmis o doamnă ce aștepta la lungul rând de persoane aflate la coadă.

Suma maximă acordată

Suma maximă acordată este de 10.000 lei, iar dobânda este fixă de 9%, 10% sau 12%, în funcție de împrumutul solicitat. Important de precizat este că în cazul neplății consecutive a două rate, Casa de Ajutor Reciproc din Constanța va recupera aceste rate cu dobânzile și penalitățile din fondul social, după care se va trece la executarea silită.

Cozi interminabile

Nu toți pensionarii au fost prezenți pentru a se împrumuta. Au fost și cazuri în care pensionarii au stat la coadă pentru a plăti cotizațiile, întrucât nu au avut această posibilitate în perioada stării de urgență.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba "seniorule"esti doar un pesedist jegos si grobian astepti pensia de 60.000lei si ai descoperit internetul sa critici tot ce nu e pesedeul tau jegos .la casa de pensii e cloaca pesede intre directori .sper sa va fie intubarea usoara si sa va inghesuiti in continuare pe la cozi voi le stiti pe toate ce nu e pesedeul hot va pute si asteptati sa inghititi kkt-ul de la antena 3 atit va duce capul .ce imi place ca v-am deranjat si v-ati dat pe fatza ca sunteti pesedisti jegosi .ati distrus tara asta cu hotii vostri .cu drag gogu
2
1
auzi ba cine esti tu ca sa ma jignesti? care e problema cu PSD?voi chiar traiti in lumea voastra daca credeti ca la USR se doreste binele tarii. Toti sunt condusi de servicii. pune mana si munceste nu te mai visa antreprenor cum se cred toti usereistii
1
3
Gogule, Gogule lua-mi-ai drobu intre falci.
0
3
Nu amice, nu ramanem tineri vesnic dar exista o vorba: cum iti asterni asa dormi!
2
3
Ce fel de CAR este acesta cu dobanzi mai mari ca la banci?! Si nai trebuie si fond social! Isi bat joc da batrani.
7
0
in strainatate,pensionarii se duc in croaziere, isi traiesc viata, in romania mor de foame si daca vin sa se imprumute sare pnl ul si presa ca de ce s au dus .. iar trogloditii care ii denigreaza, creeti ca ramaneti tineri venic?
9
1
tu muncesti gogule de iti permiti sa vorbesti asa despre pensionari.cred ca stai acasa si tai frunza la caini nici macar atat ca ai avea o ocupatie si nu ai mai scrie balarii
7
3
bosorogii pachetari votanti de pesede care au tot comentata pe aici acum se inghesuie spre cimitir si intubari .ei nu inteleg nimic se cred invincibili si atot stiutori .ei sunt cei loviti de 5G de microcipuri de soros etc
7
7
pensionari comunisti, chiar daca n-ar exista o problema, ar gasi ei o solutie sa provoace cozi.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272