REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

HÂRŞOVA va avea BAZIN de ÎNOT și bază sportivă MODERNE

HÂRŞOVA va avea BAZIN de ÎNOT și bază sportivă MODERNE

Replica API 20 mai 2021 | 12:49 1847

Primăria oraşului Hârşova intenţionează să predea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, două terenuri pe care urmează să se construiască obiective importante pentru cetăţeni. Primăria a formulat două proiecte de hotărâre ce prevăd predarea amplasamentelor bazinului de înot şi a bazei sportive către CNI în vederea executării investiţiilor.

Consilierii Locali din Hârşova vor trebui să hotărască în următoarea ședinţă de Consiliu dacă vor preda către CNI terenul, proprietate privată a orașului în suprafaţă 4.338,00 mp pentru realizarea obiectivului de investiţii Proiect tip - „Bazin de înot didactic”, dar şi terenul aferent construirii bazei sportive, în suprafaţă de 41.027,00 mp.

Bazinul de înot va avea o capacitate de 65 de persoane

În ceea ce priveşte bazinul de înot, acesta va avea o dimensiune de 25 m x 12,5 m și o adâncime variabilă între 1,20 m și 1,80 m și va fi prevăzut cu cabinet de prim ajutor, vestiare diferențiate pe sexe (cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare) destinate elevilor, dar și cu vestiar pentru profesori. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane. Construcția se adresează în principal uzului didactic și va fi proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori și personalul de întreținere. “Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea imaginii oraşului Hârşova ca oraş puternic dezvoltat, prin exploatarea elementelor pozitive. În situația actuală, în orașul Hârşova nu există un bazin de înot care să asigure creșterea nivelului de educație și a stării de sănătate a tuturor cetățenilor prin practicarea exercițiilor fizice și sportului”, explică Primăria Hârşova.

Teren de fotbal cu 500 de locuri

Cât despre baza sportivă, aceasta va fi construită pe un teren cu o suprafaţă de 41.027,00 mp. Va fi dotat cu un teren de fotbal, iar suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial. Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 14 scaune pentru rezerve și antrenori. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor se vor amenaja locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii. Cetăţenii vor beneficia şi de un teren multifuncţional ce va respecta cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis. Va fi construită şi o clădire pentru vestiare, dar şi o parcare cu 55 de locuri. “Realizarea obiectivului de investiții va crea un adevărat pol cu caracter sportiv în Hârșova. Sportul reprezintă o investiţie în viitor. Orașul Hârșova îşi propune să devină o adevărată pârghie pentru dezvoltarea viitoare a sportului”, mai precizează Primăria Hârşova.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta le lipsea taranilor!ba,mai bine valorificatimapa aia termala,e moca,berbecilor!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272