REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Horia Constantinescu: Clotilde Armand să probeze dacă soția mea spală bani pentru mine! Video

Horia Constantinescu: Clotilde Armand să probeze dacă soția mea spală bani pentru mine! Video

Mirela PASCAL 13 noiembrie 2023 | 00:00 3765

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului- ANPC, nu mai are nevoie de nicio prezentare! Considerat „Corrado Cattani“ al României, dat după numele celebrului comisar antimafia din serialul italian „Caracatița”, Constantinescu a băgat frica în operatorii economici obișnuiți să se joace cu sănătatea consumatorilor. Și pe plan politic, Constantinescu este considerat „băiatul rău“, fiind considerat un adversar puternic și de temut. Tocmai de aceea, poate, a fost pornită o campanie agresivă la adresa sa, însă de fiecare dată, Constantinescu a avut un cuvânt de spus și replici ascuțite la adresa celor care nu-l lasă... să trăiască. Despre aceste aspecte am vorbit cu președintele ANPC, într-un interviu exploziv acordat ziarului Replica.

Horia Constantinescu: Clotilde Armand sa probeze daca sotia mea spala bani pentru mine! Video

În debutul interviului, Horia Constantinescu a vorbit despre reducerile mascate din această perioadă și, mai ales, despre campania Black Friday, și la ce trebuie să fie atenți cumpărătorii. Unii dintre operatorii economici, așa cum bine știți, au început campania încă de la începutul acestei luni, neavând răbdare să ajungă efectiv în Vinerea Neagră. Din păcate, cei care pare că s-au grăbit foarte tare nu întotdeauna sunt și cei care respectă exigențele, în sensul oferirii unor reduceri adevărate, autentice, consumatorilor. Există o ipoteză conform căreia aceste prețuri au fost majorate cu o anumită perioadă de timp înainte, cu 30 de zile, precedente reducerilor, oferind de fapt o falsă impresie și reducere consumatorilor. Actul normativ spune că reducerea trebuie să vizeze o perioadă de 30 de zile înaintea acesteia. Se vorbește de prețul cel mai mic în ultimele 30 de zile, așa că majorările despre care se zvonește că au fost făcute implică o perioadă precedentă acestui interval, ceea ce face imposibilă sancționarea. De aceea noi sfătuim consumatorii ca, atunci când iau decizia să achiziționeze un produs, ce generează o cheltuială substanțială, să verifice pe mai multe pagini de internet, la mai mulți agenți economici, chiar cu o perioadă mai îndelungată de timp înainte de introducerea acestor reduceri, pentru a se asigura că ceea ce i se pare astăzi o reducere, nu este de fapt prețul pe care i l-ar putea plăti unui alt operator, ori în afara acestei perioade a reducerilor sau, nu de puține ori, prețul poate fi chiar mai mic decât cel pretins a fi redus”, spune șeful ANPC. 

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

De la campaniile mai mult sau mai puțin reale din magazine ne îndreptăm atenția spre controalele de pe litoral, din acest sezon estival. Mulți operatorii vorbesc despre așa-zise abuzuri ale inspectorilor OPC, însă Horia Constantinescu îi contrazice și spune că legea trebuie respectată... la fel și sănătatea consumatorului. „Cred că cel mai trist, acum, la un an distanță de când veneam la Constanța pentru a discuta cu operatorii economici, în vederea pregătirii sezonului estival 2023, este faptul că, la acel moment, la Sala Remus Opreanu, de la Consiliul Județean, nu veneau decât până la 20 de operatori economici, care au răspuns invitației noastre. De ce? Pentru că li se părea total neimportant ceea ce aveam noi de spus. A venit sezonul 2023 și au început cu aceleași vaiete și scâncete cu care ne-au obișnuit și ne întreabă de ce venim în control în timpul sezonului. Probabil ar trebui să venim iarna, când totul e închis! (...)”, spune Constantinescu, precizând, totodată, că „apar permanentele scuze și ascunderea în spatele trompetelor și trâmbițelor de serviciu ale litoralului românesc care spun că nu au ce căuta autoritățile de control în sezon, care vorbesc despre măsuri draconice, în condițiile în care noi acționăm doar cu scopul protejării intereselor consumatorilor, turiștilor. Nu suntem chemați aici într-o formă de consiliere. Este jenantă, din păcate, abordarea multora dintre operatorii economici, în condițiile în care, numărul celor interesați să se alinieze este în creștere. Vom continua să aplicăm măsuri ferme, fie că Horia Constantinescu este președinte al autorității, fie că el se întoarce la Constanța. (...) Operatorii vorbesc despre abuzuri din partea noastră pentru că erau obișnuiți să le pună o ciorbă pe colțul mesei și să se prefacă că nu văd realitatea din spatele ușilor închise, cel puțin vigilenței turiștilor, care vor să știe dacă sunt cazați și hrăniți în mod corespunzător. (...) Aș vrea să văd dacă există vreo sesizare, de natură penală, împotriva mea sau a colegilor mei, legate de abuzurile despre care vorbesc. Să ne uităm la rata câștig a autorității noastre, în cazurile în care au fost contestate procesele în instanță și vom vedea că este mai mare de 80%.”, a  completat președintele ANPC.   

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Considerat de unii o persoană „non-grata“, și apreciat de alții, Constantinescu este supus unor atacuri, întâmplări vechi de ani de zile aduse în actualitate. Recent a fost „aruncată” în spațiul public o filmare din 2020 în care șeful ANPC apare oprit în trafic de un polițist, căruia nu i-ar fi prezentat actele, ci i-a arătat legitimaţia de la ANPC şi i-a spus că se grăbea să ajute o colegă care ar fi fost agresată. S-a încercat inducerea opiniei publice faptul că Horia Constantinescu dorea să-l intimideze pe polițist, pentru a-l lăsa să plece nesancționat. „Filmările sunt trunchiate, pentru că se și vede că dialogul dintre mine și polițist începuse dinaintea filmării, cel puțin ceea ce a fost dat publicului. Eram într-o acțiune în desfășurare, pe întreg litoralul, aveam o acțiune în plină desfășurarea în Vama Veche și una în Mamaia. Era noapte și eu eram la datorie încă de dimineață, așa cum am obișnuit pe toată lumea că îmi încep activitatea. Una dintre colegele noastre fusese agresată și am rugat-o să sune la 112. Am fost oprit și i-am explicat polițistului că era în exercițiul funcțiunii, nu veneam de la discotecă și mă duceam la culcare. I-am explicat despre ce este vorba și se și aude pe filmare când îl întreg dacă sună dumnealui la 112, pentru că noi, muritorii de rând, putem suna prin intermediul numărului de urgențe, nu prin numărul din spate, cel al centralei. Voiam să mă asigur că echipajele reprezentative ale Ministerului de Interne au ajuns, pentru că nu îmi mai răspundea. Apoi îl întreb «Sau îl sun eu?». (...)“, a  completat oficialul.

Constantinescu: am devenit candidatul de serviciu

Filmarea a apărut acum pentru că se gândesc foarte tare că, la un moment dat, o să încurc ploile multora. Am devenit cumva «candidatul de serviciu». Când nu candidez la Primăria Sectorului 5, candidez la Primăria Sectorului 1 sau la Constanța, Eforie, Mangalia, nici nu se mai știe unde. Atunci, probabil dintr-o precauție greșit înțeleasă, pentru că nu vorbim despre un război personal, iată că scot tot felul de gogomănii. Cred că este vorba despre un grup mai mare de oameni, nu doar de un entuziast - cel care scormone. Mă bucur că fac acest lucru pentru că îmi dovedesc care le este limita atât spirituală, cât și ideologică. În loc să arate ce pot face și cât sunt de deștepți, nu pot știu decât să arunce cu noroi în mine. Au fost persoane care s-au îmbrăcat tot felul de ținute, au plimbat găini pe stradă, așa că de ce n-ar purta și Constantinescu o haină pătată? Este la modă. Până la urmă este fascinant și pentru mine și pentru cei care mă simpatizează.“

Mai multe despre subiect, urmăriți în VIDEO de mai jos:

Constantinescu a pus avocații pe urmele lui Clotilde Armand

Constantinescu a vorbit și despre scandalul în care l-a târât Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, care a scormonit în trecutul șefului ANPC și a lansat în spațiul public acuzații pe care Constantinescu nu le va lăsa netaxate.

Horia Constantinescu: Clotilde Armand sa probeze daca sotia mea spala bani pentru mine! VideoClotilde Armand

Clotilde Armand a aruncat niște acuzații grave la adresa familiei mele. Eu am divorțat de mama fiului meu în urmă cu 2 ani. Târârea unei persoane, numai pentru capitalizarea unui populist ieftin și jenant, într-o poveste total neadevărată, numai pentru că dă bine pe micul ecran al telefonului sau pe televizor, pentru că am văzut că unele structuri de presă au preluat acea informație, este jenantă. Este clasica poveste. Nu are nimic de bine de spus despre dânsa, așa cum acuză locuitorii sectorului respectiv, și se gândește să capitalizeze aruncând și ea cu noroi în Horia Constantinescu. Trebuie să ai o limită de gândire, nu superioară, ci inferioară sau mediocră, dacă, citind declarațiile mele de avere îți închipui că ai descoperit roata sau apa caldă”, a spus Horia Constantinescu.  Șeful ANP spune că nu va lăsa lucrurile așa și că a pornit, deja, discuțiile cu un avocat. „Ea a postat că eu spăl bani prin firmele din Panama, care figurează în declarația mea de avere încă din 2016. Sunt firme pe care le-am înființat în 2013 sau chiar 2012. Am dat explicații la momentul acela, despre motivul pentru care am fost nevoit să înființez aceste firme. Eu cred că nu trebuie să fii foarte inteligent pentru a-ți da seama că, dacă era ceva în neregulă, descopereau, din 2013 sau 2016 până în prezent, cei îndreptuiți să verifice, dacă eu am spălat bani sau am comis o ilegalitate. Dânsa aruncă niște gogomărițe. Am înțeles că avocații care o reprezintă pe fosta mea soție vor notifica, dacă nu au făcut-o deja, să se probeze dacă spală bani în numele meu și pentru mine, prin intermediul firmelor din Panama. Sunt convins că poate cineva a mințit-o și a crezut că are niște probleme, pentru că ele nu există. Acest lucru s-ar fi aflat, în ultimii 11 ani. S-ar fi prins cineva. Eu nu fac zarvă de ieri, alaltăieri, ci de când sunt la OPC. Atât timp cât toate lucrurile acestea sunt trecute în declarația de avere, numai în mintea dânsei putem avea contracte pe care să le plătim în Panama. În România nu se poate. Contractele trebuie declarate pentru ca oricare dintre chiriașii fostei mele soții trebuie se ducă la ANAF cu un contract de închiriere”, a mai spus Horia Constantinescu.

„Nu las lucrurile așa“

Cu siguranță nu s-a întâmplat absolut nimic din ceea pretinde, dar este mai ușor să maschezi incapacitatea unui primar de a face ceva cu astfel de petarde și fumigene, că poate-poate la un moment dat mai păcălește un tur alegătorul și rămâne la butoanele Sectorului 1, pe care, zic eu, l-a dus într-o zonă greu de reparat. Una este să construiești și alta este să cureți ceea ce a făcut cel dinaintea ta, ca să poți o iei de la zero. Sunt nevoit să nu las lucrurile așa, pentru că nu putem lăsa la latitudinea fiecăruia dintre cei cu care ne întâlnim să arunce cu noroi, nu în mine, pentru că eu m-am obișnuit, dar în membrii familiei mele, de care eu, prin forța lucrurilor sunt legat. Fiul meu o să fie fiul meu indiferent de divorțul dintre mine și mama lui. Nu putem continua să lăsăm fiecare idiocrat, așa cum le spun eu, să își exprime în spațiul public opiniile personale, fără să ia în calcul că poate bate câmpii.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Horia Constantinescu: Nu sunt, astăzi, candidatul

Și, pentru că tot se conturează ideea unei candidaturi a lui Constantinescu la Primăria Constanța, l-am întrebat dacă, într-adevăr, candidează sau nu? „Revenirea mea în PSD nu face decât să înnoade un fir întrerupt, după niște ani în care acesta a funcționat într-o anume manieră. Nu sunt, astăzi, candidatul. Am convingerea că se poate forma o echipă care nu neapărat trebuie să îl aibă în frunte pe Horia Constantinescu, dar se poate construi una funcțională pentru minunăția aceasta de oraș, pentru minunăția Dobrogea. Până la urmă, ceea ce au făcut cei care au trecut pe acolo, nu neapărat a însemnat întru totul rău, dar nici neapărat bine. Este nevoie și cred că pot aduce un aport unei echipe administrative câștigătoare. Cred că echipa de acum a rămas corijentă la ceea ce a promis că face. Nu știu dacă a fost de ajutor sau nu schimbarea în teren realizată, dar cred că se poate, cu siguranță, mult mai bine și față de ce era înaintea lui 2020 și față de ceea ce vedem astăzi. Nu sunt astăzi candidatul. Nu am luat nici măcar în calcul acest lucru, pentru că ceea ce am stabilit cu colegii de partid, fie că vorbim despre structura centrală, fie că discutăm despre cea județeană sau locală, este că echipa trebuie să fie una funcțională, iar câștigarea alegerilor să nu implice altceva decât aducerea în administrația publică a unui lucru funcțional, ci nicidecum părtinitor al unor interese meschine”. 

Am văzut niște sondaje, nu pot fi ipocrit și să spun că nu apar în ele

Eu cred că suntem mai mulți PSD-iști buni pentru a putea candida la oricare dintre primăriile despre care se tot discută, precum cea a Sectorului 1, Sectorului 5 și Constanței, dar am avut cu toții de învățat și ceea ce va fi cu siguranță funcțional, va fi o echipă. Nu trebuie să fii candidatul de serviciu pentru a face parte dintr-o echipă câștigătoare. Am văzut niște sondaje, nu pot fi ipocrit și să spun că nu apar în ele. Nu știu dacă cineva s-a jucat cu vreo aplicație pe calculator și a generat niște sondaje. Nu sunt la coada clasamentului, cum am văzut că, din fericire, se află unii. Mă bucur să văd că cetățenii Constanței au o prezență de spirit demnă de admirație. Unii dintre ei au un procent atât de mic încât nici nu-mi dădeam seama dacă sunt luați în calcul în graficul reprezentativ. Este momentul să ne gândim ce ne dorim cel mai tare. Ne dorim o diplomă de pus pe perete sau ne dorim ca cei, pe care îi duce capul, să se laude cu un oraș bine administrat. Este o mare diferență. Cred că luptele, pentru că există lupte interne la formațiunile politice mari încă de pe vremea lui Alexadre Dumas, ar trebui să se termine și să fie încurajată o echipă funcțională. Nu va putea nici Horia Constantinescu, nici oricare din candidații creditați cu șanse să poată administra de unul singur un oraș. Are nevoie de o echipă funcțională. Are nevoie ca fiecare dintre departamentele aparatului eventualului primar să fie funcționale“, a completat social democratul. Constantinescu spune că PSD Constanța are mulți candidați perfoarmanți care ar putea să intre în cursă.  Spre deosebire de cei pe care PNL, care își pun speranțele în Vergil Chițac, sau USR, care mizează pe Stelian Ion. „Oricare dintre noi va fi alesul, toți ceilalți vor face parte din noua echipă de aur a ceea ce va urma să însemne administrația publică în Constanța. Este normal ca USR să meargă pe mâna domnului Stelian Ion, pentru că probabil nu au găsit nimic mai bun. Noi suntem suficient de mulți, de buni. PNL, probabil, din respect pentru domnul amiral, aleg să nu îi deranjeze acestuia parcursul marin sau ceea ce dânsul crede că face acum, dar nu neapărat, este în asentimentul alegătorilor dânsului. Nu o spun cu răutate.“

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Ar fi bine ca, la depunerea candidaturii, să fim scoși într-o sală de examinare fiecare dintre candidați

Care mai este situația în PSD Constanța?! „Ne luăm avânt în acest moment și când decizia va fi luată în mod corespunzător (n.red. legată de conducerea PSD Constanța) echipa va ajunge foarte departe. Avem foarte multă încredere în noi. Să vedem jumătatea plină a candidaturii lui Decebal Făgădău, care se poate mândri liniștit cu proiectele pe care le-a implementat în ultimii ani actuala administrație publică. Să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Cred că lucrurile ar trebui reprezentate de acest concurs, nu doar de împrejurări, ci și de proiecte fezabile. Nu știu cu ce se pot lăuda ceilalți despre care vorbiți (n. red. Vergil Chițac și Stelian Ion). Lucrurile de anvergură, pe care le-a făcut unul, sunt ale predecesorului său, iar lucrurile pe care nu le-a făcut niciodată celălalt, nu sunt ale nimănui, deci nici ale lui nu sunt. Nu am văzut niciodată nimic fezabil, nu o spun cu răutate. Din păcate, nu există un alt extemporal pentru candidatura la postul de primar, decât cel organizat odată la 4 ani, atunci când sunt alegeri. Frumos ar fi ca, la depunerea candidaturii, să fim scoși într-o sală de examinare fiecare dintre candidați. Să ni se evalueze cunoștințele pe anumite subiecte de administrație publică locală și o speță clară, precum unul dintre proiectele pe care noi vrem să le implementăm, pe care să îl prezentăm de la finanțare până la implementarea efectivă“, a precizat PSD-istul.

Mai multe, urmăriți în VIDEO de mai jos:

Constantinescu îi caută pe cei de la USR pe jos...

Horia Constantinescu a făcut parte, la un moment dat, din echipa lui Vergil Chițac, iar cei de la USR l-au contestat, spunând că aducerea lui Constantinescu în primărie e o greșeală. „Eu cred că am fost plus valoare în echipa lui Vergil Chițac. Cred că am încurcat, pentru că, nefiind un obedient din grupul politic din care face parte domnul Chițac, nu răspundeam comenzilor. Dacă este să fac un bilanț, îl pot face și pune pe hârtie. (...) Îi căutam pe jos pe cei care mă contestă. Atât de jos nu mă pot uita (n. red. la USR)

Horia Constantinescu: Clotilde Armand sa probeze daca sotia mea spala bani pentru mine! VideoConstantinescu îi caută... pe jos pe cei de la USR

Stelian Ion, primar al Constanței, ar reprezenta un cataclism social, alături de tsunami și alte cataclisme naturale

Funcțiile ocupate din greșeală, pentru că aceea a fost o greșeală istorică (n. red. Stelian Ion, care a ocupat funcția de Ministru al Justiției) nu reprezintă ceea ce poți tu face. Dânsul a reușit și acolo efectiv să nu facă nimic, păcălind prin ocuparea scaunului. Cred că trebuia să îl țină cald pentru următorul Ministru al Justiției. Cred că este o ocupație, să ții scaunul cald să nu îl tragă șalele pe cel care urmează să îl ocupe. Stelian Ion, primar al Constanței, ar reprezenta un cataclism social, alături de tsunami și alte cataclisme naturale. Scheletele din dulapul meu au legătură cu cât de tâmpit am fost eu în tinerețe, dar nu au fost vătămătoare. Dar nu am luat o garsonieră din patrimoniul Primăriei niciodată. Poate eu am băut, la un moment dat, într-o perioadă a vieții peste măsură. Azi nu mai beau deloc, înseamnă că am învățat. Deja sunt o variantă mult îmbunătățită. Dânsul a rămas o variantă doar zgomotoasă. Mult zgomot pentru nimic. Stelian Ion la conducerea destinelor acestui oraș ar fi alături de tsunami, ciclon, cataclism și cutremur, un lucru greu reparabil.”

Mai multe declarații, urmăriți în VIDEO de mai jos:

Ce-ar fi dacă Horia Constantinescu se înțelege cu Decebal Făgădău să plece într-o echipă

În continuare, Horia Constantinescu a vorbit și despre o eventuală alianță între el și Decebal Făgădău, precizând că-l va susține dacă va candida la primărie. „Dacă am fi făcut echipă în 2020, în loc să ne luptăm, astăzi Decebal Făgădău ar fi fost în continuare pe scaunul de primar. Haideți să ne gândim că va o exista o variantă mult mai interesantă și neluată în calcul până acum. Ce-ar fi dacă Horia Constantinescu se înțelege cu Decebal Făgădău să plece într-o echipă, care dovedește orașului Constanța că se poate și mai bine? N-am avut discuții, aș fi spus dacă ar fi existat, dar singurul lucru pe care mi-l reproșez eu, legat de 2020, este că nu am insistat pentru a avea un dialog cu Decebal Făgădău. Cred că și dânsul la acest moment își dă seama că am fi putut fiecare dintre noi să facem mai multe. De ce să nu luăm în calcul că, acolo unde se stabilește printr-un sondaj de opinie să candideze Decebal Făgădău, cu siguranță, așa cum am spus, dacă aceasta ar fi decizia, aș fi alături de Decebal Făgădău. Dacă va fi candidatul PSD Decebal Făgădău, Horia Constantinescu va fi unul dintre membrii echipei acestuia. Dacă nu va nici Horia Constantinescu și nici Decebal Făgădău, ci un al treilea, mult mai bun decât noi doi, cu siguranță am convingerea că vom susține această candidatură”, a încheiat Constantinescu.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272