REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Horia Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

Horia Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

Replica API 16 aprilie 2022 | 00:39 6119

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și promulgate, legi benefice pentru cetățeni. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, deputatul social democrat Horia Țuțuianu a vorbit despre aceste proiecte, dar și despre procesul pe care l-a avut cu ANI și pe care l-a câștigat, după ce a fost găsit incompatibil și spune că totul a pornit de undeva, sau de la cineva, pentru a fi scos din jocul politic. Totodată, Țuțuianu a criticat dur modul în care este administrat municipiul și județul, precizând că este nevoie ca Mihai Lupu și Vergil Chițac să-și ia alături de ei oameni competenți.

Țuțuianu: Au vrut să mă scoată din jocul politic; nu mor caii, când vor câinii

În debutul interviului, Horia Țuțuianu a vorbit despre procesul cu ANI. ”A fost perioadă de uzură, o perioadă de stres, de nervi și de timp pierdut. La sfârșitul anului 2018, mulți au încercat să mă scoată din jocul politic pentru că se apropiau alegerile din 2020 și se gândeau că am urcat prea mult și s-au gândit ei să-l dărâme pe Țuțuianu. La vremea respectivă a făcut ANI un raport, susțineau că în perioada 2012-2016, în perioada în care am fost și consilier județean și președinte al Neptun-Olimp, ar fi fost incompatibil. Erau într-o mare eroare pentru că Neptun-Olimp nu era de interes național, nu era o societatea cu capital integral de stat și am atacat în instanță acel raport ANI”, a declarat deputatul PSD.

Deputatul este de părere că cineva a vrut să se ajungă aici și știe cine, numai că nu dorit să dezvăluie numele persoanei din spatele acestei povești. ”Ne-am judecat, am cerut termene cât mai rapide și am câștigat la Curtea de Apel. Conform legii, cei de la ANI au atacat la Înalta Curte, fiind și ultima instanță, și s-a dat termen în 8 aprilie. Vă spun sincer că a fost puțin frustrant pentru că eu, până acum o săptămână, nu am călcat într-o sală de judecată. Mi s-a dat dreptate și indiferent de cât de mult și-au dorit unii și alții să mă scoată din jocul administrativ și politic nu au reușit. Sunt același Horia Țuțuianu, un om cinstit, curat, ce am cap spun în față, unora le convine, altora nu, dar sunt cu fruntea sus, așa cum mă știu constănțenii. Nu mor caii când vor câinii”, a completat Țuțuianu.

Portul Constanța va deveni cel mai important port din Europa

Deputatul PSD a vorbit și despre hotărârea Guvernului privind acordarea unei sume de bani pentru infrastructura feroviară. Țuțuianu spune că Portul Constanța va deveni cel mai important din Europa. ”Cunosc foarte bine situația pentru că am discuții cu Sorin Grindeanu. Portul Constanța poate deveni și eu cred că o să devină cel mai important port din Europa, este poarta de intrare a răsăritului în Europa, mai ales că avem un război și Portul Constanța trebuie foarte bine pus la punct, trebuie alocate aceste fonduri. Circulația mărfurilor vine prin Portul Constanța, de aceea Sorin Grindeanu s-a axat foarte mult pe acest port. Am înțeles că va mai avea discuții cu reprezentanții portului și se vor investi bani în partea rutieră din România pentru a fluidiza lucrurile către Europa. Investițiile în port au fost de-a lungul anilor, dar cred că prin ceea ce se întâmplă acum, Portul Constanța devine foarte important pentru Europa. Și în Portul Agigea se vor face investiții masive, în toate porturile se vor face investiții.”, a mai precizat politicianul.

Țuțuianu, despre Programul „Sprijin pentru România“: Vorbim de investiții pe toate palierele

Țuțuianu a vorbit și despre Programul PSD ”Sprijin pentru România”, un program benefic pentru domeniile agricultură, sănătate și nu numai.

Acest program inițiat de PSD, aprobat în Parlament, este cel mai important program care vine în sprijinul oamenilor într-o perioadă foarte critică. Acest pachet vine în sprijinul oamenilor care chiar au nevoie. Să nu uităm că vorbim de investiții pe toate palierele, și în agricultură, și în infrastructură, pe sănătate, pe muncă. Ucraina era principalul agricultor al Europei, poate sună puțin răutăcios, dar România poate deveni principalul exportator de grâne din Europa și prin acest program se acordă un sprijin foarte mare pentru fermieri. Prin aceste programe chiar și constănțenii vor beneficia de acest lucru. Constanța este un județ agricol și produce foarte multe cereale”, a explicat deputatul. Acest program intră în vigoare cu 1 iunie.

Țuțuianu: E incompetență crasă în administrarea municipiului și a județului; e o demagogie ieftină

Legat de haosul din oraș, Țuțuianu a declarat că este dezamăgit de modul în care este administrat municipiul, județul, și vorbește despre incompetență crasă. ”Eu, ca cetățean al orașului, care pleacă cu mașina din Coiciu și vreau să mă duc la Păpădie... cum e posibil să fac o oră, trei kilometri? Trebuiau chemați câștigătorii lucrărilor și spus: ”aveți termen un an de zile? Terminați în 9 luni”. Domnule primar, căutați-vă oameni competenți, lucrurile merg din rău în mai rău. Eu nu am văzut un proiect finanțat făcut de primar sau de președintele CJ. Ce au făcut într-un an jumătate? Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. E incompetență crasă în administrarea municipiului și a județului, este o demagogie ieftină făcută de administrația publică locală. Sunt impotenți administrativ”, spune parlamentarul.

Poate eu nu pot trăi cu 2.000 de lei, am făcut două facultăți, am muncit de la 15 ani

Horia Țuțuianu a răspuns și întrebărilor urmăritorilor Replica, iar una dintre acestea viza dacă deputatul poate trăi cu 2.000 de lei pe lună. Țuțuianu a răspuns:

Asta cu salariul e interpretabilă. Poate eu nu pot trăi cu 2.000 de lei, am făcut două facultăți, am muncit de la 15 ani, mi-am tocit coatele, dar un om care a terminat măcar liceul nu va avea 2.000 de lei. Se va angaja, va da concurs undeva și va avea un salariu mai mare. S-au majorat salariile și pensiile. Noi venim cu pachete în ajutorul românilor. Vouchere de 50 de euro, 200 de lei pentru copii, majorarea tichetelor de masă, de hrană… eu nu vorbesc că o să facem, sunt prevăzute în lege, programe aprobate”.

Țuțuianu: Nu mi-a fost frică de nimic, nu mi-e rușine cu ce am făcut

Întrebat dacă va candida din nou pentru CJ și dacă nu îi este frică că i se va ”sufla”, din nou, candidatura, Țuțuianu a declarat: ”Nu mi-a fost frică în viață de nimic, mi-am asumat tot ce am făcut. Nu mi-e rușine cu ce am făcut în viață. În PSD sunt mulți oameni pregătiți acre pot candida și al CJ și al Primărie. Dacă se va considera… nu mă interesează ce vor spune cei din Organizația PSD, ci constănțenii. Dacă aceștia decid că e bine să mă întorc, mă întorc”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat am fost la regia de drumuri si poduri am furat de am rupt cu marius calciu prietenul meu de hotii si acum ma gandesc sa revfin din nou la regie sa fur din nou
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920