REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Hotelul Nyota din Mamaia, înghiţit de bălăriile lui Valentin Ionescu, din dosarul Retrocedărilor. Video

Hotelul Nyota din Mamaia, înghiţit de bălăriile lui Valentin Ionescu, din dosarul Retrocedărilor. Video

Replica API 21 iulie 2022 | 00:00 4643

În imediata apropiere a celor mai luxoase cluburi din Mamaia, fix lângă hotelul vedetelor, Nyota, zace un teren înghițit de bălării. Situația datează încă de anul trecut, însă proprietarul imobilului pare mai tare decât prevede legea, în condițiile în care nici măcar amenzile aplicate de primărie nu l-au mobilizat să-și igienizeze ”hoitul”. Potrivit informațiilor noastre, terenul ar fi deținut de Habitat și Ambient, controlat de Valentin Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor, firmă aflată, mai nou, în insolvență.

În unele zone din Mamaia, contrastul dintre lux și vegetație luxuriantă este destul de accentuat. Acest contrast îl găsim chiar lângă hotelul vedetelor, Nyota, deținut de fostul consilier local Iustin Fabian Roman, situat în zona cluburilor de fițe din nordul stațiunii. Terenul viran zace în nesimțire și nepăsare, fiind, practic, înghițit de buruieni și n-ar fi exclus ca zona să adăpostească diferite viețuitoare, poate chiar șerpi. Din fața cluburilor, abia se mai vede unitatea de cazare de 4 stele.

Roman: Am vrut să adopt un spațiu verde, dar…

Iustin Fabian Roma, proprietarul hotelului Nyota, în construcția căruia a investit 7 milioane de euro, ne-a declarat că a încercat să adopte un spațiu verde, pentru a nu se mai confrunta cu nesimțirea vecinului, însă nu a reușit acest lucru, terenul, fiind proprietate privată. ”Noi încercăm să igienizăm spațiile din zona limitrofă hotelului, atât cât putem”, spune Roman. ”Proprietarul se judecă cu primăria, știu că terenul este în litigiu”, ne-a mai precizat Roman.

Iustin Roman

Terenul este deținut de Ionescu, din dosarul Retrocedărilor

Potrivit informațiilor noastre, terenul este deținut de Habitat și Ambient, firma deținută de Valentin Gheorghe Ionescu și Masterjob , aceasta din urmă fiind controlată de același Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Gheorghe Valentin Ionescu

Mai mult, terenul face obiectul unui litigiu în instanță, în care Primăria Constanța se chinuie să-l recupereze, fiind obținut în mandatul lui Radu în același mod în care au fost vândute sute de terenuri din Mamaia și Constanța.

Habitat și Ambient abia a intrat în insolvență

În martie a.c., Direcția Generala De Impozite și Taxe Locale Sector 1 a cerut falimentul societății Habitat și Ambient, la Tribunalul București, iar în urmă cu două luni, cererea a fost admisă. Magistrații au dispus deschiderea procedurii generală împotriva Habitat si Ambient SA, fiind ridicat dreptul de administrare și de a conduce activitatea, de a-și administra bunurile din avere și de a dispune de acestea, situație în care conducerea integrală a activității debitorului revine administratorului judiciar. Termenul limita pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor asupra averii debitorului a fost de 4 iulie.

Termenul de verificare a creanțelor, de întocmire, si publicare in BPI a tabelului preliminar de creanțe este 25 iulie, iar termenul de definitivare a tabelului creanțelor este 19.08.2022.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sper sa vina falimentul peste toti
0
0
ce se intampla daca vin proprietarii in baza legii 10?
1
0
adica in hotelul ala se kk vedetele ?
1
0
Ei se judecca pentru terenuri care nu le apartin. Adevaratii proprietari ai terenurilor baza legii 10 nu au fost despagubiti, deoarece Primaria nu ,, avea,, terenuri.
0
0
Acum ca am citit un articol extrem de interesant ma duc sa ma cufuresc
0
0
I-a luat la rand, fomica...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102