REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

HOȚII din CONSTANȚA pleacă de la locul FAPTEI cu... taximetrele!

HOȚII din CONSTANȚA pleacă de la locul FAPTEI cu... taximetrele!

Replica API 2 decembrie 2017 | 00:00 415

Între spargeri, mănâncă la gară!

Între spargeri, mănâncă la gară!

Un minor din Constanța, care este o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii, fiind cercetat în mai multe dosare penale pentru furturi și tentative de tâlhării, a reușit performanța să plece din țară. Cum? Numai el știe, dar și mama acestuia. A revenit în țară și le-a declarat judecătorilor că nu a vrut să se sustragă cercetărilor, ci doar a plecat la muncă, în Anglia. Apoi a declarat că, de fapt, a mers cu mama sa și doar ea a muncit. Cercetările au continuat, iar în unul din dosare au ieșit la iveală amănunte surprinzătoare. Unul dintre acestea este că mereu apela la taximetre când pleca de la locul faptei. A declarat până și cui vindea toate bunurile furate, fiind vorba despre o persoană care stă în zona cunoscută ”Casa de Cultură”.

Minorul a fost trimis în judecată pentru furt calificat anul acesta, fiind vorba de niște fapte petrecute anul trecut, cu mențiunea că este vorba doar despre unul dintre dosarele în care apare în calitate de inculpat. Aici, la finele lunii noiembrie 2016, alături de alte persoane, tânărul, care se numește Cristian Ionuț Ruță, în vârstă de 16 ani, a propus să fure niște scule electrice, știind că în cartierul Palas este un apartament aflat în renovare, situat la parterul unui bloc, și nu locuiește nimeni în el. Zis și făcut. S-au deplasat la locul cu pricina, Ruță a urcat pe umerii unuia dintre tinerii ce-l însoțeau, a forțat fereastra și a pătruns în interior. A furat bunurile precizate anterior, după care a chemat un taximetru. A mers în zona Casa de Cultură, le-a vândut unei persoane pe care o cunoaște ca ”Emurah”, acesta dându-i suma de 270 de lei, pe care ar fi împărțit-o în mod egal. Apoi au mers în zona Gării, au mâncat, după care au revenit în cartierul Palas, acolo unde au văzut un autovehicul marca Mercedes Vito. Ruță a spart unul dintre geamuri cu un fragment de bujie și a sustras din interior o tabletă, două telefoane mobile, o baterie externă, un ceas și o lanternă. Partea vătămată a declarat că-i lipsește și o sumă de bani, circa 5.000 de euro, dar micii infractori nu au recunoscut așa ceva. Cu bunurile sustrase, inculpații au mers iar la așa-zisul Emurah, care le-a dat suma de 300 de lei. A doua zi, cele două părți vătămate, proprietarul apartamentului și cel al mașinii, au depus plângeri la Poliție. Însă, bărbatul care își renova locuința avea cunoștință că în cartier sunt niște puști care se ocupă cu furturile, începând astfel să încerce să dea de ei. A reușit și, din vorbă în vorbă, a ajuns la Ruță. Acesta a mărturisit, iar persoana vătămată și recuperat sculele electrice.

Era CERCETAT, dar a PLECAT în Anglia! Când s-a întors… a dat alte ”bufuri”

Menționăm că faptele s-au petrecut în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2016, iar, pe 23 noiembrie, chiar în timp ce era cercetat, el a plecat în Anglia cu mama sa. A revenit în țară ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și le-a declarat judecătorilor că… s-a dus la muncă. Dar că nu a vrut să se sustragă cercetărilor judecătorești. A ajuns în arest, a fost pus în libertate, iar a încălcat măsurile…, și tot așa. Pe 13.02.2017 a fost trimis în judecată pentru furt calificat. La data de 19.09.2017, magistrații Judecătoriei Constanța i-au aplicat măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată și i-au pus în vedere inculpatului să se prezinte al Serviciul de probaţiune Constanţa conform planului fixat. Dar decizia nu a fost definitivă și, pe 7.12.2017, se va judeca apelul la Curtea de Apel Constanța. Însă, în tot acest timp, Ruță nu a stat în banca lui. Pe 25 octombrie 2017 era eliberat un nou mandat de arestare pe numele lui, fiind vorba despre alte fapte penale. Pe 10.11.2017 a fost trimis în judecată, alături de Regep Samir Arnăutu, Petre Marior, Marius Dobrin, Mihăiță Nițu și Ionel Ghiță, pentru furt, părți vătămate în dosar fiind SC Vanghelis Trans SRL, S.C. Steel Cems S.R.L. și Gheorghe C.. Urmează să se stabilească primul termen în proces.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziar nu imi afis comu. Kacat
0
0
Asa este, Georgiana ! Mare dreptate ai ! Avem 3 cartiere ,foarte populate de moldoveni: Poarta 6, CET, KM 4-5 !!!!
1
0
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
5
0
Raposatu ii baga la munca fortat astia nici macar locuri de munca nu fac--dezinteres total si o tara vai de ea
4
0
AVETI GRIJA UNA CIOARA BORATA TAXIU PEUJEOT 308 TOMIS NORD
4
1
Ce oras nenorocit din toate punctele de vedere ..de cacat la propriu ..
3
2
Tie nu iti convine sa platesti jumate cumetre?
1
5
Cine sunt hahalerele imputite care constituie piata de vanzare pentru hoti? Ghertoii care cumpara tot felul de lucruri stiind ca alea sunt furate,oare nu sunt vinovati macar moral? Ia nu mai cumparati de oriunde si de la oricine,sa vedeti ca asa contribuiti la lupta impotriva hotiei,fara sa fiti politisti sau jandarmi.
7
0
Roti puscariasii, toate ciorile fac taximetrie!
11
1
Pleaca cu uni de-ai lor!
4
1
Scaun electric dar pt.economie de curent prajit la paie!
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614