REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Hunor: Bugetul, legile Justiţiei, aplicarea reformelor, pe agenda discuţiilor cu preşedintele

Hunor: Bugetul, legile Justiţiei, aplicarea reformelor, pe agenda discuţiilor cu preşedintele

Replica API 27 ianuarie 2021 | 00:16 1260

Bugetul de stat pe acest an, priorităţile noii sesiuni parlamentare, desfiinţarea Secţiei speciale şi legile Justiţiei, precum şi aplicarea reformelor s-au aflat pe agenda discuţiilor care au avut loc marţi între preşedintele Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei de guvernare, a declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor, lider al UDMR, scrie Agerpres.

Kelemen Hunor

Deficitul bugetar nu poate depăşi 7,1%, a precizat liderul UDMR.

"Am discutat despre buget, am discutat despre agenda parlamentară. Săptămâna viitoare se reuneşte Parlamentul şi era firesc să avem o discuţie legată de agenda primei sesiuni, mai ales că există câteva urgenţe. Prima urgenţă este bugetul şi am discutat despre posiblitatea de a ne încadra într-un deficit de 7% sau 7% şi un pic, nu se poate depăşi 7,1%, asta este clar, fiindcă în acest moment noi de la 10% trebuie să coboram cu deficitul la 7% în 2021", a precizat vicepremierul.

Potrivit acestuia, discuţiile au vizat şi priorităţile legislative legate de legile Justiţiei. "Noi, săptămâna trecută, în Guvern am aprobat un memorandum în care am spus că, până la sfârşitul lunii februarie, va veni Ministerul Justiţiei cu un proiect de lege (...) care are ca scop desfiinţarea Secţiei speciale şi, până în aprilie, va veni cu celelalte proiecte pe legile Justiţiei. Am spus că în acest an trebuie să facem tot efortul să scăpăm de MCV, fiindcă intră în funcţiune un alt mecanism de verificare a statului de drept şi România nu trebuie să rămână cu cele două mecanisme de verificare", a explicat Kelemen Hunor.

Un alt subiect abordat a fost legat de corelarea reformelor cu Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Deci, din acest punct de vedere, au fost discuţiile cu coaliţia şi cu preşedinţii celor două Camere, cu premierul şi cu preşedintele Iohannis. Aici sunt câteva domenii unde în acest an trebuie să încercăm să facem reformele în aşa fel încât efectele să fie produse începând de anul viitor. E vorba de salarizarea în sectorul bugetar, sistemul de pensii, bineînţeles în Educaţie, fiindcă acest proiect "România educată" a fost asumat întotdeauna de guvernare şi acolo trebuie să vedem până la sfârşitul anului care vor fi acele măsuri legislative care pot fi adoptate. Deci, lucruri simple, de coaliţie, de politică, de coordonare, fiindcă începe sesiunea parlamentară şi e o mare provocare să avem până la sfârşitul lunii, dacă se poate, undeva până în 20 februarie, legea bugetului", a precizat liderul UDMR.

El a calificat discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis drept "constructivă".

"Toată lumea este de acord că trebuie să regăsim un echilibru bugetar, să avem investiţii, să avem dezvoltare economică, dar nu putem depăşi 7,1% şi trebuie să reaşezăm în interiorul bugetului cifrele, nu prin depăşirea deficitului", a menţionat Kelemen Hunor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce vreti sa mai obtineti de va purtati cu manusi?Nu urmariti decat sa obtineti cat mai multe facilitati pt.ungurii vostri!In ritmul acesta cu ungurii la guvernare,vom ajunge sa fim noi minoritari in tara noastra!!!
1
1
Corect! Aveti dreptate d-le Hunor! Respect si apreciere! Bravo! Va felicit d-le Hunor! Pentru comentariile de mai jos: "mai bine cu sosoaca" ?! Nu ne mai facem bine, nu.
1
0
Ce fac concret Barna si Hunor ca viceprimministi ,in afara de a taia frunza la caini pe salarii babane?
0
1
Bozgore mars inapoi in asia
3
1
Ne salveaza Kelemen Hunor de legile securistilor, haha
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920