REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Huțucă: Bugetul de stat are hibe majore, dar cred că ar trebui promulgat

Huțucă: Bugetul de stat are hibe majore, dar cred că ar trebui promulgat

Replica API 21 februarie 2019 | 00:00 336

Președintele PNL Constanța,

Președintele PNL Constanța,

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt, că bugetul de stat pe 2019 este "un buget mai degrabă de austeritate, cu finanțare de subzistență, cu zero investiții pe anumite zone, cu nevoia de reorganizări și chiar disponibilizări generate de lipsa de fonduri pentru cheltuielile curente". Criticile au mers mai departe, totul culminând cu remarca legată de singurul amendament considerat bun, și care a fost adoptat în cadrul acestui buget: amendamentul PNL, legat de creșterea alocațiilor pentru copii.

Ce va face, așadar, președintele? Va trece de promulgare acest buget sau va fi întors către parlament? Greu de spus! "Greu de spus ce va face președintele. Acest buget are hibe majore, de la subvenționarea primăriilor, la datele eronate pe care a fost construit, la care se adaugă o hibă de neconstituționalitate. Dar, în ciuda tuturor hibelor, bugetul ar trebui adoptat (promulgat), așa încât primăriile să poată, la rândul lor, să aprobe bugetele locale", a declarat, pentru Replica, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Întrebat cum răspunde reproșului că PNL a votat împotriva acestui buget în Parlament, cu toate că amendamentul liberalilor legat de creșterea alocațiilor a fost adoptat, Huțucă a răspuns: "A trecut un singur amendament din câteva sute. Amendamentul legat de alocații a trecut doar pe fondul unei neatenții a PSD. Într-adevăr, amendamentul acesta corectează o problemă care trenează de ani de zile, dar noi aveam și amendamente legate de infrastructură, de educație". "PSD a reacționat ulterior acestui amendament printr-o ordonanță pentru că au realizat că, având cheltuieli cu salarii, bunuri și servicii foarte mari, nu își permit să suporte și această cheltuială și să închidă pe deficit. Așa că au venit cu o soluție. Nu este cea mai bună, dar era cea mai la îndemână...", a adăugat Huțucă.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piei MINCINOSULE,nu mai face pe lupul moralist.Ai fost si cu dreapta si cu stanga,toata viata.Din aceasta cauza ai supravietuit la fisc ...ca mare SEF si probabil te vei reintoarce ...TOT SEF
2
0
Pana nu o sa ajungem noi tineri la conducerea tari nu v-a fii bine in tara noi tineri santem viitoru tari
3
0
Daca Codruta ajunge mare la CE poate sa-l aresteze pe werner ca sa am si eu voleg de celula ?
0
0
Cand erai sef Aga la Anaf tot asa judecai sau atunci bugetul era calculat in valoare cat se intoarce?Voi astia care erati sefi pe timpul PSD cu dracu de ati devenit sefi oe dreapta acum?Inteeb si eu pentru un prietem Bola.Ti-ai dracu
5
1
Nu, Werner trebuie demis
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102