REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

I-auzi! Mariana Soceanu, de la CT BUS, acuzată, din nou, că a prejudiciat societatea!

I-auzi! Mariana Soceanu, de la CT BUS, acuzată, din nou, că a prejudiciat societatea!

Mirela PASCAL 2 martie 2023 | 00:00 6280

Mariana Soceanu, fosta șefă a banilor CT BUS, nu mai are nevoie de nicio prezentare! A ieșit în evidență, prima dată, în urmă cu mai mulți ani, când a fost acuzată că a băgat mâna în visteria societății, de unde a sustras o sumă consistentă de bani. Ulterior, s-a făcut remarcată pentru valențele sale liberale, deși a fost simpatizanta fostului primar Decebal Făgădău, pe vremea când acesta conducea municipiul. După ce liberalii au preluat frâiele Constanței, iar conducerea de la CT BUS a fost schimbată, au început și problemele pentru Soceanu, în sensul că și-a pierdut funcția de director economic, ajungând o simplă contabilă. Acum, aflăm că are, din nou, probleme cu superiorii, atentând la combustibilul angajatorului, în mod nejustificat. Soceanu a ajuns să fie târâtă prin instanțe de către CT BUS, pentru recuperarea prejudiciului. Adevărat!  Nu vorbim de vreo sumă colosală, însă nu asta e ideea!

I-auzi! Mariana Soceanu, de la CT BUS, acuzata, din nou, ca a prejudiciat societatea!

Mariana Soceanu a fost, inițial, contabilul șef al fostei RATC. În urma verificării contului 426.1 ”Drepturi de personal ridicate ale salariaților”, s-a constatat că Mariana Soceanu a ridicat din casieria Autobazei Autobuze sume de bani în avans din salariul cuvenit în viitor. Astfel, în luna mai 2007 a ridicat suma de 2700 lei, în luna iunie 2007 a ridicat 2600 de lei, reprezentând salariul pe lunile august (parțial), septembrie, octombrie și noiembrie (parțial) 2007. În luna iulie 2007 a mai ridicat 2000 de lei, reprezentând salariul pe lunile noiembrie (parțial) și decembrie 2007.

I-auzi! Mariana Soceanu, de la CT BUS, acuzata, din nou, ca a prejudiciat societatea!Bogdan Niță, fostul director al CT BUS, Decebal Făgădău și Mariana Soceanu

Aceste sume urmau să fie compensate în lunile în care deveneau exigibile. Soceanu ar fi profitat de funcția sa, întocmind singură ștatul de plată și, folosind astfel banii Regiei ca un împrumut fără dobândă. Fără să țină cont de cele de mai sus, după ce Făgădău a devenit primar, Soceanu a ajuns directorul executiv al societății, ulterior fiind propulsată pe scaunul de șef al Direcției Economice, făcându-i loc lui Bogdan Niță la conducerea instituției. Tot în anul 2017, Regia ajunsese datoare la ANAF cu nu mai puțin de 27.923.828 lei, bani pe care RATC nu avea cum să-i plătească fără o eșalonare. Astfel, RATC a ajuns la o înțelegere cu ANAF cu privire la recuperarea debitului, așa că s-a decis eșalonarea plăților pentru o perioadă de 55 de luni, cu rata aproximativă lunară de 500.000 lei. Odată cu această înțelegere, autoritățile statului au pus și sechestru asupra tuturor bunurilor aparținând fostei regii, inclusiv a flotei de autobuze MAZ, pe care le-a adus cu mare fast fostul primar Radu Mazăre. Ca o paranteză, pe 4 august 2020, noua societate care a luat locul fostului RATC, CT BUS S.A., a achitat integral obligația fiscală către A.N.A.F.

Soceanu, acuzată că a permis alimentarea mașinilor CT BUS în mod nejustificat

Decăderea lui Decebal Făgădău a afectat-o și pe Soceanu care, după venirea PNL la Primăria Constanța a revenit pe postul de unde a plecat, acela de contabil șef. Anul trecut, prin vară, s-a constatat, în urma unor controale în actele societății, că a cauzat un prejudiciu ca urmare a gestionării necorespunzătoare a bunurilor societăţii, prin permiterea utilizării cardului Rezervă nr. 1 în mod nejustificat. Adică a permis, pentru sine sau pentru alți salariați… rămași neidentificați, alimentarea cu combustibil a unor autovehicule în mod nejustificat, cauzând un prejudiciu de 1.235,43 lei.

I-auzi! Mariana Soceanu, de la CT BUS, acuzata, din nou, ca a prejudiciat societatea!
Așa se face că societatea CT BUS a deschis acțiune în instanță în vederea răspundere patrimoniale, dosarul aflându-se, încă pe rol și plimbându-se de la o secție la alta. Într-un alt dosar, Soceanu contestă, la rândul ei, o decizie de sancționare. Am încercat să aflăm despre ce este vorba, însă reprezentanții CT BUS nu ne-au oferit informații, pe motiv că nu-s date cu caracter public.

Soceanu, în concediu medical prelungit...

De punctat faptul că, potrivit informațiilor noastre, Soceanu nu ar mai fi dat pe la muncă de mai bine de o lună și ceva, aceasta fiind în concediu medical. Contactat pentru a confirma sau infirma informația, directorul CT BUS Aristide Dumitrache nu ne-a răspuns.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce iti mai place sa fii iubita in gura
0
2
Dar clanul Toma nu-l vedeți ca tot neamu,fini,cumnați,cumnate, sau angajat fără concursuri. Faceți o mica ancheta sa vedeți ce se intampla cu adevărat, o sa rămâneți uimiți ce poate face clanu Toma. Dacă vreți sa vâ angajații la CT BUS luați legatura cu Toma și se rezolva %.
9
0
Praduiala gasca mazare
6
6
Daca este adevarat ca sotzul bebetului este ofiter S.R.I.atunci se explica dece tipa a ramas in functie chiar si dupa ce Fagadau a pierdut la alegerile pt.primaria Constanta,caci se stie,politia S.R.Iul si justitia lucreaza in sprijinul celor care fura din banul public.
7
9
cred ca toti au mincat de acolo.
2
4
si sotul sar putea sa aiba probleme in sistem din cauza ei, asa ca justitia trebuie sa-si faca treaba, sa aplice legea si sa recupereze prejudiciul
7
7
Atat timp cât soțul este ofițer SRI este cam greu cu mine ,stați cuminți latrailor...
6
10
mincati kkt. ati pus tunurile pe ea pt ca deranjeaza in ct bus. nu se face nimic in ct bus fara dispozitia si aprobarea managerului. cati bani v ati luat sa o muscati de kur?
20
4
O me-kedoanca h-oata asa cum sunt toti m-kedonii. Invata in familie. Parintii ii invata sa f-ure nu sa fie cinstiti. E-tnici migratori goniti de greci de h-oti ce erau si complici cu ottomani la f-urat. I-au gonit din Grecia in 1921 si i-au adus in Romania Take Ionescu m-kedon si el. Ble-stemata e-tnie.
8
10
Asa E romanul fraier .Ce tapaj ptr.o frauda de cateva mii de lei si ce ..liniste la milioanele de EURO disparute odata cu sutele de tone de cupru electrolitic(de cea mai mare puritate) ale firelor de cale ce alimentau cu electricitate troleibuzele si tramvaiele orasului .Averea prostimii s-a lasat jefuita de catre o gasca de edili nemernici
22
0
poate spuneti si cat platiti lunar mentenanta pentru validatoarele alea de carduri care nu functioneaza , si ptr sms uri care nu functioneaza in orice retea .Asta cu 3000 de lei paguba este nimic, praf in ochi fata de lucrurile care sunt aiurea la ct caruta. Si poate scapati de baracile alea ptr vandut bilete . Exista automate in orasele civilizate. Bine , daca le monatati voi sigur nu o sa mearga nimic.
6
0
Asa cum spui tu iesim in paguba si mai mare ,ramanem fara un contabil , iar un pistol si-un glont costa mai mult decat suma pe care spun astia ca ar fi delapidat-o...
10
4
1 235 Lei , asta-i suma care nu se regaseste in acte , hai sa fim seriosi...nici macar un salahor nu s-ar manji cu banii astia ! Este clar ca buna ziua ca cineva vrea sa o discretiteze , nici-un contabil din lumea asta nu si-ar risca libertatea si reputatia pentru banii astia, de-un spritz...
22
4
In China era impuscata demult. Poate si la noi daca vine A.U.R. - Noua Dreaptă la putere.
7
8
Taragane dosarul pana se prescrie fapta.
10
0
Legea se pare ca are mana prea scurta! Dumnezeu sa o mai linisteasca!
8
3
Și câte … năzdrăvănii a mai facut duduia, dar nu au ieșit la iveală ori din bunul simt/teama colegilor sau pt ca a tocat/ars hârtii care o incriminau!
11
12
Multa sanatate doamnei, am fost in multe locuri impreuna.
10
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468