REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ieftiniri record ale carburanților în România, cu litrul de benzină la 6 lei

Ieftiniri record ale carburanților în România, cu litrul de benzină la 6 lei

Valentina CAMARA 12 decembrie 2022 | 00:00 1251

Prețul carburanților în România a ajuns la nivelul din 2021, după ce litrul de benzină costă aproape 6 lei iar motorina scade spre 7 lei pe litru.

După anunțul plafonării prețului petrolului rusesc în 5 decembrie, prețul carburanților a scăzut constant în ultimele zile, ajungând la stațiile de alimentare din România la nivelul anului 2021.

Ieftinire continuă a prețurilor carburanților
Seria ieftinirilor carburanților a continuat și sâmbătă, benzina și motorina ieftinându-se cu câte 15 bani pe litru. Această ultimă ieftinire vine după trei reduceri similare de preț în cursul aceleiași săptămâni.

Potrivit aplicaților de monitorizare a prețului carburanților, sâmbătă în Capitală un litru de benzină standard costa la stațiile de alimentare între 6,11 și 6,41 lei, iar litrul de motorină standard costă între 7,26 și 7,52 lei. În comparație cu luna trecută prețul benzinei la pompă a scăzut cu aproape 12%.

Acestea sunt prețurile la pompă, formate după aplicarea compensării cu 50 de bani.

Scăderea prețurilor carburanților vin în contextul reducerii prețului petrolului pe bursele internaționale și cu intrarea în vigoare a embargoului asupra țițeiului rusesc în UE.

Guvernul ar putea renunța la subvenție


După ce în luna mai Guvernul a adoptat introducerea unei subvenții de 50 de bani la litru de benzină și motorină, atunci când prețurile combustibilului se apropiau de 10 lei pe litru, acum autoritățile iau în calcul renunțarea la această măsură.

Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a declarat sâmbătă la Prima TV că după data de 20 decembrie Guvernul va decide dacă va mai menține această subvenție.

Am cerut date de analiză cu privire la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeţi că preţul este în scădere deşi a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preţ din perspectiva tuturor pieţelor care au futures pe petrol, dar şi pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină şi motorină pentru a nu avea un efect toxic în piaţă.

De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menţine preţul aşa cum este, este o abordare.Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră şi cu mine şi cu orice cetăţean şi orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”, a declarat ministrul de finanțe, potrivit fanatik.ro . 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stati linistiti ca dupa orice ieftinire care a fost a venit o scumpire si mai mare iar pretul sa nu uitam inca mai este subventionat. Si inca ceva daca dobitoci aproba salariul minim 3000Ron Romania va fi ingropata total.
0
0
iata ca austriecii si-au facut o pomana cu fraierii romani iar propagandistii presei o dau pe plafonarea pretului cu care oricum rusii au spus ca nu sunt da acord si-i doare la basca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212