REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Iliescu, RECTORUL de la Ovidius, i-a acordat SOȚIEI gradație de merit ca să-i UMFLE SALARIUL

Iliescu, RECTORUL de la Ovidius, i-a acordat SOȚIEI gradație de merit ca să-i UMFLE SALARIUL

Replica API 23 februarie 2021 | 23:45 8147

Consiliul de Administrație și Senatul Universității Ovidius Constanța au aprobat acordarea gradației de merit pentru nouă cadre didactice din cadrul Facultății de Medicină, și nu numai. Printre acestea se află și Mădălina Iliescu, șef lucrări universitar în cadrul facultății mai sus amintite și fosta soție a rectorului Dan Marcel Iliescu.

Comisia de evaluare a dosarelor pentru acordarea gradației de merit pentru cadrele didactice titulare din cadrul Universității Ovidius, numită prin hotărârea Consiliului Facultății în ședința din 11.12.2020, s-a întrunit pe ianuarie a.c. pentru analizarea și evaluarea finală a dosarelor depuse de cadrele didactice care aspiră la această gradație. Au fost depuse nouă candidaturi de la Facultatea de Medicină iar, după analiza dosarelor, comisia a propus, spre aprobare, Consiliului Facultății acordarea gradației de merit pentru toate cele nouă cadre.

Catrinoiu a obținut punctajul cel mai mare, Iliescu ocupă penultimul loc din lista de nouă!

Dintre toți candidații, cel mai mare punctaj l-a obținut medicul Doina Catrinoiu-2692,6 puncte, urmată de Laura Mazilu-874,992 puncte, și de Claudia Ileana Mihailov- 728,28 puncte. Monica Vasile a obținut 573,81 puncte, următorul punctaj fiind obținut de Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase-468,18 puncte . Irina Tica a obținut 425,64 puncte, iar Elena Ionescu a obținut 363,95 puncte. În coada listei se află Mădălina Iliescu, cu 355,88 puncte și Ninela Rădulescu -309,072 puncte. Președintele Comisiei a fost Tony Laurențiu Hangan.

Consiliul de Administrație al UOC a avizat, pe 26 ianuarie a.c., cu unanimitate de voturi, raportul Comisiei concursului de acordare a gradației de merit aprobat de către Consiliul Facultății de Medicină, urmând a fi acordate începând cu anul 2021.

Decizia CA al Universității Ovidius Constanța

Pe 28 ianuarie a.c., Senatul a aprobat, cu unanimitate de voturi PENTRU, raportul comisiei.

Decizia Senatului Universității Ovidius Constanța

Gradața de merit va fi acordată în urma activității didactice și de cercetare din ultimii 5 ani.

Vezi AICI fișa de evaluare a performanțelor Mădălinei Iliescu.

Bani mai mulți: 25% din salariul de bază

Personalul didactic din învăţământul superior beneficiază de gradaţie de merit, acordată prin concurs. Această gradaţie se acordă pentru 16% din posturile didactice/didactice auxiliare existente la nivelul instituţiei de învăţământ superior şi reprezintă 25% din salariul de bază. Gradaţia de merit se acordă pe o perioadă de 5 ani. Evaluarea activităţii pentru acordarea prin concurs a gradaţiei de merit se realizează pe baza performanţelor obţinute în ultimii 5 ani calendaristici de activitate neîntreruptă în UOC, luându-se în considerare, în cazul personalului didactic, activitatea didactică, științifică și administrativă desfășurată sub afilierea universităţii și contribuția adusă la promovarea imaginii universității, iar în cazul personalului didactic auxiliar, contribuția adusă la dezvoltarea instituțională a UOC

Mădălina Iliescu a apărut în declarațiile de avere ale fostului din 2012 până în 2016, atunci când, la rubrica soție nu se mai specifica nimic.

Traiectoria lui Iliescu, până la RECTORAT

Daniel Marcel Iliescu a avut o traiectorie interesantă în cadrul universității.

Pe vremea când Dănuț Epure era rector, iar Petru Bordei președintele Senatului UOC, în 2012, Iliescu a fost numit pro-decan al Facultăţii de Medicină. Cu această ocazie, Iliescu și-a depus și declarația de avere din care reiese că era căsătorit cu Mădălina Iliescu, ce deținea funcția de asistent universitar în cadrul aceleiași facultăți. Când Dan Iliescu a fost desemnat în funcția de Pro-Decan al Facultății de Medicină, art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale intrase deja în vigoare și ca atare, dacă apărea o situație de incompatibilitate, aceasta trebuia rezolvată anterior preluării funcției. Despre acest aspect, Replica a scris într-una din edițiile anterioare:

Citește mai multe aici:BOMBĂ! Dan Iliescu, noul RECTOR de la Ovidius, NU va fi VALIDAT de MINISTERUL EDUCAŢIEI?

Bordei, în colaborare cu noul rector Ion Bordeianu, a reuşit să-l impună pe Dan Marcel Iliescu în scaunul de decan, în locul lui Nicolae Ceamitru, acesta din urmă dându-și demisia. Asta se întâmpla în 2014. Cu această ocazie, Iliescu, acum decan al Facultăţii de Medicină, şi-a făcut, în conformitate cu prevederile legii, declaraţia de avere de unde reiese faptul că soţia sa Mădălina Iliescu a ajuns, între timp, şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius. Soția Mădălina Iliescu a apărut în declarațiile de avere până în 2016. Atunci, soţia lui Iliescu nu mai era soţie, rubrica fiind goală. Ori au divorțat ”fictiv” ori, cu bună știință, nu și-a mai trecut consoarta în declarația de avere, conștientizând, probabil, că a încălcat legea incompatibilității. Și nici în celelalte declaraţii de avere care au urmat până astăzi Mădălina Iliescu nu mai apare.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand se produce schimbarea? Cand va fi Stere Galan director general administrativ?
0
10
Chiar doamna se lauda pe retelele de socializare ca este sotia lui in continuare.... divortul este doar de aparente vezi Doamne sunt destepti si prostesc multimea! Off, nu-i mai satura Dumnezeu, nu mai au bun simt
8
3
Stere Galan se viseaza DGA sa puna si el botul la borcanul cu miere,pana atunci pune botul la Flori Albu
5
1
Da bobita, fac meditatii ca nu vor pesedistii astia din uoc sa imi dea gradatie de merit...
5
1
De diplome, pana si universitatea din giurgiu e mai prestigioasa.
6
4
o mareeee golaneala cu medicina din constanta, stai sa vezi cu noile promotii online ce jale va fi, dar pe ei ii doare in cur, au lefuri misto tare...
13
3
Opiniaonline , la puscarie , alaturi de Aleksei Navalny . Vladimir Putin este un mare Patriot....fara el Rusia era secata de resurse , de austrieci , germani, olandezi , etc. Mai terminati cu cacanaria asta de UE !
2
8
Tot fraiera si cu gradatia maruntis... daca nu face meditatii ca Mitra acolo e banu gros
6
1
Scrieti despre Stere Galan,coada de topor a doamnei Vancea,acest libidinos ameninta si santajeaza angajatii sa ii dea informatii despre Sarbu.Cumetre,stai in banca ta ca daca ajungi DGA rezisti cam cat a rezistat si ePULICA DAN
9
1
are mai multi prof.univ dr. decat lacatusi mecanici.Asta a ajuns Romania
12
4
O panarama de maimutoi este acest hot ILIESCU. DEZASTRU ESTE CONTINUAT DE ACTUALA ECHIPA DE CONDUCERE CARE DISTRUGE UOC. STOICA, VANCEA, SARBU SI BOBE AU DECREDIBILIZAT TOTAL UOC. STIMNTOTI CA DOAR CU SPAGA POTI SA TRECI SI SA PROMOVEZI. UOC O ADUNATURA DE HOTI SI EXCROCI.
18
6
Care este ilegalitatea?! Mai ales ca sotia este, de fapt, fosta sotie, iar gradatia nu a fost acordata de rector, ci de Consiliul de administratie si Senat. Unde este deontologia de "ziaristi'?
16
21
UOC o univ de 2 lei dle Iliescu, ai o echipa de incompetenti in frunte cu jurista directoare care s-a culcat cu soferul institutiei si a facut accident cu masina univ in plimbari particulare. Se cer multe schimbari pe toate fronturile.
26
5
Unde a disparut opiniaonline? Au hackerit trolii rusi site-ul opiniaonline? Pacat! Era un site de stiri care "lupta" impotriva totalitarismului lui Vladimir Vladimirovich Putin. Opiniaonline a prezis cu ani in urma si arestarea lui Aleksei Navalny. Acum, opiniaonline este doar o trista amintire a Dumei de Stat din Rusia. Toti cetatenii Rusiei rasufla usurati. "Dusmanul" opiniaonline a fost inlaturat de catre oligarhii lui Vladimir Putin.
12
8
Traiescu bine
7
1
VIITORUL ROMANIEI.ESTE SINGURA FORMATIUNE POLITICA CARE POATE SCOATE ROMANIA DIN MIZERIA ACTUALA
13
19
E frumoasa. Bravo!
7
2
Iliescu este un spagar si plagiator in acelasi timp, ca si conducator nu a realizat nimic...rusine...
27
4
Johannis a scapat-o pe nevasta-sa de un dosar penal cu casele la ICCJ si nu a mai fost atata tragedie.
25
6
Ati prostit populatia si acum vindeti tara strainilor ! Huoooooo !!!
18
5
Si ANI probabil dorm
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218