REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

În atenţia constănţenilor: nu mai vandalizaţi maşinile parcate în faţa caselor voastre! Trotuarul nu vă aparţine

În atenţia constănţenilor: nu mai vandalizaţi maşinile parcate în faţa caselor voastre! Trotuarul nu vă aparţine

Replica API 2 noiembrie 2017 | 00:00 712

TERORIZAT de un vecin: „Îmi lasă bilete şi îmi ridică ştergătoarele”

TERORIZAT de un vecin: „Îmi lasă bilete şi îmi ridică ştergătoarele”

foto cu rol ilustrativ

Subiectul care aduce în prim plan situația legată de certurile între vecini nu este una nouă. Mărul discordiei este legat de locurile de parcare, bineînțeles, iar spiritele devin atât de încinse încât oamenii ajung și să moară, așa cum s-a întâmplat în zona Anda. De data aceasta este vorba despre un constănțean care mereu își găsește ștergătoarele autoturismului ridicate și bilete în parbriz, chiar dacă nu este vorba despre un loc de parcare amenajat, ci despre zona bulevardului Ferdinand. Legal, cel care tot recurge la astfel de gesturi se poate alege cu plângere la Poliție.

Cotidianul ”Replica” de Constanța a mai adus în discuție subiectul legat de a parca un autovehicul în fața gardului unei gospodării, situații în care cei care locuiesc acolo consideră că spațiul le aparține. ”Proprietatea se termină la limita gardului. Ce este după gard aparţine domeniului public: trotuar, stradă. Se pot lua măsuri împotriva celui care parchează pe trotuar, în dreptul imobilului, dar doar dacă blochează căile de acces, garaj, intrare în curte. Doar în aceste situaţii. Este adevărat că, la noi, simţul de proprietate este, de multe ori, împins la extrem, şi mulţi au impresia că tot ce ţine de faţa porţii, ca să zic aşa, le aparţine.

Dar este eronată această impresie. Repet, proprietatea este delimitată de gard”, a declarat, pentru „Replica”, la acea dată, Ionuţ Dumitru, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. Iar situația este aceeași și în cazul locurilor din zonele blocurilor, care nu sunt rezervate de locatari la Primărie. Printr-o astfel de situație trece un constănțean care locuiește în zona cunoscută ca cinema Republica.

”Nu este un loc de parcare amenajat, adică să plătească pentru el la Primărie. Nu, este vorba de bulevardul Ferdinand, la cinema Republica. Locuiesc acolo nu de mult timp și parchez pe unde găsesc, zona fiind oarecum limitată din acest punct de vedere. Dar fără să ocup locul cuiva. Și de fiecare dată când las mașina pe Ferdinand îmi găsesc ștergătoarele ridicate și bilete în parbriz prin care sunt avertizat să nu mai parchez acolo, pe locul lui. M-am interesat, nu e locul nimănui. Când e ocupat, e ocupat, dar când e liber, parchez. Și m-am săturat de toate aceste amenințări, ca să zic așa…”, a declarat, pentru ”Replica”, un constănțean.

Reprezentanții Primăriei au precizat faptul că, dacă este vorba despre domeniul public (și nu plătește nimeni pentru loc de parcare), se merge pe sistemul ”primul venit” sau ”mica înțelegere”. În ceea ce privește faptul că bărbatul care tot găsește bilet în parbriz se simte șicanat și amenințat, el poate depune plângere la Poliție.

Liliana CHIRU

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/scandal-in-zona-anda-un-barbat-a-murit-din-cauza-unei-parcari-287819/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
......cred ca fiecare ar trebui sa-si parcheze caruta in fata curtii sale, parcarea din zona blocului, etc .......cred ca este o gaselnita a primariei - pt. a-i determina sa plateasca locuri de parcare.......daca este domeniu public, de ce nu vine Primaria sa deszapezeasca si locurile de parcare....de fapt, la Constanta, nici strazile principale nu sunt deszapezite....mi-e sila......
2
1
Cei care au dat aprobari de constructii imobile fara locurile de parcare aferente saltati de DANA, contravaloarea respectivelor locuri constituind-u-se in prejudiciu.Adica spaga ajunge inapoi la buget!
2
0
Va rog un raspuns zi de zi avem aceleasi probleme cu parcarea ore intregi dela orele 2 dim pina la orele14 dupa amiaza cind se trezesc din somn lasa masinile in fata spatiilor comerciale blocheaza calea de acces usa de aprovizionare spun ca au drep e domeniu public
0
1
daca trotuarul din fara proprietatii este domeniu public, de ce ma-ta-n cur tu primarie vii sa ma amendenzi daca nu este curat. ii faci jocul Polarisului futuva-n gura de borfasi.
3
1
Da, magazine la parterul blocurilor,care-si fac aprovizionarea pe usa de acces in market, blocand trecerea si accesul in blocul in care locuiesti.Daca mai trebuie sa treaca si un carucior cu copil mic, iei la sters cu hainele masinile nesimtitilor de distribuitori, pe care nu' i vede nimeni.Cumva legislatia prevede numai reguli sau nereguli in trafic nu si referitoare la parcari si opriri ale autovehiculelor?! Politia pune radarul sa inregistreze viteza in rest fiecare cum il taie capatana.
4
0
Asa face si un prost din Mangalia, care isi parcheaza Mertanu de cand era bunica fata mare intr-un anumit loc.Ridica stergatoarele masinilor care parcheaza pe "locul lui" !
3
0
Trotuarul este domeniu public. CORECT ! Dar de ce trebuie sa raspundem daca sunt gunoaie SAU iarna primim amenda daca nu dezapezim. Daca tot este DOMENIU PUBLIC de ce nu raspunde primaria si raspund cei de la case ?
19
1
catre Dobrogeanu Gherea- este vorba cumva de dr Denislam Dogan? daca da- sotia nu este moldoveanca , e din Tg Mures...iar fii-sa a terminat facultatea de medicina privata la Arad si e mare oftalmolog... de bani gata,traiasca TATICU"sunt tupeiste si ea si ma-sa din totdeauna.Apropo, ma-sa a fost profa de Romana!!!!
7
0
daca tot compui un articol despre cei care lasa auto in fata caselor, te rog sa citesti legislatia si sa scrii alt articol prin care sa specifici ca conducatori auto NU AU VOI SA LASE AUTO IN FAT PORTILOR DE ACCES , GARAJELOR SI LA 5 M DE INTERSECTIE PE CONTRASEN SI CE AMENZI PRIMESC ACESTIA.
8
1
Spagile curg pentru imobilele ce se ridica in continuu fara sa fie prevazuta parcare pentru prostii care se muta acolo. Inca e bine - romanul este prost si tace si inghite. Strada Fulgerului sta inchisa de o luna. Alooooooo primare esti un mare nesimtit
14
0
de ce nu luati masuri impotriva celor care si-au ingradit abuziv locul de parcare sau au scris cu vopsea nr masinii pe asfalt , sau ocupa cu diverse obiecte , inclusiv magazinele care pun una sau doua lazi in fata ? pe noua faleza din Mamaia in dreptul fiecarei terase era cel putin retinut abuziv ....cu bidoane de 5l sau lazi ???????
12
2
Problema apare cand cel care parcheaza ocazional in fata casei isi lasa mizeria din masina acolo-sticle goale, pachete de tigari , servetele, etc.....
17
2
Dar sa.ti gasesti vesnic ocupat locul pe care.ti parchezi masina in fata casei tale este normal ?? Si daca cei ce fac zilnic asta si.au pus tablite "Parcarea interzisa " in fata imobilelor in care.si desfasoara activitatea si locuiesc , si .si lasa masinile in fata casei tale , tot normal vi se pare ?? In cazul asta sunteti complet ticniti !!
13
6
Sa veniti pe Dobrogeanu Gherea sa parcati in fata casei unui dr oftalmolog. Iese moldoveanca de nevasta, profesoara cica, si incepe scandalul. Tipic pentru moldovenii vasluieni. Cand vine dihania de fii-sa de 150kg in viu, si parcheaza in fata casei altuia, vecini nu fac scandal. Dar moldoveanca urla, se da cu curul de asfalt ca ea si-a cumparat casa sa aiba loc de parcare. Vai de linistea noastra de cand venetica asta s-a mutat la noi pe strada. Noi, oameni civilizati inca o mai toleram.
18
1
Noi ne certam ca prostii pentru ca altii si au luat spagi din primarie si cred ca , continua exact cu aceeiasi problema sau legislatia este de cacat , deoarece nu este posibil sa dai tu , primarie , autorizatii de constructie la ditamai blocurile , viloaiele care se ridica pe orice spatiu in constanta si care mai au si spatii comerciale la parter sau sint sedii de birouri , cu doua , trei locuri de parcare , eu pastia i as linsa astia trebuiesc trasi la raspundere , colcaie primaria de inspectori al dracu daca isi misca vreunul curul afara din birou sa controleze ceva , doar spaga.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369