REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

În SECȚIA de POLIȚIE, se intră fără MASCĂ, în plină PANDEMIE

În SECȚIA de POLIȚIE, se intră fără MASCĂ, în plină PANDEMIE

Replica API 17 martie 2021 | 14:26 2088

Purtarea măștii chirurgicale de protecție îi poate ajuta pe cei sănătoși dintre noi, dar asimptomatici, să nu îi infecteze și pe ceilalți din jurul nostru cu noul coronavirus. Într-o lume idealistă, nimeni nu ar privi purtatul măștii drept o obligație, ci ca pe un act de fraternitate față de semenii noștri. Și totuși, încă există sute de persoane care nu doresc să poarte mască, fie pentru că nu cred în existența temutului virus, fie pentru că se opun regulilor implementate de autorități în lupta neîncetată cu pandemia. Un astfel de caz a avut loc și la Postul de Poliție din Castelu.

Până unde ajunge sfidarea regulilor sanitare

O femeie a fost amendată cu amendă contravențională în cuantum total de 1.000 de lei după ce a intrat în sediul de Poliție situat pe raza comunei Castelu fără a purta mască de protecție. Mai exact, în sarcina femeii s-a reținut faptul că în data de 30 noiembrie 2020, la ora 14:10, aceasta a intrat în sediul Postului de Poliție Castelu, refuzând să poarte mască de protecție. La scurt timp aceasta a depus plângere împotriva Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța - Postul de Poliție Castelu, înregistrată la Judecătoria Medgidia, solicitând ca prin hotărârea ce se va pronunța în cauză să se dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare.

Ce a decis instanța în acest caz

Pe cale de consecință, instanța constată că, din probele administrate în cauză, nu rezultă o altă situație de fapt decât cea consemnată în procesul-verbal contestat, apreciind că, în mod corect, a fost reținută în sarcina petentului săvârșirea contravenției prevăzute și sancționate de 65, lit. h) din legea nr. 55/2020 și art. 66, lit. a) din legea 55/2020.

În ceea ce privește legalitatea sancțiunii aplicate, instanța apreciază că amenda respectă dispozițiile art. 21 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001, în conformitate cu care sancțiunea se aplică în limitele prevăzute de actul normativ și trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, ținându-se seama de împrejurările în care a fost săvârșită fapta, de modul și mijloacele de săvârșire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum și de circumstanțele personale ale contravenientului și de celelalte date înscrise în procesul-verbal, având în vedere și necesitatea respectării regulilor minime, petenta nefăcând dovada unor împrejurări care să justifice diminuarea amenzii sau aplicarea sancțiunii avertismentului.

Astfel, instanța respinge, ca neîntemeiată, plângerea contravențională formulată de femeia A.A. împotriva procesului verbal încheiat la 30.11.2020 de intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța - Postul de Poliție Castelu.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu nu port masca si nu ma vaccinez ca ma citit pe feisbuk despre vaccinuri si acum ma pricep si eu de meserie sunt tractorist dar am inceput sa ma pricep si la medicina
1
0
fara masca fara numar
0
1
Si la Primaria Baneasa se poarta aceasta moda fara masca de catre unii salariati
3
0
Pe mastile voastre. Si asa nu sunt bune de nimic. De cand port masca tusesc incontinuu.
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212