REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

În Terminalul Sosiri de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor fi montate aparate cu ultrasunete pentru a goni rozătoarele

În Terminalul Sosiri de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor fi montate aparate cu ultrasunete pentru a goni rozătoarele

Replica API 20 noiembrie 2018 | 23:32 540

Automatul de băuturi și snack-uri din terminalul sosiri a Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, unde un cititor „Replica de Constanța” a semnalat prezența șoarecilor, aspect dovedit și prin fotografiile transmise ziarului, va fi înlocuit de furnizor. De asemenea, potrivit reprezentanților aeroportului, vor fi realizate noi acțiuni de dezinsecție și deratizare.

Cotidianul „Replica de Constanța” semnala, în ediția de sâmbătă, 17 noiembrie a.c., faptul că în terminalul sosiri a aeroportului de la Mihail Kogălniceanu sunt șoareci. Situația a fost semnalată de un cititor al cotidianului, care a constatat, vineri seara, 16 noiembrie a.c., că dulciurile și pungile dintr-un automat de snack-uri erau roase.

Având în vedere cele semnalate, reprezentanții Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” a transmis cotidianului „Replica” următoarele precizări:

„În prezent există un contract de prestări servicii încheiat în data de 20.12.2017 având ca obiect prestarea serviciului de „Dezinsecție și deratizare spații din incinta aeroportului”, în conformitate cu Ord. nr 18/2008 privind aprobarea Normelor de igienă pentru transporturile de personae - aeroporturi si Ord. nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și a recomandărilor privind mediul de viață al populației, actualizat; ultima dezinsecție și deratizare a fost facută în data de 9.10.2018; prestarea serviciilor de dezinsecție și deratizare se face periodic, conform contractului; în situația în care dezinsecția și deratizarea trebuie repetate în acest interval, prestatorul o va face în mod gratuit de câte ori este necesar, în maxim 24 de ore de la solicitarea beneficiarului; totodată, în prezent există în Terminalul Plecări un număr de 9 aparate profesionale cu ultrasunete și pulsuri ultrasonice pentru alungarea soarecilor și sobolanilor, fiecare având raza de acțiune de 600 mp”.

„Ca urmare a celor semnalate, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a luat următoarele măsuri: s-a înaintat cerere către furnizorul automatului de băuturi și snack-uri în vederea ridicării acestuia și înlocuirii în conformitate cu legislația în vigoare; s-a solicitat prestatorului de servicii de dezinsecție și deratizare noi acțiuni cu acelaș scop; s-a dispus o nouă analiză în vederea identificării zonelor sensibile actuale, cu scopul achiziționării unor noi aparate cu ultrasunete pentru a alunga rozătoarele, ce vor fi montate și în Terminalul Sosiri pentru a întări acțiunile de dezinsecție și deratizare ce au loc în conformitate cu legislația în vigoare”, a adăugat directorul aeroportului, Bogdan Ionuț Artagea.

F.B.

Citește și: Terminalul sosiri de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, 'invadat' de şoareci

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De frica ca soarecii sa nu depuna reclamatie la OPC pt toxiinfectie alimentara si la DNA plus ambasade departametul emigrari,ati facut ce ati facut si vreti sa le inchideti cu gura cu un aparat? Nu se lasa soarecii suparati din cauza conducerii administrative a Constantei si au decis ca doi dintre acestia sa fie sacrificati la cate o partida de sex cu Lizeta si Corina pt buna desfasurare a demararii procedurii necesare emigrarii lor pe un alt aeroport de preferinta in europa
1
0
Sa incerce si cu laser si bai de namol , sa fie tratamentul complet, nu mai au soricei probleme cu reumatismul !
2
0
Cu ultrasunete ca sunt bune pentru genunchi.
2
0
Relule ce fumezi frate
1
0
Eu am vazut cum un avuon era pilotat de 2 soareci.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614