REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În TOMIS PLUS, GHENELE sunt GOALE și GUNOIUL... pe LÂNGĂ!

În TOMIS PLUS, GHENELE sunt GOALE și GUNOIUL... pe LÂNGĂ!

Replica API 8 decembrie 2021 | 14:14 2787

Constănțenii riscă amenzi usturătoare

În Constanța se pare că educația se poate face doar prin sancțiuni aplicate. Toți cetățenii vor un oraș mai curat, însă, schimbarea să nu înceapă de la ei. Așa se întâmplă și într-un complex nou construit din Tomis Plus, cartier de tineri, acolo unde tronează o problemă și anume… lipsa bunului simț. Cu pubelele goale, locatarii zonei preferă să facă munți de gunoaie, lângă. De ce? Ei bine, iată și răspunsul: se murdăresc pe mâini, sau, mai rău, iau Covid de pe ușile pubelelor.

În municipiul Constanța, în zona de blocuri, colectarea deșeurilor se realizează zilnic. Punctele de colectare sunt dotate cu recipienți de colectare care au o capacitate de stocare corelată cu numărul de utilizatori arondați. În cartierele de case, ridicarea deşeurilor se face săptămânal conform unui grafic stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile menajere trebuie scoase în pubelă și doar în ziua stabilită împreună cu operatorul de salubritate.

Cu toate acestea, există constănțeni care nu dau dovadă de bun simț și nici de spirit civic.

Cu o astfel de problemă se confruntă și locuitorii complexului Daria Residence din cartierul Tomis Plus… ghenele goale și munți de gunoi lângă. „Stau și mă gândesc oare ce ar trebui să facem să rezolvăm problema asta? Pubelele în interior sunt pe jumătate pline pentru că unora le este scârbă să deschidă ușa să arunce gunoiul lăsându-l afară, pe jos. Covidul nu îl luați de pe mânerul ușii sau al sertarului ci de la TV. Deschideți ușa aia și aruncați gunoaiele în interior că s-a umplut tot cartierul de gunoaie! (…) Până rezolvă ei (n.r. proprietarii complexului Daria Residence) cu tomberoanele haideți să nu aruncăm cutiile întregi în gunoi ca îl umplem imediat. Știți vorba aia “de Crăciun să fim mai buni”? Hai să îi facem surpriză moșului să fim mai buni înainte să vină!”, a transmis un constănțean.

Dar nu e prima oră când spiritul civic al unora care locuiesc aici este pus la îndoială. Gunoiul este aruncat, inclus în copaci, direct de la etaj, sau pe jos.

Amenzi usturătoare pentru cei nu colectează selectiv

Reamintim cu această ocazie că nerespectarea obligației legale de colectare selectivă a deșeurilor provenite din activitatea proprie a agenților economici, separat pe categorii de deșeuri: menajer și reciclabile- hârtie, carton, plastic, metalice se sancționează conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice.

126 de sancțiuni aplicate într-o săptămână

În ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de Poliția Locală, în continuare, agenții se confruntă cu noi situații. Astfel, săptămâna trecută, au fost aplicate 126 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 79 100 lei, după cum urmează: 125 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 59 100 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc); 1 sancțiune conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 20 000 lei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daca nu ii supravegheaza nimeni. Primaria incaseaza taxa de salubrizare si gata - nu o intereseaza nici cum arunca constantenii gunoiul nici cum strang prestatorii de servicii gunoiul. Comparati cu alte orase? Greseala, ca aia nu au primar amiral.
0
0
a adunat toate laturile societatii oras de cocalari cu aere de interlopi nespalati toate jegurile din galati braila tulcea slobozia vrancea educatia trebuie facuta cu parul si legea aplicata
6
1
imputit cartier al constantei....
5
1
Cartier de ...smecheri, lux...etc
7
1
Cei mai multi constanteni sunt mizerabili . Am avut neplacerea sa intru in foarte multe locuinte . Profesia ma obliga sa intru si sa constat cat de mizerabili sunt . Asa ca nu ma mira .
10
1
Cum ar putea sa incape atata gunoi in cutiutele alea?
8
4
Zona de Nord. Auzi tu!
2
0
Ghetto hohoho
2
0
Chichi de unde ai tras concluzia ca in Tomis Plus stau bogatii si elevatii? Invidia bat-o vina..tot aceleasi marle ca tine sunt si acolo stai chill
3
2
Deh, asa se intimpla unde stau bogatii si elevatii. Pur si simplu mi-e scirba de astfel de asa zisi oameni.
6
0
La modul cum arata , nu par a fi ghene
4
1
ce sanctiuni aplicati directorului de la herghelia mangalia????? care ia taxa de la dezvoltatori imobiliari!!! sai lase sa arunce zeci de masini de moluz !!!se vede din drumul national si nimeni nu ia masuri sau poate cei de la mediu stiu si primesc si ei cota
6
1
de ce nu se pun mai multe ,tomberoanee, k e necesar.unde sa puna lumea. gunoiu? sau sa vina mai des sal colecteze, noi platim taxe dar degeaba ,orasu e , vai de mama kui,mergeti la brasov.mare diferentaa de 50 de ani luminaa
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108