REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Încă o reclamaţie ÎMPOTRIVA POŞTEI ROMÂNE, pe litoral!

Încă o reclamaţie ÎMPOTRIVA POŞTEI ROMÂNE, pe litoral!

Replica API 2 decembrie 2017 | 00:00 451

Instituțiile de stat au fel de fel de reguli care mai mult pun bețe în roate oamenilor decât să îi ajute. Acest aspect este reclamat de o mămică din Constanța, indignată de faptul că Poșta are o regulă absurdă: nu lasă alocația copilului decât mamei, nici măcar tatăl, cu care este căsătorită cu acte în regulă, pe numele căruia este copilul, neavând dreptul să primească cei câțiva zeci de lei.

Mămica din municipiul Constanța a sesizat redacția „Replica de Constanța” cu următoarea situație: „Primim alocația copilului prin Poștă. În zilele când trebuie să vină poștărița cu banii, trebuie să fiu în permanență acasă, să nu o ratez. Altfel, trebuie să merg până la sediul Oficiul Poștal 1 pentru a ridica alocația. Nu înțeleg de ce poștărița nu poate lăsa banii soțului meu, tatăl copilului. Suntem căsătoriți, copilul este pe numele lui, așa cum se poate constata foarte simplu din certificatul de naștere. Cu toate acestea, poștărița refuză să îi lase și alocația, motivând că doar eu, ca mamă, am acest drept. Dar tatăl de ce să nu aibă dreptul?”.

Am sesizat reprezentanții Poștei Române cu privire la problema ridicată de constănțeancă, iar aceștia au subliniat că pentru ca tatăl să poată primi alocația de 82 de lei este nevoie de procură specială autentică.

„În ceea ce priveşte refuzul factorului poştal de a achita alocaţia unui alt membru din familie decât titularul, este motivat de prevederile încheiată între Casa Naţională de Pensii Publice şi Poşta Română, art. 14: Plata se face direct destinatarilor care se legitimează cu buletinul de identitate sau mandatarilor acestora, pe baza de procura specială autentică. Alocaţia soseste pe numele mamei copilului şi se achită numai acesteia, tatăl neavând procura în acest sens”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pensia intra pe card in data de 14 ale lunii, iar talonul aferent il aduce postatita pe 25-27 ale lunii.Sunt nereguli datorate proastei organizari, pe care posta le atribuie lipsei de personal.
1
0
@maria.Casa de pensii impune distribuirea cupoanelor doar titularilor pe semnatura!
1
0
Am pensia pe card dar cuponul nu il lasa la cutie _trebuie sa stau acasa --posta e de vina sau casa de pensii?
2
0
Faceti-va cont di intra pensia sau alocatia in cont. Normal ca postarita nu da banii sotului daca ala ii ia si ii bea apoi mamicuta o reclama pe postarita?
2
0
O sugi tu mai tare . posta in faliment . niste nesimtite la ghiseu ramase din alta epoca huoooo
3
3
Asa este, are dreptate Adi chiar daca primesti pensia pe card, talonul de pensie vine prin posta de la Casa de pensii.Nu se dau banii decat personal, dar cuponul de ce sa nu-l dai unui membru al familiei ca nu inteleg?Plus ca nu stii o data fixa, ce sa mai vorbim de ora, cand vine acel cupon, iar daca nu esti acasa intregesti cozile la posta.
4
2
Sugi pula.
1
9
vai de ei de postasi fie canicula fie zapezi tarasc gentile alea sa duca pensiile si plicruile acasa la pensionari. si sunt atatea hahalere care nu muncesc nu vor pe 12 milioane mai bine stau pe pomana. Bine ca va luati de oamenii muncitori.
11
8
Regii nationale de importanta strategica si care-ar trebui sa ramana sub controlul statului-nu cel paralel,brusc nu sunt rentabile si trebuiesc"privatizate".adica Posta,CFR Calatori si Marfa,Porturile Maritime si Fluviale,Tarom,Garile,Spitalele,Scolilesi cam tot ce e de importanta nationala.Brusc nu mai sunt rentabile!Flota comerciala la fel "n-a fost rentabila".
5
3
Primeam facturile Enel si Telekom la cutia postala. Mi-am creat conturi electronice pe site-urile celor doi furnizori. Acum primesc facturile online. Nu mai stau sa astept venirea lor la cutie. Si nu mai "chinuiesc" niciun postas. Nu mai depind de el. Haideti sa-i "ajutam" sa se duca invartindu-se!
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218