REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Încă puţin şi-i gata! CNAIR mai face un studiu de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa - Tulcea

Încă puţin şi-i gata! CNAIR mai face un studiu de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa - Tulcea

Replica API 20 martie 2019 | 23:11 491

Lucrările, cândva în secolul acesta

Lucrările, cândva în secolul acesta

Drumul expres Constanţa- Tulcea va fi gata cândva, probabil secolul acesta, iar optimismul este alimentat de ultimul demers al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care s-a hotărât să mai realizeze un studiu de fezabilitate.

Acesta va costa 30 de milioane de lei (circa 6,6 milioane de euro) şi va fi finalizat, cel mai devreme, în mai 2021, fără a pune la socoteală aici inevitabilele contestaţii şi alte întârzieri specifice. În urmă cu cinci ani, CNAIR mai făcuse un studiu de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa- Tulcea, pe care a dat 6,3 milioane de euro.

CNAIR a lansat licitaţia pentru “Elaborare Studiu de fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Constanţa – Tulcea”. Ofertele pot fi depuse până pe 6 mai 2019, dată la care vor fi şi deschise. Durata de realizare a studiului este de 24 de luni, iar valoarea contractului este estimată între 24.815.551,81 lei şi 29.326.561,23 lei, fără TVA.

Drumul expres Constanţa- Tulcea face parte din Master Planul General de Transport al României şi este inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014- 2020. Potrivit CNAIR, “proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Ovidiu şi Tulcea, acesta făcând parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru Drumul Expres cu denumirea generică “Dobrogea Expres”, indicativ DX8 cuprins în MPGT şi care realizează legătura între localităţile Constanţa- Babadag- Tulcea- Isaccea- Măcin- Brăila”.

În 2014, anunţau începerea lucrărilor în 2016

Despre drumul expres Constanţa- Tulcea, menit să lege litoralul de Delta Dunării, se vorbeşte de mai bine de un deceniu, subiectul fiind periodic reîncălzit de autorităţile care se jură că îl vor termina imediat, că doar ele fac autostrăzi, nu circ.

Acum cinci ani, în mai 2014, CNAIR plătea 6,3 milioane de euro pentru un studiu de fezabilitate, iar preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, anunţa că lucrările vor începe în maxim doi ani, adică în 2016. Suntem în 2019, studiul de fezabilitate ar urma să fie gata în 2021, astfel încât putem spera, totuşi, că s-au născut măcar cei care vor apuca să lucreze pe şantierul drumului “Dobrogea Expres”.

În 2019, ministerul zice că în 2040 îi taie panglica

Potrivit Ministerului Transporturilor, drumul expres DX 8 Constanţa – Tulcea – Brăila este prevăzut a fi construit în trei etape. Prima fază a proiectului, reprezentată de construcţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila urmează a fi realizată în perioada 2014 – 2020, faza a doua, Măcin – Tulcea, în perioada 2021- 2030 şi faza a treia Constanţa – Tulcea, în perioada 2031 – 2040. În acest moment, investiţia se află de abia la începutul primei faze, de ridicare a Podului rutier peste Dunăre de la Brăila, un contract de 433 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai bai prostior nu e mai bine sa va dau salarii decat sa va fure astia cu studii de fezabilitate din astea indiferent de ce partid este la guvernare?
3
1
Domnilor Daca tot furati ca in codru , faceti studiu pentru studiu al studiului....sifonati bani cu lopata....macar aveti bunul simt sa si construiti ceva. Chiar si supraevaluate , sa fie loc si de spagile voastre.
3
2
E facuta de Teldrum se stie
3
0
Faceti un drum cu masina pana la Navodari sa vedeti cum arata noua sosea dintre Constanta si Navodari. Nu s-au terminat toate lucrarile si e deja plina de gropi. Probabil ca se va repara la vara
5
0
Indiferent de cum isi schimba numele,aceasta companie este un exemplu asa de prost,incat poate castiga bani prin punerea la dispozitie in cadrul scolarizarii altor companii din lume,ca exemplu negativ si perseverent in negativitate.Absolut nici un govern nu a reusit sau nu a dorit cu adevarat sa faca ceva bun in aceasta problema. O groapa in care se arunca bani cacalau,mafioti cu acte in regula,soferi pagubiti si prostiti ca de tigancile care cica fac vraji ,,albe''. Demolare pana la ultimul om si surub,facut ceva nou si bun,asta trebuie neaparat.
4
0
Dl director CNAIR..cati km de drum se faceau cu circa 13 mil de euro? Ne miram de ce nu avem drumuri..pt ca baietii cu gulere albe cu cei din aparatul central - Min Trans, CNAIR...sifoneaza banul public. Asa ajung multi miliardari de carton..pe copy paste! Chiar nu se stiu prbl drumului...?!
9
0
Ministerul transporturilor spune ca in 2040 o sa fie gata drumul ? Pai fututi mortii matii de minister de cacat. Bagami-as pula in guvernantii mortilor vostri, voi astia care nenorociti tara asta, si aveti impresia ca o sa ramaneti pe viata acolo. Va doresc , voua tuturor implicati in proiectul asta mare, ca pana in 2040 sa muriti toti impreuna cu toata familia voastra de martalogii pulii. Cancer in gat sa faceti, si sa nu apucati niciunul din familia voastra, anul 2040. Sictir ...
5
1
Daca se accesau fonduri europene se faceu drumuri si autostrazi si in Romania aproape gratis cum s-au facut si in alte tari singura diferenta era ca astora de la putere nu le intra aproape nimic in buzunar.Asta e daca cei care au fost pana acum la putere oameni s-au facut pe spatele prostimi mam trezit eu ala corectu care in loc sa trag pt.mine ca toti ceilalti le creez prostimi conditii asa gandesc politicieni.Toti cei care au avut puterea au folosito pentru ei nu pentru tara,au mai dat ceva si la popi sa se roage pentru ei.
11
2
Nu apucam noi in aceasta viata,poate dupa reincarnare dar daca aveti organele pentru donare nici atunci!
8
0
Ce ai facut DNA , l ai avut in mana pe Narcis si l ai scapat ?
4
1
Asa se cheltuie banii publici..aiurea..o sa urmeze in cativa ani inca un studiu si tot asa. Romania te iubesc!
14
0
Autostrada vama veche
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212