REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Încă un contract pentru iluminatul public din Constanța. Câștigătorul este o 'surpriză' uriașă

Încă un contract pentru iluminatul public din Constanța. Câștigătorul este o 'surpriză' uriașă

Replica API 17 decembrie 2019 | 00:00 821

Ofertă de preț de nerefuzat

Ofertă de preț de nerefuzat

Primăria Municipiului Constanța a încheiat pe 12 decembrie a.c. un contract pentru servicii de mentenanță a iluminatului public, iar numele câștigătorului nu este nici o surpriză pentru cei care au urmărit cine aprinde becurile de pe străzile tomitane în ultimii ani. Surpriză a fost mai degrabă faptul că încă o firmă a depus ofertă la procedura de achiziție a primăriei, însă în zadar, întrucât câștigătoarea a reușit să coboare valoarea contractului de la aproape 4 milioane la nici 2,9 milioane de lei.

Primăria Constanța a atribuit pe 12 decembrie 2019 un contract pentru ”Lucrări de reparații pentru menținerea inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanța”.

Dar iată ce spune primăria:

”Întrucât iluminatul reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizaţiei, pentru crearea unor condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţii populaţiei, pentru scăderea accidentelor rutiere, pentru scăderea numărului de agresiuni împotriva persoanelor şi ţinând cont de sesizările primite de la cetăţenii municipiului Constanţa, (stâlpi avariaţi, lămpi arse, corpuri defecte, etc.) se impune achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiului Constanţa.

De asemenea, se va asigura menţinerea şi întreţinerea locurilor de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa, respectiv cabine pază, fântâni arteziene, platforme biciclete, organizare evenimente.

Obiectul prezentului contract îl constituie achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea, inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public în municipiul Constanţa precum şi a locurilor de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa”.

Contractul a fost încheiat în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 16 septembrie 2019. Luată probabil de val, după o așa expunere de motive a primăriei, o firmă din București s-a trezit și ea să depună o ofertă pentru contractul din Constanța, dar a fost imediat liniștită de câștigătoarea (de drept?) a serviciilor de iluminat din orașul de la malul mării. Evident, vorbim aici despre mereu câștigătoarea Luxten Lighting Company SA, care va încasa de această data 2.888.190,82 lei, fără TVA, în condițiile în care valoarea estimate inițial se ridica la 3.915.000 lei.

În Dosarul Retrocedărilor

Firma perdantă, Flash Lighting Services SA, este condusă de Dan Vătăjelu și a mai încercat și în trecut să obțină contracte de iluminat public la Constanța, oraș unde patronul său are interese puternice. Astfel, Bogdan Gabriel Sandu, acționarul majoritar al grupului de firme Flash, din care face parte și Flash Lighting Services SA, a fost unul din protagoniștii celebrului dosar al retrocedărilor ilegale din Constanța.

Luxten aprinde lumina la malul mării

Revenind la Luxten, firma controlată de milionarul Claudiu Rădulescu a prins cam tot ce înseamnă contract de iluminat public în Constanța ultimilor ani, fie că vorbim de capital de județ, fie de alte localități sau companii publice. Astfel, iluminatul de sărbători din această iarnă din orașul Constanța, în valoare de 5,4 milioane de lei, iluminatul podului de la Medgidia (un milion de lei), iluminatul drumurilor naționale de la malul mării din administrarea CNAIR (21 milioane lei), reparația rețelelor ENEL (90 de milioane de lei), sunt doar câteva din cele mai importante contracte primit de la Luxten în Constanța, doar în ultimul an.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e bezna in oras, ce iluminat visati
2
0
cum a coborat asa brusc valoarea contractului?s-a stiut ce oferta are celalalt?si cine plateste diferenta de contract de pana acum?sau cine vine sa investigheze?
3
0
Iluminatul este de tot rasul, mai ales trecere aia cu ledurile in ea, a mers o singura noapte, acum cateva zile au reparat, dar aseara, surpriza, nu merge. Intersectia de la Dacia cand o luminati?
5
0
Ati distrus iluminatul dupa schimbat ea stalpisori. Vezi bd Tomis de la T3 in sus si in jos
5
1
sunt oamenii lui mazare toate firmele care se ocupa de constanta sunt a lui mazare ce dracu de parca nu stiti ala sta la parnaie si ii vin bani
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272