REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Incendiu la 'Matei Balş' - Cioloş: Trebuie asumată situaţia ca atare şi reformat sistemul fără milă

Incendiu la 'Matei Balş' - Cioloş: Trebuie asumată situaţia ca atare şi reformat sistemul fără milă

Replica API 30 ianuarie 2021 | 00:00 1414

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş transmite condoleanţe familiilor care au pierdut aparţinători în incendiul de la Spitalul Matei Balş, subliniind totodată importanţa unei asumări politice şi a reformei.

Dacian Cioloş

"Condoleanţe familiilor care au pierdut pe cineva drag la Spitalul Matei Balş. Scriu aceste cuvinte cu sufletul împovărat de această dramă şi ştiu că e posibil să nu fie ultima oară când va trebui să trecem prin aşa ceva. Sistemul a fost distrus sistematic în România şi rezultatul nu poate fi altul până când nu vom înţelege că dacă nu există asumare politică vom continua să plătim în vieţi omeneşti. Scenariile tragediilor prin care pot trece cetăţenii nevinovaţi sunt nesfârşite. Atât de gravă este situaţia. Nici nu vreau să mă gândesc la posibilitatea unui cutremur sau a unor alte dezastre naturale. Până acolo, avem defecţiuni care nu ar fi trebuit să apară şi iată că ele lasă în urmă familii distruse", a scris Cioloş, vineri, pe Facebook.

Acesta consideră că "orice ezitare sau îndoială" în ce priveşte reformarea sistemului actual "se va plăti" în viitorul apropiat.

"Sunt convins că urmează anchete şi se vor găsi vinovaţii, dar ştim împreună că acest fapt nu va repara în niciun fel pierderea familiilor îndoliate. E nevoie de mai mult. Trebuie asumată situaţia ca atare şi reformat sistemul fără milă. Orice ezitare sau îndoială se va plăti în viitorul apropiat. Un proverb chinezesc spune că: 'Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum'. Prefer ca cei de peste 20 de ani să nu ştie că am muncit noi acum ca ei să nu se afle în pericol, decât să-şi plângă apropiaţii pentru că ne-am împiedicat noi acum în sensibilităţile politice ale unuia sau ale altuia", a menţionat liderul USR PLUS, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da-le ma in pula mea de sputale, ca oricum sunt pline de medici incompetenti, asistente nefutute, gardieni spagari, gandaci, sobolani, carcalaci, mancare proasta si boli cat cuprinde...da-le in pula mea sa arda toate pana la temelie, sa nu scape nic unul, si sa se ia tot de la 0
1
3
Urgent demisia lui catu si a celorlalti nepregatiti dupa modelul Ponta si Colectiv. Plavanul tace si se da pe schiuri. Asta este Romania pe care prostii au votat-o
5
0
boss, tu crezi ca astia stiu despre astfel de cazuri?si daca ar stii, i ar durea in cot!unul era la ski, altul isi dadea cu parerea pe live, nimic concret...
5
0
cand va priviti in oglinda ce le puteti spune miilor de copii ce plang dupa parintii plecati departe pt o paine,copiilor ce se culca flamanzi ,copiilor ce merg cu ghetele rupte km buni pe jos pana la scoala,...aveti puterea sa priviti in ochi copii astia?
5
0
Reforme la parandarat
5
0
Voi astia care ati guvernat si va dati cu parerea acum, ar trebui sa va adnam pe toti in cladirea guvernului, inchisi pe din afara si incendiati sa simtiti si voi orin ce au trecut iamenii aia
5
0
explicale-idiotilor ca in 30 de ani ai fost si tu la putere, a fost si conventia democratica, a fost PDL-PNL
6
1
Pe timpul tau a fost dezastru. Mai taci macar.
9
0
Reformati-va pe voi mai intai! Pestele se impute de la cap, spune un vechi proverb, dar voi il ignorati.
10
0
ai reformat, ai schimbat , ai revigorat tara asta de te ai rupt!
10
0
De cuvinte dure suntem satui. Voi nu stiti decat sa vorbiti, fara sa treceti la fapte. Cand are loc o tragedie, vorbiti, vorbiti si iar vorbiti.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212