REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

INCENDIU VIOLENT la o MĂNĂSTIRE din Constanța! Video

INCENDIU VIOLENT la o MĂNĂSTIRE din Constanța! Video

Replica API 12 martie 2019 | 10:42 1285

Călugării s-au autoevacuat!

Călugării s-au autoevacuat!

Un incendiu devastator a izbucnit marți, 12 martie, la Mănăstirea “Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din localitatea 23 August, județul Constanța! Călugării personalul auxiliar s-au autoevacuat, nefiind rănită nici o persoană. Menționăm că un mănăstirea a mai fost cuprinsă de foc și în 2010.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 12 martie, în localitatea 23 August din județul Constanța, acolo unde acoperișul chiliilor unei mănăstiri a fost cuprins de flăcări. La locul intervenției au intervenit peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime din cadrul a 5 subunități. La fața locului, militarii s-au deplasat și cu cea de-a doua autoscară mecanică. A ars acoperișul generalizat propagat și la etajele inferioare. Călugării și personalul auxiliar s-au autoevacuat, nefiind rănită nici o persoană. Ulterior, incendiul a fost localizat. Pompierii s-au luptat cu flăcările circa 3 ore, reușind, în cele din urmă, să lichideze incendiul. Acoperișul a ars în totalitate. Militarii din cadrul ISU Dobrogea vor stabili de la ce a pornit totul, existând surse care au spus că focul ar fi pornit de la centrala termică.

”Inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Dobrogea vor face verificare post eveniment, urmând a se stabili destinația imobilului la care a avut loc incendiul. Potrivit HG 571/2016 se supun autorizării de securitate la incendiu lăcașurile de cult cu o suprafață mai mare de 200 mp, spațiile de cazare destinate publicului, fiind exceptate casele si spatiile de cazare pentru personalul monahal”, au spus reprezentanții ISU Dobrogea.

” În urma unui tragic eveniment, Mănăstirea Sfinților Ierarhi Nicolae și Bretanion este greu încercată. Frumos și creștinesc lucru este sa ne adunăm cu mic cu mare pentru a ajuta obștea mănăstirii! Luați legătura cu Părintele stareț Nicandru Valahe 0731868904. Obștea mănăstirii Sf Efrem cel Nou vă mulțumește!!!”, au postat pe Facebook reprezentanții Mănăstirii Sf Dionisie și Efrem cel Nou.

Menționăm că mănăstirea a mai fost cuprinsă de flăcări și în anul 2010.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate jegurile de cocioabe daramate si parazitii alungati la munca :curveserie ,droguri posturi indelungate cu curve si bauturi scumpe ehei traiasca idiotii utili!
0
2
Minastirea aia e facuta cu bani furati.Ruana SRL din Lumina e una dintre donatoare.
0
3
Strange-ti hora nu fi-ti hoti..sa va intre-n cur la toti
0
3
Sa arda TOATE
0
5
S-a dus pe pula afacerea noastra Cred ca asta au spus cand au vazut ca a luat foc
1
4
Aceiasi atei care n-au treaba, n-au minte, nici frica de Dumnezeu.
5
2
Bai cacatilor, alogenilor, apatrizilor, mars la cotet cu voi.
5
2
D-zeu nu doarme , de HARAM vine , de HARAM pleaca ! Probabil nici lui nu ii place ce se petrece acolo ! Spitalele colcaie de mizerie si infectii si noua ne lipseau bisericiile ! Ar fii multe de spus ,dar bunul simt ma opreste sa spun tot ce gindesc !
2
5
Pt un copil bolnav nu s-ar mobiliza asa repede preacurviosii pidosnici. Nu-i bai, vine Bossu' Dany de la Constanta si se infaptuiesc minuni nemaivazute pt manastire. Iertata-mi fie ignoranta sau ceva...dar poate de la pacate li se trage. Doar zic
4
4
focul curata acuma daca a inceput cu mansarda probabil acolo se gasea raul cel mare,oricum s-au inmultit grozav aceste pseudo manastiri si biserici ale spagoveanuliu,la costinesti face balneologie la 23 facea exorcizari iar la canaraua fetii spurca rezervatia naturala
4
3
vedeti daca preaobositii aveau autorizatie ISU daca nu sa le dati o amenda sa le usture cururile nu ca nu le-ar placea ...partea cu usturimea
3
7
Cred ca-i mana staretului manastirii, parintele Nicandru, ca sa mai scoata niste bani. Luxul in care traieste masini, case, nu mai punem ca ii plac si baietii, Olteanu e unu dintre ei. Acest Nicandru este un impostor.
8
5
N-ar putea ma-ta sa dea timpul inapoi pentru a face un avort? Asa ar mai scapa tara asta de un prost.
1
16
cheresteaua aia care arde, vreun act de provenienta, ceva ?
11
10
lasa ca face barbosu' o minune si o reface la loc...joc de glezne
12
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108