REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Încep lucrările la Sala Polivalentă! Și bazinul de înot de la Badea Cârțan va fi reabilitat!

Încep lucrările la Sala Polivalentă! Și bazinul de înot de la Badea Cârțan va fi reabilitat!

Replica API 27 martie 2019 | 00:51 917

Complexul sportiv Badea Cârțan va fi transformat complet, căci pe lânga Sala Polivalentă, municipalitatea constănțeană și Ministerul Dezvoltării Regionale urmează să se preocupe și de reabilitarea bazinului de înot din zonă. Totodată, urmează să se caute soluții și pentru reabilitarea stadionului „Gheorghe Hagi”, au anunțat, marți, 26 martie a.c., viceprim-ministrul Daniel Suciu și primarul Constanței, Decebal Făgădău.

A fost dat ordinul pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanța, iar valoarea proiectului se ridică la peste 68 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut, marți, 26 martie a.c., de viceprim-ministrul Daniel Suciu. Dar transformările în zona Complexului sportiv Badea Cârțan nu se opresc aici. Astfel, în urma întrunirii dintre viceprim-ministrul Suciu și primarul Constanței, Decebal Făgădău, s-a ajuns la un numitor comun și în ceea ce privește reabilitarea bazinului de înot.

„Ne-am înțeles ca studiul de fezabilitate și proiectul tehnic să fie făcute de municipiul Constnața, iar finanțarea să vină de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, obiectiv prins în bugetul pe 2019. Vă spun, de aici, de la Constnața că și bazinul de înot se va realiza”, a subliniat vicepremierul Daniel Suciu.

„Un lucru extrem de important este că astăzi am definit cum va arăta Complexul Sportiv din zona Badea Cârțan. Pentru că Sala Polivalentă nu este singurul obiectiv de investiții. A stârnit multe discuții la nivelul comunității locale, dar în realitate vorbim despre un complex sportiv. Și dacă Guvernul României are o investiție de 68 milioane de euro, comunitatea vine cu o contribuție de peste 25 milioane de lei, pentur că vorbim despre sistematizarea terenului, asigurarea utilităților, accesul, integrarea cu bazinele de înot sunt în sarcina comunității. Este bine că astăzi, această discuție tehnică a fost una constructivă și am deslușit ce se va întâmpla cu bazinele. Pentru că, trebuie să recunoaștem, la nivelul țării, nu s-au realizat foarte multe bazine de înot.

Compania Națională de Investiții avea un proiect pe care și l-a propus, dar la procedura de achiziție nu s-a prezentat nimeni. Tocmai de aceea, ne-am asumat, în numele municipiului Constanța, realizarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic, pe care urmează să îl acordăm Companiei Naționale de Investiții, pentru a-l integra și bazinul de înot în proiectul privind Sala Polivalentă”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

„Ne-am propus ca la începutul toamnei să venim cu o soluție legată de stadionul din Constanța, pentru că după doi ani în care ne-am chinuit să aducem stadionul acasă trebuie să facem ceva. M-am bucurat să descopăr un interes major în ceea ce privește acest stadion. Ne dorim să avem două puncte de atracție sportive în municipiu, unul dintre ele în acest stadion care este reprezentativ nu doar pentru locuitorii din regiunea noastră, ci și pentru țară”, a adăugat primarul Făgădău.

La Constanța urmează să fie realizate investiții și în reabilitarea Sinagogii, dar și în căminele studențești ale Universității „Ovidius” Constanța și Universitatea Maritimă Constanța.

„Mai avem în promovare, prin CNI, căminele studențești de la Universitarea Ovidius și Universitatea Maritimă. 423 de locuri la UMC și 164 la Ovidius încă CNI și cele două unități de învățămâțnt au o corespondență. De asemenea, pe 25 martie a.c., CNI a trimis o adresă Cultului Mozaic din România și ne-am asumat că vom actualiza toți indicatorii și vom promova și reabilitarea Sinagogii din municipiul Constanța. Tot ce v-am spus eu până acum are finanțare și poate fi promovat și în funcție de proceduri”, a adăugat vicepremierul Daniel Suciu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Promisiunile nu costa bani
1
0
Cate articole cu investitii! Acum, cu 2 luni inainte de primele alegeri! Propaganda ieftina! Punem pariu ca nu o sa finalizeze nici macar unul? De ce? Pentru ca nu au bani decat sa deseneze pe o hartie, cu creioane colorate! Vorbim dupa alegeri! Sa vedeti atunci cum intervine statul paralel si nu ii lasa sa faca fapte buna!
2
1
Bine ca bani sa distrugeti orasul cu maghernitele tiganilor din Hcoanda gasiti, jeguri umane.Ii lasati pe tigani sa faca ce vor,le mai faceti si case moca si pe noi ne aburiti cu ceva ce nu se va intampla in veci.Singurul lucru pe care l-ai facut a fost sa maresti ggcal si impozitele ca sa tii pleava in HC.Cine muta HC in Palas are votul meu
2
1
Va imaginati.daca Constanta cu tot ce are, canal, mare si.plaja ar fi.fost prin mord....olanda, danemarca...ar fi fost un sant tropez? Mamaia are 6.5 kg de plaja intinsa. In Grecia.nu exista 1km de plaja intinsa. Halal management. Bag pula in tot..muie
0
1
Ba muistilor lasati propaganda mincinoasa, ca alegeri, tot ce-au spus astia de l conducere s-a indeplinit. Sala va fi construita cu certitudine. Nivelul de trai, salariile, pensiile, cresterea economica,investitii, atragerea de fonduri europene sant clare. Nu se mai inchid spitale, ne se mai taie salarii, nu mai e Ciolos cu 0 fonduri europene.
0
3
Cat de curand apare si acolo un ansamblu de blocuri
1
1
Gogosi simple de la Fagabou. Nici Palaz, nici Gagabou, nici Tutuianu, nimeni nu ar mai trebui sa se regaseasca in viitoarea administratie a MUnicipiului sau Judetului CONSTANTA; MUIE FELIX STROE
2
1
incep lucrarile? corect era sa ziceti incep alegerile............ nu vedeti ca va ia de prosti, ei nu sunt in stare sa inceapa reconstructia Cazinoului si se apuca de altele
3
1
propun sa nu de livreze nici un banutz pentru marile studii de fezabilitae decit atunci cind este gata proiectul...livrat la destinatar..!ne-M SATURAT DE ATITEA PROIECTE PLATITE IN AVANS SI IN FINAL NU SE CONCRETIZEAZA NIMIC!
4
1
Cluj , Arad , Timisoara , Oradea ...nu au Mamaia , Porturi la Marea Neagra , nu au Canalu Dunarea - Marea Neagra din care sa scoata bani ....dar sunt cu mult inaintea Constantei !!! Si-au reabilitat , tot ce inseamna , patrimoniu arhitectural . Ar fi trebuit sa fim exemplu , dar este exact invers : ne sunt exemple , orase care nu au , potentialu economic al Constantei .
8
0
vrajeala ... vin alegerile! se va manca mult k.k. in mass media!
4
2
harneala pentru prosti, constanta a ajuns o epava
8
0
Au venit alegerile, poporul trebuie mintit, ca sa voteze pe cine trebuie, nu pe cine merita.
5
1
unde e asta ??????
3
1
Mereu doar despre sport...despre cultura cand? Cand se va construi un centru cultural adecvat? Unul fara haine de blana la intrare si alte intrebuintari paralele cu domeniul cultural?
3
1
Repara sinagoga din bani publici? A saracit comunitatea de jidani?
8
0
Fagabou e un jegos de om, impreuna cu cei ce il cred. M-am nascut aici, am trait aici 32 de ani si niciodata nu a aratat mai jalnic Constanta. Imi e sila!
19
1
Atatea minciuni insirate la un loc? Aloo, in post nu se minte asa fara nicio masura! Cine oare mai crede aceleasi minciuni repetate la nesfarsit?Ce cotatie au la nelipsitele case de pariuri- ca suntem oras de smecheri, toate aceste gogomanii?
21
2
Inainte de campania electorala anterioara a-ti trimis o echipa de curatire a terenului in vederea inceperii lucrarilor. Au trecut atatia ani si discutia este in acelasi stadiu de finantare si de executare a lurarilor. Mai schimbati va rog mijloacele de propaganda. Unde este marea investitie propusa sub parcul din fata teatrului danovski, respectiv a parcarii subterane? Nu ati realizat nimic pana acum in acest proiect, precum in cazul Cazinoului, care a ramas de rasul-plansului pentru constanteni. Rusine pentru ziaristii cantatori de osanale pentru mai marii urbei si nu sustin cauza madernizari
25
1
Si inainte de alegerile trecute ati bagat-o p'asta cu bazinul de innot,si e tot parloaga ,de cate ori crezi ca inghitim aceiasi minciuna?
22
2
Cand se apropie alegerile incercati sa deveniti baieti buni. Credeti ca mai pune cineva botul la vrajeala voastra, in afara de retardati, asistati social si tigani ? Propaganda voastra de 2 lei ma lasa rece, zdrentele dracului !
23
0
Alupigus, CLAUDIU-IORGA PALAZ
11
2
Sa nu il reabiliteze cu un cartier de blocuri de lux
20
0
Oare cat mai pot minti acesti umili cersetori de voturi?
36
1
Esti slabb....Oradea,Cluj !!! Esti 1% din ce se realizeaza in aceste orase !! Nimic nu ai realizat in oras. Sinistra e Constanta
46
4
GOGOSI !!!
30
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108