REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Începe CURĂŢENIA de toamnă în Primăria Constanţa

Începe CURĂŢENIA de toamnă în Primăria Constanţa

Replica API 26 septembrie 2017 | 00:21 881

Mai bine mai târziu decât niciodată!

Mai bine mai târziu decât niciodată!

Decebal Făgădău

Agitaţie în Primăria municipiului Constanţa. Funcţionarii din cadrul mai multor direcţii şi servicii sunt în focurile evaluărilor, rezultatele testelor uirmând să fie aflate la sfârşitul acestei luni. Conform unor surse, verificarea aptitudinilor şi cunoştinţelor funcţionarilor face parte dintr-un demers anunţat de primarul Decebal Făgădău la puţin timp după ce câştigase alegerile locale din 2016.

La acea vreme, edilul îşi propusese să „cureţe” primăria de anumiţi angajaţi consideraţi „învechiţi”, cu metehne proaste şi aşa mai departe, nuami că demersul hei-rupist s-a lovit de tertipurile celor vizaţi. E de notorietate modalitatea în care Daniel Bratu, fost şef de la Poliţia Locală, şi Ionuş Pripişi de la Corpul de Control au intrat brusc în concedii, iar apoi s-au prelevat de prevederile legale care pune la adăpost funcţionarii. În cazul lui Pripiş, situaţia a fost „rezolvată”, dacă se poate spune aşa, de o anchetă a procurorilor, independentă de voinţa primarului, dar care a venit ca mănuşă!

Astfel, Pripiş a fost trimis în judecată sub acuzaţia de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului la începutul acestei luni (anul 2017). Revenind la situaţia actuală, pentru a nu se mai lovi de „concedii bruşte” şi alte asemenea „portiţe”, Decebal Făgădău a decis, spun angajaţi ai primăriei, să îi testeze!

Evaluarea vizează angajaţii din cadrul Serviciului Inspectorat Protecţie Civilă (care are 12 angajaţi şi este condus de „veşnicul” Ştefan Taran), Direcţia Poliţie Locală (care are 297 de angajaţi), Direcţia Urbanism (40 de angajaţi, şef fiind Radu Mihai Vânturache), Serviciul Sprijinire şi Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari (12 angajaţi şi se află în subordinea Direcţiei Administraţie Publică Locală, condusă de Roxana Pînzariu, în total cu 62 de angajaţi).

La finele lunii, toţi cei aflaţi în testare vor afla dacă sunt compatibili cu exigenţele posturilor pe care le deţin, iar dacă nu, le vor fi înmânate liste cu alte posturi disponibile în cadrul Primăriei Constanţa. Asta, pentru că nu pot fi pur şi simplu daţi afară, însă le pot fi oferite alte locuri de muncă similare. Tot potrivit unor surse din Primăria Constanţa, edilul intenţionează să îşi contureze şi un departament de comunicare eficient.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vanturache daca nu pleaca , este clar...totul este un joc de imagine o abureala, ptr Imagine...blocajele sunt la Vanturache...mare Mafiot ! Daca l accepti este clar un grup infractional , ordinar ! Tic - Tac !
1
0
Daca construiesti ceva pentru oras se vede. Deocamdata nu se vede nimic: nu strazi noi, nu locuri de parcare, nu poduri, pasarele sau alte constructii. Despre pareri, promisiuni sau carcoteli acestea sunt peste tot si la oricine. Din pacate lipseste gospodarul, ai unul din cele mai mari orase din tara si nu faci nimic. Constanta este cum a lasat-o Ceausescu, noroc ca a asfaltat-o Mazare.
1
0
Mai bine sa pleca aceasta lichea a Constantei pe nume Fagadau. Bani aruncati pe fereastra cu toate activitatile pe care le fac alti miloane de euro pe spectacole.Noi nu avem strazi, trotoare dar cheltuim pe spectacole.Numai ai de unde sa furi si iei de la spectacole...Halal primar al Constantei. Pleaca si lasa-neeee.
1
0
nu uita de Ella Popescu doar tu ai angajat-o !!
2
0
Fagadau, fa-ti treaba si mai iei un mandat lejer. Incearca insa sa nu mai accepti orice de la psd si de la javra de Stroe. In Primarie se stie clar cine trebuie dat afara , cine este incompetent si cine face mangle. Revenind la oras, trebuie impadurita cta cu pomi nu cu floricelele de la Pomaconst, trebuie asanat orasul de tigani si cersetori,trebuie pusa la treaba pol locala, trebuie dotat f bine spitalul si atrasi investitori care sa faca productie aici.Succes
1
1
Naravurile-s vechi si mandatul e scurt. Primarul e ambitios si vrea transformari de impact, dar oricat de bun marinar ai fi, vremea e vreme. Parerea mea e ca ar trebui sa se concentreze macar pe ordine, curatenie si asezarea lucrurilor in oras. Orasul e varza - macar sa-l curatam si ordonam, daca pentru altceva nu suntem, cu totii, in stare.
1
1
Domnule Primar.. incepeti curatenia odata.. cu Serviciul Autorizare Agenti Economici ,cu umflata de Dudas ,,cu aroganta de Carmen Stanisor Parpala , si multe altele ,nu le mai ajunge cati bani cer de la agenti economici ,ne-am saturat de figurile lor angajati oameni din exterior ,,noi nu avem nici macar o sansa de a participa la un concurs corect, toate sunt aranjate ca licitatiile si multe altele,toata primaria este ocupata numai de rude si relatii..RUSINE,,am votat un primar care credeam ca este corect.. luati atitudine d-le, va rog sa scapam de leprele care tin de scaun cu dintii.
4
1
Fagadau, in principui este ok, vrea ca orasul sa arate bine. Din pacate, psd-ul din care si el face parte dar este prea timid, prin gratia javrei de Stroe ii baga pe gat numai jigodii. Trebuie dati afara fara mila manglitorii si curvele instalate de Mazare si Stan. Trebuie scuipat si Babu pt ca asta, ca si Stan Gabi, face de ras orasul. Boul asta e arogant si fudul, face trafic de influenta s nu vrea decat sa fure, el si neamurile lui fomiste. Babu nu are nicio calificare care sa-l recomande pt post, pana in 2016, el si tasu faceau foamea si pupau in fund liberalii. Mai sunt tigani
0
3
Liviu Patrascu , Liviu Patrascu,Liviu Patrascu
2
7
Dl. Primar...Demisia!
8
1
Miercuri,nea Fagadau,in urma evaluarii va fi maturat si aruncat la groapa de gunoi a istoriei politice a municipiului Constanta!Hahaha
5
1
Dar pe Babu nu-l da afara, ca face trafic de influenta si ilegalitati pentru imobilul lui de la podul de tramvaie din km 4-5?
9
1
Patrascu Liviu?Ca nu mai facem fata!
5
8
Ar trebui sa plece vreo 80% in urma evaluarilor, vom vedea...!!!
13
0
Sa incepem curatenia cu cel din poza . Ce ziceti ?
23
2
era normal de la inceput sa faci curatenie la toate departamentele pe care le ai in subordine.acum este tarziu dar mergi inainte.
3
2
Pe Merla cand o dai afara, domnule primar? Face afaceri si se crede pe mosia ei, in primarie! Sa traiasca si ea din salariu sau fara salariu ceva vreme!
12
2
Curatenie bine bine zic sa extindeti aria de curatenie si la serviciul de as sociala de la delfinariu.Asta asa pt ca unele dne de acolo se cred dumnezei.Nu mai vb de asa zisele anchete la domiciliile pers cu handicap in speta la assist pers.Acestea nu au foast facute niciodat faptic.
7
2
Comentatori ptr soseta dreapta 09:18 a primarului Caracterizarea pe care ai facut-o comentatorilor te defineste si iti este reala.
10
1
lepre mai sunteti numai negativism, limbaj toxic, manelisti, cancerul societatii, necalificati, imbecili pleava societatii ce sunteti, nu aveti habar ce munctitor este acest om, abia isi vede familia stand peste program zilnic sa reuseasca sa rezolve toate problemele urbei iar voi latrai cretini nu stiti decat sa blamati pentru frustrarile vietii voastre de care nimanui nu-i pasa. Din 2010 si pana in prezent tot ce s-a realizat in Constanta s-a realizat datorita lui si a echipei cu care lucreaza, Mazare si-a asumat meritele lui 7 ani ...
3
22
In foto observam un baietel precoce cu barba nerasa de 3 zile,putintel miop ptr ca a stat aproape de tv cand se uita la desene animate si aflat in primele zile de scoala a fost fotografiat de nenea pozarul in prima banca,cu stiloul in mana,deslusind tainele abecedarului lui mazare.E bun de pus in rama! Dar nu acasa!In henri coanda,rama e lux!
22
4
este un primar tinar,dornic sa faca ceva dar trebuie inlaturati toti cei adusi de vechea GASCA care il saboteaza permanent. ginditi-va ca jumatate din ei sunt adusi de mafiotul in terenuri luate in mamasia RACU.
6
14
vrajeala. evaluarea e doar pt ochii pluimii si cateva reglari interne de conturi
15
3
El sa plece primul si dupa prostul de Babu.Miercuri sa vedem Fagadaule.
22
5
Pai ar trebui sa plece el primul ca a distrus orasul. Scarba imi e de doi machidoni prosti, el si Babu.
26
4
ahahaha, si cine face parte din comisia de evaluare????
15
1
Dar pe slugoiul infatuat cine il evalueaza? A ajuns orasul asta o groapa de gunoi datorita incompetentei argatului.
28
3
ei pe dracu ... cine va mai crede ma ????
12
1
el ar trebui sa fie primul care pleaca!
26
3
dal afara si pe caruntu eugen...
8
2
Asta nu mai are bani sa si mareasca salaru si trebe sa dea oamenii afara
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108