rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constănţeni, sunteţi pregătiţi? Iată ce are în plan Decebal Făgădău!

Închiderea bulevardului Tomis, un TEST înainte de reconfigurarea totală a zonei: SENS UNIC între bd. Mamaia şi str. Ion Raţiu

Bulevardul Tomis a fost, pentru o zi, pietonal. Duminică, 22 septembrie, artera a fost închisă circulaţiei autovehiculelor, întregul perimetru devenind un mare loc de joacă pentru copii: s-a dansat, s-a mers cu bicicleta, cu trotineta, spre încântarea mămicilor. Dar, v-aţi gândit că bulevardul ales pentru o acţiune înscrisă în “Săptămâna Europeană a Mobilității” a fost doar un test pentru ceea ce va urma? În condiţiile date - “Săptămâna Europeană a Mobilității” – evenimentul nu a fost criticat cu toată gura de şoferi ori de opoziţia primarului, motivul principal fiind că este greu să te pui cu mămicile, iar în plan secund, demn de menţionat că şi la Bucureşti, dar şi în Franţa, au fost luate măsuri similare de marcare a mobilităţii. Desigur, nu la fel de blânzi sunt constănţenii atunci când vine vorba despre străzile care au devenit cu sens unic în oraş, iar vestea este: bulevardul Tomis, pe sectorul cuprins între bulevardul Mamaia şi strada Ion Raţiu, urmează să fie şi el cu sens unic!

Planul este expus într-un document al SC Confort Urban şi urmează să fie prezentat consilierilor locali, în şedinţa din 30 septembrie, sub forma unui proiect iniţiat de primarul Decebal Făgădău.

Ce presupune proiectul

„Având în vedere faptul că b-dul Tomis reprezintă artera pricipală de legătură între zona centrală a municipiului, în partea de sud-est şi drumul naţional DN2A, în partea de nord-vest, intersectându-se pe acest traseu cu alte artere principale precum: b-dul Ferdinand, b-dul Mamaia, b-dul Alexandru Lăpuşneanu, str. Soveja, b-dul Aurel Vlaicu, artere ce fac posibile legături cu toate direcţiile principale din municipiu şi către obiectivele turistice, comerciale şi instituţiile administrative din municipiul Constanţa, ţinand cont că în prezent, circulaţia rutieră pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între b-dul Mamaia şi str. Ion Raţiu, intensitatea ridicată a traficului produce staţionări şi cozi la intersecţiile semaforizate, transportul în comun pe str. Mircea cel Bătrân nu are alveole amenajate în staţiile Bus, existenţa unor parcări laterale pe carosabil, lipsa căilor amenajate pentru circulaţia bicicletelor şi a altor facilităţi pentru parcarea acestora şi fără a se aigura continuitatea pistelor deja amenajate de pe b-dul Tomis pe sectorul cuprins între b-dul Mamaia şi str. Traian, circulaţia pietonală deficitară din cauza stării tehnice rele a îmbrăcămintei trotuarelor; Pe B-dul Tomis, pe sectorul b-dul Mamaia - str. Ion Raţiu nu s-au mai efectuat alte lucrări de reparaţii la carosabil din anul 2004, astfel încât, conform Normativului NP 033-2005 pentru intreţinerea şi repararea străzilor, acest sector din bd. Tomis prezintă expirarea duratei normale de exploatare a părţii carosabile şi trotuarelor necesită lucrari de reabilitare şi modernizare. Aceste investiţii de dezvoltare urbană necesită îmbunătăţirea condiţiilor de sporire a capacităţii şi a siguranţei circulaţiei rutiere şi pietonale pe B-dul Tomis. Proiectul propus urmăreşte eliminarea deficienţelor circulaţiei rutiere şi pietonale constatate, în contextul îmbunătăţirii mobilităţii în municipiul Constanţa conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilăa- PMUD. Prin lucrările propuse se urmăreşte realizarea principalelor obiective: Obiectivul principal este de continua re a îmbunătăţirii mobilităţii urbane în Municipiul Constanţa conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila - PMUD, prin redistribuirea spaţiului pe b-dul Tomis pentru instituirea şi continuarea circulaţiei rutiere curente cu sens unic către zona centrală, asigurarea unei unei benzi dedicate pentru transportul public pentru sensul către intersecţia Dacia, în complementaritate cu circulaţia pe str. Mircea cel Bătrân şi asigurarea continuităţii de piste pentru biciclete pe b-dul Tomis şi legăturii acestora cu celelalte trasee existente şi cele de perspectivă, fluidizarea traficului, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie rutieră, inclusiv pentru transportul public şi a circulaţiei pietonale (…)” – este doar un fragment din expunerea de motive pe care SC Confort Urban a pregătit-o.

Aşadar, sensul unic de pe Tomis urmează să se extindă, bulevardul va fi reabilitat (pe sectorul de bulevard situat între intersectţia cu bd. Mamaia şi intersecţia cu str. Ion Raţiu nu s-au mai efectuat lucrări de reparaţii din anul 2004), vor fi schimbate borduri, vor fi create alveole pentru traseul de autobuze şi staţii de taxi, vor fi create piste de biciclete – totul pentru ca, pe de o parte, constănţenii să renunţe la plimbările cu maşinile proprii! Pe de altă parte, proiectul presupune şi nişte costuri, estimate, conform documentului consultat de “Replica”, la 5.333.578,82 de lei. Durata lucrărilor ar urma să fie de 4-5 luni de la data începerii acestora.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii, dar mai cu seamă cum vor primi constănţenii această veste.

Alexandra CUCU

marţi, 24 septembrie 20197903
Comentarii

02Relu(25 sep 21:16)
Eu propun sa se faca faca toata Mamaia sen unic....intorci la Lumina...
09ion(25 sep 08:14)
o sa fie JALE pe Mircea. Blocaj total.
17fulgerica(25 sep 07:41)
Cel mai prost primar pe care l-a avut Constanta.
48adina(24 sep 21:21)
un cretin de primar! a creat haos in tot orasul cu sensurile unice! mai ales ca la comisi de circulatie nu a participat nici un politist de la rutiera pentru ca a motivat ca nu il intereseza parerea lor!
64Cetatene(24 sep 21:03)
da pe jos ce-are daca o ia. Mersul pe jos e sanatos.
54Cetatean(24 sep 20:41)
Cand deschideti statia Proges, de pe linia 5-40? Copilul meu este nevoit sa mearga mult pana la prima statie si asta cu un ghiozdan destul de greu in spate. Inteleg ca vara probabil acea statie incurca traficul rutier, dar acum!
17ion(24 sep 20:36)
si asa este aglomerat ... sa faci o linie numai pt transp in comun nu face altceva decat sa aglomereze mai mult
63cur vee s& manelisti(24 sep 16:28)
mars,la mers pe jos!!!!
314Rusine(24 sep 16:17)
Primarul sens unic. Ati zapacit orasul asta
514Oscar Zmeura de argint(24 sep 15:39)
Premiul pentru cei mai prosti componenti din sud-est-ul EU privind comisia de circulatie si fluidizarea traficului merge la.....Primaria Constanta.Pam.Pam!
72offf(24 sep 15:07)
unde sunt jihadistii cu camioane cand ai nevoie de ei?
515Ion(24 sep 14:02)
Te-n gura fagabou! Sa iti iau sensurile unice in pola si sa ma si pis pe tine nitel, poate racesti !
515aiureala(24 sep 13:37)
Faceti soseaua de coasta si nu mai umblati cu aiureli .
723un nene(24 sep 12:57)
esti constient ca nu te mai alege nici dracu. dute dracu cu pielea pe tine, da sa te scuture putin astia pentru ce ai primit cu siguranta de la borduri si popici. sa ai asa un oras cu intersectii largi si bulevarde si sa le umpli cu insule si borduri si sensuri unice . sa-ti f..t consilieri in gat, trebuie sa fi un mare imbecil. PSD-ul o sa fie istorie dar partea neagra a istoriei
324Ba Fagadau(24 sep 11:45)
da gunoiul cand il ridici mai escrocule ? Trec gunoierii de doua ori pe saptamana, se ridica munti de gunoaie cretinule. Tu te ocupi doar de stalpi si de parcarea lui dospinescu. Fi-ti-ar ma-ta aia hoata de ras.
324Societatea(24 sep 11:41)
traverseaza o criza profunda a bunului simt. Gunoiul betonul si traficul infernal au facut din noi niste indivizi bolnavi si hidosi. Noi am uitat sa ne respectam. Masura care se anunta se vrea a fi una care sa reduca poluarea. Comoditatea si nesimtirea ne ucid la propiu.
719un fan(24 sep 11:08)
Pesedeilor ce-o sa va mai ''racorim'' la alegeri!!!
622fagabou(24 sep 10:40)
hop blocul hop sensu. hop fac shushu pe voi ca fac ce ma taie capul. hahaha muriti prostii mei in trafic. de la gara pana la city aveti semafoare sincronizate. pe fiecare il luati in bot pe rosu...hahahaha ce ma distrez sa va vad cum alergati ca sclavii sa munciti sa imi aduceti bani. mars la munca. sanki merg cu autobuzul cand eu am ultimul model de seria 5 de la o firma a lu babu. dar voi nu stiti asta. eu pozez cum merg pe jos si cu autobuzul sa va spal in ochi. ca voi prosti haliti deastea. hai pa sclavilor. am treaba sa fac bani
717Eu fagabou stalpishor(24 sep 10:26)
Ce vreti mai sclavilor sa fac?fac ce zic altii ca tb sa manance si gura lor dupa urma primariei,fura ei da-mi da si mie si asa imi merge bine.alegeri?tot neamul meu makedonesc daca fura cate 5 voturi si castig iar fraierilor.
124cornelus(24 sep 10:26)
cand incepeti digitalizarea administratiei locale? de ce un contribuabil trebuie sa alerge la primarie cu acte si hartii de la alte institutii de stat.la cadastru,la reg comertului, la mediu,la isc la toate kkturile sa ia avize si cereri si hartii, sa le duca gramada la primarie ca de acolo sa-ti dea un certificat inutil, dar care da de mancare la o armata de machidoance care toaca hartie toata ziua. si toate astea cu masina. si apoi ne plangem de trafic. in alte tari europene trebuie sa prezinti doar buletinul,sau actele se fac doar pe internet,fara deplasari inutile.la noi nu:dosar cu sina
329klaus(24 sep 09:54)
Eu , Fagadau Voievod , declar : sensuri unice pe toate strazile , bulevardele si aleeile Constantei !!! Asa sa-mi ajute Primaria si Consiliu Local ! Amin .
638Xman(24 sep 09:48)
Acelasi incompetent de primar alaturi de toti idiotii sai care nu realizeaza ca pe acest sector de drum exista si un spital judetean! Cum se va face plecarea si intrarea ambulantelor ,care va fi timpul de reactie al acestora si timpul in care ajung daca sunt puse in situatia de a ajumge la o locatie care ar fi necesara ocolirea bulevardului tomis? Niste idioti care fac sistematizarea rutiera de capul lor nicidecum la solicitarea politiei rutiere cum spune legea si toate astea avand loc cu acordul tacit al ipj al carui comandant este sclav al autoritatii publice locale! RUSINOS
199ce idee minunata(24 sep 09:24)
sa se faca pe toata lungimea . din tomis nord pana la lupoaica
226Xyz(24 sep 09:24)
1. fagabou se afla pe sens unic cu directia pubela de gunoi. 2. sigur nu se ma ridica vreun bloc pe acolo ?
431KIKI(24 sep 09:15)
Se va aglomera excesiv str. Mircea care si asa este improprie circulatiei din cauza denivelarilopr si a gurilor de canal.
196Alex(24 sep 09:08)
Pentru mine e ok
324alegator(24 sep 08:33)
un m---t, abia asteptam alegerile
1643Oconstanteanca(24 sep 08:18)
Nimic nu se intampla bine in orasul acesta! Sensuri unice aiurea...parcari cu plata tot aiurea...Fagadau sa-si ia gamdul ca va mai fi ales! Chiar si pensionarii care tin tot cu Psd-ul s-au saturat de el...Mazare a facut ceva barem pentru Constanta, inclusiv a dat pachete pentru pensionari si nu numai! Asta ce naiba face? Stim cu totii ca fura, ca oricare primar...dar da si el ceva? Face ceva pentru Constanta? Mazare a facut...telegondole, parcuri, oraselul Piticilor, plus multe altele...a dat si pachete saracilor, indiferent ca si el fura, barem dadea ceva...asta ce face? Fura si atat...
3118Dani(24 sep 08:16)
Sa le iau pista de biciclisti in pula. Daca nu ar face pista de biciclisti, sensul unic ar fi minunat. 3 benzi de dus pe tomis in jos ar fi nemaipomenit.
745Fagadau, prostul-satului(24 sep 07:44)
Tu nu intelegi un lucru elementar: orasul este al OAMENILOR, pentru OAMENI si necesitatile lor. Iar tu, in mortii ma-ti aia votayoare pe 5 buletine de vot, esti SERVITOR al orasului si nevoilor sale. Vrei sa le identifici? Pune intrebari, dar si asculta raspunsurile. Nu te mai gandi tu ca esti un carmaci luminat si vizionar ca Mama Omida. Servitorule, asculta-ti stapanul de drept: orasul. Adica oamenii lui! Imbecilule!
950Sofer auto(24 sep 07:12)
Ne-ai disperat cu sensurile unice,stalpisorii deci sa te aleaga biciclistii!
733Dan(24 sep 07:12)
Lasati bre ambele sensuri, sunteti inconstienti! Banda unica de autobuz, cum e si in Varna, si in rest taxa de acces in oras pentru machidoancele angajate in primarie ce isi misca fundul doar in masina. Sensul unic nu e rezolvare. Taxati miscarea masinilor, cereti mai putine hartii sau deloc la autorizatii si cereri si orasul va fi mai liber. Voi sunteti cauza, teancuri de hartii pentru orice kkt. Si oamenii alearga cu masina sa obtina hartiile.
5214Administratia locala(24 sep 06:31)
trebuie sustinuta pentru asemenea proiecte. Vor injura multi inconstienti.
447stefan(24 sep 03:19)
nu distrugeti spatial verde al b lui Mamaia.
mai mult...Replica
28 ian 00:00ReplicaCând politicul îşi bagă coada: Cine e constănțeanca interimară de doi ani la șefia BTT

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la BTT SA...615

28 ian 00:00ReplicaFirma moştenitorilor lui Gheorghe Oancea DEMOLEAZĂ clădiri în regim de urgenţă!540
28 ian 00:00ReplicaSpitalul de Boli Infecțioase NU ARE TESTE pentru a IDENTIFICA CORONAVIRUSUL!201
28 ian 00:00ReplicaMașina unui PROXENET, cuprinsă de FLĂCĂRI, la Mangalia! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați luni, 27 ianuarie, în jurul orei 4.00, să intervină la un...943

28 ian 22:58ReplicaDETALII despre CONSTĂNȚENII care au CONCERTAT în CHINA! Ce spune directorul Teatrului Oleg Danovski301
28 ian 22:53ReplicaȚEPE pe INTERNET în numele unui PREOT CONSTĂNȚEAN! ACUZAȚII GRAVE!276
28 ian 00:00ReplicaSituaţia BUNCĂRELOR din CONSTANŢA! Iată unde sunt AMPLASATE!

Suntem oare pregătiți în eventualitatea unei dezastru de orice fel? Municipiul Constanţa “găzduieşte“ 72 de...426

28 ian 23:27ReplicaCadrele medicale din SPITALUL JUDEȚEAN, sub TEROARE: ameninţări frecvente!238
28 ian 22:43ReplicaALERTĂ în contextul GRIPEI MORTALE! Ce se întâmplă cu produsele din China ajunse în Portul Constanța??225
28 ian 23:28ReplicaBărbatul CARE a AMENINȚAT cu PISTOLUL în SPITAL: Pentru copilul meu fac MOARTE de OM!

Intervenție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în noaptea de duminică spre luni! Un individ care...392

28 ian 00:00Replica`RĂZBOI` la Constanţa: BIZON pe 4 roți contra cărucior!436
28 ian 00:00ReplicaPrefectul Niculescu vrea să redea comunităţii sala pe care Gurgu o transformase în loc de fitness!330
Vremea
3° - 6.5° marţi, 28 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 7.3 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/4991823283545
5/4071420222330
joker10202831456
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 ian 00:00SportSimona Halep, sigură de locul 2 WTA la finalul Australian Open. Cum arată clasamentul acum

...160

28 ian 00:00SportItalienii anunță că Răzvan Marin este dorit de Fiorentina, cea care oferă 12 milioane de euro

...142

28 ian 00:00SportBorussia Dortmund este aproape de o nouă mutare importantă, după Haaland: Emre Can, de la Juventus

Emre Can a fost dorit și de către Manchester United în această iarnă, însă a refuzat deoarece a jucat în trecut...139

28 ian 00:00SportIlie Năstase, sfaturi înțelepte pentru Simona Halep: 'Trebuie să fie foarte concentrată la turneele de Mare Șlem, nu la locul 1'

Ilie Năstase spune că i-a oferit un sfat Simonei Halep, transmițându-i sportivei din Constanța să se concentreze...136

Local
28 ian 00:09LocalLucrările de consolidare a malului din zona localităţii Cumpăna, la un pas să fie SISTATE?

În mai 2019, în localitatea Cumpăna din județul Constanța, o porțiune de aproximativ 30 de metri din strada...1595

28 ian 00:00LocalProgramul cu interferon free pentru pacienții cu hepatita C nu a fost reluat

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită Casei Naționale de Asigurări de...177

28 ian 00:00LocalȚara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, un univers al basmelor copilăriei

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine un loc din ce în ce mai atractiv pentru cei mici, iar asta au putut...179

28 ian 14:18LocalÎncă o mașină a luat foc la Năvodari, pe aceeași stradă!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 27 ianuarie, pe strada Plopilor din...198

28 ian 00:00LocalCondamnat pentru act sexual cu un minor!

Polițiștii Postului de Poliție Ceamurlia de Jos împreună cu cei ai Serviciului Investigații Criminale al IPJ...199

28 ian 00:00LocalDoi indivizi din județul Constanța, ARESTAȚI după ce au FURAT mai multe animale dintr-o fermă

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine...430

28 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni în alertă, după ce o femeie a fost dată dispărută

Poliţiştii constănțeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, de 28 de ani din localitatea...185

28 ian 00:00LocalConstănțeni, dacă aveți haine pe care nu le purtați, lăsați-le în containere

Dacă aveți haine pe care nu le mai purtați, nu le aruncați! Aduceți-le în containerele amplasate de Primăria...305

28 ian 00:00LocalLansarea cărții 'Aneta Forna Christu - Păpușarul cu suflet de copil' la Teatrul Căluțul de mare

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța se va lansa vineri, 31 ianuarie, de la ora 11.30,...146

28 ian 00:00LocalMoaștele Sfintei Matrona din Moscova, la Constanța

Biserica Ortodoxă, joi, 30 ianuarie, îi serbează pe Sfinţii Trei Ierarhi. În zilele împăratului Alexie Comnen,...156

Politică
28 ian 00:00PoliticăKlaus Iohannis: Dacă va trece moţiunea de cenzură, tot pe Ludovic Orban îl voi propune premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că, în cazul în care va fi adoptată moţiunea de cenzură, îl va...114

28 ian 00:00PoliticăPNL: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL

La solicitarea parlamentarilor PNL, Ministerul Dezvoltării va inventaria toate lucrările din teritoriu efectuate de...138

28 ian 00:00PoliticăUSR se declară împotriva propunerii PNL de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene de către consilieri

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că este împotriva iniţiativei PNL de a modifica legea de alegere a...117

28 ian 00:00PoliticăCîţu: Ordonanţa care va obliga ANAF să ridice popririle pe conturi, în şedinţa de guvern de marţi

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că marţi, cel mai probabil, va fi adoptat în şedinţa de guvern...128

28 ian 00:00PoliticăDaniel Dragoş Tănăsoiu, numit şef al Corpului de control al prim-ministrului

Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost numit în funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, printr-o decizie...120

28 ian 00:00PoliticăConducerile USR şi PLUS vor congres de fuziune în iulie. Decizia finală, pe 8 februarie

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, luni, în şedinţă comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un...109

28 ian 00:00PoliticăCîţu: Ministrul de Finanţe e evaluat de Comisia buget-finanţe; unii din Parlament nu au citit Regulamentul şi îşi bat joc

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că activitatea sa este evaluată de Comisia de buget-finanţe,...113

28 ian 00:00PoliticăPSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate

PSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este...114

28 ian 00:00PoliticăDacian Cioloş: Crimele împotriva umanităţii nu îşi au şi nu îşi vor mai avea niciodată locul în Europa

Retorica politică toxică folosită în ultimii ani de diferiţi lideri europeni, pentru a polariza societatea...115

28 ian 00:00PoliticăOrban: România rămâne activă în procesul de păstrare şi întregire a memoriei Holocaustului

România, prin ea însăşi, dar şi ca stat membru al Uniunii Europene, promovează toleranţa între oameni,...125

Monden
28 ian 00:00MondenInna l-a întrecut la bani pe Ilie Năstase. Ce avere are solista

Site-ul CelebrityNetWorth a realizat un top al celor mai bogate vedete din lume, în care intră şi câţiva dintre...140

28 ian 00:00MondenRaluca de la Bambi i-a suflat trofeul rivalei Andreea Tonciu. Blonda a câștigat prima gală „Bravo, ai stil“

Competiţia „Bravo, ai stil! Celebrities” (Kanal D) a început cu dreptul pentru telespectatori, care au parte de un...121

28 ian 00:00MondenDiana Dumitrescu și Diana Munteanu, în cursa pentru postul de prezentatoare a emisiunii „Mireasă“

Diana Dumitrescu și Diana Munteanu se află în cursa pentru câștigarea rolului de prezentatoare a emisiunii...115

28 ian 00:00MondenFlorin Piersic împlinește 84 de ani. Marele actor face naveta în Anglia ca să joace cu casa închisă

Au trecut vremurile când Florin Piersic apărea pe bandă rulantă şi-n filme, şi în piese de teatru. Din 2007,...123

28 ian 00:00MondenCine sunt noii concurenți de la Survivor România. Doi Faimoși și un Războinic au intrat în competiție

Echipele de la Survivor România s-au îmbogățit cu trei noi concurenți. După eliminarea Cristinei Șișcanu și...114

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Lista câştigătorilor la principalele categorii

Marea şi surprinzătoarea câştigătoare a celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy este adolescenta californiană...120

28 ian 00:00Monden„Bad Boys for Life“ se menţine în fruntea box-office-ului nord-american

''Bad Boys for Life'', un film cu cascadorii şi explozii spectaculoase, îşi menţine prima poziţie în box-office-ul...111

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Billie Eilish a câştigat premiul pentru piesa anului

Adolescenta Billie Eilish a câştigat unul dintre cele mai importante premii ale galei Grammy 2020, cel pentru piesa...111

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Lizzo a câştigat 3 trofee

Solista rap Lizzo a dat startul, duminică seară, celei de-a 62-a gale a premiilor Grammy, la Staples Center din Los...108

28 ian 00:00Monden„Klaus“ şi Netflix, marii câştigători ai galei Annie Awards 2020

Filmul animat "Klaus", produs de Netflix, a dominat categoriile dedicate lungmetrajelor la gala Annie Awards 2020,...111

Mapamond
28 ian 00:00MapamondBrexit: Regatul Unit părăseşte UE, dar rămân multe semne de întrebare privind viitoarea relaţie

Zeci de mii de eurosceptici vor celebra, la Londra şi în alte oraşe britanice, 'Ziua Brexit' înaintea ieşirii...118

28 ian 00:00MapamondItalia: Lovitură dură pentru Salvini, Liga pierde în Emilia-Romagna

Liga, formaţiunea de extremă dreapta italiană condusă de Matteo Salvini, nu a reuşit să învingă Partidul...112

28 ian 00:00MapamondCroaţia: Un elicopter militar s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică, luni, în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat...105

28 ian 00:00MapamondCoronavirus - China - Numărul cazurilor ar fi depăşit 40.000, susţine o echipă de cercetători din Hong Kong

Guvernele ar trebui să ia măsuri ''draconice'' pentru restrângerea deplasărilor populaţiei dacă doresc limitarea...116

28 ian 00:00MapamondSenatorul belgian Hendrik Daems, desemnat preşedinte al APCE

Senatorul belgian Hendrik Daems a fost desemnat luni noul preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...117

28 ian 00:00MapamondTrei rachete au căzut pe ambasada americană din Bagdad

Trei dintre cinci rachete lansate duminică la Bagdad au căzut pe ambasada americană, a anunţat o sursă a...112

28 ian 00:00MapamondChina, al doilea cel mai mare producător de arme în lume

China, care în urmă cu un deceniu încă era dependentă de importurile de arme, este acum al doilea cel mai mare...124

28 ian 00:00MapamondSUA: Donald Trump neagă afirmaţiile lui John Bolton privind dosarul ucrainean

Donald Trump a negat luni că a condiţionat acordarea unui ajutor militar Ucrainei, chestiune aflată în centrul...115

28 ian 00:00MapamondUn avion de pasageri iranian a ieşit de pe pistă direct în autostradă; pasagerii sunt în siguranţă

Un avion al companiei Caspian Airlines a ieşit luni de pe pistă intrând direct pe o autostradă la aterizare, pe un...114

28 ian 00:00MapamondHong Kong - Coronavirus: Manifestanţii au atacat o clădire ce urma să devină centru de carantină

Manifestanţii din Hong Kong au lansat duminică seară cocktailuri Molotov asupra unei clădiri neocupate unde...112

Sănătate
27 ian 00:00SănătateUntul de cacao: Beneficii și proprietăți

Folosit încă din cele mai vechi timpuri, untul de cacao este astăzi un ingredient des întâlnit în creme de față,...278

27 ian 00:00SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...327

23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...599

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...658

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...628

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...503

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...660

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...489

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...719

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...474