rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constănţeni, sunteţi pregătiţi? Iată ce are în plan Decebal Făgădău!

Închiderea bulevardului Tomis, un TEST înainte de reconfigurarea totală a zonei: SENS UNIC între bd. Mamaia şi str. Ion Raţiu

Bulevardul Tomis a fost, pentru o zi, pietonal. Duminică, 22 septembrie, artera a fost închisă circulaţiei autovehiculelor, întregul perimetru devenind un mare loc de joacă pentru copii: s-a dansat, s-a mers cu bicicleta, cu trotineta, spre încântarea mămicilor. Dar, v-aţi gândit că bulevardul ales pentru o acţiune înscrisă în “Săptămâna Europeană a Mobilității” a fost doar un test pentru ceea ce va urma? În condiţiile date - “Săptămâna Europeană a Mobilității” – evenimentul nu a fost criticat cu toată gura de şoferi ori de opoziţia primarului, motivul principal fiind că este greu să te pui cu mămicile, iar în plan secund, demn de menţionat că şi la Bucureşti, dar şi în Franţa, au fost luate măsuri similare de marcare a mobilităţii. Desigur, nu la fel de blânzi sunt constănţenii atunci când vine vorba despre străzile care au devenit cu sens unic în oraş, iar vestea este: bulevardul Tomis, pe sectorul cuprins între bulevardul Mamaia şi strada Ion Raţiu, urmează să fie şi el cu sens unic!

Planul este expus într-un document al SC Confort Urban şi urmează să fie prezentat consilierilor locali, în şedinţa din 30 septembrie, sub forma unui proiect iniţiat de primarul Decebal Făgădău.

Ce presupune proiectul

„Având în vedere faptul că b-dul Tomis reprezintă artera pricipală de legătură între zona centrală a municipiului, în partea de sud-est şi drumul naţional DN2A, în partea de nord-vest, intersectându-se pe acest traseu cu alte artere principale precum: b-dul Ferdinand, b-dul Mamaia, b-dul Alexandru Lăpuşneanu, str. Soveja, b-dul Aurel Vlaicu, artere ce fac posibile legături cu toate direcţiile principale din municipiu şi către obiectivele turistice, comerciale şi instituţiile administrative din municipiul Constanţa, ţinand cont că în prezent, circulaţia rutieră pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între b-dul Mamaia şi str. Ion Raţiu, intensitatea ridicată a traficului produce staţionări şi cozi la intersecţiile semaforizate, transportul în comun pe str. Mircea cel Bătrân nu are alveole amenajate în staţiile Bus, existenţa unor parcări laterale pe carosabil, lipsa căilor amenajate pentru circulaţia bicicletelor şi a altor facilităţi pentru parcarea acestora şi fără a se aigura continuitatea pistelor deja amenajate de pe b-dul Tomis pe sectorul cuprins între b-dul Mamaia şi str. Traian, circulaţia pietonală deficitară din cauza stării tehnice rele a îmbrăcămintei trotuarelor; Pe B-dul Tomis, pe sectorul b-dul Mamaia - str. Ion Raţiu nu s-au mai efectuat alte lucrări de reparaţii la carosabil din anul 2004, astfel încât, conform Normativului NP 033-2005 pentru intreţinerea şi repararea străzilor, acest sector din bd. Tomis prezintă expirarea duratei normale de exploatare a părţii carosabile şi trotuarelor necesită lucrari de reabilitare şi modernizare. Aceste investiţii de dezvoltare urbană necesită îmbunătăţirea condiţiilor de sporire a capacităţii şi a siguranţei circulaţiei rutiere şi pietonale pe B-dul Tomis. Proiectul propus urmăreşte eliminarea deficienţelor circulaţiei rutiere şi pietonale constatate, în contextul îmbunătăţirii mobilităţii în municipiul Constanţa conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilăa- PMUD. Prin lucrările propuse se urmăreşte realizarea principalelor obiective: Obiectivul principal este de continua re a îmbunătăţirii mobilităţii urbane în Municipiul Constanţa conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila - PMUD, prin redistribuirea spaţiului pe b-dul Tomis pentru instituirea şi continuarea circulaţiei rutiere curente cu sens unic către zona centrală, asigurarea unei unei benzi dedicate pentru transportul public pentru sensul către intersecţia Dacia, în complementaritate cu circulaţia pe str. Mircea cel Bătrân şi asigurarea continuităţii de piste pentru biciclete pe b-dul Tomis şi legăturii acestora cu celelalte trasee existente şi cele de perspectivă, fluidizarea traficului, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie rutieră, inclusiv pentru transportul public şi a circulaţiei pietonale (…)” – este doar un fragment din expunerea de motive pe care SC Confort Urban a pregătit-o.

Aşadar, sensul unic de pe Tomis urmează să se extindă, bulevardul va fi reabilitat (pe sectorul de bulevard situat între intersectţia cu bd. Mamaia şi intersecţia cu str. Ion Raţiu nu s-au mai efectuat lucrări de reparaţii din anul 2004), vor fi schimbate borduri, vor fi create alveole pentru traseul de autobuze şi staţii de taxi, vor fi create piste de biciclete – totul pentru ca, pe de o parte, constănţenii să renunţe la plimbările cu maşinile proprii! Pe de altă parte, proiectul presupune şi nişte costuri, estimate, conform documentului consultat de “Replica”, la 5.333.578,82 de lei. Durata lucrărilor ar urma să fie de 4-5 luni de la data începerii acestora.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii, dar mai cu seamă cum vor primi constănţenii această veste.

Alexandra CUCU

marţi, 24 septembrie 2019423
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Joi, 19 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Lucian Lungoci, deputat PSD
GANDUL.RO
Nevasta unui preot din Băicoi se întoarce la București cu o rochie nouă, de 1.400 de lei! Bancul zilei
Comentarii

02Relu(25 sep 21:16)
Eu propun sa se faca faca toata Mamaia sen unic....intorci la Lumina...
09ion(25 sep 08:14)
o sa fie JALE pe Mircea. Blocaj total.
17fulgerica(25 sep 07:41)
Cel mai prost primar pe care l-a avut Constanta.
48adina(24 sep 21:21)
un cretin de primar! a creat haos in tot orasul cu sensurile unice! mai ales ca la comisi de circulatie nu a participat nici un politist de la rutiera pentru ca a motivat ca nu il intereseza parerea lor!
64Cetatene(24 sep 21:03)
da pe jos ce-are daca o ia. Mersul pe jos e sanatos.
54Cetatean(24 sep 20:41)
Cand deschideti statia Proges, de pe linia 5-40? Copilul meu este nevoit sa mearga mult pana la prima statie si asta cu un ghiozdan destul de greu in spate. Inteleg ca vara probabil acea statie incurca traficul rutier, dar acum!
17ion(24 sep 20:36)
si asa este aglomerat ... sa faci o linie numai pt transp in comun nu face altceva decat sa aglomereze mai mult
63cur vee s& manelisti(24 sep 16:28)
mars,la mers pe jos!!!!
314Rusine(24 sep 16:17)
Primarul sens unic. Ati zapacit orasul asta
514Oscar Zmeura de argint(24 sep 15:39)
Premiul pentru cei mai prosti componenti din sud-est-ul EU privind comisia de circulatie si fluidizarea traficului merge la.....Primaria Constanta.Pam.Pam!
72offf(24 sep 15:07)
unde sunt jihadistii cu camioane cand ai nevoie de ei?
515Ion(24 sep 14:02)
Te-n gura fagabou! Sa iti iau sensurile unice in pola si sa ma si pis pe tine nitel, poate racesti !
515aiureala(24 sep 13:37)
Faceti soseaua de coasta si nu mai umblati cu aiureli .
723un nene(24 sep 12:57)
esti constient ca nu te mai alege nici dracu. dute dracu cu pielea pe tine, da sa te scuture putin astia pentru ce ai primit cu siguranta de la borduri si popici. sa ai asa un oras cu intersectii largi si bulevarde si sa le umpli cu insule si borduri si sensuri unice . sa-ti f..t consilieri in gat, trebuie sa fi un mare imbecil. PSD-ul o sa fie istorie dar partea neagra a istoriei
324Ba Fagadau(24 sep 11:45)
da gunoiul cand il ridici mai escrocule ? Trec gunoierii de doua ori pe saptamana, se ridica munti de gunoaie cretinule. Tu te ocupi doar de stalpi si de parcarea lui dospinescu. Fi-ti-ar ma-ta aia hoata de ras.
324Societatea(24 sep 11:41)
traverseaza o criza profunda a bunului simt. Gunoiul betonul si traficul infernal au facut din noi niste indivizi bolnavi si hidosi. Noi am uitat sa ne respectam. Masura care se anunta se vrea a fi una care sa reduca poluarea. Comoditatea si nesimtirea ne ucid la propiu.
719un fan(24 sep 11:08)
Pesedeilor ce-o sa va mai ''racorim'' la alegeri!!!
622fagabou(24 sep 10:40)
hop blocul hop sensu. hop fac shushu pe voi ca fac ce ma taie capul. hahaha muriti prostii mei in trafic. de la gara pana la city aveti semafoare sincronizate. pe fiecare il luati in bot pe rosu...hahahaha ce ma distrez sa va vad cum alergati ca sclavii sa munciti sa imi aduceti bani. mars la munca. sanki merg cu autobuzul cand eu am ultimul model de seria 5 de la o firma a lu babu. dar voi nu stiti asta. eu pozez cum merg pe jos si cu autobuzul sa va spal in ochi. ca voi prosti haliti deastea. hai pa sclavilor. am treaba sa fac bani
124cornelus(24 sep 10:26)
cand incepeti digitalizarea administratiei locale? de ce un contribuabil trebuie sa alerge la primarie cu acte si hartii de la alte institutii de stat.la cadastru,la reg comertului, la mediu,la isc la toate kkturile sa ia avize si cereri si hartii, sa le duca gramada la primarie ca de acolo sa-ti dea un certificat inutil, dar care da de mancare la o armata de machidoance care toaca hartie toata ziua. si toate astea cu masina. si apoi ne plangem de trafic. in alte tari europene trebuie sa prezinti doar buletinul,sau actele se fac doar pe internet,fara deplasari inutile.la noi nu:dosar cu sina
329klaus(24 sep 09:54)
Eu , Fagadau Voievod , declar : sensuri unice pe toate strazile , bulevardele si aleeile Constantei !!! Asa sa-mi ajute Primaria si Consiliu Local ! Amin .
638Xman(24 sep 09:48)
Acelasi incompetent de primar alaturi de toti idiotii sai care nu realizeaza ca pe acest sector de drum exista si un spital judetean! Cum se va face plecarea si intrarea ambulantelor ,care va fi timpul de reactie al acestora si timpul in care ajung daca sunt puse in situatia de a ajumge la o locatie care ar fi necesara ocolirea bulevardului tomis? Niste idioti care fac sistematizarea rutiera de capul lor nicidecum la solicitarea politiei rutiere cum spune legea si toate astea avand loc cu acordul tacit al ipj al carui comandant este sclav al autoritatii publice locale! RUSINOS
199ce idee minunata(24 sep 09:24)
sa se faca pe toata lungimea . din tomis nord pana la lupoaica
226Xyz(24 sep 09:24)
1. fagabou se afla pe sens unic cu directia pubela de gunoi. 2. sigur nu se ma ridica vreun bloc pe acolo ?
431KIKI(24 sep 09:15)
Se va aglomera excesiv str. Mircea care si asa este improprie circulatiei din cauza denivelarilopr si a gurilor de canal.
196Alex(24 sep 09:08)
Pentru mine e ok
324alegator(24 sep 08:33)
un m---t, abia asteptam alegerile
1643Oconstanteanca(24 sep 08:18)
Nimic nu se intampla bine in orasul acesta! Sensuri unice aiurea...parcari cu plata tot aiurea...Fagadau sa-si ia gamdul ca va mai fi ales! Chiar si pensionarii care tin tot cu Psd-ul s-au saturat de el...Mazare a facut ceva barem pentru Constanta, inclusiv a dat pachete pentru pensionari si nu numai! Asta ce naiba face? Stim cu totii ca fura, ca oricare primar...dar da si el ceva? Face ceva pentru Constanta? Mazare a facut...telegondole, parcuri, oraselul Piticilor, plus multe altele...a dat si pachete saracilor, indiferent ca si el fura, barem dadea ceva...asta ce face? Fura si atat...
3118Dani(24 sep 08:16)
Sa le iau pista de biciclisti in pula. Daca nu ar face pista de biciclisti, sensul unic ar fi minunat. 3 benzi de dus pe tomis in jos ar fi nemaipomenit.
745Fagadau, prostul-satului(24 sep 07:44)
Tu nu intelegi un lucru elementar: orasul este al OAMENILOR, pentru OAMENI si necesitatile lor. Iar tu, in mortii ma-ti aia votayoare pe 5 buletine de vot, esti SERVITOR al orasului si nevoilor sale. Vrei sa le identifici? Pune intrebari, dar si asculta raspunsurile. Nu te mai gandi tu ca esti un carmaci luminat si vizionar ca Mama Omida. Servitorule, asculta-ti stapanul de drept: orasul. Adica oamenii lui! Imbecilule!
950Sofer auto(24 sep 07:12)
Ne-ai disperat cu sensurile unice,stalpisorii deci sa te aleaga biciclistii!
733Dan(24 sep 07:12)
Lasati bre ambele sensuri, sunteti inconstienti! Banda unica de autobuz, cum e si in Varna, si in rest taxa de acces in oras pentru machidoancele angajate in primarie ce isi misca fundul doar in masina. Sensul unic nu e rezolvare. Taxati miscarea masinilor, cereti mai putine hartii sau deloc la autorizatii si cereri si orasul va fi mai liber. Voi sunteti cauza, teancuri de hartii pentru orice kkt. Si oamenii alearga cu masina sa obtina hartiile.
5214Administratia locala(24 sep 06:31)
trebuie sustinuta pentru asemenea proiecte. Vor injura multi inconstienti.
447stefan(24 sep 03:19)
nu distrugeti spatial verde al b lui Mamaia.
mai mult...Replica
19 mai 23:18ReplicaMedic estetician din cadrul clinicii Dr. Dali, acuzat de mutilare corporală! Video

Atunci când vine vorba de modificarea aspectului fizic și de a corecta anumite defecte, mai mari sau mai mici, cauți...338

19 mai 23:15ReplicaLa City Park Mall se mai poate parca gratuit doar o oră! Video231
19 mai 00:50Replica80 de lei, de la Gară până în Mamaia, cu taxiul! Video258
19 mai 22:54ReplicaApel către premierul Ciucă: Opriți distrugerea stațiunilor din sudul litoralului, se fac șmecherii! VIDEO

În ultimii 20 de ani, foarte multe spații verzi din Mamaia și Năvodari s-au transformat în terenuri pentru...165

19 mai 22:52ReplicaAvocat din Constanța, condamnat pentru evaziune fiscală311
19 mai 00:42ReplicaRiver Transnav va face reparaţiile la sistemul de irigaţii din Constanța173
19 mai 00:29ReplicaPreţurile explodează, oamenii nu mai înţeleg nimic! Video

În timp ce mai marii țării își împart între ei cești de ceai de tei, inflația mărfurilor alimentare atârnă...214

19 mai 22:45ReplicaUn director de la Protecţia Consumatorilor arată diferenţele dintre produsele fake şi originale217
19 mai 22:32ReplicaPloaia a creat haos în traficul rutier din Constanţa! Video182
19 mai 00:17ReplicaUn dulgher și-a pierdut viața după ce a căzut de pe casă!

Tragedie petrecută marți, 17 mai, în Eforie Sud. Un dulgher, angajat al Raf Express Construct, a căzut de la 7...134

19 mai 22:12ReplicaConsultare publică pentru amenajarea plajelor din Mamaia271
19 mai 22:10ReplicaPoşta Română va distribui cardurile din programul 'Sprijin pentru România'323
Vremea
7.4°7.4° - 9.8° joi, 19 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 73%
Vânt: 6.31 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 mai 00:00SportFotbal - Benfica Lisabona are un nou antrenor

Clubul Benfica Lisabona a anunţat, miercuri, că noul antrenor al echipei portugheze este germanul Roger Schmidt,...66

19 mai 00:00SportFRF a stabilit datele de început ale competițiilor fotbalistice din sezonul 2022-2023

Federația Română de Fotbal a anunțat miercuri că în cadrul Comitetului Executiv al FRF s-au stabilit datele de...66

19 mai 00:00SportHandbal feminin: Continuă lupta între CS Rapid şi CSM Bucureşti

CS Rapid Bucureşti şi CSM Bucureşti continuă duelul de la distanţă pentru titlu în Liga Naţionale de handbal...69

19 mai 00:00SportLăcrămioara Perijoc în finală la CM de box de la Istanbul. Românca va boxa vineri pentru aur

Sportiva Lăcrămioara Perijoc, legitimată la CSA Steaua, s-a calificat, miercuri, în finala categoriei 54 kg,...70

Local
19 mai 23:22LocalMascații au luat cu asalt mafia deșeurilor: zeci de descinderi în nouă județe

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj efectuează, miercuri, 27 de percheziţii...387

19 mai 23:23LocalAtenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile de miercuri - 18 mai, ora 22.00, până joi – 19 mai 2022, ora 10.00,...533

19 mai 23:23LocalDeputații pregătesc noi modificări pentru Codul Rutier

297

19 mai 23:21LocalInfracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un...220

19 mai 23:21LocalMandate puse în aplicare de polițiști: Doi bărbați, după gratii

La data de 17 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 31 de...239

19 mai 23:22LocalSmartphone-uri pe roți.Cum se fură mașinile Tesla, fără cheie

Clienții Tesla ar putea aprecia sistemul ingenios de intrare fără cheie al producătorului auto, dar un cercetător...290

19 mai 23:24LocalAccident rutier pe strada Poporului

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de miercuri, 18 mai a.c., în...303

19 mai 23:24LocalAsigurarea măsurilor PSI la un autotren, între Mircea Vodă și Satul Nou

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 18 mai, între localitățile Mircea Vodă...250

19 mai 23:24LocalIncendiu în localitatea Tortomanu

354

Politică
19 mai 00:00PoliticăDîncu: Sper să depăşim 30% pentru înzestrare anul viitor; avem nevoie în zona navală

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat, miercuri, că speră ca anul viitor să fie alocat cel puţin 30% din...78

19 mai 23:19PoliticăSprijin pentru transportatori de 0,5 lei/litrul de combustibil

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea prin care aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de...283

19 mai 23:21PoliticăLegea care dădea acces serviciilor în comunicațile electronice ale românilor - neconstituțională (CCR)

274

19 mai 00:00PoliticăMinistrul Bode: România a fost, este şi va rămâne un partener de nădejde al SUA

România a fost, este şi va rămâne un partener "de nădejde" al Statelor Unite ale Americii, iar relaţia bilaterală...74

19 mai 00:00PoliticăDeputaţii au votat proiectul care stabileşte cadrul instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor din PNRR

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, proiectul de lege prin care se stabileşte...79

19 mai 00:00PoliticăPreşedintele Senatului: Impozitarea progresivă - o greşeală strategică pentru România

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că introducerea unui sistem de impozitare progresivă ''ar fi o...76

19 mai 23:20PoliticăCe i-au cerut americanii Elenei Udrea!

”La Ramada, Băsescu a făcut rost de celule pentru fetele sale”… ”Cine dă banii? Udrea scapă cu 50 milioane...1058

19 mai 23:20PoliticăMarcel Ciolacu, atac la adresa PNL

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR,...205

19 mai 23:21PoliticăCiolacu anunță un nou pachet de măsuri pentru companii

253

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4097

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3327

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3483

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1605

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1844

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3097

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2337

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6100

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11411

Monden
19 mai 23:26MondenTrupa Kalush Orchestra va merge în turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

Grupul ucrainean Kalush Orchestra, câştigătorul ediţiei Eurovision 2022, intenţionează să meargă în turneu în...63

19 mai 00:00MondenChitara de la destrămarea grupului Oasis, vândută cu 385.500 de euro la licitaţie, la Paris

Chitara Gibson a lui Noel Gallagher, spartă într-o seară din 2009, într-o perioadă în care grupul britanic Oasis...64

19 mai 00:00MondenAmber Heard denunţă o campanie de defăimare care i-a limitat rolul în continuarea filmului 'Aquaman'

71

19 mai 23:41MondenSezonul 3 al serialului 'Bridgerton' se va concentra pe povestea de dragoste dintre Penelope şi Colin

Sezonul 3 al dramei de epocă "Bridgerton" de la Netflix, bazat pe cărţile Juliei Quinn, va urmări povestea de...63

19 mai 00:01MondenIrina Columbeanu s-a mutat în SUA datorită lui Mr. Pink? Irinel: „M-a certat“

Irinel Columbeanu urmează să lanseze o nouă carte, în cadrul căreia a vorbit despre plecarea fiicei sale, Irina,...75

19 mai 00:00MondenAnda Adam, evacuată din casa din Bragadiru!

Anda Adam a primit ordin judecătoresc de a părăsi casa din Bragadiru, unde locuiește de ceva timp. Artista este...74

19 mai 00:00MondenAl doilea film inspirat din serialul 'Downton Abbey' va avea premiera vineri în cinematografele nord-americane

La 12 ani după ce a avut premiera pe micile ecrane, serialul de mare succes ''Downton Abbey'' revine în actualitate cu...66

19 mai 00:00MondenUnul dintre producătorii 'Rust' spune că pelicula va fi finalizată

Unul dintre producătorii peliculei ''Rust'', pe al cărei platou de filmare s-a produs anul trecut incidentul care a...73

19 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes s-a deschis cu o intervenţie a preşedintelui ucrainean Zelenski

68

Mapamond
19 mai 21:01MapamondRușii au bombardat cu rachete în apropiere de Kiev. Cel puțin 8 oameni au murit

Cel puțin opt oameni au fost uciși în urma unui atac rus asupra unei localități situate la câteva zeci de...322

19 mai 20:59MapamondSoldaţii ruşi morţi în Ucraina: Tineri, săraci şi proveniţi din minorităţi etnice

Numărul soldaţilor ruşi morţi în Ucraina este ţinut secret şi mult redus de Moscova. Dintre miile de soldaţi...400

17 mai 00:06MapamondUcraina s-a retras din negocierile de pace cu Rusia

1704

19 mai 21:01MapamondMariupolul se confruntă cu un posibil focar de holeră

OMS anunță că Mariupolul se confruntă cu un posibil focar de holeră, din cauza lipsei apei și a calității...478

18 mai 00:00MapamondPrimul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a fost înhumat cu onoruri şi omagiile succesorilor

Primul preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk, decedat în urmă cu o săptămână, la...265

19 mai 21:01MapamondNew York a intrat în nivelul ridicat de alertă ca urmare a unui nou val de COVID-19

Primarul oraşului New York, Eric Adams, a crescut marţi nivelul de alertă asociat COVID-19 la "ridicat" din cauza...471

19 mai 20:59MapamondPutin: Unele ţări europene nu au cum să renunţe imediat la petrolul din Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a apreciat marţi că pentru unele ţări europene este imposibil să renunţe...282

19 mai 20:59MapamondParlamentul Finlandei a votat cu peste 95% pentru aderarea ţării la NATO

Parlamentul de la Helsinki a votat marţi, cu o majoritate de peste 95%, în favoarea aderării Finlandei la NATO, ceea...298

19 mai 21:00MapamondAvioane puternice au bombardat regiunea Cernihiv: cel puțin 8 morți și 12 răniți

517

Sănătate
19 mai 00:00SănătateExplozie de cazuri de pneumonie, din cauza imunității scăzute

Spitalul Victor Babeș din Timișoara trage un semnal de alarmă. Medicii de aici spun că numărul cazurilor de...72

19 mai 00:00SănătateCampanie - Alis Grasu: În medie, în lume, o persoană din şase va suferi un AVC

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a atras atenţia, marţi, că, la nivel mondial, la...69

19 mai 00:00SănătateUn număr de 292 de persoane s-au imunizat cu doza a patra de vaccin anti-COVID-19 în prima zi de administrare

66

19 mai 00:00SănătateStudiu: Consumul mare de mezeluri și prăjeli crește riscul de moarte subită

Un studiu publicat în Journal of the American Heart Association arată că aportul mare de alimente prăjite, mezeluri,...63

19 mai 20:44SănătateFructe benefice pentru ficatul gras

Ficatul gras, cunoscut și sub denumirea de steatoza hepatică, este o afecțiune care apare atunci când se acumulează...58

19 mai 00:00SănătateIoana Mihăilă: Medicii români mint privind infecțiile nosocomiale ca să nu plătească legal

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că...68

19 mai 00:00SănătateINSP: În săptămâna 9 - 15 mai au fost confirmate 157 de cazuri COVID cu varianta Omicron

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, în săptămâna 9 - 15 mai, au fost confirmate 157...69

19 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 121 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Numărul de persoane cu COVID-19 internate este de 785, cu 72 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat...66

19 mai 00:05SănătateRecomandări utile pentru o alimentație corectă de vară!

662

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT