rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constănţeni, sunteţi pregătiţi? Iată ce are în plan Decebal Făgădău!

Închiderea bulevardului Tomis, un TEST înainte de reconfigurarea totală a zonei: SENS UNIC între bd. Mamaia şi str. Ion Raţiu

Bulevardul Tomis a fost, pentru o zi, pietonal. Duminică, 22 septembrie, artera a fost închisă circulaţiei autovehiculelor, întregul perimetru devenind un mare loc de joacă pentru copii: s-a dansat, s-a mers cu bicicleta, cu trotineta, spre încântarea mămicilor. Dar, v-aţi gândit că bulevardul ales pentru o acţiune înscrisă în “Săptămâna Europeană a Mobilității” a fost doar un test pentru ceea ce va urma? În condiţiile date - “Săptămâna Europeană a Mobilității” – evenimentul nu a fost criticat cu toată gura de şoferi ori de opoziţia primarului, motivul principal fiind că este greu să te pui cu mămicile, iar în plan secund, demn de menţionat că şi la Bucureşti, dar şi în Franţa, au fost luate măsuri similare de marcare a mobilităţii. Desigur, nu la fel de blânzi sunt constănţenii atunci când vine vorba despre străzile care au devenit cu sens unic în oraş, iar vestea este: bulevardul Tomis, pe sectorul cuprins între bulevardul Mamaia şi strada Ion Raţiu, urmează să fie şi el cu sens unic!

Planul este expus într-un document al SC Confort Urban şi urmează să fie prezentat consilierilor locali, în şedinţa din 30 septembrie, sub forma unui proiect iniţiat de primarul Decebal Făgădău.

Ce presupune proiectul

„Având în vedere faptul că b-dul Tomis reprezintă artera pricipală de legătură între zona centrală a municipiului, în partea de sud-est şi drumul naţional DN2A, în partea de nord-vest, intersectându-se pe acest traseu cu alte artere principale precum: b-dul Ferdinand, b-dul Mamaia, b-dul Alexandru Lăpuşneanu, str. Soveja, b-dul Aurel Vlaicu, artere ce fac posibile legături cu toate direcţiile principale din municipiu şi către obiectivele turistice, comerciale şi instituţiile administrative din municipiul Constanţa, ţinand cont că în prezent, circulaţia rutieră pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între b-dul Mamaia şi str. Ion Raţiu, intensitatea ridicată a traficului produce staţionări şi cozi la intersecţiile semaforizate, transportul în comun pe str. Mircea cel Bătrân nu are alveole amenajate în staţiile Bus, existenţa unor parcări laterale pe carosabil, lipsa căilor amenajate pentru circulaţia bicicletelor şi a altor facilităţi pentru parcarea acestora şi fără a se aigura continuitatea pistelor deja amenajate de pe b-dul Tomis pe sectorul cuprins între b-dul Mamaia şi str. Traian, circulaţia pietonală deficitară din cauza stării tehnice rele a îmbrăcămintei trotuarelor; Pe B-dul Tomis, pe sectorul b-dul Mamaia - str. Ion Raţiu nu s-au mai efectuat alte lucrări de reparaţii la carosabil din anul 2004, astfel încât, conform Normativului NP 033-2005 pentru intreţinerea şi repararea străzilor, acest sector din bd. Tomis prezintă expirarea duratei normale de exploatare a părţii carosabile şi trotuarelor necesită lucrari de reabilitare şi modernizare. Aceste investiţii de dezvoltare urbană necesită îmbunătăţirea condiţiilor de sporire a capacităţii şi a siguranţei circulaţiei rutiere şi pietonale pe B-dul Tomis. Proiectul propus urmăreşte eliminarea deficienţelor circulaţiei rutiere şi pietonale constatate, în contextul îmbunătăţirii mobilităţii în municipiul Constanţa conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilăa- PMUD. Prin lucrările propuse se urmăreşte realizarea principalelor obiective: Obiectivul principal este de continua re a îmbunătăţirii mobilităţii urbane în Municipiul Constanţa conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila - PMUD, prin redistribuirea spaţiului pe b-dul Tomis pentru instituirea şi continuarea circulaţiei rutiere curente cu sens unic către zona centrală, asigurarea unei unei benzi dedicate pentru transportul public pentru sensul către intersecţia Dacia, în complementaritate cu circulaţia pe str. Mircea cel Bătrân şi asigurarea continuităţii de piste pentru biciclete pe b-dul Tomis şi legăturii acestora cu celelalte trasee existente şi cele de perspectivă, fluidizarea traficului, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie rutieră, inclusiv pentru transportul public şi a circulaţiei pietonale (…)” – este doar un fragment din expunerea de motive pe care SC Confort Urban a pregătit-o.

Aşadar, sensul unic de pe Tomis urmează să se extindă, bulevardul va fi reabilitat (pe sectorul de bulevard situat între intersectţia cu bd. Mamaia şi intersecţia cu str. Ion Raţiu nu s-au mai efectuat lucrări de reparaţii din anul 2004), vor fi schimbate borduri, vor fi create alveole pentru traseul de autobuze şi staţii de taxi, vor fi create piste de biciclete – totul pentru ca, pe de o parte, constănţenii să renunţe la plimbările cu maşinile proprii! Pe de altă parte, proiectul presupune şi nişte costuri, estimate, conform documentului consultat de “Replica”, la 5.333.578,82 de lei. Durata lucrărilor ar urma să fie de 4-5 luni de la data începerii acestora.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii, dar mai cu seamă cum vor primi constănţenii această veste.

Alexandra CUCU

marţi, 24 septembrie 20197742
Comentarii

02Relu(25 sep 21:16)
Eu propun sa se faca faca toata Mamaia sen unic....intorci la Lumina...
09ion(25 sep 08:14)
o sa fie JALE pe Mircea. Blocaj total.
17fulgerica(25 sep 07:41)
Cel mai prost primar pe care l-a avut Constanta.
48adina(24 sep 21:21)
un cretin de primar! a creat haos in tot orasul cu sensurile unice! mai ales ca la comisi de circulatie nu a participat nici un politist de la rutiera pentru ca a motivat ca nu il intereseza parerea lor!
64Cetatene(24 sep 21:03)
da pe jos ce-are daca o ia. Mersul pe jos e sanatos.
54Cetatean(24 sep 20:41)
Cand deschideti statia Proges, de pe linia 5-40? Copilul meu este nevoit sa mearga mult pana la prima statie si asta cu un ghiozdan destul de greu in spate. Inteleg ca vara probabil acea statie incurca traficul rutier, dar acum!
17ion(24 sep 20:36)
si asa este aglomerat ... sa faci o linie numai pt transp in comun nu face altceva decat sa aglomereze mai mult
63cur vee s& manelisti(24 sep 16:28)
mars,la mers pe jos!!!!
314Rusine(24 sep 16:17)
Primarul sens unic. Ati zapacit orasul asta
514Oscar Zmeura de argint(24 sep 15:39)
Premiul pentru cei mai prosti componenti din sud-est-ul EU privind comisia de circulatie si fluidizarea traficului merge la.....Primaria Constanta.Pam.Pam!
72offf(24 sep 15:07)
unde sunt jihadistii cu camioane cand ai nevoie de ei?
515Ion(24 sep 14:02)
Te-n gura fagabou! Sa iti iau sensurile unice in pola si sa ma si pis pe tine nitel, poate racesti !
515aiureala(24 sep 13:37)
Faceti soseaua de coasta si nu mai umblati cu aiureli .
723un nene(24 sep 12:57)
esti constient ca nu te mai alege nici dracu. dute dracu cu pielea pe tine, da sa te scuture putin astia pentru ce ai primit cu siguranta de la borduri si popici. sa ai asa un oras cu intersectii largi si bulevarde si sa le umpli cu insule si borduri si sensuri unice . sa-ti f..t consilieri in gat, trebuie sa fi un mare imbecil. PSD-ul o sa fie istorie dar partea neagra a istoriei
324Ba Fagadau(24 sep 11:45)
da gunoiul cand il ridici mai escrocule ? Trec gunoierii de doua ori pe saptamana, se ridica munti de gunoaie cretinule. Tu te ocupi doar de stalpi si de parcarea lui dospinescu. Fi-ti-ar ma-ta aia hoata de ras.
324Societatea(24 sep 11:41)
traverseaza o criza profunda a bunului simt. Gunoiul betonul si traficul infernal au facut din noi niste indivizi bolnavi si hidosi. Noi am uitat sa ne respectam. Masura care se anunta se vrea a fi una care sa reduca poluarea. Comoditatea si nesimtirea ne ucid la propiu.
719un fan(24 sep 11:08)
Pesedeilor ce-o sa va mai ''racorim'' la alegeri!!!
622fagabou(24 sep 10:40)
hop blocul hop sensu. hop fac shushu pe voi ca fac ce ma taie capul. hahaha muriti prostii mei in trafic. de la gara pana la city aveti semafoare sincronizate. pe fiecare il luati in bot pe rosu...hahahaha ce ma distrez sa va vad cum alergati ca sclavii sa munciti sa imi aduceti bani. mars la munca. sanki merg cu autobuzul cand eu am ultimul model de seria 5 de la o firma a lu babu. dar voi nu stiti asta. eu pozez cum merg pe jos si cu autobuzul sa va spal in ochi. ca voi prosti haliti deastea. hai pa sclavilor. am treaba sa fac bani
717Eu fagabou stalpishor(24 sep 10:26)
Ce vreti mai sclavilor sa fac?fac ce zic altii ca tb sa manance si gura lor dupa urma primariei,fura ei da-mi da si mie si asa imi merge bine.alegeri?tot neamul meu makedonesc daca fura cate 5 voturi si castig iar fraierilor.
124cornelus(24 sep 10:26)
cand incepeti digitalizarea administratiei locale? de ce un contribuabil trebuie sa alerge la primarie cu acte si hartii de la alte institutii de stat.la cadastru,la reg comertului, la mediu,la isc la toate kkturile sa ia avize si cereri si hartii, sa le duca gramada la primarie ca de acolo sa-ti dea un certificat inutil, dar care da de mancare la o armata de machidoance care toaca hartie toata ziua. si toate astea cu masina. si apoi ne plangem de trafic. in alte tari europene trebuie sa prezinti doar buletinul,sau actele se fac doar pe internet,fara deplasari inutile.la noi nu:dosar cu sina
329klaus(24 sep 09:54)
Eu , Fagadau Voievod , declar : sensuri unice pe toate strazile , bulevardele si aleeile Constantei !!! Asa sa-mi ajute Primaria si Consiliu Local ! Amin .
638Xman(24 sep 09:48)
Acelasi incompetent de primar alaturi de toti idiotii sai care nu realizeaza ca pe acest sector de drum exista si un spital judetean! Cum se va face plecarea si intrarea ambulantelor ,care va fi timpul de reactie al acestora si timpul in care ajung daca sunt puse in situatia de a ajumge la o locatie care ar fi necesara ocolirea bulevardului tomis? Niste idioti care fac sistematizarea rutiera de capul lor nicidecum la solicitarea politiei rutiere cum spune legea si toate astea avand loc cu acordul tacit al ipj al carui comandant este sclav al autoritatii publice locale! RUSINOS
199ce idee minunata(24 sep 09:24)
sa se faca pe toata lungimea . din tomis nord pana la lupoaica
226Xyz(24 sep 09:24)
1. fagabou se afla pe sens unic cu directia pubela de gunoi. 2. sigur nu se ma ridica vreun bloc pe acolo ?
431KIKI(24 sep 09:15)
Se va aglomera excesiv str. Mircea care si asa este improprie circulatiei din cauza denivelarilopr si a gurilor de canal.
196Alex(24 sep 09:08)
Pentru mine e ok
324alegator(24 sep 08:33)
un m---t, abia asteptam alegerile
1643Oconstanteanca(24 sep 08:18)
Nimic nu se intampla bine in orasul acesta! Sensuri unice aiurea...parcari cu plata tot aiurea...Fagadau sa-si ia gamdul ca va mai fi ales! Chiar si pensionarii care tin tot cu Psd-ul s-au saturat de el...Mazare a facut ceva barem pentru Constanta, inclusiv a dat pachete pentru pensionari si nu numai! Asta ce naiba face? Stim cu totii ca fura, ca oricare primar...dar da si el ceva? Face ceva pentru Constanta? Mazare a facut...telegondole, parcuri, oraselul Piticilor, plus multe altele...a dat si pachete saracilor, indiferent ca si el fura, barem dadea ceva...asta ce face? Fura si atat...
3118Dani(24 sep 08:16)
Sa le iau pista de biciclisti in pula. Daca nu ar face pista de biciclisti, sensul unic ar fi minunat. 3 benzi de dus pe tomis in jos ar fi nemaipomenit.
745Fagadau, prostul-satului(24 sep 07:44)
Tu nu intelegi un lucru elementar: orasul este al OAMENILOR, pentru OAMENI si necesitatile lor. Iar tu, in mortii ma-ti aia votayoare pe 5 buletine de vot, esti SERVITOR al orasului si nevoilor sale. Vrei sa le identifici? Pune intrebari, dar si asculta raspunsurile. Nu te mai gandi tu ca esti un carmaci luminat si vizionar ca Mama Omida. Servitorule, asculta-ti stapanul de drept: orasul. Adica oamenii lui! Imbecilule!
950Sofer auto(24 sep 07:12)
Ne-ai disperat cu sensurile unice,stalpisorii deci sa te aleaga biciclistii!
733Dan(24 sep 07:12)
Lasati bre ambele sensuri, sunteti inconstienti! Banda unica de autobuz, cum e si in Varna, si in rest taxa de acces in oras pentru machidoancele angajate in primarie ce isi misca fundul doar in masina. Sensul unic nu e rezolvare. Taxati miscarea masinilor, cereti mai putine hartii sau deloc la autorizatii si cereri si orasul va fi mai liber. Voi sunteti cauza, teancuri de hartii pentru orice kkt. Si oamenii alearga cu masina sa obtina hartiile.
5214Administratia locala(24 sep 06:31)
trebuie sustinuta pentru asemenea proiecte. Vor injura multi inconstienti.
447stefan(24 sep 03:19)
nu distrugeti spatial verde al b lui Mamaia.
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaPrimăria Constanţa anunţă resistematizare rutieră și pietonală în cartierul Tomis Nord

Pentru a veni în sprijinul elevilor de la Școala Gimnazială Nr.29 „Mihai Viteazul” (zona Tomis Nord) și pentru...850

22 oct 13:17ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV în județul Constanța: mașină SPULBERATĂ de TIR! VIDEO1703
22 oct 13:21ReplicaMașină cu numere de Bulgaria URMĂRITĂ în TRAFIC: au fost trase FOCURI de ARMĂ!1074
22 oct 13:18ReplicaPERCHEZIȚII în județul Constanța! Au fost ridicate PROBE

Oamenii legii au descins, în seara de luni, 21 octombrie, în județul Constanța, în localitățile Almălău și...3771

22 oct 13:18ReplicaRĂFUIALĂ și MAȘINI VANDALIZATE în TOMIS NORD! Video1968
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'2108
22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța

Afaceristul care s-a dovedit a fi în ultimii ani ”regele asfaltului” din Constanța, datorită contractelor de zeci...1355

22 oct 11:51Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'1045
22 oct 10:42ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe strada Mircea!1422
22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!

Clipe de coșmar pentru o minoră din Năvodari! A fost sechestrată, bătută și tâlhărită de propriile rude în...1403

22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei940
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!615
Vremea
18.3°18.3° - 20.2° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 61%
Vânt: 4.01 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...202

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...469

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...328

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...269

Local
22 oct 04:39LocalALERTĂ! O minoră a fost RĂPITĂ! Ați văzut-o?

O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, județul Cluj, a plecat de acasă la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei...586

22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1678

22 oct 04:35LocalRAEDPP organizează 'Târgul de bun gust, cu reţete din străbuni'

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța, în parteneriat cu Primăria...902

22 oct 04:42LocalTrafic rutier cu 'de toate' la Constanța: beți la volan, fără permis și numere de înmatriculare expirate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipnița, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16.15, au...466

22 oct 04:42LocalO femeie și un bărbat, condamnați pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2, la data de 18 octombrie...491

22 oct 04:35LocalARESTAT pentru că a condus cu permisul reținut și sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un...466

22 oct 04:34LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 19...403

22 oct 04:33LocalMandat de executare pus în aplicare de polițiștii tulceni

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție...326

22 oct 04:42LocalConstanța: curățenia de toamnă a continuat și în weekend!

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., zeci de voluntari de la Club Rotary Yachting Constanța au participat la o amplă...452

22 oct 04:33LocalPoliția Română, acțiuni în gări, aerogări, rute navale și feroviare

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor...383

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...420

22 oct 04:40PoliticăSenat: 115 proiecte de lege, adoptate tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 115 proiecte de lege, printre care se numără declararea zilei...524

22 oct 04:40PoliticăPNL a racolat un senator

Senatorul maramureșean Iustin Talpoș și-a anunțat luni, în plenul Senatului, afilierea la grupul PNL. Talpoș a...573

22 oct 04:38PoliticăAEP: Secţii de votare în diaspora - în şcoli, hoteluri, centre comerciale. Spania, cele mai multe secţii

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare...260

22 oct 04:38PoliticăSe reface grupul ALDE din Camera Deputaților

Grupul ALDE din Camera Deputaților, desființat după demisiile a cinci deputați aleși pe lista partidului, este pe...434

22 oct 04:36PoliticăOrban: Am încredere că putem reuşi învestirea din prima, dar există şi posibilitatea anticipatelor

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a admis, luni, că există posibilitatea ca nici primul, nici al...354

22 oct 04:36PoliticăDosarul fostului şef ANAF, Şerban Pop, se reia de la zero la un complet de trei al ICCJ

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR...344

22 oct 04:36PoliticăFosta directoare TAROM, după patru ore de audieri la DNA: Răzvan Cuc a trecut o linie, considerând că își poate bate joc

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a declarat, luni, după patru ore de audieri la DNA, în cazul în care l-a...792

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1284

22 oct 04:25PoliticăKlaus Iohannis, aflat în Japonia, a fost primit de premierul Shizo Abe. Ce discută cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Japonia, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de...490

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...316

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...211

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...334

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...455

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...281

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...223

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...200

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...273

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...213

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...304

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...218

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...233

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...184

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...167

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...196

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...162

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...163

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...178

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...206

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...191

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2912

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3702

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...655

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...865

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1778

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5239

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1068

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2333

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2811

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1214