REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Incredibil! Ce au descoperit inspectorii OPC la Târgul de Crăciun. Video

Incredibil! Ce au descoperit inspectorii OPC la Târgul de Crăciun. Video

Valentina CAMARA 12 decembrie 2022 | 00:00 12098

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control, vineri 9 decembrie a.c., pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, la Târgul de Crăciun din parcul Oleg Danovski. 

Comisarii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totala de 21.000 lei și au dispus măsura de oprire temporară a prestării de servicii pentru 4 operatori economici.

Deficiențe: lipsă flux tehnologic, apă pentru igienizarea vaselor și a alimentelor este depozitată în butoaie de plastic, paviment deteriorat, ustensile neprofesionale, se gătește în praf, fără a exista o protecție, lipsa cloramină, nu se menționează dată de preparate, lipsă cântar sau dacă există acesta nu putea să fie omologat, coșuri colectare deșeuri fără capac, lipsă elemente de identificare și caracterizare, condimente expirate, carne porc cu modificări organoleptice (aspect, miros).

La agrement, s-a lăsat invitație pentru a prezența toate documentele.

Au fost descoperite nereguli și la mașinuțele electrice

La fata locului s-a constatat că nu există afișat regulamentul și nici atenționările sau avertizările. La mașinuțele electrice în dreptul jetonului există o placă din fier cu butoni din metal, fără să existe protecție, iar la celelalte spații de joacă s-a constatat că majoritatea nu aveau centură sau erau rupte. S-a dispus oprirea temporară până la remediere pentru cele cu abateri.

Unii operatori economici au mai fost controlați de OPC si în vară, dar cu toate acestea nu au vrut să pună în practică ce s-a explicat la controalele trecute.

În rarele momente când ajung în Constanța, am avut ocazia să văd ceea ce se dorea Târgul de Crăciun, având un aspect mai mult de bâlci, motiv pentru care am rugat colegii de la Comisariatul Județean să facă o vizită acolo, să ne lămurim ce e în spatele ușilor închise. Nu există apă, deși e obligatoriu, condițiile  în care sunt depozitate alimentele, aproape direct pe trotuar, de asemenea sunt neconforme, jucăriile și tiribombele lasă de dorit dar și ca funcționalitate. Din păcate, jocurile nu pot oferi siguranță celor mici. Alimentele gestionate sunt unele cu grad ridicat de pericol”, a  spus Horia Constantinescu., șeful ANPC.

Video:

 .

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba alex,fraiere,tableta mai maninca cuvinte,fraiere.du.te acum si trage apa sa te speli pe dinti,cipan boritan!
4
0
chef de chef,eu iti platesc mincarea,bouarule,nu mi.o dai gratis.maninca cu mata putreziciuni machidonesti,pirnaiasule!apropo,nu esti ydiotul ala cu pesti imputiti de la vadu,sau popasul pescarilor olimp,etc???
6
0
Mâncați și gătiți acasă puturosilor! Nu vreți sa faceți nimic. Nu ca va pricepeți.
3
4
Domnul primar că o să avem ceva senzațional? După sac și petec!
6
1
Dupa chipul si asemanarea chitcanului.
9
1
In aceste targuri cumparati cel mult o apa . Pe langa ca sunt tinute in conditii impropii , preturile sunt exagerat de mari . Chiar nu au bun simnt comercianti . Au adaos si de cateva sute la suta . Probabil ca sa obtina un loc in aceste targuri dau SPAGA FOARTE MARE si cauta sa recupereze spaga plus profit . Eu fac comert de 30 de ani si vreau sa spun ca aplic un adaos intre 10 % si 30 % la produse nealimentare . Adica de bun simnt . La produsele alimentare , nu as admite mai mult de 10 % . Prin lege
13
0
Ala nu e Targ de Craciun, e un balci, mic, îngrămădit, cu multe tarabe cu haleala stricata, putine instalații, putini copii, plin de maneliști, c***i și cocalari. Un esec.
15
0
ce este incredibil. mai degraba la ordinea zilei.
9
0
Pt.Bla bla bla. Ba le iei apararea bai laba,caci daca esti un comerciant cinstit nu te bagi in orice dugheana numai banu sa iasa,dar comercianti astia"defapt niste lepadaturi fara scrupule care isi spun oameni de afaceri"asa au procedat de ani de zile nimai ca anul asta au fost controlati,ori controlul este doar primul pas pentru ca parlamentari hoti au dat legi blande pentru fapte grave facute de frati lor mai mici in hotii,deci daca tot sunteti alesi poporului mai dati si legi pentru popor mai parlamentarilor caci pentru hoti ati dat destule,pentru ca altfel uite ce se intampla la Constanta era sa dea coltzu un p******r cunoscut in judet"adica unul de acelasi nivel cu voi"
11
2
domn constantinescu va rog ,faceti controale si prin satele din judet,sa vedeti dezastru ce gasiti .Si acolo tot oameni sunt ,vanzatori nu au apa curenta ,vinde dero si mezeluri etc.va rugam.
10
1
Nu le iau apararea alora de vand, dar pe bune in cotetele alea de 2 pe 2 de unde flux de apa si plm...
15
0
Cofetaria mon mour vinde prajituri stricate ! Am luate niste platouri de la aceasta cofetarie , si mi au facut copii toxio infectie !0751431877 numarul cofetariei ! Numai probleme creeaza !
10
0
Targul de Craciun din Constanta= tiganeala si machedoneala. Borfasi in primarie am avut din plin dar cretin ca parvenitul asta de primar incapatanat si ingalat nu am avut. Un oras ce trebuia sa se invarta dupa soare a ajuns un jeg total. Betoane, borduri, sosele facute praf, mizerie, decizii cretine = dezvoltarea actuala a Constantei.
24
0
La pavilion în Mamaia nu merge ,fiindcă este organizat de consiliu județean și el vrea la primărie. Acolo nimeni nu are nici măcar prețul afișat la produsele lactate. Azi au fost 19 grade și carnea era la soare.
15
0
mi am dat copilul in masinute ca era fascinat…si ce sa vezi plin de t****i care se dadeau intrau intentionat in noi, inca putin imi aruncau copilul din masinuta…s a lovit la cap! nu mi se pare normal sa lasati handralaii aia mari cand sunt copii mici!!! o infectie de targ plin de t****i, te buzunaresc daca nu esti atent cu geaca pusa pe maini…nota 1 primaria constanta!!! pacat ca nu ne putem bucura copiii!!!!
24
2
Condițiile oferite de autorități și tot autoritățile vin sa dea amenzi . Invitam pe “nea Horia”sa facă un control și prin spitale , prin instituțiile statului sa vadă acolo care sunt adevăratele focare .
20
2
Se lauda mos teaca ca targ ca la Constanta nu mai exista . Asa este !!! Un cort pentru urgente este absolut necesar .
25
0
Pentru GiGI de mai jos Mai treci pe la scoala ca sigur ai chiulit la limba romana Sa ti fie rusine nu stii sa scrii doua cuvinte
4
10
nenorociti !!!!
19
0
Constanța este un oraș de bășiți și cocalari, care nu se va schimba niciodată! Semnele se văd în orice și peste tot.
28
1
Ce nu se vinde vara,se pastreaza pt.targurile de Craciun sau viitorul sezon estival! La toate targurile astea,indiferent de oras,preturile sunt japca curata! De-aia nici nu trec pe acolo .
30
0
La puscarie, ba, asa se face in tarile civilizate, alta pedeapsa nu exista !!!
23
0
Era mancare din Ukraine din leaganul coruptiei moderne ,al neo-nazismului si traficului de orice,Hun ter B i den si Burisma unde s-au intamplat? Aaa da in tara lor de corupti care se vor cinstiti acum
16
7
Erau jidanestu ma combinate cu marfa de China fara Virus dar n-ai vazut bine. Apropo CHINA ce mai zice de WUHAN?Fauci facea sau nu gain-of-function pe virusi de tip Corona ? Si daca da cine a dat banii? sa nu imi spui ca Obama?Al naibii poponar
11
3
cipanezii vind toate mortaciunile afumate si pastramitemla preturi imensesi din olo,in parcul expozitional unde sint,sanchi,maramureseni piriti!toate vechiturile se recicleaza acum la bizonil
29
4
Băi foamea-n găt ,cum să ceri 20 Ron. pe o scovargă ( Gogoasă ) Bine vă face cu aceste controale tata Horică !
36
0
Bravo d na Scanteie mai rupetile nasurile! Ca e un oraș plin de expirați ce ne vânează , AR TREBUI SA I INVITAM PE COPIII SI MAMELE acestor falși,,oameni de afaceri,, ce ne rad în fata și se afișează cu trofeele prostiei noastre.
23
0
Cimpanezii vând ce a rămas din vara că sa nu se strice până la vară viitoare că ies în paguba.Ei sunt negustori respectați și serioși.Chiar Academia aRomana a remarcat asta.
29
0
Primăria ar trebui amendată pt lipsa apei, bănuiesc că terenul unde sunt tarabele, este contracost, știind că nu e ok ,de ce Primăria a ales parcul respectiv......?
34
1
Bă javră de primar , bine ca tot expropriezi ca și cum Cta este tarlaua lu' mătă ! Băi idiotule , parcarile supretajate se fac in cartiere, în zonele sufocate de mașini, nu în fata unei gari unde 99% din autoveviculele parcate sunt microbuze, taxiuri, autobuze dar si puține , f puține auto " stau" prin parcarea din fata Garii. Bă " vizionarii" plm , nimeni nu va platii pt o parcare la zeci de metrii de locuința lor. Acolo trebuie trebuie creat un nod rutier care să " încarce ori să descarce " traficul dinspre oraș si Mamaia cat și dinspre sudul Cței. Chițac , nu afute banii pe o parcare doar ca să ai ce număra , Gara este o zonă de tranzit. Aici oamenii vin și pleacă rapid , nu stau , și mai ales ...primare care crezi că ești , zona nu este rezidențială. Asa că , poate face-ți ceva cu țigănia aia de Auto gară Sud. Ori pt că acolo makidonii sunt bagați pană' n gat ( gen Căju Vasile- escrocul de la fosta Directie Piețe și Oboare) tu , nesimțitule Chițac Vergeluș nu ai coaei !? Javrelor !
40
1
Iar cipanzeii...banu' aoua.
24
3
In cazul acesta, de ce nu dati numele firmelor? Consumatorul nu era p******r?
23
0
preturi mai mari ca in targul de craciun de la Viena servicii de vanzatori de porumb pe plaja
35
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218