REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

INCREDIBIL! Studentul felicitat de rectorul Rugină pentru că a câştigat festivalul naţional de romanţe a fost EXMATRICULAT!

INCREDIBIL! Studentul felicitat de rectorul Rugină pentru că a câştigat festivalul naţional de romanţe a fost EXMATRICULAT!

Replica API 8 noiembrie 2017 | 13:23 742

Universitatea Ovidius o ia din nou pe arătură!

Universitatea Ovidius o ia din nou pe arătură!

Mădălin Băldău și Sorin Rugină

Situaţie de-a dreptul bizară la Universitatea Ovidius din Constanţa! În urmă cu două săptămâni, instituţia de învăţământ superior anunţa, cu mândrie, că absolventul Mădălin Băldău “a impresionat juriul la Festivalul Național de Romanțe Crizantema de Aur 2017, desfășurat în perioada 19 – 21 octombrie, la Târgoviște. Tânărul în vârstă de 25 de ani, licențiat în canto clasic la Facultatea de Arte, clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu, a câștigat premiul I la secțiunea interpretare (…)”. Alăturat comunicatului, universitatea de stat a transmis presei şi o imagine cu Mădălin Băldău, alături de rectorul UOC, Sorin Rugină.

Ce s-a întâmplat ulterior? O chestiune pe care pur şi simplu nu o înţelegem şi ne gândim că poate este o eroare! Astfel, conform unui document care a intrat în posesia cotidianului „Replica”, Mădălin Băldău a fost EXMATRICULAT de la Universitatea Ovidius, el fiind masterand în anul II. Nici anumiţi profesori ori colegi ai lui Mădălin nu îşi pot explica situaţia: „Nu a frecventat aproape deloc un curs la clasa de operă, profesoara i-a dat refacerea cursului. Celelalte examene le-a luat, iar pentru cel de la operă nu înţelegem cum de s-a ajuns la situaţia exmatriculării”, ne-a declarat o sursă din cadrul universităţii.

Mădălin Băldău are aceeaşi soartă ca şi câştigătorul Trofeului UNESCO Ionel Perlea, baritonul Cătălin Toropoc, care la 2 săptămâni după câştigarea premiului naţional, a fost exmatriculat din UOC. În prezent, Toropoc urmează o carieră intrenaţională de prestigiu pentru România.

Ambii studenţi care primesc şuturi în dos (după ce anterior fuseseră felicitaţi de către conducerea UOC pentru obţinerea unor premii) au studiat la clasa de Canto a profesoarei Florenţa Marinescu.

„Acum (marţi, 7 noiembrie a.c.) am aflat şi eu că am fost exmatriculat. Nu înţeleg de ce. Am discutat situaţia mea şi cu domnul rector Sorin Rugină, când m-a felicitat şi a transmis comunicatul către presă că am câştigat premiul I la festivalul naţional. Chiar am discutat că eu am luat creditele necesare promovării anului. Dar că am două examene pe care nu le-am promovat, unul, culmea, la operă, unde eu asta fac. I-am explicat că nu am promovat pentru că, recunosc, nu am fost la toate cursurile, fiind colaborator al Operei şi primind roluri. Dar, repet, am luat celelalte examene şi aveam cele 31 de credite necesare promovării anului. Am şi spus că în anul următor îmi achit pentru examenele pe care nu le-am promovat şi fac cursurile din nou şi susţin acele examene. am această posibilitate. Dar acum aflu că am fost exmatriculat. Voi face contestaţie”, a declarat, în exclusivitate pentru „Replica”, Mădălin Băldău.

CLICK PE DOCUMENT PENTRU A VEDEA DECIZIA EXMATRICULĂRII:

Vom reveni!

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/tanar-cantaret-constantean-premiat-la-festivalul-crizantema-de-aur-334029/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vitcu decana curului nu suporta valoarea si pe profii care muncesc. gunoaie ca la ea in ograda la dorohoi un nimeni absolut fara un rol pricipal in viata ei , ce sa stie ea de concurs si premii nationale???
3
0
Bai carcota Rapandula VD este cu instrumentele ....de suflat, asa ca mars!
8
0
Se intelege ca studentii sunt descurajati sa mai faca performanta. Se alege prezenta formala in locul rezultatelor. Scoala de tip comunist, cadre didactice anacronice si invidioase pe colegii lor cu rezultate, deci mizerie morala, incultura si minti inguste.
14
0
O intrebare! Ati chemat la dvs sau au fost chemati la facultate cadrele didactice care au obtinut cu studentul peformante? Vad in comment-uri si alte succese, daca sunt adevarate. Daca nu, este evident catacterul marsav al exmatricularii. Poate dati afara si pe profesorii care l-au pregatit!
15
0
Mai studenti, la loc comanda! Fara premii, fara performanta, fara lauda! Astia nu.merita nimic ca nu se pricep si nu suporta valoarea!!
17
0
Vai de capul celor care ar vrea sa cante macar un fir din cat poate duce acest baiat si nu pot decat sa comenteze si sa serveasca cafele pentru a promova cu cum laudae. Rusine sa va fie !
20
3
Pentru cel care spune ca nu este o performanta sa castigi Crizantema de Aur: Sa mergi la o auditie la care participa alti 20 de concurenti pentru ocuparea unui singur post de solist in cadrul unui program foarte bun de promovare a tinerilor solisti numit Transylvanian Opera Academy la Opera Nationala din Cluj si sa fie acceptat doar el este de ajuns? Pe cand studentii afoni care nu dau pe la cursuri si la sfarsitul anului vin la profesori cu pungute de cadouri si alte atentii pentru promovarea examenelor, BALDAU face PERFORMANTA pe marile scene ale ROMANIEI si in CURAND PE CELE DIN OCCIDENT!!
23
3
Vorbiti de conditii legale dar nu e nimic legal aici! Nu ai cum sa anulezi 2 ani de studii exmatriculand un student pentru absenta la un curs. Sunt alte multe trepte prin care se poate rezolva absenta. Refacere de curs sau macar avertisment inainte de o astfel de decizie. Aici e rea vointa din partea conducerii dar vad ca si a studentilor. Nu inteleg ce treaba au ei si cum pot fii atat de ipocriti , spunand ca este o aberatie. Aveti vreo patologie? Dupa cate stiti, la examene nu te poti prezenta daca nu ai prezente suficiente.
20
1
Nu este posibil ca regulamentul sa fie aplicat pentru unii, si pt unii nu. Acest student si-a petrecut sute de ore intre patru pereti studiind alaturi de profesor. Tinerii sunt viitorul!!!! Si este exmatriculat????? Nu mai exista gandirea logica??? Lasa-ti muzica sa moara.
21
2
voi o luati pe aratura pentru ca publicati toate aberatii!!! ce stiti voi de legi si regulamente? acest individ nu a avut nici macar bunul simt sa vina la examene, nu la ore! Pana la urma pentru un student la canto nu e asa mare performanta sa castigi crizantema de aur, sa mearga la un concurs de canto sa vedem ce face.
6
22
gasca lui Vitcu s-a mobilizat si poarta amprenta sefei lor
30
3
stimati tovarasii jurnalisti de la Replica, pot sa stiu si eu care este motivul pentru care nu admiteti comentarii pentru articolul despre Diana Marcu? comandant de pluton la 25 de ani? si cu ce nume ati postat articolul "armata romana, schimbarea la fata" .....ce sa zic, oare ce o recomanda pe acea fufuruza drept buna de comandant de pluton? ceea ce are intre craci sau in cap? se vede de la sapte poste ca e curva, scrie pe ea, tineti-o tot asa, sugatorile astea or sa aduca succese multe si dese, armata romana chiar s-a schimbat la fata, dar sa schimbe si numele la firma.
4
15
Daca-i dadea flautul cu gusha in gatul Florentei -toata lumea o stie ca pe o buna solista la flautul cu gusha!!- sigur nu era exmatriculat!
3
19
Criterii?! Ele sunt facute doar pentru unii, pentru altii nici nu exista... ! Mi-ar crapa obrazul de rusine sa stiu ca in urma succesului avut de acest student, m-am bucurat, l-am ovationat, l-am felicitat, l-am stimat si apoi fara nicio jena, l-am aruncat ca pe o masea stricata la cosul de gunoi, in cazul de fata EXMATRICULAT! ADEVARAT ceea ce se intampla!
19
5
In Romania oamenii valorosi sunt descurajati si nonvalorile ies in fata! Oare cand ne vom trezi !Desteapta-te Romane! Facultatea e de vocatie ,talentul ti-l da D-zeu !Trebuia oare sa fie el prezent la ore din moment ce el are dovada clara prin faptul ca e castigator de mari concursuri ! Ca si in sport ,ala face antrenament zi de zi ,castigator premii si proful de sport il lasa corijent la ora de sport !Am inebunit cu totii !?
25
2
Sistemul lui peste. Intr-adevar nu indeplinesti niste conditii si exmatriculezi, insa te mai uiti si pe cine exmatriculezi! Este vorba totusi de un student devotat si care mai face si ceva performanta. Astfel de oamenti ar trebui sa fie sustinuti. Imi aduce aminte de vremea liceului cand luam locul intai si premii la olimpiada tehnica dar eram corigent la literatura pentru ca nu ma pasiona , insa am promovat totusi. Ovidius ca si multe facultati nu sunt in cautare de talente ci doar de niste grile si cotizatii pe care daca nu le respecti - OUT!
23
2
A castigat in concurs pentru ca a participat acolo,a muncit pentru asta. Nu a fost la cursuri,cum sa fie promovat ,dupa ureche? E ca si cum unul a luat examenul auto cu maximul de punctaj si apoi se mira de ce este amendat ca trece pe rosu.Nu este nimic incredibil,este ceva normal in situatia lui.
4
19
exmatriculat de dna florenta?pai dute la ea pregatit financiar si n-ai nici o problema
4
17
Foarte bine asa! Altii nu vin deloc la ore si isi iau diploma, fraierul asta a mai facut si prezenta, a luat premii si mars!!!Ca la Ovidius! Daca era un prost acum era inscris si la doctorat.
24
2
L-au folosit pentru imagine si apoi l-au exmatriculat.
25
3
Bai astia de la replica, ce o fi asa extraordinar? Nu indeplinesti conditiile legale pentru continuarea studiilor te exmatriculeaza.
4
22
daca era epure sigur il punea sa cante pe la vreo petrecere si isi finaliza studiile cu brio
8
22
mai guta mai ai uitat de indeletnicirea psd -cum sa furi cu 2 maini tinute la spate.in romanica sa fii bandit insemneaza sa ai si tu o pozitie in fruntea partidului mai.
1
18
Daca ,canta manele si era proxenet era mai bine.In romanica proxenetii sunt protejati de dna,militie ptr ca sunt sponsorii acestora.Proxenet sau peste zis traiesti cel mai bine in tara de rahat a lui hannes
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108