REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Încrengătură! A înşelat la bănci de NU le mai ştie numărul, dar ADORĂ să facă drumuri la instanţă!

Încrengătură! A înşelat la bănci de NU le mai ştie numărul, dar ADORĂ să facă drumuri la instanţă!

Replica API 16 iunie 2017 | 00:50 756

Chiar dacă e după gratii

Chiar dacă e după gratii

În urmă cu ceva vreme, cotidianul Replica a adus în prim plan un caz cu un fost angajat al Piraeus Bank care ajuta o grupare de escroci să obțină credite bancare cu acte false. A fost întocmit dosar penal, a ajuns la intanță, apoi a fost disjunsă cauza în ceea ce privește o parte dintre inculpați. Însă, "încrengătura" e și mai mare de atât. Și spunem asta pentru că, iată, mai este un dosar în care fostul angajat apare. Mai vechi, ce-i drept, dar de actualitate și care are același obiect: înșelăciunea. Aici, este vorba de niște indivizi care au profitat de mai multe bănci și care au fost condamnați definitiv în 2014. Numai că unul dintre ei, și anume Mircea Spânu, nu vrea la închisoare și pace. Astfel, el a cerut încă o dată revizuirea dosarului.

Curtea de Apel Constanța, la data de 21 iulie 2014, a admis apelurile în parte a unor indivizi care erau trimiși în judecată pentru înșelăciune. Este vorba despre Mircea Spînu, Radu Adrian Topor, Bogdan Sorin Spînu, Andrei Florin Spînu, Eleonora Șerban, Mihaela Nechiforoae, Claudiu Florin Dumitrașcu și Cristian Bildani, pe când părți vătămate Asigurări Garanta SA, Bank Romexterra, Banca Romaneasca SA, Credit Europe Bank, Raiffeisen Bank SA, Piraeus Bank, SC Sideral Srl București, SC Rematholding Co SRL, SC Sovy Prodexim SRL.

Mircea Spânu, în cele din urmă, a primit 6 ani și 10 luni de închisoare, dar se pare că nu e mulțumit, motiv pentru care a tot depus cereri de revizuire a dosarului. Cea mai recentă a fost înregistrată pe 14.06.2017, termenul fiind fixat pe 5.07.2017. Amintim că, în 2008, Mircea Spânu, care avea pe atunci 46 de ani și era administrator la SC LS Special Product SRL, era cercetat pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În perioada martie - noiembrie 2006, Spânu a indus în eroare sucursala Piraeus Bank, ulterior stabilindu-se că și altele, cu prilejul încheierii unor contracte de credit de nevoi personale. Și Radu Adrian Topor a apărut în dosar, el înlesnind acordarea acestor credite cu acte false, fiind pe atunci ofițer de credite pe la BRD. Ulterior a ajuns la Piraeus și a continuat să facă… ce știa mai bine. Au fost întocmite alte dosare penale, iar oamenii legii au fost angrenați în alte anchete.

Liliana CHIRU

Citește detalii despre alt dosar AICI: http://www.replicaonline.ro/angajatul-unei-banci-infractor-sub-acoperire-a-jupuit-de-bani-piraeus-bank-cu-ajutorul-propriei-grupari-291901/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa plece mata si sorta gunoiule
0
0
pai pleaca. cine te retine?
1
1
numai machedoni care dupa ce fura mai au neobrazarea sa faca revizuiri ale dosarului. Branzari nenorociti. Ne-ati distrus pe toti. O sa plecam toti si va lasam sa va mancati intre voi.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218