REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Individul care a VRUT să-l ÎNŞELE pe Stila Sarafu, INTERCEPTAT într-un alt dosar: 'Spui că l-ai luat de pe Olx'

Individul care a VRUT să-l ÎNŞELE pe Stila Sarafu, INTERCEPTAT într-un alt dosar: 'Spui că l-ai luat de pe Olx'

Replica API 12 aprilie 2019 | 00:00 695

Mărturie mincinoasă

Mărturie mincinoasă

Bărbatul care a recunoscut că a vrut să-l înșele pe Stila Sarafu a fost judecat într-un alt dosar pentru mărturie mincinoasă. Totul a fost legat de un telefon mobil sustras unei tinere în timp ce se urca într-un mijloc de transport în comun. Astfel, ținând cont de faptul că individul mai avea o condamnare cu suspendare, de data aceasta judecătorii, după contopire, i-au stabilit pedeapsa de 1 an și 9 luni cu executare. Decizia nu este definitivă și a fost înregistrat apelul, termenul fiind fixat pe 30.05.2019.

Totul a plecat de la faptul că două persoane i-au sustras telefonul unei tinere, în timp ce se urca într-un mijloc de transport în comun, în stația RATC „Salvare" de pe bulevardul I.C. Brătianu. Fata asculta muzică la căști, ținând telefonul, un HTC, în buzunarul exterior al jachetei. La urcare, cei doi s-au împins în ea și i l-au sustras, după care au rămas în stație.

În continuare, în vederea recuperării telefonului mobil reclamat furat, s-a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța încuviințarea supravegherii tehnice constând în localizarea, interceptarea și înregistrarea convorbirilor sau comunicații efectuate prin intermediul terminalului mobil. Astfel, în urma interceptării și înregistrării comunicațiilor, telefonul a fost identificat asupra numitului I.V., din municipiul Constanța.

Scenarii peste scenarii, interceptate de oamenii legii

Astfel, la un moment dat, acesta a contactat un bărbat (identificat ulterior ca fiind Nicolae Cosmin L.) și i-a comunicat că a venit poliția la prietena lui și a întrebat de telefonul pe care îl cumpărase de la el. Nicolae l-a sfătuit pe I.V. să bage cartela în alt telefon, pentru a nu-i fi reținut de organele de poliție și a rămâne cu paguba, și să le spună acestora că a achiziționat telefonul respectiv de pe Olx, 1-a folosit, dar 1-a vândut pentru că nu funcționa bine. Zis și făcut.

În fața anchetatorilor a spus exact aceste lucruri, cu mențiunea că nu mai are datele persoanei de pe Olx. După mai multe luni, I.V. a revenit asupra declarației, precizând că a cumpărat telefonul de la prietenul său Nicolae, dar s-a gândit să nu-l mai pună și pe acesta pe drumuri să dea declarații la Poliție. Fiind audiat în cursul urmăririi penale, Nicolae a declarat că a postat anunțuri pe mai multe site-uri, prin care arăta faptul că dorește să achiziționeze produse electronice, pentru ale vinde mai departe și a realiza în felul acesta un profit.

Acesta a mai spus că în perioada respectivă a cumpărat mai multe telefoane mobile, printre acestea fiind și un telefon mobil marca HTC, însă nu poate preciza de la cine anume a cumpărat acest telefon, întrucât nu își amintește, după care i l-a vândut amicului său.

Apoi a relatat că a fost sunat de către I.V., căruia îi vânduse bunul, care i-a comunicat faptul că a fost chemat de către organele de poliție întrucât telefonul pe care i-l vânduse era sustras. Dar pentru că nu dorea să ajungă la poliție pentru a da declarații și voia să evite a-i înapoia banii pe care îi primise de la I.V., i-a spus acestuia să declare organelor de poliție că a cumpărat telefonul respectiv de pe site-ul Olx.

În fața instanței de judecată, inculpatul a recunoascut că l-a determinat pe I.V. să declare, cu ocazia audierii în calitate de martor în dosarul nr. 1049/P/2015, că a cumpărat un telefon marca HTC de site-ul Olx, cu scopul de a nu ajunge să dea declarații la poliție despre împrejurările în ca re a cumpărat telefonul vândut.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/un-individ-a-recunoscut-ca-a-vrut-sa-l-insele-pe-stila-sarafu-356301/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nevasta lu Scupra a fost iubita mea. Abia astept sa ma eliberez sa mai traiesc cu ea. E stramta rau.
1
0
Coafatule mai pupat pe putulica!
3
0
Te pup scupritza iubi
5
0
Stilla e gagiu meu
8
0
toti il bat, toti il fura, toti o dau la el prin gura.
13
0
Cat cacat ptr niste carpe in cur. Ma mir cum de pol a reusit sa faca ceva.
7
0
Erau 3 bulgari care au furat tel si anume: Iamil, Dumil si Comdumil
7
2
Pagubita era fata de smecher altfel politia nu baga in seama reclamatia
14
1
si cati mai am pe lista... si vulpea aia cu parul alb urmeaza...
4
2
Gainari de 2 lei
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272