8.4° Constanța Mar., 29 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6197
8.4° Constanța Marți, 29 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6197

Infractor bucureștean, condamnat după ce a spart mai multe ATM-uri din Constanța

Virgil STOIAN 3 octombrie 2022 1230

Marian Ursu, din București,  a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt în formă continuată (5 acte materiale). La această pedeapsă s-au adăugat și alte pedepse rămase neexecutate astfel că în final, Marian Ursu urmează să execute 4 ani și 6 luni de închisoare. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 23 septembrie, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a încercat, prin montarea cu bandă dublu adezivă a unui dispozitiv fraudulos de tip lamelă metalică în dreptul fantei de eliberare numerar a ATM-ului, să fure sume de bani din cele retrase de victimă din respectivele ATM-uri. Acest gen de infracțiunea poartă metoda lipiciul, în momentul eliberării, bancnotele rămânând lipite de lamelă.


Potrivit rechizitoriului, Marian Ursu  și-a încercat escrocheria la mai multe ATM-uri din rețeaua de bănci Raiffeisen, în zile diferite. Prima încercare a fost la filiala Raiffeisen de pe bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.10 însă din nefericire pentru infractor, victima a descoperit lamela metalică montată de inculpat. Următoarele două tentative au fost la sediul de pe bulevardul Tomis 213, însă și de această dată păgubiții au observat dispozitivul instalat de inculpat. Ultimele încercări ale ”hackerului„ au fost la filialele Raiffeisen de pe bulevardul Tomis 141 și I.L.Caragiale nr 1A, nereușite și de această dată. De fiecare dată, la fața locului, polițiștii au găsit  o plăcuţă metalică în formă dreptunghiulară cu lungimea de 24 cm şi lăţimea de 4 cm, care avea aplicată pe interior o bandă dublu adezivă cu lăţimea de 1 cm şi grosimea de 0,5 cm. Astfel, banii se lipeau de banda adezivă, iar cei înșelați credeau că ATM-ul nu le-a eliberat banii. Inculpatul nu este la prima infracțiune de acest gen, București și Buzău fiind printre celelalte orașe în care a acționat.


Instanța a constatat că, în ceea ce priveşte latura obiectivă a infracţiunii prevăzută de art. 32 alin. 1 C.pen., raportat la art. 228 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., elementul material a constat în acţiunea inculpatului care, la diferite intervale de timp dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a încercat să sustragă sume de bani retrase de către persoanele vătămate di bancomate prin montarea cu bandă dublu adezivă a unui dispozitiv fraudulos de tip lamelă metalică în dreptul fantei de eliberare numerar a ATM-ului, executarea neproducându-şi efectul, întrucât lamela metalică a fost descoperită de către persoanele vătămate. Totodată, instanţa reţine că fapta inculpatului a avut drept urmare imediată punerea în pericol a patrimoniului persoanelor vătămate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Marian Ursu la 4 ani și 6 luni de închisoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Și-a dat seama și el că în județul nostru, cea mai mare putere o au veneticii: conducătorii județului și ai municipiului reședință de județ sunt venetici, liderii religioși sunt venetici, majoritatea persoanelor care manageriază instituțiile publice ale județului sunt venetici, așa că și infractorii devin veneticii. În acest județ, veneticii sunt la putere mai mult decât în oricare parte a țării, chiar mai mult decât în București.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359