REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Infractorii se FOLOSESC de OLX pentru a FURA datele CARDURILOR bancare

Infractorii se FOLOSESC de OLX pentru a FURA datele CARDURILOR bancare

Replica API 29 octombrie 2020 | 00:14 8833

Dacă credeaţi că le-aţi văzut pe toate în materie de înşelăciuni pe internet, iată că se dovedeşte contrariul. O nouă metodă de a fura datele cardurilor bancare a apărut pe internet. De data aceasta, implicată fără voie în înşelăciune este platforma de vânzări OLX. Şarlatanii se folosesc de anunţurile postate de către utilizatorii platformei şi susţin că dacă aceştia intră pe link-ul trimis de ei pe Whatsapp, utilizatorii îşi vor primi banii instantaneu în cont. Tot ce trebuie să facă este să completeze datele de pe card. Odată banii intraţi în cont, utilizatorul trebuie să plaseze produsele la curier pentru a fi livrate la destinaţie.

Această problemă ne-a fost semnalată de o constănţeancă ce a postat pe OLX un anunţ în care oferea spre vânzare o pereche de încălţări, în valoare de 50 de lei. Femeia a fost contactată la scurt timp, pe Whatsapp, de o persoană care o îndemna să intre pe un website unde trebuia să completeze datele cardului pentru putea intra în posesia banilor. Părându-i-se o situaţie ciudată, femeia a adresat intrebări, la final declarând că nu are un card bancar, iar indivizii “şi-au luat tălpăşiţa” şi nu au mai fost de găsit.

“M-au contactat pe Whatsapp şi mi-au zis să intru pe link-ul dat de ei”

Femeia a declarat pentru reporterii Replica faptul că a pus un anunţ pe OLX şi a fost contactată pe Whatsapp, fiind informată că trebuie să intre pe un anumit site, acolo unde trebuie să introducă datele cadului bancar pentru că i-au fost viraţi banii în cont. “Mi-am dat seama că e o înşelătorie atunci când le-am zis că nu am card şi să le trimit prin poştă cu ramburs. Nu au mai răspuns”, a declarat femeia.

Ce paşi avea de urmat

Cei care au contactat-o pe femeie au precizat în mesajul că “am emis şi plătit pentru bunurile dumneavoastră. Vă rugăm să confirmaţi comanda şi să primiţi banii, apoi curierul vă va contacta şi va aranja o întâlnire şi transferul bunurilor. Urmaţi link-ul, faceţi click pe buton pentru a primi banii, apoi introduceţi detaliile cardului pe care doriţi să primiţi banii. Sistemul vă va trimite imediat banii pe cardul dumnevoastră, după care trebuie să îmi trimiteţi mărfurile prin curier”, a fost mesajul trimis de indivizi.

Poşta Română şi Orange, implicate în acţiuni similare

În ceea ce priveşte firma Orange, totul începe cu un așa zis mesaj în care ești felicitat că ai fost ales cu încă 9 clienți să primești un… cadou. Urmează apoi alți câțiva pași, printre care și completarea datelor personale, iar cireașa de pe tort este… o plată de doar 9 lei pe care bineînțeles că trebuie să o faci cu cardul, fiind astfel pradă sigură pentru șarlatani. Aceeaşi metodă este folosită şi când vine vorba de Poşta Română. Totul începe cu un mesaj primit în mediul online, prin care eşti anunţat că ai fost ales să participi la un concurs, iar dacă urmezi anumiţi paşi, cu o plată de doar 9 lei vei putea achiziţiona un telefon de “ultimul răcnet”. Potenţialii clienţi pot accesa un site, aparent al Poştei Române, care-i anunţă că au fost selectaţi să participe la un concurs. Premiul cel mare este un iPhone 11 Pro, însă clientul are doar trei încercări pentru a-l putea obţine. Totuşi, cel care participă la “joc” trebuie să achite, cu cardul, suma de doar 9 lei pentru a-şi revendica premiul.

Citeşte şi:

Poșta Română, FOLOSITĂ într-o METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE pe NET

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în NUMELE ORANGE, a BUBUIT pe NET!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Infractorii se folosesc de prostia si naivitatea victimelor...
3
1
Vand apa de ploaie anti covid; efect garantat, doar 100 lei picatura. La 10 picaturi achizitionate transportul e gratuit
2
7
Ce ma,v-a luat Replica ceva din farfurie ?
5
3
Mare ziar de investigatie a devenit Replica. Ditamai articolul pentru un spam banal. Stati sa auda ei de printul nigerian sa vezi atunci. Pullitzer scrie pe ei.
5
5
--Daca credeati-- ca Replica isi mai revine, va inselati! Ziaristi oligofreni, cu articole penibile, inchipuite de prin birou, fara noima.
16
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367